Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φορτίστε ασύρματα

Καινοτόμο σύστημα που ανέπτυξαν κορεάτες επιστήμονες από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας KAIST (Korea Advanced Institute of Science and Technology)επιτρέπει τη φόρτιση ως και 40 κινητών τηλεφώνων τη φορά, σε απόσταση ως πέντε μέτρων.
Είναι μάλιστα τόσο ισχυρό ώστε....

να μπορεί να προσφέρει ενέργεια ακόμη και για έναν τηλεοπτικό δέκτη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τεχνολογία ασύρματης μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ονομάζεται Dipole Coil Resonant System ή αλλιώς DCRS. Η μεταφορά της ενέργειας πραγματοποιείται με τη βοήθεια πομπών και ενός ειδικά σχεδιασμένου πηνίου.
«Ο τρόπος με τον οποίο οι ηλεκτρονικές συσκευές λαμβάνουν ενέργεια έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Από ενσύρματη η φόρτιση έχει γίνει πλέον ασύρματη» εξηγούν οι ερευνητές, χωρίς να αποκαλύπτουν όλες τις καυτές λεπτομέρειες γύρω από την καινοτομία τους. «Οι χρήστες σήμερα απολαμβάνουν ασύρματες ηλεκτρονικές συσκευές κάθε είδους, από smartphones μέχρι ταμπλέτες κ.ά.».
«Η τεχνολογία μας κάνει την ασύρματη φόρτιση πραγματικότητα και μάλιστα από απόσταση η οποία δεν είχε δοκιμαστεί ως σήμερα. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και η εφαρμογή της είναι ακόμα ακριβή, πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να αποτελεί την τεχνολογία του μέλλοντος» καταλήγουν.
Το βήμα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια