Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

'Εχει ...39 συζύγους, 94 παιδιά και 33 εγγόνια

Γκουρού μίας αίρεσης Χιλιαστών μοναδικής στον κόσμο, ο Ινδός Ζιόνα Τσάνα θεωρεί τον εαυτό του τον πιο τυχερό άνδρα στον πλανήτη.
Στα 69 του χρόνια έχει 39 συζύγους, 94 παιδιά και 33 εγγόνια (!), με άλλα λόγια είναι ο αρχηγός.... 

της πολυπληθέστερης οικογένειας στον κόσμο.
"Αισθάνομαι πως είμαι ο εκλεκτός του Θεού. Και αυτό γιατί μου έδωσε τόσο πολλούς ανθρώπους να φροντίζω", λέει με πλατύ χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπό του.
Η αίρεση Pu Chana Pawl ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1942 στο ΒΑ κρατίδιο Μιζοράμ από ένα χωρικό ονόματι Τσάνα και ο μικρός Ζιόνα από τις πρώτες κιόλας μέρες της γέννησής του θεωρήθηκε ο συνεχιστής του. Ανέλαβε καθήκοντα σύμφωνα... με τις προφητείες της τίγρης (!) και ακόμη και σήμερα θεωρείται ημίθεος από τους πιστούς της ομάδας.
Η διαφορετική αυτή σέχτα που αντλεί τις ρίζες της από το 19ο αιώνα τού επιτρέπει να έχει όσες γυναίκες επιθυμεί. Η πρώτη του σύζυγος, η 73χρονη σήμερα Ζαλτιάγκ, παραδέχεται βέβαια πως ζήλεψε όταν ήρθε στο σπίτι η δεύτερη "εκλεκτή" -όπως λέει άλλωστε αυτό είναι ανθρώπινο- σιγά σιγά όμως αποδέχτηκε το θέλημα του Θεού. Εκείνη έχει άλλωστε το γενικό πρόσταγμα για το νοικοκυριό, το μαγείρεμα και τις διασκεδάσεις.
Η νεότερη "κυρία Τσάνα" είναι σήμερα 37 ετών και όλες τους, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ζουν σε κοινόβιο με 100 κρεβατοκάμαρες χαμένο στα βουνά του Μιζοράμ, που συνορεύει με το Μπανγκλαντές και τη Μιανμάρ.
Για κάθε δείπνο η οικογένεια χρειάζεται περίπου 30 κοτόπουλα, 59 κιλά πατάτες και 100 κιλά ρύζι. Και ο "φωτισμένος ηγέτης", στον οποίο υπακούει ολόκληρο το χωριό, κοιμάται σε ένα άνετο διπλό κρεβάτι, "κρατάει" τις νεότερες γυναίκες σε γειτονικά δωμάτια και επιβάλλει ένα δίκαιο σύστημα... εναλλαγής.
Ο ίδιος δεν έχει σταματήσει να αναζητάει συντρόφους, ενώ δηλώνει έτοιμος να αναζητήσει το νέο του ταίρι και εκτός συνόρων."Μένουμε γύρω του γιατί είναι το σημαντικότερο πρόσωπο στο σπίτι. Είναι επίσης ο πιο γοητευτικός άνδρας στην περιοχή", λέει η Ρινκιμίνι, μία από τις 39 συζύγους.
Νατάσα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια