Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το ωροσκόπιο των λουλουδιών

Μάθετε ποιο είναι το δικό σας ζώδιο - λουλούδι!
Το ξέρατε ότι εκτός του πααρδοσιακού ωροσκοπίου υπάρχει και το ωροσκόπιο των λουλουδιών; Ανάλογα με την ημερομηνία που έχετε γεννηθεί ανήκετε και στο συγκεκριμένο ζώδιο - λουλούδι! Μάθετε πιο είναι το δικό σας και μην ξεχνάτε να στολίζετε συχνά τον χώρο σας με ένα μπουκέτο από αυτά τα λουλούδια!...:

Ορχιδέα (13/12-5/1)
Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι σαν τις Ορχιδέες! Για αιώνες η Ορχιδέα αποκαλείται το λουλούδι του έρωτα και του πάθους. Πρόκειται για άτομα με έντονη την ερωτική διάθεση! Η σεξουαλική ζωή των συγκεκριμένων ατόμων βασίζεται στην ευαισθησία, τον δυναμισμό και το έντονο πάθος.

Παιονία (6/1-2/2)
Από την αρχαιότητα ακόμη γνωστό το φυτό Παιονία, με τους Κινέζους να την αποκαλούν «βασιλέα όλων των λουλουδιών». Οι αρχαίοι Αθηναίοι την είχαν ονομάσει «Αθηνά Παιωνία» και είχε χαρακτηρισθεί από τον Παυσανία ως «πασάων βοτανέων βασιληίδα». Τα άτομα που γεννήθηκαν αυτές τις ημερομηνίες πρεσβεύουν την μακάρια ευχαρίστηση. Η αφοσίωση τους προς τους άλλους είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους!

Γαρύφαλλο (3/2-1/3)
Είναι και αυτό ένα λουλούδι που συνδέεται με το πάθος, την αγάπη και την ομορφιά. Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που χαρίζει στα άτομα που ήρθαν στο κόσμο αυτή τη περίοδο! Πρόκειται για ιδιαίτερα άτομα που τονώνουν τη σταθερότητα στο δεσμό. Μάλιστα τρέφουν ιδιαίτερο σεβασμό και προσδίδουν αξιοπρέπεια στις σχέσεις.
Νάρκισσος (2/3-21/3)
Ο Νάρκισσος είναι το λατινικό όνομα μιας μεγάλης ομάδας ανθεκτικών βολβών. Το όνομα του φυτού προέρχεται από το ναρκισσιστή νεαρό της ελληνικής μυθολογίας, που ονομαζόταν Νάρκισσος και από την ελληνική λέξη ναρκώνω, λόγω των ναρκωτικών ιδιοτήτων του φυτού. Τα άτομα που ανήκουν σ αυτή τη περίοδο διαθέτουν πολλά από τα χαρακτηριστικά του φυτού! Άτομα με ιδιαίτερα ομορφιά που μαγνητίζουν και θολώνουν σαν ναρκωτικό το μυαλό των άλλων!

Ζέρμπερα (22/3-20/4)
Η ζέρμπερα λέγεται αλλιώς και αφρικανική μαργαρίτα και αυτό φυσικά δηλώνει και την καταγωγή της. Είναι πολύ δημοφιλές λουλούδι και υπάρχει σε πάρα πολλά χρώματα. Οι λεπτοί και τρυφεροί βλαστοί της πρέπει να έχουν την κατάλληλη φροντίδα για να διατηρείται η φρεσκάδα και η ομορφιά των λουλουδιών. Τα άτομα που γεννήθηκαν σ αυτό το χρονικό διάστημα συμβολίζουν την αθωότητα του μικρού παιδιού!

Πανσές (21/4-10/5)
Τα άτομα που ήρθαν στο κόσμο αυτή τη περίοδο κατέχουν αρκετά από τα χαρακτηριστικά του φυτού! Είναι άτομα που επιδιώκουν την οικογενειακή αρμονία, και φέρνουν την ευτυχία στο σπίτι που θα βρεθούν. Πολλοί χαρακτηρίζουν τα άτομα αυτά ως καλότυχα και χαρούμενα!
Παπαρούνα (11/5-31/5)
Η παπαρούνα ήταν το ιερό φυτό της θεάς Δήμητρας, καθώς σαν παράσιτο στα σιτηρά συμβόλιζε με την παρουσία της τη θεά. Τα άτομα που ανήκουν σ αυτή τη περίοδο παίρνουν το πάθος και το φλογερό χρώμα του φυτού! Μάλιστα η ερωτική σχέση και ο γάμος είναι τα απαραίτητα συστατικά της ευτυχίας τους.

Χρυσάνθεμο (1/6-23/6)
Το χρυσάνθεμο φέρει ένα πλήθος μυθολογικές ιστορίες και συμβολισμούς. Ονομάστηκε έτσι από το ελληνικό πρόθεμα «Chrys-" που σημαίνει χρυσό και "-ανθέμιο," που σημαίνει λουλούδι. Όσα άτομα γεννήθηκαν αυτή τη χρονική περίοδο παίρνουν τα χαρακτηριστικά του λουλουδιού, όπως την αισιοδοξία και τη χαρά.

Βιολέτα (24/6-11/7)
Η βιολέτα είναι ήδη γνωστή από την αρχαιότητα, καθώς υπάρχουν αναφορές της καλλιέργειάς της. Τόσο οι αρχαίοι Έλληνες, όσο και οι Λατίνοι τη χρησιμοποιούσαν ευρύτατα στην παρασκευή φυτικών φαρμάκων, κρασιού, ως γλυκαντικό για το φαγητό, αλλά και στους εορτασμούς. Μάλιστα τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το τμήμα του ζωδιακού συμβολίζουν την γονιμότητα και την αγάπη.
Λίλιουμ (12/7-5/8)
Τα Λίλιουμ είναι καταγεγραμμένα ήδη από το 1580 π.Χ., και αυτά τα μεγαλοπρεπή λουλούδια διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Το όνομα τους προέρχεται από την ελληνική λέξη «leiron. Λατρευόταν από τους Έλληνες και πίστευαν ότι φυτρώνει από το γάλα της Ήρας, της βασίλισσας των θεών. Μάλιστα, τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζωδιακό τμήμα συμβολίζουν την αγνότητα και την αρετή. Το φυτό είναι το σύμβολο της αγνότητας της Παναγίας και του ρόλου της, ως βασίλισσας των Αγγέλων.

Ηλίανθος (6/8-28/8)
Οι Ηλίανθοι ως χαρακτηριστικό τους έχουν τη λαμπρή τους εμφάνιση. Λέγεται ότι οι ιθαγενείς των Ίνκας λάτρευαν ένα γιγαντιαίο ηλιοτρόπιο, και ότι οι ιέρειες φορούσαν μεγάλους ήλιους στα ενδύματα τους. Τα άτομα που ανήκουν σ αυτή τη περίοδο συμβολίζουν τον ίδιο τον ήλιο, τη ζεστασιά με τη μεταφορική της έννοια και τη ευτυχία, την λατρεία και τη μακροζωία.

Τριαντάφυλλο (29/8-23/9)
Τα Τριαντάφυλλα χρησιμοποιούνται για εκατοντάδες χρόνια για να μεταφέρουν τα μηνύματα χωρίς λόγια και συμβολίζουν το απόρρητο των λέξεων. Όσα άτομα έχουν ημερομηνία γέννησης αυτή τη περίοδο παίρνουν όλα τα χαρακτηριστικά του φυτού, τη μυστικοπάθεια, την αγάπη, τον έρωτα και το πάθος!
Τουλίπα (24/9-18/10)
Η Τουλίπα λέγεται ότι καταγόταν αρχικά από την Περσία και την Τουρκία, και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη το 16ο αιώνα. Πήρε την ονομασία της από την τουρκική λέξη για γάζες (με την οποία ήταν τυλιγμένα τα τουρμπάνια) λόγω της εμφάνισης της τουλίπας σε πλήρη άνθηση. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζωδιακό τμήμα συμβολίζουν άτομα με χαρούμενες σκέψεις, με αγνή ψυχή, με πάθος και αγάπη!

Αμαρυλλίς (10/9-7/11)
Η Αμαρυλλίς είναι ένα κατακόκκινο λουλούδι. Υπάρχει ένας θρύλος που λέει πως η Αμαρυλλίς ξεκίνησε ως μια ντροπαλή, δειλή νύμφη. Η Αμαρυλλίς ερωτεύτηκε τον Aλτέο, ένα βοσκό με τη δύναμη του Ηρακλή και την ομορφιά του Απόλλωνα, αλλά η αγάπη της ήταν μονομερής. Ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να τον κερδίσει, επιθύμησε ένα λουλούδι τόσο μοναδικό, που δεν είχε υπάρξει ποτέ στον κόσμο. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτή τη περίοδο έχουν σαν χαρακτηριστικά του την υπερηφάνεια, την αποφασιστικότητα και την λαμπερή ομορφιά.

Ίριδα (8/11-12/12)
Η Ίριδα στην μυθολογία αναφέρεται ως θεά που προσωποποιούσε το ουράνιο τόξο και ενεργούσε ως σύνδεσμος μεταξύ ουρανού και γης. Τα άτομα που ανήκουν εδώ συμβολίζουν την πίστη, την ανδρεία και τη σοφία. Είναι άτομα που είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικά και αναζητούν καθημερινά την υπέρβαση σε όλους τους τομείς.
Αλίντα Κανάκη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια