Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επιστρατεύτηκαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ προχώρησε η κυβέρνηση μετά την άρνηση των συνδικαλιστικών σωματείων να συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική. Συνεχείς είναι οι συνεδριάσεις των σωματείων των....

εργαζομένων της ΔΕΗ προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα προβούν σε καταλήψεις κτηρίων. Σε ετοιμότητα εισαγγελείς και αστυνομία.
«Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην επίταξη των υπηρεσιών της ΔΕΗ.
Η κυβερνητική εκπροσωπος τόνισε ότι όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.
«Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους», ανέφερε η κ. Βούλτεψη.
Με χθεσινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, παραμένει ανοικτό Σάββατο και Κυριακή το Εθνικό Τυπογραφείο και έχουν ήδη αρχίσει να τυπώνονται τα φύλλα πορείας.
Στο μεταξύ, νέα μείωση της διαθέσιμης ισχύος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επέβαλε η ΓΕΝΟΠ το πρωί παρά, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική και διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων. Η ΓΕΝΟΠ μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας από σήμερα και έθεσε εκτός λειτουργίας τη μονάδα 3 του ΑΗΣ Καρδιάς.
Οι μονάδες που βρίσκονται τώρα εκτός λειτουργίας είναι συνολικά 14, ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρική ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου. Η ΔΕΗ δεν αποκλείει να χρειαστούν περικοπές ηλεκτροδότησης αν και το Σαββατοκύριακο η ζήτηση είναι μειωμένη.
Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι εφόσον προχωρήσει η πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων και επίταξη των υπηρεσιών τους, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, θα αναζητηθούν άλλης μορφής κινητοποιήσεις κατά της δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ».
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης αναμένονται αφενός οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών σωματείων, τα οποία είναι σε συνεχείς συνεδριάσεις και αφετέρου η διαδικασία της επίδοσης των ατομικών φύλλων πορείας προς τους εργαζομένους.
Παράλληλα, είναι σε ετοιμότητα εισαγγελείς και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν καταλήψεις ή άλλες δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων.

Το προανήγγειλε το πρωί ο Μανιάτης
«Σε περίπτωση που η απόφαση της Δικαιοσύνης για τη ΔΕΗ δεν εφαρμοστεί η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποχρεωτική εφαρμογή αυτής της απόφασης» δήλωσε το πρωί, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την επιστράτευση των εργαζομένων. «Είμαστε έτοιμοι για όλα, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω» είπε χαρακτηριστικά.
«Η εποχή που η κάθε συνδικαλιστική ηγεσία μπορούσε να συγκυβερνήσει παρήλθε. Όσοι πιστεύουν ότι θα συνεχιστεί αυτό κάνουν λάθος... η μεγάλη πλειοψηφία του λαού τάσσεται με την κυβέρνηση, είναι βαθιά γελασμένοι» διεμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας στον Σκάι.
Νωρίτερα το πρωί, και πριν την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης για επίταξη των υπηρεσιών της ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, Παντελής Καραλευτέρης και Γιώργος Μπίτζας, έλεγαν πως «θα συνεχιστεί η απεργία».
«Θα διορθώσουμε τον αριθμό του ποσοστού που πρέπει να είναι εξαιρούμενο, δηλαδή του προσωπικού ασφαλείας, για το οποίο κρίθηκε παράνομη η απεργία και θα συνεχίσουμε την απεργία» σημείωσε μιλώντας στον Σκάι ο κ. Μπίτζας.
Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανακοίνωνε ότι συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας την κατανόηση των πολιτών.'

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ:
«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική ενώ ταυτόχρονα διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων, εξέδωσε νέα ανακοίνωση τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με την οποία συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/7).
Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ επέβαλε νέα μείωση της παραγόμενης θερμικής ισχύος, με αποτέλεσμα οι εκτός λειτουργίας θερμικές μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) να ανέρχονται πλέον σε 14 συνολικής ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρικής ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου.
Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) είναι αρμόδιος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης.
Η ΔΕΗ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους και καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες για την άμεση λύση της απεργίας και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών».
-

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια