Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η τελετή ενθρόνισης του Φίλιππου Στ’

Η Ισπανία σήμερα αλλάζει σελίδα… Αποχαιρετά τον Βασιλιά Χουάν Κάρλος και υποδέχεται τον Φίλιππο Στ’.
Στις 10:30 το πρωί ξεκίνησε η τελετή ενθρόνισης του νέου Βασιλιά στο Παλάτι Ζαρζουέλα, εκεί που....

είναι η κατοικία του Χουάν Κάρλος και της συζύγου του, Σοφίας.
Ο Βασιλιάς Φίλιππος Στ’ πήγε συνοδευόμενος από την οικογένειά του, την σύζυγό του, Λετίθια και τις δυο τους κόρες, την 8χρονη Λεονόρ και την 7χρονη Σοφία.
Ο απερχόμενος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος παρέδωσε στον γιο του την κόκκινη ζώνη του αρχιστράτηγου, του ανωτάτου αξιωματούχου του ισπανικού στρατεύματος.
Ο νέος Βασιλιάς μαζί με την οικογένειά του θα μεταβεί στο Κοινοβούλιο, όπου θα γίνει και η ορκωμοσία του. Ο Χουάν Κάρλος δεν θα πάει για να στραφούν όλα τα βλέμματα στο νέο Βασιλιά.
Εκεί, ο 46χρονος Φίλιππος θα ορκιστεί «να εκτελεί με αφοσίωση τα καθήκοντά του, να προστατεύει το σύνταγμα και τους νόμους και να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της χώρας και των αυτόνομων περιοχών της», παρουσία εκατοντάδων Ισπανών βουλευτών και γερουσιαστών και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στο Κοινοβούλιο.
Z005QB3J.jpg
Ο νέος Βασιλιάς μόλις φόρεσε την συμβολική κόκκινη ζώνη φίλησε την οικογένειά του.
Μάλιστα η Λετίθια δεν σταμάτησε να μιλά στις δυο της κόρες, όπως και στην χθεσινή τελετή.
Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά από δεκαετίες η Ισπανία θα έχει ισπανίδα Βασίλισσα, έστω και κοινή θνητή, αφού η Σοφία είναι ελληνίδα.
Η τελετή ήταν λιτή ενώ τηρήθηκαν χαμηλοί τόνοι, λόγω της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα. Μάλιστα, είναι η πρώτη βασιλική διαδοχή μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ισπανία.
4XF17VM0.jpg
Ο Φίλιππος Στ' και η σύζυγός του Λετίθια θα περιηγηθούν στους δρόμους της Μαδρίτης προτού εμφανιστούν στο μπαλκόνι των Ανακτόρων για να χαιρετίσουν το πλήθος.
φγσξγ.jpg
spain.jpg
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις διαδηλώσεις, ενώ έχουν επιστρατευτεί 120 ελεύθεροι σκοπευτές και 6.700 αστυνομικοί που θα πραγματοποιούν περιπολίες σε όλη την πρωτεύουσα, με την προσοχή των δυνάμεων ασφαλείας να είναι στραμμένη στο κοινοβούλιο και στο Παλάτι.

AYW57NZ4.jpg
Αυτό είναι το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί:

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια