Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το γονίδιο του... κοκαλιάρη!

Την επιστημονική απάντηση στο εκνευριστικό ερώτημα "μα γιατί κάποιοι τρώνε του σκασμού και δεν παίρνουν γραμμάριο", έρχεται να δώσει μία νέα έρευνα του Imperial College του Λονδίνου.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπεύθυνο για αυτό είναι το "γονίδιο του κοκαλιάρη".
Ενα γονίδιο που....

στην πραγματικότητα είναι ένα έξτρα γονιδιακό σετ, αποτελούμενο από 28 γονίδια, τα οποία σχηματίζουν ένα τμήμα του χρωμοσώματος 16.
Όπως αναφέρουν στη δημοσίευσή τους, όσοι άντρες διαθέτουν αυτό το επιπλέον σετ έχουν 23 φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι "κοκαλιάρηδες", ενώ οι γυναίκες 5 φορές.
Ο άνθρωπος κληρονομεί από κάθε γονιό του μία κόπια από κάθε χρωμόσωμα, με αποτέλεσμα να έχει δύο κόπιες από κάθε γονίδιο.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τμήματα των χρωμοσωμάτων διπλασιάζονται ή διαγράφονται εντελώς.
Οπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, όχι μόνο η παρουσία τους έξτρα σετ συνδέεται με την αδυναμία, αλλά την ίδια στιγμή η απουσία του συγκεκριμένου σετ γονιδίων, ενδεχομένως να συνδέεται με την παχυσαρκία.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δώσετε μάχη με την ζυγαριά σας λοιπόν, να θυμόσαστε: δεν έχουμε όλοι το "γονίδιο του κοκαλιάρη", οπότε καλό είναι να συμφιλιωθούμε με το σώμα μας και να μάθουμε να το αγαπάμε ή έστω να το... αντέχουμε!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια