Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μυστικά ομορφιάς... και κερδίστε χρήματα

Γιατί να μη φτιάχνετε δικές σας μάσκες από φρούτα και λαχανικά που υπάρχουν στο ψυγείο σας;
Για παράδειγμα, τα αγγούρια καθαρίζουν τα λιπαρά δέρματα, η μπανάνα απαλύνει τα ξηρά δέρματα, ενώ το καρότο δίνει λάμψη στην επιδερμίδα.

Άρωμα διαρκείας:

Οι κολόνιες και τα αρώματα αλλοιώνονται γρήγορα από τη ζέστη και κυρίως από το φως.
Για να διατηρούνται, λοιπόν, ανέπαφα όσο το δυνατόν περισσότερο, αφήνετέ τα στο κουτί τους, κλεισμένα σε ένα ντουλάπι.
Προτιμάτε τα μπουκάλια μικρού μεγέθους, γιατί το άρωμα αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα όταν είναι συσκευασμένο σε μεγάλο μπουκάλι.

Ανάποδη... θέση
Φυλάτε τα σωληνάρια και τα μπουκάλι με τα καλλυντικά σας προϊόντα ανάποδα. Έτσι, θα χρησιμοποιείτε όλη την ποσότητα του προϊόντος που περιέχουν. Όσο για τα μπουκάλια του σαμπουάν, γεμίζετέ τα με νερό όταν αρχίζουν να αδειάζουν: θα εξοικονομείτε ένα με δύο λουσίματα.

Κρέμα διπλής προστασίας
Με το κρύο και τον αέρα το δέρμα αφυδατώνεται πιο εύκολα. Αν, λοιπόν, η κρέμα ημέρας που χρησιμοποιείτε καθημερινά δεν είναι αρκετά λιπαρή και πλούσια, απλώνετέ τη δυο φορές, αφήνοντας να περάσουν πέντε λεπτά ενδιάμεσα, για να προλαβαίνει να εισχωρήσει στο δέρμα το προϊόν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να δαπανήσετε χρήματα και για μια άλλη, πιο θρεπτική κρέμα.

Δωρεάν δείγματα

Μη διστάζετε να ζητάτε δείγματα στα φαρμακεία και στα καταστήματα καλλυντικών, για να μπορείτε να δοκιμάζετε τις καινούριες κρέμες. Έτσι, θα ξέρετε εκ των προτέρων αν μια κρέμα σας ταιριάζει πραγματικά πριν αποφασίσετε να την αγοράσετε.

Ντους... πιο οικονομικά

Το ντους δεν είναι μόνο πιο τονωτικό και γρήγορο απ’ ό,τι το μπάνιο στην μπανιέρα, είναι επιπλέον και πιο οικονομικό σε ό,τι αφορά την κατανάλωση νερού. Όμως, πρέπει να προσέχετε και τα τζελ ή τα άλλα υγρά αφροντούς που κοστίζουν αρκετά ακριβά. Η τιμή τους είναι συχνά δυο και τρεις φορές υψηλότερη από ένα κλασικό σαπούνι!

Μια σταγόνα κάνει τη διαφορά

Κλείνετε πάντα πολύ προσεκτικά το μπουκαλάκι με το μανόν σας αφού το χρησιμοποιήσετε και βάζετέ το στο ψυγείο, καθώς έτσι διατηρείται καλύτερα. Αν παρ’όλα αυτά αρχίσει να στεγνώνει, αραιώστε το με μια σταγόνα διαφανούς βάσης. Αποφύγετε το διαλυτικό, γιατί θα το εμποδίζει να απλώνεται μετά καλά στα νύχια.

Λοσιόν σε διπλάσια ποσότητα

Ένα μπουκάλι τονωτικής λοσιόν –ίσης περιεκτικότητας με ένα γαλάκτωμα για ντεμακιγιάζ– διαρκεί το μισό χρόνο απ’ ό,τι το δεύτερο. Για να κάνετε, λοιπόν, οικονομία στη λοσιόν σας, ρίχνετέ τη σε ένα υγρό βαμβάκι που θα απορροφά λιγότερο προϊόν.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια