Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΣκΠ: ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ» ΥΠΟΘΕΣΗ. ΑΣΘΕΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΕ ΥΓΙΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
 Μια εμπεριστατωμένη έρευνα που είχε γίνει...

 σε ένα εκτεταμένο κομμάτι πληθυσμού σε Ευρώπη, Τουρκία, Αυστραλία και Ηνωμένες Πολιτείες συγκέντρωσε στοιχεία γύρω από τις κληρονομικές επιβαρύνσεις που εμφανίζονται στην σκλήρυνση κατά πλάκας.
Σε ένα δείγμα ασθενών γύρω στους 1100 που είχαν μεταξύ τους μια μορφή συγγένειας εξετάστηκαν οι αλληλοεπιδράσεις που υφίστανται σε περίπτωση που εμφανίζεται η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η μια ουσιαστική παρατήρηση που έχει γίνει είναι ότι κατά κύριο λόγο στους γενετικά
επιβαρυμένους υπάρχει εντός της οικογένειας μια τακτική εμφάνιση της νόσου στην ίδια ηλικία άσχετα αν οι πάσχοντες είναι αδέλφια, ξαδέλφια ή γονείς.
Σε ότι αφορά την κλινική μορφή της νόσου εάν είναι δηλαδή προϊούσα με ώσεις με υφέσεις ή πρωτοπαθής προϊούσα συμβαίνει να υπάρχει μια ταύτιση σε ότι αφορά τα αδέλφια. Το ίδιο όμως δεν εμφανίζεται και σε γονείς ή στα παιδιά.
Απόλυτα χαρακτηριστικό για την νόσο είναι ότι η βαρύτητα των νευρολογικών συμπτωμάτων δεν δείχνει να έχει σχέση με τα μέλη που πάσχουν μέσα στην ίδια οικογένεια.
Εδώ οι διακυμάνσεις είναι πολύ μεγάλες και εξαρτώνται προφανώς από άλλους παράγοντες.
Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πρέπει να λαμβάνονται πάντα υπόψη γιατί το δείγμα ήτανε μεγάλο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια