Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το άγχος της παραλίας

Στο παρά πέντε θα γίνει το θαύμα
Είναι το γυναικείο DNA που στέλνει μηνύματα κάθε Μάιο.
Πώς θα βγούμε στην παραλία;
Στο κυνήγι της κυτταρίτιδας έχεις σύμμαχο.
Δεν είσαι μόνη σαν το λεμόνι σε....

αυτό τον κόσμο. Τα συμπαραμαρτούντα του να είσαι γυναίκα περιλαμβάνουν παιδιά, γατιά, σκυλιά, νοικοκυριό, κιλά και φλοιό πορτοκαλιού. Το βάρος είναι μεγάλο και εσύ πρέπει να το σηκώσεις στις πλάτες σου αγόγγυστα.
Για τα οικογενειακά δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αλλά στα σωματικά κάπως μπορώ να βοηθήσω. Ξέρω τι σου λέω και πότε στο λέω. Μπήκε Μάιος και το μπικίνι απέχει μία ανάσα. Δεν αργεί ο καιρός που τα μακρυμάνικα θα αποτελούν μία γλυκιά ανάμνηση και το μαγιό θα είναι το μόνο που θα ανέχεται το σώμα σου.

Προλαβαίνουμε κορίτσι μου. 
Σε έχει πιάσει το άγχος, το νιώθω, αλλά για όλα υπάρχει μία λύση. Δε θέλω να σε ακούσω να λες τα ακόλουθα: ''Θα βγω στην παραλία και θα εμφανιστεί η Greenpeace'', ''Εγώ και η monahus monahus απειλούμαστε με εξαφάνιση'', ''Θα τρέχουν να με ρίξουν πάλι στο νερό για να σωθώ''.

Μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου. 
Η πλειοψηφία των γυναικών έχουμε τα ίδια θέματα να αντιμετωπίσουμε που φυσικά επιτείνονται τους καλοκαιρινούς μήνες που το κορμί είναι φανερά εκτεθειμένο. Η μεγαλύτερη αλήθεια που έχει ακουστεί είναι πως τίποτα δεν κρύβεται υπό το φως το ήλιου. Όταν σε λούζουν οι αμείλικτες ακτίνες και η παραμικρή ατέλεια βγαίνει στη φόρα.

Στο παρά πέντε της παραλίας θα κάνουμε την ανατροπή μας με απλά και καθημερινά βήματα. Θέλει τρόπο και όχι κόπο αγαπητή μου.

Κόψε τους πολλούς καφέδες. 
Τι ρωτάς; Είναι ο καλύτερος φίλος της κυτταρίτιδας. Θες καφέ; Γύρισέ το στον πράσινο καφέ. Και μάλιστα σε άψητους κόκκους της Lamberts που βοηθούν να πάρει μπρος ο μεταβολισμός, είναι και αντιοξειδωτικό και δεν κάνει και κίτρινα δόντια. Μια ταμπλέτα και καθάρισες.

Καταναλώνετε 5-6 γεύματα την ημέρα ανά 3 ώρες για να αυξήσετε τους ρυθμούς του μεταβολισμού σας. Το μυστικό είναι να μην αφήνετε το στομάχι σας άδειο. Αν δεν είστε πεινασμένες δεν θα φάτε μεγάλες ποσότητες φαγητού άρα οι θερμίδες θα μείνουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Νερό, κορίτσια μου, πολύ νερό. 
Θα κάνει και ζέστη οπότε αναγκαστικά θα αυξήσετε την κατανάλωση νερού. 1-1,5 λίτρο την ημέρα θα σε ενυδατώσει και θα σε βοηθήσει να αφομοιώσεις καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών.

Στο κυνήγι των ελεύθερων ριζών δεν είσαι μόνη. 
Το Pure Green Coffee Extract της Lamberts χωρίς καφεΐνη παρέχει υψηλά επίπεδα chlorogenic acids. Και αναλύω γιατί το θέμα βασανίζει. Εκτός των ιδιοτήτων τους να ενισχύουν τον μεταβολισμό, τα συστατικά αυτά αποτελούν επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμβάλλοντας στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών.

Προσοχή στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.
Όχι να κοπούν μαχαίρι. Άνθρωποι είμαστε. Θα βγούμε το βράδυ, θα κάνουμε τη στροφή μας στο dance floor, θα βάλουμε τα νέα μας τακούνια, θα πιούμε και ένα ποτάκι. Με ένα δεν χάλασε κι ο κόσμος. Προτιμήστε κρασί ή μπύρα τα οποία έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ
Το ενδιάμεσο παίζει το ρόλο του. Εκεί που σε πιάνει η λιγούρα, εκεί στραβώνει και η διατροφή. Αργά το βράδυ και λίγο πριν ετοιμάσεις την επιδρομή στο ψυγείο ξανασκέψου το. Γιατί να φας το κομμάτι της πίτσας που περίσσεψε από το μεσημέρι; Προτίμησε μία χούφτα αμύγδαλα ή ένα φρουτάκι.

Η καύση του λίπους θα γίνει δεν είναι ψέμα.
Ο Pure Green Coffee αλλάζει τον τρόπο που ο οργανισμός απορροφά τους υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα το σώμα να καίει το αποθηκευμένο λίπος, συμβάλλοντας στην απώλεια 5,4 κιλών (κατά μέσο όρο) έπειτα από 12 εβδομάδες συνεχούς χορήγησης. Εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει.

Εν αρχή ην το πρωινό. 
Αν κάνεις καλό opening θα κυλήσει η μέρα εύκολα. Δημητριακά με γάλα άπαχο ή φρυγανιές με μέλι ή μία πλούσια φρουτοσαλάτα. Προσοχή στο διαζευκτικό -ή-. Δεν έχω βάλει -και- ανάμεσα στις επιλογές.

Άσε το τυρί στην άκρη. 
Άφησε το που σου λέω και η εικόνα σου στον καθρέφτη θα είναι ζηλευτή.

Η γλύκα του μπικίνι θα κατευνάσει την ανάγκη σου για ζάχαρη.
Τα γλυκά πρέπει να περιοριστούν, αν θέλεις ο Αύγουστος να σε βρει ξαπλωμένη στην αμμουδιά παρέα με το αγόρι σου και το μπικίνι σου

Άφησα την άσκηση για το τέλος. 
Η θέση της στο κείμενο είναι συμβολική γιατί κατά πάσα πιθανότητα αυτή θα είναι και η σειρά που θα την σκεφθείς ώστε να την εντάξεις στο πρόγραμμα. Σιχαίνεσαι το γυμναστήριο; Ξεκίνα το περπάτημα ή κάνε σκοινάκι και θα δεις αποτελέσματα.

Άντε και καλές βουτιές!
cosmo

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια

  1. πολύ περιεκτικό άρθρο. Όλες οι συμβουλές μια προς μια που εάν τις ακολουθήσεις θα φτάσεις αποτελεσματικά στο στόχο......να μπώ και φέτος σε μπικίνι.
    Καλή συνέχεια, Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μετα τη γυναικα με μουσι θα δουμε και τον αντρα με μπικινι; αχαχαχχαχαχαχ
      τι να κανουμε οι γυναικες εχουμε αγχος για το καλοκαιρι

      Διαγραφή