Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Όπου φτωχός κι η τζούρα του 😂

Να σας πω ρε ρεμάλια, διακοπές παίζει φέτος;
Όχι; Δεν πειράζει, σας έχω λύσεις για να μπείτε σε mood καλοκαιρινό, χωρίς να φάτε τις τελευταίες οικονομίες που μαζεύετε για τα χαράτσια και τις εφορίες που έρχονται.
Λοιπόν...

έναν ακάλυπτο όλοι τον έχουμε, ας τον καλύψουμε με την αιθέρια παρουσία μας.

Βήμα 1: ψάχνουμε και βρίσκουμε την πιο μεγάλη σκάφη ή λεκάνη που διαθέτουμε στο νοικοκυριό. Τη γεμίζουμε με νερό και αλάτι, να θυμίζει θαλασσινό νερό και να κρατάμε και τα κακά τα πνεύματα μακριά.

Βήμα 2: φοράμε όλα τα χαβανέζικα μαγιουδάκια, παρεώ, καπελαδούρες, πασαλειβόμαστε με ό,τι έχει απομείνει από τα περσινά Hawaian Tropic, βαζελίνες, baby oils, πέρνουμε πετσέτα, μπρατσάκια, κουβαδάκια, ψαθάκια και την κάνουμε για τον ακάλυπτο.

Βήμα 3: εκεί απλώνουμε τη σκάφη, τα καλοκαιρινά τσάτζαλα και την κορμάρα και αρχίζουμε ηλιοθεραπεία. Ενίοτε, τσαλαβουτάμε εκ περιπτροπής τα μέλη μας στη σκάφη να αλατίζονται όλα ισόποσα και να μυρίζουμε αλμύρα. Μέσα σε κανά μισάωρο, πάω στοίχημα ότι η μισή πολυκατοικία έχει ρίξει βλέφαρο και α) φοράει μαγιώ, β) έχει ήδη φτάσει με τα δικά της κουβαδάκια στον ακάλυπτο να μιμηθεί την κίνηση, γ) σας χαλβαδιάζει πίσω από τις γρίλιες και ιδρώνει για την πάρτη σας ανυπερβλήτως.

Βήμα 4: εδώ αρχίζουν οι ανθρωπιστικές σας κινήσεις ώστε το ένα χέρι να νίψει το άλλο και τα δυο να περάσουν όμορφα και τούτο το ισχνό καλοκαίρι. Αφού, ό,τι και να γίνει, την τρίτη μέρα έχουν μαζευτεί όλοι στον ακάλυπτο -που απο εδώ και στον εξής θα τον αποκαλούμε Flat Paradiso για πιο εξότικ συνειρμούς-, φτιάξετε όλοι μαζί το αυτοσχέδιο Beach Bar. Θα χρειαστείτε ένα τραπέζι γύφτικο με τρόπικαλ τραπεζομάντηλο, τη συνεισφορά ποτών και καφέ από όλους τους ενοίκους και ιδιοκτήτες της hot πολυκατοικίας και τον θεομάναρο του τρίτου, με όσο δυνατόν λιγότερα ρούχα, να το παίζει μπάρμαν. Κατεβάστε και κάνα ηχοσύστημα -δε μπορεί, όλο και κάποιο υπάρχει από τον καιρό της ευημερίας- και σηκώστε τη γειτονιά στο πόδι. Μη σας πω ότι θα ζηλέψουν και οι γύρω μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες, καλυβάκια και θα ζητήσουν να μπουν στο Flat Paradiso, μπας και βγάλουν γκόμενα-γκόμενο.

Για τους επισκέπτες, φίλους, θαυμαστές, θα ορίσετε είσοδο 5 ευρώ για all day παροχές κι έτσι, σιγά-σιγά, μαζεύετε ταμείο που θα συνεισφέρει στην αγορά πετρελαίου για τον βαρύ χειμώνα.

Βήμα 5: Έφθασε η ώρα να εκμεταλλευθείτε την ταράτσα. Τις νύχτες θα την κάνετε ταράτσα, προσφέροντας βραδιές σινεμά σε όλο το τετράγωνο και τα γύρω περίχωρα, πάντα δωρεάν για τους δικούς σας, αλλά με εισιτήριο για όλους τους γείτονες. Ασβεστώστε τη μεσοτοιχία και ξεθάψτε κάνα προβολικό με home cinema από τον ιδιοκτήτη του ρετιρέ, που το φύσαγε μέχρι πέρυσι. Είπαμε, το θέμα είναι να χρησιμοποιήσουμε τον πλούτο της Ελλάδας προς όφελος όλων και για το κοινό καλό. Συνεπώς, ο έχων μια LED την προσφέρει για τις βραδιές ποδοσφαίρου, αγώνες και τσακωμών κοκουέδων, με τους εκάστοτε Κασιδιάριδες. Ο έχων προβολικό, όργανώνει cinema nights, ο έχων μείκτες και λοιπό εξοπλισμό dj, οργανώνει open party. Το θέμα είναι να λυσσάτε τόσο, όσο στη Μύκονο, για να μη σας λείψει ποτέ. Ή, να σας λείψει λιγότερο, τέλος πάντων.

Με αυτά τα απλά πέντε βήματα, ανέξοδα, αβάδιστα, αβίαστα, έχουμε εξασφαλίσει διαμονή στο πιο λουξ ξενοδοχείο -το διαμέρισμά μας-, μια θέση κάτω από τον ήλιο που ούτως ή αλλως προσφέρεται παντού δωρεάν, έχουμε συσφίξει τις σχέσεις μας με τους γείτονες, άρα η ζωή θα κυλλήσει με ρομάντζα κάτω από τα καλοκαιρινά φεγγάρια που δε γνωρίζουν κρίση, δραχμή, ευρώ και ηρωικές εξόδους.

Γυρνάτε τον Σεπτέμβρη στο γραφείο κατάμαυροι από τις διακοπές, κλείνοντας το μάτι στη μαυρίλα που μας προορίζουν, γιατί του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει. Αντίθετα, επιμένει να είναι πάντα εδώ κι αυτό το καλοκαίρι, έστω και αν ΄κάθε φέτος είναι σούπα το φτηνοπαγωτό που κολλάει στο χέρι.
kissmygrass

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια