Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αυτοθεραπευτείτε από την κατάθλιψη

Μπορείτε να αυτοθεραπευτείτε από την κατάθλιψη, σας παρέχονται όλα τα εργαλεία
Μπορούμε να απελευθερωθούμε από την κατάθλιψη που είναι έλλειψη αγάπης, που είναι  σκοτάδι, έλλειψη φωτός, σκέπασμα της ψυχής μας με το μαύρο πέπλο του εγώ.
Σύμφωνα με τον χάρτη της συνειδητότητας του....

David Hopkins όλα τα αρνητικά πεδία της συνειδητότητας κάτω από 200, δημιουργούν κατάθλιψη, προέρχονται από την πεποίθηση ότι η Πηγή της ευτυχίας μας ευρίσκεται έξω από μας ή ότι έχουμε κάτι κακό μέσα μας ή έχουμε κάνει κάτι κακό και δεν αξίζουμε να μας αγαπήσουμε, δεν αξίζουμε να βιώνουμε την ενότητα τη χαρά.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με τον χάρτη της συνειδητότητας του David Hopkins όλα τα αρνητικά πεδία της συνειδητότητας που πάλλονται κάτω από 200 παλμούς το δευτερόλεπτο έχουν ως εξης: στους 20 έχουμε την ντροπή που θέλουμε να καταργήσουμε τον εαυτόν μας, στους 30 παλμούς είναι οι ενοχές όπου θέλουμε να κάνουμε κακό στον εαυτό μας, στους 50 απάθεια όπου καταδικάζουμε συνεχώς τον εαυτό μας, στους 75 νοιώθουμε θλίψη, στους 100 νοιώθουμε ανησυχία και έντονο φόβο, ανησυχία, στους 125 νοιώθουμε στέρηση ανεκπλήρωτη επιθυμία, στους 150 θυμός, μίσος και 175 αδιαφορία, αρρωστημένη περηφάνια.

Μπορούμε να απαλλαγούμε από την κατάθλιψη αν μυηθούμε στην αγάπη. Η αγάπη είναι μέσα σε κάθε άνθρωπο, αλλά χρειάζεται να μυηθεί σε αυτή για να μπορεί να αγαπά και να αγαπιέται
Ο φόβος απόρριψης είναι η κύρια αιτία που ελκύσουμε ανθρώπους, που θα μας απορρίψουν, διότι το φόβο αυτό τον εκπέμπουμε και είναι και μια από τις κύριες αιτίες της κατάθλιψης, διοτι με το φόβο απόρριψης δεν μυούμαστε στην αγάπη.

Βλέποντας την ανιδιοτελή, χωρίς όρους αγάπη στα μάτια μου, βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε, πλήρως χωρίς όρους, ξεκλειδώνει η καρδιά σας, η αντλία της αγάπης που έχετε μέσα σας επαναλειτουργεί και μπορεί να λαμβάνει αλλά και να δίνει αγάπη χωρίς όρους. Όταν έχετε αγάπη μέσα σας άγετε τα πάντα, έχετε όλο τον κόσμο δικό σας. Με την αγάπη χωρίς όρους λοιπόν που σας εκπέμπω, στο πρόσωπο μου βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε.
Με τα φωτόνια που βγαίνουν από τα χέρια μου αισθανόσαστε την ενότητα την αγάπη του Πατέρα και γεμίζετε αγάπη και αγαπάτε τον εαυτό τους.
Για να απαλλαγούμε από την κατάθλιψη πρέπει ν΄απενεργοποιούμε τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά και συμμετέχουμε στα μυστήρια και της τελετές της θρησκείας μας, μην ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε ψυχές και η κατάθλιψη είναι βύθισμα της ψυχής στο σκοτάδι. Όταν συγχωρούμε, μειώνουμε το εγώ μας, συμμετέχουμε στις τελετές και τα μυστήρια της εκκλησίας μας, τότε ενωνόμαστε με την Πηγή μας και η κατάθλιψη εξαφανίζεται.

Η κατάθλιψη στηρίζεται σε καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση τον φόβο και έχουν δημιουργηθεί από την εμβρυακή, τη νηπιακή, την παιδική μας ηλικία και εν γένει από το παρελθόν. Τα καταπιεσμένα αρνητικά αυτά συναισθήματα κρατούν μπλοκαρισμένη μέσα τεράστια ποσότητα ενέργειας. Είναι καταπιεσμένα, διότι το συνειδητό μας δεν είχε τη δύναμη να τα ξεπεράσει την εποχή που συνέβησαν και τα απώθησε στο υποσυνείδητο. Όταν επαναληφθεί το ερέθισμα, τότε τα αρνητικά συναισθήματα έρχονται ξανά στην επιφάνεια. Όπως προανέφερα, η αιτία που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την κατάθλιψη είναι οι λανθασμένες αρνητικές πεποιθήσεις, δηλαδή τα βαθύτερα πιστεύω που έχουμε, ότι δεν είμαστε ικανοί, δεν είμαστε αρκετοί για να ζήσουμε ευτυχισμένοι ή, ακόμη χειρότερα, ότι είμαστε ένοχοι, ότι δεν μας αξίζει η χαρά και ότι πρέπει να τιμωρηθούμε. Η μόνη αλήθεια είναι ότι είμαστε ψυχές, πνεύματα γεμάτα φως που μπορούν να πετύχουν τα πάντα (κινούμενοι από αγάπη, ταπεινοφροσύνη, γενναιοδωρία, όλες δηλαδή τις αρετές που έχει η Πηγή μας), όλες οι άλλες πεποιθήσεις είναι λανθασμένες. Όταν μικροί βιώνουμε φόβο απόρριψης είτε επειδη οι γονείς μας αποσιάζαν, ή  ήταν αυστηροί ή  διαφιλονικούσαν συνεχώς, τότε δεν μυούμαστε στην αγάπη, δεν μαθαίνουμε τον κώδικα που μας κάνει να αντιληφθούμε την ενότητα των πάντων και να αισθανθούμε ασφαλείς. Αισθανόμαστε πλέον ξεκομμένοι, αναπτύσουμε το εγώ μας, τότε ξεκοβόμαστε  από την Πηγή, είμαστε ξεκομμένοι από τα μορφογεννητικά πεδία τα οποία μας δίνουν πληροφορίες πως να λειτουργούμε. Αναπτύσουμε το εγώ μας που είναι το χώρισμα που αποκόβει από την Πηγή μας, τον Κύριο, όταν δεν έχουμε μυηθεί στην αγάπη, όταν έχουμε βιώσει φόβο απόρριψης. Κατάθλιψη παθαίνει κάποιος όταν δεν έχει μυηθεί στην αγάπη και έχει αναπτύξει μόνο το εγώ του, αισθάνεται ξεκομμένος, μόνος, η καρδιά του είναι κλειστή. Ανοίγοντας του τα ενεργειακά κέντρα, αρχίζει να επικοινωνεί με τα μορφογεννητικά πεδία, αρχίζει να επικοινωνεί με την Πηγή, αρχίζει να ζει.

Όταν έχουμε κατάθλιψη μπλοκάρουμε τον μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης (B) που μας δημιουργεί φόβο, τον μεσημβρινό του πνεύμονα (Lu) που δημιουργεί θλίψη, τον μεσημβρινό του στομάχου (St) που δημιουργεί ανασφάλεια, τον μεσημβρινό της χολής που μας δημιουργεί θυμό, την κεντρικό μεσημβρινό (CV) που μας δημιουργεί ενοχές, ντροπή και ζήλεια,  και τον κυβερνητικό μεσημβρινό (GV) που μας βυθίζει στην κατάθλιψη.
Πιέζοντας σταθερά ή κάνοντας μαλάξεις σε ορισμένα ενεργειακά σημεία, μπορούμε να απαλλαγούμε από τα συσσωρευμένα καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματά μας, που μας προκαλούν την κατάθλιψη.  
Lu 1 πάνω αριστερά και δεξιά στο στήθος που ξεκινά ο μεσημβρινός του πνεύμονα, Lu 1(Lung meridian). (Βλέπετε σημεία από προηγούμενα διαγράμματα).
CV 16 που βρίσκεται στην αρχή του αυχένα, CV 17, που είναι ανάμεσα στο στήθος, όπου διέρχεται ο κεντρικός μεσημβρινός (ConceptionVesselmeridian).
St 36 κάτω από το γόνατο όπου διέρχεται ο μεσημβρινός του στομάχου (Stomachmeridian) GB 21 πάνω στον ώμο, όπου διέρχεται ο μεσημβρινός της χολής (Gallbladdermeridian).
Β10 πίσω στον αυχένα, όπου διέρχεται ο μεσημβρινός της ουροδόχου κύστης (Bladdermeridian).GV 24,5 ανάμεσα στα μάτια (στο τρίτο μάτι) και GV 20 στην κορυφή του κεφαλιού, όπου διέρχεται ο κυβερνητικός μεσημβρινός (Governormeridian).
Η κατάθλιψη είναι μια διαδικασία που έχουμε εξαντλήσει την ενέργεια. Κατάθλιψη είναι όταν έχουμε γεμίσει από αρνητικά συναισθήματα και δονούμαστε σε αρνητικές συχνότητες. Αν απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα με τη μέθοδο, πιέζοντας σταθερά ή κάνοντας μαλάξεις με πίεση στα παραπάνω σημεία και εφαρμόζοντας ότι άλλο λέει το παραπάνω άρθρο θα απαλλαγούμε μόνιμα από την κατάθλιψη.
Μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας  να απαλλαγεί από την κατάθλιψη κάνοντας μαλάξεις στα παρακάτω σημεία όπως βλέπετε στο παρακάτω γράφημα:
Θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με τη θεραπεία της κατάθλιψης, διότι από κατάθλιψη πάσχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας (40 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική). Η κατάθλιψη είναι η ιδιαιτέρως ύπουλη και επικίνδυνη ασθένεια, διότι μπορεί να προκαλέσει όλες τις ανίατες ασθένειες (καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά.), από τις οποίες πάσχει σήμερα ο άνθρωπος, αλλά και άλλες σοβαρές ασθένειες, όπως πολιομυελίτιδα, μόνιμες αϋπνίες, οι οποίες οδηγούν σε κατάρρευση του οργανισμού. Το χειρότερο στην κατάθλιψη είναι ότι το άτομο σκέπτεται συνεχώς τον θάνατο.
Με την κατάθλιψη ο άνθρωπος παθαίνει ό,τι χειρότερο μπορεί να πάθει, αισθάνεται εντελώς ξεκομμένος από την Πηγή του, αισθάνεται φόβο, κυριολεκτικά πανικό, κατηγορεί τον εαυτό του για τα πάντα, απορρίπτει εντελώς τον εαυτό του και κάνει συνεχώς αρνητικές σκέψεις, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν αρνητικές πεποιθήσεις για όλα στη ζωή του. Ο άνθρωπος αν αισθάνεται ξεκομμένος, τότε παθαίνει όλες τις αρρώστιες που υπάρχουν, διότι το ανοσοποιητικό του σύστημα μπλοκάρεται ή διαταράσσεται, όπως έγινε μ’ εμένα και έπαθα σκλήρυνση κατά πλάκας. Επίσης, όπως είδαμε στην κβαντική φυσική, τα πάντα δημιουργούνται από τη συνείδησή μας, δηλαδή από τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας. Αν επικεντρώνουμε την προσοχή μας, τη συνείδησή μας σε αρνητικές σκέψεις, τότε τα πάντα στη ζωή μας θα είναι αρνητικά και θα οδηγηθούμε στην καταστροφή του οργανισμού μας και των ανθρώπων που είναι δίπλα μας. O ψυχίατρος Dr Hank Krol συνδύασε τις τεχνικές του EFT με την κλασική θεραπεία για την κατάθλιψη την CBT (Cognitive Behavior Therapy - γνωστική θεραπεία συμπεριφοράς).
Η γνωστική θεραπεία συμπεριφοράς διδάσκει τους πάσχοντες από κατάθλιψη να σταματήσουν τον αρνητικό τρόπο σκέψης -ότι όλα πηγαίνουν στραβά-, βλέποντας το ποτήρι πάντα μισοάδειο και κατηγορώντας συνεχώς τους εαυτούς τους για τα πράγματα που δεν ελέγχουν.  Εδώ η ενεργητική ψυχολογία (το EFT και άλλοι μέθοδοι, οι οποίες συνδυάζουν τον θετικό προγραμματισμό με την ενεργειακή αποφόρτιση), προσθέτει ένα πρόσθετο μέσο, για να στείλει ηλεκτρομαγνητικά σήματα, τα οποία κατευθείαν απελευθερώνουν τις νευρολογικές επιπτώσεις, οι οποίες απορρέουν από τις αρνητικές σκέψεις και συνήθειες. Οι τεχνικές EFT απενεργοποιούν με άμεσο και ακριβή τρόπο όλες τις συνέπειες που έχει η «απροσάρμοστη», αρνητική συμπεριφορά και ο τρόπος σκέψης του ασθενούς, που πάσχει από κατάθλιψη, και τον κάνουν να βλέπει τα πράγματα θετικότερα. Βέβαια η κατάθλιψη ξεπερνιέται εφαρμόζοντας εκτός από το EFT όλες τις παραπάνω μέθοδος (The healing code, acupressure, κινησιολογία, εναρμόνιση των ενεργειακών μεσημβρινών, τεχνική του Hearth Math για την εναρμόνιση των παλμών της καρδιάς μας και ακούγοντας κάθε βράδυ όταν κοιμηθούμε το cd του βιβλίου δημιουργούμε νέα νευρωνικά δίκτυα). Επίσης, η κατάθλιψη βελτιώνεται πάρα πολύ με τον διαλογισμό και την πίστη του ασθενούς. Η δύναμη της σκέψης και της πίστης παίζει κυρίαρχο ρόλο στη φυσική παραγωγή της σεροτονίνης, του κύριου νευροδιαβιβαστή, η έλλειψη του οποίου οδηγεί στην κατάθλιψη.
Πρόσφατες έρευνες στον εγκέφαλο απέδειξαν ότι τα πιστεύω μας ωθούν τον εγκέφαλό μας να προχωρήσει στην έκκριση μιας ευρείας ζώνης βιοχημικών ουσιών. Οι ουσίες αυτές είναι ενδορφίνες, φυσικές ναρκωτικές ουσίες οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε ωραία. Όταν έκαναν MRI στον εγκέφαλο ασθενών που πήραν placebo διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλός τους είχε παράγει σημαντικές ποσότητες ενδορφινών.Τα placebo που συντελούν στη θεραπεία του ασθενούς βασίζονται στην πίστη του ασθενούς.Τα παραπάνω αποδείχθηκαν από τον ψυχολόγο Dr Irving Kristol, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της αμερικανικής πολιτείας Connecticut, όπου διεξήγαγε 19 μελέτες με placebo (χάπι χωρίς καμία φαρμακευτική ουσία). Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, τα placebo είχαν 75% επιτυχία στη θεραπεία της κατάθλιψης, δηλαδή η επιτυχία της πίστης του ασθενούς συνετέλεσε κατά 75% στη θεραπεία του, ενώ τα πραγματικά αντικαταθλιπτικά, που περιείχαν σεροτονίνη, συνετέλεσαν μόνο επιπλέον 25%.
Ο Dr Andrew Weil, κλινικός καθηγητής και ιδρυτής του προγράμματος ολιστικής ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Αριζόνας, ο οποίος ασχολήθηκε όλη του τη ζωή με παράγοντες που επιμηκύνουν τη ζωή του ανθρώπου, μας λέει ξεκάθαρα ότι οι σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας και η στάση μας στη ζωή καθορίζει τα χρόνια και την ποιότητα της ζωής που θα ζήσουμε. Θεωρεί ότι τα φάρμακα δεν θεραπεύουν την εσωτερική μας ανησυχία και την κατάθλιψη, πρέπει δε να χορηγούνται για πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε ακραίες περιπτώσεις, για να αποφύγουμε κατάσταση απώλειας ζωής ή έντονων επιπλοκών που προκαλεί στον οργανισμό μας η βαθιά κατάθλιψη. Τα φάρμακα, σύμφωνα με τον Dr Andrew Weil, είναι τοξικά, δημιουργούν εξάρτηση και αλλοιώνουν τη χημεία του εγκεφάλου με τέτοιο τρόπο που αυξάνουν παρά μειώνουν τις πιθανότητες να έχουμε συναισθηματικά προβλήματα στο μέλλον.

Όπως το είπαν τρεις κορυφαίοι ψυχίατροι στην Αμερική, οι Thomas Lewis, Fari Amini και Richard Lannon στο βιβλίο τους «A General Theory of Love» παραδέχθηκαν ότι όλα τα προβλήματα που έχει ο άνθρωπος οφείλονται στην έλλειψη αγάπης. Η λύση βρίσκεται στην καρδιά των ανθρώπων, ενώ η ιατρική σήμερα δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περισσότερο από μερικές λεπτομέρειες στη συναισθηματική ζωή των ασθενών τους. Κατέληξαν ότι η αγάπη μάς δημιουργεί το ποιοι είμαστε, και τι μπορούμε να γίνουμε. Επίσης, κυρίαρχοι ψυχίατροι και ψυχολόγοι, όπως ο Dr Zindel Segal, καθηγητής ψυχιατρικής και ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, o Dr Mark Williams, καθηγητής κλινικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και o Dr John Teasdale, ερευνητής στο ψυχιατρικό τμήμα του University of Oxford και του τμήματος ερευνών λειτουργίας του εγκεφάλου του πανεπιστήμιου του Cambridge, θεωρούν ότι ο άνθρωπος που πάσχει από κατάθλιψη αρχίζει να βλέπει τα πράγματα πιο θετικά κάνοντας διαλογισμό, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσει ότι η πραγματικότητά του είναι καλύτερη από αυτήν που αντιλαμβάνεται και να ξεφύγει ουσιαστικά από την κατάθλιψη, χωρίς να χρειάζεται να παίρνει φάρμακα όλη του τη ζωή. Ο Dr Zindel Segal, ο Dr Mark Williams και ο Dr John Teasdale συνεργάστηκαν με τον συγγραφέα και δάσκαλο του διαλογισμού, καθηγητή του University of Massachusetts Medical School, Dr Jon Kabat - Zinn, για να γράψουν ένα cd με διαλογισμό, που θα βοηθά αυτούς που έχουν κατάθλιψη, το οποίο υπάρχει στο βιβλίο τους «The Mindful Way Through Depression:Freeing Yourself from Chronic Unhappiness». Στο βιβλίο αυτό μας εξηγούν ξεκάθαρα ότι τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα θεραπεύουν την κατάθλιψη όσον καιρό τα παίρνει ο ασθενής, όμως, αν σταματήσει, τότε η ασθένεια επανέρχεται. Αυτό συμβαίνει διότι τα φάρμακα δεν διορθώνουν την αιτία της κατάθλιψης, που είναι ότι τα αρνητικά πιστεύω του ασθενή που έχουν δημιουργηθεί από τραυματικές εμπειρίες και αρνητικούς προγραμματισμούς, που έχει δεχτεί στην παιδική του ηλικία. Στις αρχές τις δεκαετίας του 1990, οι καθηγητές ψυχιατρικής και ψυχολογίας Zindel Segal, Mark Williams και Dr John Teasdale ξεκίνησαν μια νέα προσέγγιση θεραπείας της κατάθλιψης. Στην αρχή εξέτασαν τι κάνει την κατάθλιψη να επανέρχεται, αλλά και πώς ο εγκέφαλος του ασθενή, που είναι σε κατάθλιψη, συνδέει αμέσως την ψυχολογική διάθεση, τις σκέψεις, τη συμπεριφορά και το σώμα του έτσι ώστε η κατάθλιψη να επανέρχεται συνεχώς.

Στη συνέχεια εξέτασαν τη Γνωστική Θεραπεία (Cognitive Therapy) που εφάρμοζαν οι ψυχίατροι και βοηθούσαν πολύ τους ασθενείς τους. Σκέφτηκαν λοιπόν ότι είναι καλύτερο να βρουν κάποια μέθοδο που να διδάσκουν τους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν πριν πάθουν κατάθλιψη. Ο καθηγητής του University of Massachusetts Medical School, Dr Jon Kabat - Zinn, εισήγαγε τον διαλογισμό ως κύρια μέθοδο, για να ξεπερνά ο άνθρωπος όλες τις καταστάσεις που του δημιουργούν στρες. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι με τον διαλογισμό ο άνθρωπος αναπτύσσει μια ιδιαίτερη επίγνωση, γνωστή ως επαγρύπνηση, επίγνωση (mindfulness), αισθάνεται μια πληρότητα και ξεφεύγει από τις αρνητικές σκέψεις που τον οδηγούν στην καταστροφή. Mindfulness είναι η επίγνωση που επιτυγχάνεται όταν επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο παρόν, χωρίς να κρίνουμε τα γεγονότα και την κατάσταση που βρισκόμαστε. Ο Dr Jon Kabat - Zinn έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που το ονόμασε Mindfulness based stress reduction program, ένα πρόγραμμα που μειώνει το στρες, που βασίζεται σε μια επαγρύπνηση, μια ολοκληρωμένη επίγνωσή μας που βασίζεται στον διαλογισμό. Οι παραπάνω καθηγητές της ψυχιατρικής ανακάλυψαν ότι η καλύτερη μέθοδος για να θεραπεύσουν την κατάθλιψη είναι ο συνδυασμός του διαλογισμού με τη Γνωστική Θεραπεία, καθώς ο ασθενής βοηθείται να συνειδητοποιήσει ότι είναι λάθος να σκέπτεται αρνητικά. Αν πάμε με τη σκέψη να ξεφύγουμε από την κατάθλιψη, τότε μπαίνουμε όλο και πιο πολύ σε ένα βαθύ αρνητικό τούνελ. Η αρνητική σκέψη ανασύρει από το παρελθόν καταστάσεις που έχουμε αποτύχει, έως ότου καταλήξουμε ότι δεν αξίζουμε τίποτα. Βλέπουμε τα πάντα να είναι μαύρα, αισθανόμαστε φόβο, κυριολεκτικά πανικό, απορρίπτουμε και κατηγορούμε τον εαυτό μας για όλα. Η λύπη (είναι ξεκάθαρα φόβος εγκατάλειψης, φόβος απόρριψης) που αισθανόμαστε με την κατάθλιψη μας οδηγεί πάντα σε αρνητικές σκέψεις. Όταν είμαστε στενοχωρημένοι πάντα οδηγούμαστε σε αρνητικές σκέψεις, γι’ αυτό σκοπός μας είναι να είμαστε πάντα χαρούμενοι. Η πραγματική φύση μας είναι να ρέει πάντα μέσα μας η χαρά και η αγάπη. Μόνο τότε έχουμε σθένος. Σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε σε λανθάνουσα κατάσταση, έχουμε έλλειψη σθένους, είμαστε δηλαδή ασθενείς.
Είναι πολύ σημαντικό για τους γονείς να δίνουν στα παιδιά τους απεριόριστη αυτοεκτίμηση. Έχει παρατηρηθεί ότι παιδιά γονιών οι οποίοι είναι διάσημοι ή έχουν μεγάλο εγώ, πάσχουν από κατάθλιψη, διότι οι γονείς τους με την εγωκεντρική συμπεριφορά τους έκαναν τα παιδιά τους να πιστεύουν ότι δεν αξίζουν. Μάλιστα, πολλοί γονείς διαπληκτίζονται έντονα μπροστά στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα οι σκηνές αυτές να δημιουργούν τραυματικές εμπειρίες στα παιδιά. Επειδή η συναισθηματική αναταραχή είναι μεγάλη, για να την αντέξει ένα μικρό παιδί, το συνειδητό αποθηκεύει βαθιά στο υποσυνείδητο τα τραυματικά αυτά γεγονότα, τα οποία όμως ανασύρονται στην επιφάνεια με διάφορα γεγονότα και δημιουργούν κατάθλιψη.
Ο Θεός, το σύμπαν τα πάντα είναι έτοιμα να μας δώσουν ότι ζητήσουμε όταν και εμείς είμαστε, νοητικά έτοιμοι. Τα cds που υπάρχουν στα βιβλίο μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», θα σας βοηθήσει να επαναπρογραμματίσετε τον εγκέφαλό σας και να απαλλαγείτε από την κατάθλιψη, πρέπει επίσης να προσεύχεσθε συνεχώς να σας δίδεται φώτιση, να μην ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε πνεύματα που όταν είμαστε συνδεδεμένοι με την Πηγή μας, όταν αισθανόμαστε παιδιά του Θεού και αισθανόμαστε σιγουριά, ασφάλεια για το μέλλον όλα πάνε καλά τέλεια. Να σκέπτεστε ότι ο θεός εργάζεται μέσα σας. Δημιουργούμε λοιπόν κάθε στιγμή τον εαυτό μας με τον τρόπο που σκεπτόμαστε με τα συναισθήματα που νιώθουμε. Τα γονίδιά μας λοιπόν μεταφράζουν τις επιθυμίες της διάνοιας και κατευθύνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, τα κύτταρα και τα όργανά μας. Ανάλογα με τα συναισθήματά μας δημιουργούν ασθένειες ή μας αυξάνουν το προσδόκιμο της ζωής μας και μας κάνουν να «πετάμε» από υγεία και ευεξία. Η ελεύθερη βούλησή μας βελτιστοποιεί τις φυσικές δυνάμεις της έκφρασης των γονιδίων μας για να έχουμε πλήρη υγεία, ευημερία, αλλά και πρόοδο στην τέχνη και στην επιστήμη.    Η κατάθλιψη είναι φόβος και φόβος σημαίνει ελλιπή πίστη, απουσία του Θεού, έλλειψη αγάπης, άγνοια της Αλήθειας, η μόνη αλήθεια είναι ότι τα πάντα είναι άμορφη ενέργεια που αποκαλούμε Θεό, του οποίου η βασική ουσία είναι η αγάπη. Όταν διακατεχόμαστε από αγάπη, αγάπη αυτή μετατρέπεται σε κοσμική ενέργεια που μπορεί να κάνει τα πάντα. Ο φόβος μας εμποδίζει να βιώσουμε το Εγώ Ειμί, να γίνουμε δημιουργοί. Όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση αυτό σημαίνει ότι η γνώση μας για το θεό είναι προς το παρών ελλιπής και όταν βελτιώνονται τα πράγματα σημαίνει ότι η γνώση μας για το θεό γίνεται σαφέστερη.
Εφαρμόζοντας όμως και τις άλλες μεθόδους(ξεμπλοκάρισμα μεσημβρινών, εναρμόνιση ενεργειακών κέντρων, Healing Code) που είναι πιο ολοκληρωμένες από το EFT, διότι ασχολούνται με όλο τον ενεργειακό μεσημβρινό και όχι την αρχή του που κάνει το EFT, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. To EFT μας βοηθά να ξεπεράσουμε τον φόβο απόρριψης που είναι η κύρια αιτία της συστολής το κλείσιμο της καρδιάς μας, που μας οδηγεί στην καρδιά μας. Το EFT μας βοηθά να αλλάξουμε τα περιοριστκά μας πιστεύω και την ψυχολογική αντιστροφή να θέλουμε να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι.
Ο φόβος απόρριψης   που μας βάζει σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού, είναι υποσυνείδητός και προέρχεται από τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην αμυγδαλή του εγκέφαλού μας (βλέπετε στο γράφημα του εγκεφάλου πιό πάνω) από την σύλληψη μας έως την ηλικία των 5 ετών (κατά την πλειονότητα όμως έως 3 ετών). Ο φόβος απόρριψης είναι η κύρια αιτία του φόβου μας αλλά και του θυμού που δημιουργείται από αυτό. Όταν είμαστε μικροί δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την αυστηρότητα, την κριτική, την απουσία των δικών μας. Τότε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές (κριτική, απόρριψη, δυσκολίες στη ζωή) αμέσως φοβόμαστε και μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού. Το υποσυνειδητο δεν έχει κρίση είναι σαν το μικρό παιδί που θέλει να ειναι άρρωστο για να τραβήξει την προσοχή των δικών. Αυτό είναι η ψυχολογική αντιστροφή θέλουμε υποσυνείδητα να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι για να έλξουμε την προσοχή των δικών μας, που νομίζουμε ότι μας απέρριψαν.
Γιά να απενεργοποιήσουμε την ψυχολογική μας αντιστροφή (την υποσυνείδητη επιθυμία μας να κάνουμε ζημιά στον εαυτό μας για ελξουμε την προσοχή των άλλων)  κάνουμε μαλάξεις στο σημείο (ST 16) πάνω από το στήθος, λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό. Είμαι φως, είμαι μια ψυχή γεμάτη φως, γεμάτη αγάπη, ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδήτου του υποσυνειδήτου μου, βίωσα μικρός, σκέπασε την ψυχή μου, την απομόνωσε από την Πηγή μου κι έτσι ξεκομμένος βίωνα μέχρι σήμερα, φόβο, θλίψη, θυμό, ανασφάλεια, ενοχές. Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ. Κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα, τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης και στο θυμό ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε
Άρα, αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι ο οργανισμός μας έχει τη σοφία να παράγει μόνος του όποιο φάρμακο χρειάζεται, αρκεί να τον αφήσουμε να λειτουργήσει, αρκεί να πιστεύουμε στη σοφία του, αρκεί να μην απενεργοποιούμε το αμυντικό μας σύστημα με αρνητικές σκέψεις, πεποιθήσεις και αρνητικά συναισθήματα. Με την ενεργειακή θεραπεία στα τσάκρας και ιδίως στο τσάκρας του τρίτου ματιού εναρμονίζουμε την ενέργεια, που διαμέσου του υποθαλάμου δίνει εντολή στην υπόφυση να παράγει ορμόνες, οι οποίες γαληνεύουν το σώμα μας και το πνεύμα μας.
Μόνο όταν η ψυχή μας καλυφθεί από ένα μαύρο πέπλο, μόνο αν έχουμε αποκοπεί από την Πηγή μας, από την αγάπη, από το φως, τότε μόνο παθαίνουμε κατάθλιψη. Όταν αφαιρέσουμε το μαύρο πέπλο με την ενεργειακή θεραπεία στα τσάκρας, δηλαδή απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα και την αρνητική ενέργεια που έχουν εγκλωβίσει στο σώμα μας, η ψυχή μας ή ύπαρξή μας ξαναβρίσκει το φως της.

Μπορούμε να αλλάξουμε πλήρως τον εαυτό μας, να ξαναγεννηθούμε, να απαλλαγούμε από την κατάθλιψη και κάθε άλλο πρόβλημα εάν:

  • Αν μυηθούμε στην αγάπη χωρίς όρους, εκεί μπορώ να σας βοηθήσω, στα σεμιναρια μου, ή κι από μακριά παρακολουθώντας τις εκπομπές μου, βλέπετε στα μάτια μου την αγαπη χωρίς όρους, βλέπετε στα μάτια μου τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε. Όταν έχετε αγάπη μέσα σας άγετε τα πάντα, έχετε όλο τον κόσμο δικό σας. Με την αγάπη χωρίς όρους λοιπόν που σας εκπέμπω, στο πρόσωπο μου βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε.
  • Αν συμμετέχουμε επίσης στα μυστήρια και τις τελετές της θρησκείας μας. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε ψυχές και πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι με την Πηγή μας, το Θεό, τον Κύριο. Όταν συγχωρούμε, μειώνουμε το εγώ μας, συμμετέχουμε στις τελετές και τα μυστήρια της εκκλησίας μας, τότε ενωνόμαστε με την Πηγή μας και τότε ο φόβος κι ο θυμός εξαφανίζεται και δονούμαστε στις συχνότητες της αγάπης. Η Χάρις του Θεού, το Άγιο Πνεύμα έρχεται μέσα μας και μας φωτίζει συνεχώς. Εδώ είναι το μυστικό, στην εκκλησία όταν πηγαίνετε να κοινωνάτε πάντα, γιατί λαμβάνετε τις δονήσεις της αγάπης χωρίς όρους του Κυρίου, αισθάνεστε γαλήνη, πληρότητα μέσα σας. Αυτά που σας λέω δεν είναι θεωρία τα βιώνω συνεχώς όταν κοινωνώ κι όταν κοινωνάμε κάθε εβδομάδα τότε βιώνουμε γαλήνη, πληρότητα, αγάπη χωρίς όρους καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδος. Τα μυστήρια μας τα δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες οι οποίοι είχαν συνειδητοποιήσει ότι με τα μυστήρια ενωνόντουσαν με την Πηγή τους, βίωναν την πραγματική, πνευματική τους φύση. Για αυτό οι αρχαίοι Έλληνες γνωρίζοντας τα μυστικά αυτά είχαν φθάσει στην κορυφή του κόσμου, ενώ εμείς που τα αφήσαμε έχουμε κατρακυλήσει στο πάτο.
  • Αν απενεργοποιήσουμε την ενέργεια από τα αρνητικά μας συναισθήματα που έχουν συσσωρευτεί μέσα μας, στα ενεργειακά μας κέντρα, τα οποία δονούνται σε χαμηλές συχνότητες με αποτέλεσμα να μην μας επιτρέπουν να βιώσουμε την αγάπη, η οποία δονείται σε υψηλές δονήσεις. Τα ενεργειακά μας κέντρα είναι τα σημεία που επικοινωνούμε με τα μορφογενιτηκά πεδία τα οποία μας δίνουν οδηγίες πως πρέπει να λειτουργούμε εμείς και τα όργανά μας. Αν τα ενεργειακά μας κέντρα είναι κλειστά και είναι κλειστά από την ανάτπυξη του εγώ μας, τότε είμαστε ξεκομμένοι από την Πηγή, είμαστε ξεκομμένοι από τα μορφογεννητικά πεδία τα οποία μας δίνουν πληροφορίες πως να λειτουργούμε. Αναπτύσουμε το εγώ μας που είναι το χώρισμα που αποκόβει από την Πηγή μας, τον Κύριο, όταν δεν έχουμε μυηθεί στην αγάπη, δεν γνωρίζουμε τον κωδικό που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε την ενότητα των πάντων και να αισθανόμαστε ασφαλείς. Κατάθλιψη παθαίνει κάποιος όταν δεν έχει μυηθεί στην αγάπη και έχει αναπτύξει μόνο το εγώ του, αισθάνεται ξεκομμένος, μόνος, η καρδιά του είναι κλειστή. Ανοίγοντας του τα ενεργειακά κέντρα, αρχίζει να επικοινωνεί με τα μορφογεννητικά πεδία, αρχίζει να επικοινωνεί με την Πηγή, αρχίζει να ζει.
  • Ξεμπλοκάρουμε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς. Στο βιβλίο μου «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» περιέχοντα όλοι οι μεσημβρινοί και σαφείς οδηγίες πώς να τους απενεργοποιούμε, μπορούμε να απαλλαγούμε από κάθε ψυχοσωματικό πρόβλημα που έχουμε όπως μας λέει ο Νίκος Νάζος:"Κύριε Φωτόπουλε σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με βοηθήσατε να ξεπεράσω το πρόβλημα που είχα με το γόνατό μου, έκανα μαλάξεις στο μεσημβρινό του ύπατος στη μέσα πλευρά του μεγάλου δακτύλου του ποδιού και στη μέσα πλευρά του παιδιού κάτω από το γόνατο και είδα μεγάλη διαφορά μέσα σε τρείς ημέρες, ενώ παιδευόμουν για τρεις βδομάδες και πονούσα πολύ, είχα δοκιμάσει τα πάντα. Όταν έκανα μαλάξεις στη μέσα πλευρά του μεγάλου δάκτυλου του ποδιού και κάτω από το γόνατο στη μέσα πλευρά και μου πέρασε το γόνατο, είναι φανταστικό, μπορούμε να αυτοθεραπεύομαστε μόνοι μας. Συνεχίστε να μας βοηθάτε, είστε καταπληκτικός, δεν μπορώ να ξεχάσω το σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη που με ακουμπήσατε και ένοιωθα την αγάπη σας μέσα από τα χέρια σας, αισθανόμουν μόνο θετικά συναισθήματα".

Συμπέρασμα: Η κατάθλιψη είναι ξεκάθαρα ανάπτυξη του εγώ μας, παντελή διακοπή της επικοινωνίας με το Σύμπαν με τους συνανθρώπους μας με την Πηγή μας τον Κύριο. Είδαμε ξεκάθαρα ότι οι καθηγητές ψυχιατρικής και ψυχολογίας σήμερα συνδυάζουν τη Γνωστική Θεραπεία συμπεριφοράς, που διδάσκει τους πάσχοντες από κατάθλιψη να σταματήσουν τον αρνητικό τρόπο σκέψης, με τον διαλογισμό, δηλαδή με θετικό προγραμματισμό, ο οποίος βοηθά τον ασθενή να έχει επίγνωση της πραγματικής φύσης του και να ξεφύγει από την κατάθλιψη. Επίσης, με το EFT, με το οποίο στέλνουμε ηλεκτρομαγνητικά σήματα, τα οποία κατευθείαν απελευθερώνουν τις νευρολογικές επιπτώσεις που απορρέουν από τις αρνητικές σκέψεις και συνήθειες. Δηλαδή, ο συνδυασμός της Γνωστικής Θεραπείας συμπεριφοράς, η οποία πείθει τον ασθενή ότι ο αρνητικός τρόπος σκέψης δεν είναι ορθός, σε συνδυασμό με τον θετικό προγραμματισμό που επιτυγχάνεται με τον διαλογισμό και την επανασύνδεση της ροής της ενέργειας που επιτυγχάνεται με το EFT, o ασθενής θεραπεύεται οριστικά από την κατάθλιψη, χωρίς να χρειάζεται να παίρνει αντικαταθλιπτικά φάρμακα για όλη του τη ζωή. Οριστική λύση για την κατάθλιψη είναι η ενεργειακή θεραπεία, καθώς η θετική ενέργεια που δίνουμε στα τσάκρας του ατόμου που έχει κατάθλιψη, διώχνουμε την αρνητική ενέργεια που είναι εγκλωβισμένη στο σώμα του. Η αρνητική αυτή ενέργεια, με τις αρνητικές δονήσεις που παράγει, μας οδηγεί σε αρνητικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα. Ο θεραπευτής, με την ενέργεια που μεταδίδει στα τσάκρας, τα εναρμονίζει. Τα τσάκρας στέλνουν θετικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα στον υποθάλαμο και στην υπόφυση και παράγουν ορμόνες οι οποίες ηρεμούν κάθε ανησυχία και κάνουν το καταθλιπτικό άτομο να αισθάνεται γαλήνη και πληρότητα. Το κυριότερο από τα τσάκρας εκφράζονται τα μορφογενητικά πεδία που τα πρότυπα, τα καλούπια με τις πληροφορίες, που μας δείχνουν συνεχώς πως θα έπρεπε να λειτουργούμε αρμονικά. Τα μορφογεννητικά πεδία είναι επιστημονική εξήγηση της σύνδεσης με την Πηγή, με τις συμπαντικές πληροφορίες που μας οδηγούν να λειτουργούμε τέλεια. Όμως αν δεν έχουν συνδεθεί με την Πηγή μας, αν δεν συμμετέχουμε στα μυστήρια κι στις τελετές της θρησκείας μας, αν δεν έχουμε επαναπρογραμματίσει το υποσυνείδητό μας, αν δεν έχουμε απενεργοποίησει τα αρνητικά συναισθήματα που μας έχουν εγκλωβισμένους, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την κατάθλιψη. Όπως βλέπετε, πράγματα είναι τόσο απλά. Μόνο όταν η ψυχή μας καλυφθεί από ένα μαύρο πέπλο, τότε μόνο παθαίνουμε κατάθλιψη. Όταν αφαιρέσουμε το μαύρο πέπλο (απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα), η ψυχή μας, η ύπαρξή μας ξαναβρίσκει το φως της.

Είμαι δίπλα σας να σας μυήσω στην αγάπη και να βοηθήσω να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα και τα περιοριστικά πιστεύω, που είναι τα βαρίδια που μας εμποδίζουν τη ζωή. Με τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» τα οποία σας αλλάζουν πραγματικά τη ζωή, στα βιβλία αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για την απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων όπως: Ξεμπλοκάρισμα μεσημβρινών, EFT, Healing Code, Emotional Code Acupressure, ρεφλεξολογία. Με τα cd που έχουν μέσα μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να απαλλαγείτε από όλα τα περιοριστικά πιστεύω, που σας προγραμμάτισαν χωρίς να σας ρωτήσουν όταν είσαστε μικροί. Υπάρχει πλήρης διατροφικός οδηγός για κάθε ασθένεια, για μακροζωία και ευεξία, οδηγός παρασκευής φύτρων.Μεγάλη βοήθεια επίσης θα λάβετε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μουwww.afotopoulos.gr όπου θα βρείτε πάρα πολλά νέα άρθρα και όλες τις πρόσφατες εκπομπές μου.Μπορείτε επίσης να έρχεστε και στα δωρεάν σεμινάρια μου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 5, Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, μετρό Πανεπιστήμιο όπου εκεί θα μυηθείτε στην αγάπη, θα αντιληφθείτε βιωματικά την απελευθέρωση των αρνητικών συναισθημάτων, την απελευθέρωση από το εγώ και θα συνειδητοποιήσετε την πραγματική, πνευματική, απείρων δυνατοτήτων διάσταση σας. Είμαι πάντα δίπλα σας και στη διάθεση σας για να πετάξουμε από υγεία και χαρά.
Με άπειρη, χωρίς όρους αγάπη
Αλέξης Φωτόπουλος - Συγγραφέας Spiritual Healer
τηλ: 6977349766, 210-3387000, Facebook: Αλέξης Φωτόπουλος ή Alexios Fotopoulos-b, ομάδα στο facebook: "Έτσι Γίνεται το Θαύμα"

Σημείωση: Όλα τα γραφήματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου, η στο facebook είναι από το βιβλίο μου Μια Ζώη γεμάτη Φως, είναι πνευματικά μου διακαιώματα, και απαγορεύεται η χρησιμοποιήση τους (για άρθρα η έκδοση εντύπων) χωρίς την άδεια μου. Εννοείτε βέβαια ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλοι για να ξεμπλοκάρετε τους ενεργειακούς μεσημβρινούς σας και να πετάξετε από υγεία και χαρά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια