Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζώδια Οκτωβρίου 2014

Καλωσορίζουμε και… εξευμενίζουμε τον Οκτώβριο, τον μήνα των εκλείψεων και των… εκπλήξεων, ένα μήνα με σημαντικές πλανητικές όψεις, που όπως όλα δείχνουν αποτελούν το ξεκίνημα για γεγονότα και καταστάσεις που προκαλούν ανατροπές, διαφοροποιούν το σκηνικό και μας....

εισάγουν σε μια νέα εποχή.

Αναταράξεις στο πρώτο δεκαήμερο
Μια σειρά από πλανητικές όψεις μεταξύ Ήλιου, Ουρανού και Πλούτωνα καθιστούν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ενδιαφέρον, αλλά και επικίνδυνο. Με την εμπλοκή και της Αφροδίτης στο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, θέματα σχέσεων που μας απασχόλησαν στο παρελθόν, επανεμφανίζονται και ζητούν λύση με την ανάδρομη πορεία του Ερμή από τις 4 μέχρι τις 25 του μήνα. Η ανάδρομη φορά του Ερμή αποτελεί ένα συνηθισμένο φαινόμενο, αφού παρατηρείται αρκετές φορές μέσα στη χρονιά. Οι συνηθισμένες επιπτώσεις του είναι τα προβλήματα στην επικοινωνία, που συνδέεται άμεσα με τον Ερμή. Στη διάρκεια της φαινομενικής «ανάποδης» πορείας έχει διαπιστωθεί στατιστικά, αύξηση της επαναφοράς καταστάσεων και προσώπων από το παρελθόν. Ευτυχώς ο Άρης από τον Τοξότη ενεργοποιεί το τρίγωνο Δία-Ουρανού από τις 5 μέχρι τις 8 του μήνα, αποφορτίζοντας την κατάσταση και προσφέροντας καίριες λύσεις τη στιγμή που τις χρειαζόμαστε.

Η έκλειψη της Σελήνης
Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στις 8 του μήνα και συνοδεύεται από έκλειψη Σελήνης στον Κριό. Στο φαινόμενο συμμετέχουν με δυσαρμονία ο Ουρανός και ο Πλούτωνας, προκαλώντας «εκρηκτικές» τάσεις. Την κατάσταση «σώζει» η αρμονική σχέση Άρη και Δία που σχηματίζεται ταυτόχρονα με την έκλειψη. Η Σεληνιακή έκλειψη σχηματίζεται στη 15η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού.
Πιο αναλυτικά, στην έκλειψη συμμετέχει με αρμονική όψη η Αφροδίτη από το Ζυγό, ο Άρης σε τρίγωνο από τον Τοξότη, ο Δίας επίσης σε τρίγωνο από το Λέοντα, ενώ και ο Ουρανός θα βρίσκεται ακριβώς στο σημείο της έκλειψης! Πρόκειται για ένα φαινόμενο με εξαιρετικά δυναμική επιρροή, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στο σύνολο του θετικό. Όμως, η ανάμιξη του απλανούς Alpheratz και του απρόβλεπτου Ουρανού στον πλανητικό σχηματισμό της έκλειψης, θα μπορούσε να φέρει τα πάνω-κάτω σε σχέσεις και συνεργασίες, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένονται ανατροπές σε συμμαχίες. Μόλις την προηγούμενη μέρα, λίγες ώρες πριν από τον σχηματισμό της έκλειψης, ο Ήλιος θα σχηματίζει όψη αντίθεσης με τον ανατρεπτικό Ουρανό.
Σε προσωπικό επίπεδο επηρεάζονται οι Κριοί, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι που είναι γεννημένοι αντίστοιχα γύρω στις 4 Απριλίου, 6 Ιουλίου, 7 Οκτωβρίου και 5 Ιανουαρίου.

Το μεσοδιάστημα των εκλείψεων
Περνώντας στο μεσοδιάστημα των εκλείψεων, εντοπίζουμε μια σειρά από θετικές πλανητικές όψεις. Ο Ήλιος σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία στις 11 του μήνα, προσφέροντας ευκαιρίες για εκτόνωση και ανανέωση, η Αφροδίτη διαμορφώνει εξάγωνο με τον Δία στις 14 Οκτωβρίου, χαρίζοντας αναθέρμανση σε αισθηματικές σχέσεις. Ο Ήλιος σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη στις 15/10 και στις 16/10 έρχεται σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή, όψεις που δεν συνάδουν με σημαντικές αποφάσεις. Στις 17/10 ο Ερμής σε σύνοδο με την Αφροδίτη και εξάγωνο με τον Άρη προσφέρει ανανέωση στις σχέσεις.

Η έκλειψη του Ηλίου
Η ηλιακή έκλειψη στις 24 του μήνα στην πρώτη μοίρα του Σκορπιού, εντείνει τα οικονομικά ζητήματα. Τη στιγμή της έκλειψης ο Ερμής θα είναι ανάδρομος και σε έκλειψη, αναδεικνύοντας της έλλειψη επικοινωνίας και την ασυνεννοησία που θα συνοδεύει το φαινόμενο. Η «εμπλοκή» του επικοινωνιακού Ερμή αποτελεί δείκτη της διαφορετικότητας των απόψεων των αρμοδίων, για σύγκλιση και διπλωματικές λύσεις των καταστάσεων, που απασχολούν την ανθρωπότητα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο «στόχαστρο» της έκλειψης και της κρίσης. Το φαινόμενο αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό-οικονομικές εξελίξεις αλλά και προβλήματα στην επικοινωνία και στις συγκοινωνίες.
Το γεγονός ότι την ίδια μέρα με την εκδήλωση του φαινομένου έχουμε και έκλειψη της Αφροδίτης, η οποία λαμβάνει μέρος στην ηλιακή έκλειψη με όψη συνόδου, αποτελεί δείκτη ηχηρών «διαζυγίων» ενώ ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο της έκλειψης, αποκαλύπτοντας σκάνδαλα. Καυτά οικονομικά ζητήματα επανέρχονται στο προσκήνιο και με τον ανάδρομο Ερμή, επανεξετάζονται.
Σε προσωπικό επίπεδο, η ηλιακή έκλειψη επηρεάζει σχέσεις και συνεργασίες που αφορούν τους Ταύρους, τους Λέοντες, τους Σκορπιούς και τους Υδροχόους που έχουν γενέθλια αντίστοιχα γύρω στις 21 Απριλίου, στις 24 Ιουλίου, στις 24 Νοεμβρίου και στις 20 Ιανουαρίου.

Ερμής και Άρης
Ο Ερμής σε ορθή πορεία στις 25/10 δίνει τέλος σε καθυστερήσεις και σε εμπόδια ενώ στις 26/10 ο Άρης μπαίνει στον Αιγόκερω και μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου θα προκαλέσει σημαντικές αλλαγές σε κυβερνήσεις και σε κόμματα.

Ελπιδοφόρα Αφροδίτη
Μάλιστα, οι θαυμάσιες όψεις που σχηματίζει η Αφροδίτη με τον Ήλιο και τον Ποσειδώνα από τις 25 μέχρι τις 28 του μήνα, αναζωπυρώνει το φως μέσα στο σκοτάδι, για τη γέννηση του νέου, που μέσα από τις ωδίνες του τοκετού θα φέρει και πάλι την ελπίδα στο προσκήνιο, για τις καλύτερες μέρες που όλοι μας προσμένουμε.

ΚΡΙΟΣ
Στα όρθια: Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας αρκετά επικίνδυνος: κάτι σε Τζιχάντ ένα πράμα, γι’ αυτό μην κάνετε του κεφαλιού σας, αν το θέλετε στο λαιμό και ουχί στο χέρι (το κεφάλι ντε). Αυτό δεν ισχύει μόνο για εσάς. Ισχύει όμως κυρίως για εσάς που έχετε την ατυχία να είστε Κριός, εκεί όπου σκάει μύτη -και πιγούνι- η πρώτη έκλειψη του μηνός, στις 8 Οκτώβριου, δύο παρά δέκα το μεσημέρι. Εν ολίγοις, σίγουρα δεν θα πλήξετε, αφού τη μια θα λέτε «δόξα σοι ο Θεός» και την άλλη «βοήθα Παναγιά»! Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και διόλου από τη μέση, γιατί τι θα πει ο κόσμος; Ξεκινάμε από τα καλά: Η Αφροδίτη, που μετακομίζει, θα κάνει πιάτσα στο Ζυγό, ο οποίος πολύ σας γουστάρει και ας το παίζετε δήθεν αδιάφοροι. Κάπως έτσι θα αρχίσει και το ξεμπούρλεμα.
Στα ξαπλωτά: Ολόκληρο το μήνα (μέχρι τις 23 τουλάχιστον) χωρίς χνάρι τσίπας πάνω σας, θα περιφέρετε την ακαταμάχητη γοητεία σας παντού, φορώντας ένα αραχνοΰφαντο τσιτάκι, που θα αναδεικνύει τα πλούσια στήθη σας και τον ανδρισμό σας συγχρόνως. Στην περίπτωση που δεν είστε τραβεστί (δεν πειράζει, κανείς δεν είναι τέλειος), η ερωτική σας ζωή -είστε, δεν είστε «τρανς»- θα 'ναι τόσο πολυτάραχη, που τύφλα να 'χει η Καρντάσιαν. Γι' αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και γερό κράτημα στις στροφές, ιδιαίτερα αν η καρδιά σας είναι δοσμένη κι αλλού. Ο Άρης, που θα καραδοκεί στον Αιγόκερω από τις 26 του μήνα, δεν αστειεύεται! Αλίμονό σας, αν το νόμιμο ταίρι σας πάρει χαμπάρι τις αταξίες σας… Και να στα πω και πιο ξεκάθαρα, δες τι λέω για το ζώδιο σου στην τηλεοπτική εκπομπή μου στο τέλος του άρθρου.
Up dates: 3, 4, 7, 8, 12, 13, 16, 17, 18, 26, 27, 31
A papa dates: 1, 2, 14, 15, 21, 22, 23, 28, 29, 30

ΤΑΥΡΟΣ
Στα όρθια: Κι εκεί που καθόσασταν μες στην τρελή χαρά και ποτίζατε τα φύκια που φύτρωσαν στο προχόλ -τέτοια καθαριότητα!-, χτυπά η πόρτα. Ανοίξτε καλέ, δεν είναι ο ΕΝΦΙΑ, ο νταβραντισμένος Οκτώβριος είναι, που έρχεται οικειοθελώς να βάλει μια τάξη στα αισθηματικά, τα επαγγελματικά και το πατάρι. Καλώς ας ορίσει, λοιπόν, γιατί τελευταία τα πράγματα σέρνονταν σε αργούς και βασανιστικούς ρυθμούς, κάτι σε ταινία του Αγγελόπουλου ένα πράγμα. Καιρός λοιπόν, να ανασκουμπωθείτε και να προχωρήσετε σε αναγκαίες εκκαθαρίσεις. Ο χώρος της δουλειάς θα σας απασχολήσει έντονα, παρότι η Αφροδίτη, μέχρι τις 23 στο συγκεκριμένο τομέα, θα δώσει κι εκείνη ένα χέρι βοήθειας, για να αποκαταστήσετε τις «ταλαιπωρημένες» σχέσεις με τα διάφορα άτομα του σιναφιού σας. Όμως στην έκλειψη που σέρνεται στις 24, όσο να 'ναι θα πάρετε και μια κρυάδα για να μην ξεχνιόμαστε. Η συγκεκριμένη κρυάδα προκύπτει στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σας. Όπερ και σημαίνει πως αν τη συγκεκριμένη μέρα σας προκαλέσουν το ταίρι σας η συννυφάδα σας και ο μπατζανάκης σας, δώστε τόπο στην οργή.
Στα ξαπλωτά: Στα αισθηματικά, τώρα, η κατάσταση θα 'ναι λιγότερο… Συρία, οπότε μπορείτε να ελπίζετε σε καλύτερες μέρες, αφού δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες – και να τις εκμεταλλευτείτε, γιατί είναι τζάμπα. Κρίμα πάντως που χάσατε το λεωφορείο για τη Βενετία, που σας περίμενε ο Κλούνει με την ανθοδέσμη παραμάσχαλα. Δεν βαριέστε, εσείς να είστε καλά και από Κλούνει, να! Πάντως, εκεί που σκίζετε είναι στο σεξ και τα παρελκόμενα (στο καλσόν). Και να στα πω και πιο ξεκάθαρα, δες τι λέω για το ζώδιο σου στην τηλεοπτική εκπομπή μου στο τέλος του άρθρου.
Up dates: 1, 2, 5, 6, 9, 10, 11, 14, 15, 19, 20, 28, 29, 30
A papa dates: 3, 4, 16, 17, 18, 24, 25, 31

ΔΙΔΥΜΟΙ
Στα όρθια: Μα τι στο καλό, μέλι έχετε πια και τις τραβάτε τις κουλαμάρες; Δεν λέω, αυτή τη φορά δώσατε και στους άλλους… Κρατήσατε, όμως, και μία, να σας βρίσκεται για το καλό του Οκτώβρη. Η συγκεκριμένη κουλή σκάει μύτη στις 4 Οκτωβρίου, εκεί που ο Ερμής παίρνει ανάποδες και το παίζει ανάδρομος, μέχρις τις 25 του μήνα παρακαλώ. Η φάση αυτή σας στην σπάει γενικώς και σας οδηγεί σε μια ψυχολογική ψιλο-decadence, καθώς διάφορες εκκρεμότητες έρχονται στην επιφάνεια και ζητούν επειγόντως λύσεις ή ακόμη και το Λιμενικό για να τις μαζέψει…
Στα ξαπλωτά: Πάντως, το μήνα αυτό δεν μπορείς να τον πεις και εντελώς κουτρούλη, μιας και η ερωτιάρα Αφρω παρκάρει στο ζώδιό του Ζυγού και μέχρι τις 23 Οκτώβρη φέρνει μια νέα αύρα στα ερωτικά ζητήματα. Το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα θα σας κολλήσουν σίγουρα το παρατσούκλι «η βασίλισσα της νύχτας», ακόμη κι αν δεν σας λένε Ζωζώ Σαπουντζάκη, αλλά απλά κύριο Μπάμπη. Εν ολίγοις, αν δεν γκομενίσετε και τούτο δω το μήνα -άντε και τον Νοέμβριο-, τότε μην περιμένετε να δείτε χαΐρι το Δεκέμβριο. Καλά θα κάνετε να ρίξετε και μια βόλτα από τίποτις σεξουαλικά ινστιτούτα μήπως έχει πάθει τίποτα το καρμπιρατέρ. Στην περίπτωση που το καρμπιρατέρ είναι «τζάμι», θα λέτε πολλά στα εγγόνια σας για τούτο το φθινόπωρο χωρίς, φυσικά, τις σόκιν λεπτομέρειες… Και να στα πω και πιο ξεκάθαρα, δες τι λέω για το ζώδιο σου στην τηλεοπτική εκπομπή μου στο τέλος του άρθρου.
Up dates: 3, 4, 7, 8, 12, 13, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 31
A papa dates: 5, 6, 19, 20, 26, 27

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Στα όρθια: Με ένα τσούρμο πλανήτες και κάτι εκλείψεις μούρλια μες στον Κριό και το Σκορπιό, αυτός ο Οκτώβριος θα σας μείνει αξέχαστος. Εδώ θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι το δεύτερο ζώδιο αντιπροσωπεύει για εσάς, λέει, τον τομέα του έρωτα και των παιδιών, οπότε προετοιμαστείτε κατάλληλα, εφοδιαστείτε με υπομονή, καθώς και… ένα καλάσνικοφ για τις δύσκολες μέρες. Βέβαια, το προαναφερθέν καλάσνικοφ καλό είναι να μείνει αχρείαστο, αφού από τις 26 του μήνα ο Άρης θα βρίσκεται σε μια θαυμάσια κόντρα με το ζώδιό σας, πράγμα που σημαίνει, Μελπομένη μου, ότι θα πρέπει να παραχώσετε οτιδήποτε κόβει (πιρούνια, μαχαίρια, χαρτιά κ.λπ.) μες στην ντάνα με τα καλοκαιρινά μέχρι νεοτέρας. Επίσης, να σκέφτεστε τι λέτε πριν το πείτε και κυρίως να προσέχετε σε ποιον θα το πείτε, ειδικά αν τον λένε και Τσακ Νόρις.
Στα ξαπλωτά: Καλό θα είναι να μην πάρετε τώρα σημαντικές αποφάσεις και να μην προβείτε σε εκκαθαρίσεις του τύπου: «Σε λατρεύω», φώναξε, καθώς άδειαζε το (γνωστό) καλάσνικοφ στο σμιλεμένο στήθος της. Ακόμη, ένα (άλλο) καλό θα ήταν να μην επιβάλετε τη γνώμη σας με το ζόρι, ακόμη και για πράγματα που εσείς τα θεωρείτε αυτονόητα («πάμε να φύγουμε, σε αυτή τη σκηνή ήρθαμε»). Το σημαντικότερο, όμως, είναι να μην οδηγείτε όταν έχετε ρουφήξει το βαρέλι με το γιοματάρι και ειδικά όταν πρόκειται να κρατήσετε τιμόνι και ισορροπίες. Και να στα πω και πιο ξεκάθαρα, δες τι λέω για το ζώδιο σου στην τηλεοπτική εκπομπή μου στο τέλος του άρθρου.
Up dates: 5, 6, 9, 10, 11, 14, 15, 19, 20, 24, 25
A papa dates: 1, 2, 7, 8, 21, 22, 23, 28, 29, 30

ΛΕΩΝ
Στα όρθια: Τη μια ο Άρης, την άλλη ο Δίας, την άλλη εσείς με τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, τους αποκτήσατε τελικά τους κύκλους… Ολυμπιακών διαστάσεων κάτω από τα μάτια. Με τον προαναφερθέντα Δία να κόβει γύρες στο ζώδιό σας από τις 16 Ιουλίου, είναι πολύ φυσικό να θέλετε να… πάθετε μια αλλαγή, μια ανάκαμψη και μια επέκταση συγχρόνως, πράγμα που μπορεί να σας οδηγήσει στα άκρα, καθώς, εδώ που τα λέμε, άνθρωποι είστε κι εσείς, δεν είστε πέτρα, να πάρει! Σε βασικές γραμμές, ο Οκτώβρης δεν θα σας πολυκουράσει όπως κάποια άλλα ζώδια, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στον οικογενειακό τομέα. Στο συγκεκριμένο χώρο του ωροσκοπίου σας έχουν στήσει καρτέρι ένας Κρόνος, ένας ανάδρομος Ερμής και μια κουλή έκλειψη (στις 24 τρέχοντος), που καραδοκούν πότε θα κάνετε λάθος, για να σας τη φέρουν. Επίσης: περιττά έξοδα, παράλογες αγορές και επικίνδυνες επενδύσεις να σας λείπουν, αν θέλετε να τα πάμε καλά οι δυο μας.
Στα ξαπλωτά: Οι βρυχηθμοί, τα γκοαου-γκουρ και τα νταηλίκια δεν θα έχουν πέραση το μήνα που ακολουθεί, γι' αυτό, το καλό που σου θέλουν τ' άστρα, κάνε ένα τουμπεκί, να περάσουν και οι εκλείψεις με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες (καλέ έχασα το σκουλαρίκι μου). Ο Ήλιος, γνωστός κυβερνήτης σου, χώνει τη μούρη του και στις δύο εκλείψεις, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Και να στα πω και πιο ξεκάθαρα, δες τι λέω για το ζώδιο σου στην τηλεοπτική εκπομπή μου στο τέλος του άρθρου.
Up dates: 7, 8, 12, 13, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 26, 27
A papa dates: 3, 4, 9, 10, 11, 24, 25, 31

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Στα όρθια: Σιγά μην ξεφεύγατε εσείς από τον νταβραντισμένο Οκτώβριο. Όμως, μην πανικοβάλλεστε, αφού στην παρέλαση της γκαντεμιάς δεν βρίσκεστε στην πρώτη σειρά με τους επισήμους, ωστόσο, μια καλή θέση την έχετε καπαρωμένη. Και τούτο, γιατί ο Ερμής, ο δικός σας πλανήτης (να τον χαίρεστε!) θα το παίζει ανάδρομος από τις 4 μέχρις τις 25 του μήνα. Το γεγονός αυτό θα πάει πίσω κάποιες ευσεβείς προσδοκίες που είχατε δρομολογήσει και μπορεί βασικά να σας εκνευρίσει, αλλά τι να κάνωμεν τώρα; Υπομονή. Αν, πάλι, επαναστατήσετε, θα ’ναι μέγα λάθος, γιατί τον φάγατε που τον φάγατε το γάιδαρο, στην ουρά θα κολλήσετε; Η συμβουλή των άστρων σε τούτη την αλλοπρόσαλλη καμπή της ζωής σας είναι… πεντακάθαρη και σας χαρίζει το λευκό που ξεχωρίζει. Αφήστε κατά μέρος τις παρορμητικές αποφάσεις και τις μαγκιές, όπου βλέπετε ότι δεν σας παίρνει. Κινηθείτε διπλωματικά (άντε και ύπουλα) και μην το παίζετε ξερόλες, αλλά αγνές Παρθένες.
Στα ξαπλωτά: Κατά τ' άλλα, υπάρχει και μια σχετική μαυρίλα στο γάμο (και στο δέρνω), όπου οι αντιπαραθέσεις για το ποιος θα πλύνει τα πιάτα και ποιος το πάτωμα δίνουν και παίρνουν και ο μόνος κερδισμένος από την όλη φάση είναι ο οφθαλμίατρος. Ακόμα όμως και αυτό το γεγονός σας αφήνει αδιάφορο, αφού το μυαλό σας είναι αλλού -ξέρετε εσείς καλέ πού- μόνο που και στο «κοκό» δεν λείπουν τα προβλήματα, αφού οι απαιτήσεις σας έχουν ξεπεράσει το μπόι σας (Ένα και είκοσι με το ζόρι και με τακούνι louboutin, κολεξιόν φθινόπωρο-χειμώνας 2014-2015). Και να στα πω και πιο ξεκάθαρα, δες τι λέω για το ζώδιο σου στην τηλεοπτική εκπομπή μου στο τέλος του άρθρου.
Up dates: 1, 2, 9, 10, 11, 14, 15, 19, 20, 24, 25, 28, 29, 30
A papa dates: 5, 6, 12, 13, 26, 27

ΖΥΓΟΣ
Στα όρθια: Ο Οκτώβριος είναι παραδοσιακά ο δικός σας μήνας, αφού τώρα σβήνετε τα κεράκια (τα πόσα; -τα πόσα;) και στο σαλόνι σας ήδη έχουν πλακώσει ήδη επισκέπτες. Ο Ήλιος, η Αφροδίτη, ο ανάποδος Ερμής και μια βλαμμένη έκλειψη (στις 8 Οκτώβρη) φάτσα στο ζώδιό σας, κάνουν ποδαρικό και σας βάζουν τα δυο πόδια σε μια γόβα, καθώς μια σειρά από απρόσμενα γεγονότα σας ψιλο-ταράζουν και σας συγχύζουν, αλλά, δεν βαριέστε, αν δεν υπήρχαν οι λαχτάρες, η τρόικα και ο ΕΝΦΙΑ, τι νόημα θα είχε η ζωή; Εν ολίγοις, ο Οκτώβριος αυτός δεν είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το αστρικό σύστημα (έχει όμως να πηδήξει). Όπως και να το κάνεις, οι εκλείψεις είναι εκλείψεις και ο Ερμής που έχει πάρει τ' ανάποδα του, είναι σίγουρα ένας πλανήτης ανάποδος (τι γράφω σήμερα ο Κάλχας!).
Στα ξαπλωτά: Παρηγορηθείτε πάντως, αφού η θεία σας η Αφροδίτη θα 'ναι μέχρι τις 23 του μήνα στον αστερισμό σας και θα αναδεικνύει το θεληματικό σας πιγούνι και το βραζιλιάνικο ταμπεραμέντο σας ταυτόχρονα, πράγμα που θα κρατήσει το ηθικό σας (καθώς και άλλα πράγματα) στο ύψος τους. Η Αφροδίτη επίσης, που είναι και αφέντρα του ζωδίου σας, θα ανεβάσει το σεξαπίλ και τη libido σας στα ύψη. Θα ασχοληθείτε περισσότερο με τον εαυτό σας, με τα φανερά, αλλά και με τα κρυφά κάλλη σας. Θα πάθετε ανόρθωση στήθους και πέους ταυτόχρονα, θα βάλετε υποψηφιότητα για τη Eurovision και θα επισκεφθείτε τον πλαστικό σας. Προσοχή όμως στα πολλά τραβήγματα, γιατί σας βλέπω να γιορτάζετε της Μεταμορφώσεως. Και να στα πω και πιο ξεκάθαρα, δες τι λέω για το ζώδιο σου στην τηλεοπτική εκπομπή μου στο τέλος του άρθρου.
Up dates: 3, 4, 12, 13, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 26, 27, 31
A papa dates: 1, 2, 7, 8, 14, 15, 28, 29, 30

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Στα όρθια: Θα μπορούσαμε να μην σας συγχύσουμε, αλλά επειδή είστε εσείς δεν θα το κάνουμε. Τον Οκτώβριο, λοιπόν, που λέτε, οι περισσότεροι πλανήτες θα βρίσκονται στο Ζυγό, όμως, ο Δίας θα βρίσκεται στην κλούβα με τα λιοντάρια, τα οποία εσείς δεν τα πολυ-πάτε ως ζώδιο, αφού, ως γνωστόν, έχετε μια αλλεργία στους βρυχηθμούς και τις χαίτες. Η όλη κατάσταση θα επηρεάσει το χώρο της δουλειάς σας, όπου θα κυριαρχεί ένα κλίμα προς το χακί μιλιτέρ. Μάλιστα, με την έκλειψη στο ζώδιό σας στις 24/10, το πιθανότερο είναι ότι, είτε στο γραφείο είστε είτε στην πρίζα, ένα και το αυτό. Άλλη μία εκδοχή είναι ότι θα προσπαθείτε να χώσετε (στην πρίζα πάντα) το δείκτη και τον παράμεσο του διευθυντή σας, που, κατά τ' άλλα, τον συμπαθείτε πολύ τον κύριο Παπαδόπουλο. Μια τρίτη εκδοχή «λέει» ότι θα μαλλιοτραβηχτείτε όλοι μαζί, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου με τις χοντρές στην «Παριζιάνα» πριν από τους τίτλους της αρχής. Αν, τώρα, αποφασίσετε να αλλάξετε εργασία γιατί βαρεθήκατε να μαλλιοτραβιέστε, καλύτερα να το ξεχάσετε μέχρι τον Νοέμβριο, που θα' ναι παχιές οι μύγες.
Στα ξαπλωτά: Το πελεκούδι δεν θα καεί πριν από τις 23/10, αφού η Αφροδίτη θα το παίζει «συγνώμη κύριε, ποιος είστε;». Θα καεί ωστόσο από τις 23 και ένθεν με την πλανεύτρα Άφρω να κάνει ντου με το τακούνι της και να πορεύεται στον αστερισμό σας. Και να στα πω και πιο ξεκάθαρα, δες τι λέω για το ζώδιο σου στην τηλεοπτική εκπομπή μου στο τέλος του άρθρου.
Up dates: 1, 2, 5, 6, 14, 15, 19, 20, 24, 25, 28, 29, 30
A papa dates: 3, 4, 9, 10, 11, 16, 17, 18, 31

ΤΟΞΟΤΗΣ
Στα όρθια: Τούτος εδώ ο μήνας θα ’ναι το κατιτίς άλλο που θα σας μείνει αξέχαστο για πολύ-πολύ καιρό. Καθώς οι περισσότεροι πλανήτες θα κάνουν «ντου», πρώτα στον αγαπημένο σας Ζυγό και στη συνέχεια στο αγαπημένο σας Σκορπιουδάκι, θα πάρετε τις βαρύγδουπες αποφάσεις σας και θα κάνετε πράξη -μέχρι και εξίσωση δηλαδή- όλες τις hi-tech επιδιώξεις σας. Ιδιαίτερα, από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, ο Ήλιος και η θεία σας η Αφροδίτη, θα φέρουν ένα άλλο χρώμα στη ζωή σας. Πολλοί από εσάς θα αποφασίσετε ένα μακρινό ταξίδι, που το σχεδιάζατε εδώ και δεκαετίες, το αναβάλλατε, όμως, γιατί δεν υπήρχε… σάλιο. Άλλοι θα παραμορφωθείτε ακολουθώντας διάφορα σεμινάρια για να βελτιώσετε το IQ σας, που σερνόταν σε below zero νούμερα. Όλοι λίγο-πολύ, θα ανοίξετε παρτίδες με το εξωτερικό. Μάλιστα, οι πιο τυχεροί με την Αντζελίνα και τον Μπραντ αυτοπροσώπως!Στα ξαπλωτά: Αν είχατε βάλει στο μάτι την Αντζελίνα ή τον Τζωρτζ Κλούνει, λυπάμαι, αλλά χάσατε! Μόλις την κάνανε Βενετία μεριά. Ωστόσο, ο Οκτώβρης τελικά αποδεικνύεται για εσάς ένας πολύ ερωτύλος, ξηγημένος και καραμπουζουκλής μήνας, οπότε μπορείτε από τώρα να καταστρώσετε τα εξώλης και προώλης όνειρά σας. Βέβαια, το γεγονός αυτό διαθέτει και κάποιους κινδύνους, από τη στιγμή που είστε ήδη δεσμευμένοι με κανένα πράμα ή έχετε ρίξει ένα γάμο να σας βρίσκεται για τα γηρατειά και προσπαθείτε να τον ξεχάσετε τον ρημάδη. Και να στα πω και πιο ξεκάθαρα, δες τι λέω για το ζώδιο σου στην τηλεοπτική εκπομπή μου στο τέλος του άρθρου.
Up dates: 3, 4, 7, 8, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 26, 27, 31
A papa dates: 5, 6, 12, 13, 19, 20

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Στα όρθια: Γκρινιάζετε, αλλά ποιος σας δίνει άδικο; Κανείς. Όμως, το κακό είναι ότι κανείς δεν σας δίνει και σημασία. Τον τελευταίο καιρό είναι αλήθεια ότι τίποτις το όρθιο δεν σας κάθεται, οπότε και βολεύεστε με τα καθιστά… Ωστόσο, τα γενικά και αόριστα φαίνεται ότι σας πάνε καλύτερα αυτή την περίοδο απ’ ό,τι τα ειδικά και τα οριστικά. Παρηγορηθείτε, γιατί σύντομα τα πράγματα αλλάζουν. Ο Οκτώβριος κάνει ποδαρικό με μια σειρά πλανητών και εκλείψεων να βολοδέρνουν στον Κριό, με τον οποίο ούτε καν μιλάτε και στη συνέχεια μες στο ζώδιο του Σκορπιού, τον οποίο εσείς πολύ τον πάτε (ωραία γούστα έχετε, να τα χαίρεστε). Την ώρα, λοιπόν που τα υπόλοιπα ζώδια περνούν της ζωής τους τον τάραχο, εσείς… μια αναισθησία, μια σπαρίλα, που ούτε γράφεται ούτε περιγράφεται.
Στα ξαπλωτά: Από τις 26 του μήνα ο Άρης κάνει ντου στο ζώδιό σας και αυτό είναι κάτι που θα το καταλάβετε από την ενέργεια που θα νιώσετε να σας πλημμυρίζει (σαν τον Κηφισό ένα πράγμα στα φουσκώματα του). Ο Άρης λοιπόν που λέτε, δεν θα σας αφήσει σε ησυχία, οπότε θα χρειαστεί να βάλετε τώρα (αν δεν είναι πια αργά) ένα πρόγραμμα, ώστε να τοποθετήσετε τις δραστηριότητες σας σε τάξη. Επίσης ό,τι κόβει (μαχαίρια, πιρούνια, μπαλτάδες -ειδικά αυτοί-) έξω από το σπίτι. Στον ακάλυπτο, να πάρουν αέρα μέχρι νεωτέρας. Το περίεργο είναι ότι μέχρι τώρα κάνατε το παν για να τα καταφέρετε και το αποτέλεσμα μάλλον δεν σας δικαίωσε. Τώρα, κατά ένα πολύ περίεργο τρόπο, όλα θα σας έρθουν στο πιάτο, χωρίς να κουνήσετε ούτε το μικρό σας δαχτυλάκι –ή κάτι που να μοιάζει με αυτό! Και να στα πω και πιο ξεκάθαρα, δες τι λέω για το ζώδιο σου στην τηλεοπτική εκπομπή μου στο τέλος του άρθρου.
Up dates: 1, 2, 5, 6, 9, 10, 11, 19, 20, 24, 25, 28, 29, 30
A papa dates: 7, 8, 14, 15, 21, 22, 23

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Στα όρθια: Αμάν πια αυτά τα άστρα! Είναι να μην δουν ζώδιο να παίρνει τα πάνω του και να σου, να χώνουν πάλι τη μούρη τους… Εκεί, λοιπόν, που πήγαιναν όλα μια χαρά χαρούμενη κι εσείς την είχατε δει τουλάχιστον Λαίδη Γκάγκα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πάρτε και καμιά έκλειψη να ’χετε να πορεύεστε. Τι σημαίνει αυτό, docteur μου; Απλούστατα, ο Οκτώβριος έρχεται… πακέτο με μια γενικότερη αναθεώρηση ιδεών, σχέσεων και αξιών, οπότε δεν φεύγετε τον Οκτώβριο για διακοπές, αντί τον Αύγουστο που δεν φύγατε; Τώρα αυτό δεν θα πρέπει να σας ταράξει ιδιαίτερα, αφού έχετε συνηθίσει τις καντηφλιές του Κρόνου και όσο να 'ναι, μια γαϊδουριά την αποκτήσατε. Κατά τα άλλα, ο μήνας είναι ένα πράμα ούτε κρύο ούτε ζέστη. Εάν έχετε κι ένα καλό air-condition, σίγουρα θα τη βγάλετε τζάμι, ακόμα και χωρίς πρόπλυση και στους τριάντα βαθμούς. Τα διάφορα υπαρξιακά του τύπου: «Να κάτσω ή να φύγω;», «Τη Μαρία ή τον Μπάμπη;» μάλλον δεν θα τα αποφύγετε, αν και θα μπορούσατε να κοιτάξετε λιγάκι τη δουλειά σας από το να μαδάτε μαργαρίτες και να τρέχετε στις χαρτορίχτρες.
Στα ξαπλωτά: Πάντως, το φάρδος στον έρωτα συνεχίζεται, οπότε και πάλι δεν θα πλήξετε, από τις αρχές του μήνα, αφού μια αλανιάρα Αφροδίτη στο Ζυγό και μια πλανεύτρα έκλειψη μες στον Κριό θα σας βάλουν πρόστυχες σκέψεις στο μυαλό, που δεν θα αργήσετε να τις κάνετε πράξεις. Τώρα, αν είστε ήδη δεσμευμένοι, το καλό που σας θέλω μην δίνετε λαβές σε κανέναν κακεντρεχή, που κοιτάζει πώς να σας τη φέρει πίσω από την πλάτη σας… Και να στα πω και πιο ξεκάθαρα, δες τι λέω για το ζώδιο σου στην τηλεοπτική εκπομπή μου στο τέλος του άρθρου.
Up dates: 3, 4, 7, 8, 12, 13, 21, 22, 23, 26, 27, 31
A papa dates: 9, 10, 11, 16, 17, 18, 24, 25

ΙΧΘΕΙΣ
Στα όρθια: Ο μήνας ξεκινά κάπως σαν «στραβάδι», καθώς δύο εκλείψεις, η μια στον Κριό και η άλλη στο Σκορπιό, φέρνουν μια ψιλο-πολεμική τάση στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Ταυτόχρονα, όμως, τα πράγματα αλλάζουν άρδην και μετά τις 22, το σεξ μπαίνει για τα καλά στη ζωή σας. Οι πιο μπασμένοι θα κατανοήσετε επιτέλους, ό, τι τα παιδιά δεν τα φέρνουν τα μπρόκολα, την ίδια ώρα που πολλοί από εσάς θα περάσετε και στην πρακτική εξάσκηση. Με τον Άρη στον Τοξότη, συνεχίζετε να κάνετε και διάφορες μαλακίες με την τετράτροχη βλακεία σας (ναι, αυτό που αποκαλείτε χαϊδευτικά «αυτοκίνητο»), με αποτέλεσμα κλήσεις, γρατσουνίσματα, τσουγκρίσματα με κυπαρίσσια και άλλα εσπεριδοειδή, ενώ συχνά περπατάτε και παραμιλάτε γι' αυτή τη συμφορά σας, που λέει και το τραγούδι και που δεν σας πταίει κανείς (για τη συγκεκριμένη συμφορά πάντα). Επειδή η όλη φάση δεν παίρνει βελτίωση μέχρι τις 26 του μηνού, η συμβουλή της στήλης -που 'ναι πονετικιά και στην κακιά την ώρα- είναι να κλειδώσετε το τετράτροχο σε κανένα γκαράζ και να στείλετε τραπεζομάχαιρα και ό,τι κόβει (ακόμα και χαρτί) στην αποθήκη μέχρι νεωτέρας.
Στα ξαπλωτά: Ο Άρης την έχει βρει με τον Τοξότη, την ίδια ώρα που η Αφροδίτη γουστάρει Ζυγό και το όλο αυτό σκηνικό θα προσδώσει ένα νέο αέρα (κάτι σε τραμουντάνα) στις σεξουαλικές σας φαντασιώσεις, αλλά και στα καθημερινά πηδηματάκια. Όσο για τα one night stands, καλύτερα να τα ξεχάσετε προς το παρόν (και προς το μέλλον να μην σας πω), αφού τα άστρα λένε ότι κυκλοφορούν και διάφορα παράσημα. Τα καλύτερα έρχονται προς το τέλος του μήνα, όταν ο δικός σας Ποσειδώνας φλερτάρει την Αφροδίτη (στις 27/10) και στη συνέχεια τον Ήλιο (στις 28/10). Εκεί θα δείτε τα πρόστυχα όνειρά σας, (αχ ανατρίχιασα) επιτέλους να γίνονται πραγματικότητα! Και να στα πω και πιο ξεκάθαρα, δες τι λέω για το ζώδιο σου στην τηλεοπτική εκπομπή μου στο τέλος του άρθρου.
Up dates: 1, 2, 5, 6, 9, 10, 11, 14, 15, 24, 25, 28, 29, 30
A papa dates: 12, 13, 19, 20, 26, 27

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια
Ας δούμε αναλυτικά πώς θα επηρεάσουν όλα αυτά τα αστρικά φαινόμενα οι πλανητικές όψεις και φυσικά οι εκλείψεις τα δώδεκα ζώδια και τις προβλέψεις για τον Οκτώβριο, μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή:

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια