Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βάσεις 2014

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις βάζει σήμερα το υπουργείο Παιδείας, καθώς ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Από τις 10 το πρωί οι υποψήφιοι που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές θα μπορούν να....

πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Ονομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.
Επίσης σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της ΕΕ μη ελληνικής καταγωγής.
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr.
Κατά τα λοιπά, οι φετινοί υποψήφιοι που πέτυχαν σε κάποια σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να αναμένουν εντός της ημέρας οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη διαδικασία εγγραφών στις σχολές τους αλλά και των αιτήσεων για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Το υπουργείο λογικά θα ανακοινώσει την προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων τόσο για τους υποψηφίους που δικαιούνται μετεγγραφή χωρίς ποσοτικό περιορισμό (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.λπ.) όσο για αυτούς που πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και θα δώσουν «μάχη» για το 10% των θέσεων σε κάθε τμήμα επί του αρχικού αριθμού εισακτέων.
Επίσης το υπουργείο Παιδείας πρέπει να διευκρινίσει τις προσεχείς ημέρες που θα μετεγγράφονται οι φετινοί πρωτοετείς φοιτητές που έχουν αδέλφια τα οποία σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη.

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια