Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι ταρίφες στα «φακελάκια» των γιατρών

Το μεγάλο πάρτι στα νοσοκομεία με θύματα τους ασθενείς και… τις τσέπες τους και θύτες τους γιατρούς που ζητούν φακελάκια για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αποκαλύπτουν τα στοιχεία σοκ που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.
Όπως αποκαλύπτει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων....

της Ελληνικής Αστυνομίας, τα φακελάκια όχι μόνο δεν «εξαφανίστηκαν» αλλά παραμένουν η μεγάλη πληγή του συστήματος υγείας που επιβαρύνουν όσους είχαν την ατυχία να αρρωστήσουν και καταφεύγουν για θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι συλλήψεις γιατρών που φαίνεται να ξέχασαν τον όρκο του Ιπποκράτη και ζήτησαν φακελάκια καθώς όπως φαίνεται δεν τα βγάζουν πέρα με τους μισθούς του ΕΣΥ, αποκαλύπτουν τον «μαύρο» τιμοκατάλογο της υγείας όπου οι τιμές κυμαίνονται από 300 έως 2.000 ευρώ.

Μάλιστα όπως αναφέρουν Τα Νέα οι τιμές διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.
Για παράδειγμα το φακελάκι για μία γυναικολογική επέμβαση κοστολογείται στα 300 ευρώ στις Φιλιάτες, ενώ στην Αθήνα φτάνει τα 500 ευρώ, όπως και για μία ορθοπεδική επέμβαση όπου στη Θεσσαλονίκη απαιτήθηκαν 400 ευρώ, ενώ στην Αθήνα ο γιατρός ζήτησε 600 ευρώ.

Πάντως οι γιατροί φαίνεται πως είναι έτοιμοι και για παζάρια, αφού και στην περίπτωση του καρδιοχειρουργού στον Ευαγγελισμό που αρχικώς είχε ζητήσει από τον ασθενή 1.500 ευρώ, αλλά τελικά έριξε τις απαιτήσεις του στα 500 ευρώ.

Η διαδικασία για να δοθεί το φακελάκι
Οπως γράφουν και τα Νέα που επικαλούνται τις δικογραφίες σε βάρος γιατρών που κατηγορούνται για χρηματισμό, τα χρήματα τα οποία απαιτούνται από τους ασθενείς δεν είναι μόνο πριν από κάποια προκαθορισμένη επέμβαση ως «αμοιβή» του γιατρού, αλλά και για να παρακαμφθούν οι λίστες αναμονής.
Μάλιστα όπως φαίνεται λόγω της κρίσης οι γιατροί προχωρούν και σε… διακανονισμούς με τους ασθενείς, δηλαδή παίρνουν ένα χρηματικό ποσό ως προκαταβολή πριν από την επέμβαση και στη συνέχεια περιμένουν το υπόλοιπο ποσό της πληρωμής τους.

Ο τιμοκατάλογος για τα φακελάκια
-Γυναικολογική επέμβαση 300-500 ευρώ
-Ορθοπεδική επέμβαση 300-400 ευρώ
-Επέμβαση καρδιάς (by pass) 500 ευρώ
-Αγγειοχειρουργική επέμβαση 650 ευρώ
-Καισαρική τομή 1.300 ευρώ
-Επέμβαση ΩΡΛ 2.000 ευρώ

Πως διαμορφώνεται ο τιμοκατάλογος βάσει καταγγελιών
Ωστόσο τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία και στις «απαιτήσεις» που προβάλουν οι γιατροί στους ασθενείς, αφού πολλοί από τους τελευταίους δεν απευθύνονται στην Αστυνομία, αλλά δίνουν το φακελάκι που θα τους ζητηθεί.
Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται πως αν δεν πληρώσουν δεν θα τύχουν της σωστής αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας που έχουν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα. Ετσι δίνουν τα χρήματα που ζητούν οι γιατροί κάτω από το τραπέζι και στη συνέχεια αναφέρουν το περιστατικό, χωρίς ωστόσο να μπορούν να το αποδείξουν.

Τα φακελάκια βάσει των καταγγελιών
-Οφθαλμολογική επέμβαση (Αιτωλοακαρνανία) 150 ευρώ
-Επέμβαση καταρράκτη (Φλώρινα) 200 ευρώ
-Επέμβαση ΩΡΛ σε παιδί (Αθήνα) 400 ευρώ
-Επέμβαση για κρεατάκια (Αθήνα) 500 ευρώ (τα 200 ευρώ δόθηκαν για τον αναισθησιολόγο)
-Καρδιοχειρουργική επέμβαση (Αθήνα) 1.500 ευρώ
fanfaras.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια