Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Για το υαλουρονικό οξύ

Η εποχή που μπορούμε να διορθώσουμε χωρίς πόνο και νυστέρι τα σημάδια της γήρανσης, όπως οι ρυτίδες, έχει έρθει. Σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις ο γιατρός δεν αφαιρεί, αλλά προσθέτει. Χαρίζει τον όγκο που έφυγε από τα ζυγωματικά και τα χείλη. Σβήνει ρυτίδες και σακούλες στα κάτω βλέφαρα και φτιάχνει γωνίες εκεί που....

δεν υπάρχουν πια. Οι ενέσεις με υαλουρονικό οξύ είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία που προσφέρει όλα τα παραπάνω. Θα σας είναι ήδη γνωστά ονόματα όπως Restylane, Juvederm, Teosyal (εμπορικές ονομασίες του υαλουρονικού οξέος).

1. Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό που υπάρχει στο σώμα μας, από το δέρμα μέχρι τις αρθρώσεις. Συγκεκριμένα, είναι μια υδρόφιλη πρωτεΐνη που αγαπά το νερό: Το χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να συγκρατήσει ποσότητα νερού έως 1000 φορές το βάρος του. Επομένως, χαρίζει ενυδάτωση στο δέρμα, διατηρεί την ελαστικότητά του και τη σφριγηλότητά του, στοιχεία που χρειάζεται η επιδερμίδα για να δείχνει νεανική.

2. Τι προσφέρει μια ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό στο πρόσωπο;
Καταρχήν να τονίσω ότι το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιούμε σε μια ενέσιμη θεραπεία παρασκευάζεται στο εργαστήριο και είναι βιοδιασπώμενο, δηλαδή δεν μένει για πάντα στο δέρμα, αλλά απορροφάται σταδιακά. Η βασική του δουλειά είναι να προσφέρει γέμισμα στις ρυτίδες και αποκατάσταση σε περιοχές του προσώπου που έχασαν τον όγκο τους. Συγκεκριμένα, γεμίζει τη ρυτίδα που ξεκινάει από τη βάση της μύτης μέχρι το έξω μέρος του στόματος, αυτό που εμείς αποκαλούμε ρινοχειλική αύλακα. Επίσης γεμίζει τις βαθιές ρυτίδες στο μεσόφρυο, προσφέρει πλούσια χείλη και τονίζει τις γωνίες του προσώπου ενισχύοντας τα ζυγωματικά. Με τον ίδιο τρόπο τονίζει και το περίγραμμα στα χείλη, ενώ διαμορφώνει καλύτερα και εκείνο του προσώπου που έχει χάσει τη σφριγηλότητά του. Το υαλουρονικό οξύ προσφέρεται με λίγα λόγια για ένα υγρό, ανώδυνο λίφτινγκ.

3. Με ποιον τρόπο δρα;
Εκτός από το να δεσμεύει νερό διατηρώντας τα επίπεδα της υγρασίας σε καλά επίπεδα, ένα μόριο υαλουρονικού οξέος έχει την ικανότητα να αυξάνει τον όγκο του 18 – 20 φορές. Αυτό σημαίνει στητά, γεμάτα ζυγωματικά και πλούσια χείλη. Επίσης, προστατεύει το δέρμα από τη γήρανση, γιατί οι ενέσεις με αυτό προάγουν τη σύνθεση κολλαγόνου και την ανανέωση των κυττάρων.

4. Μπορείτε να μας περιγράψετε τη θεραπεία;
Στην αρχή τοποθετούμε μια αναισθητική κρέμα τοπικά στην περιοχή όπου θα κάνουμε την έγχυση, ώστε η ασθενής να μην πονέσει καθόλου. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε μια πολύ μικρή βελόνα και εφαρμόζουμε το υλικό στα σημεία που εμείς κρίνουμε. Η συνεδρία έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 5-10'. Το δέρμα ίσως είναι λίγο κόκκινο ή πρησμένο για λίγη ώρα, αλλά μέσα σε 1 ώρα έως το πολύ ένα 24ωρο όλα αυτά έχουν υποχωρήσει.

5. Πόσο ασφαλές είναι το υαλουρονικό οξύ;
Τα γνωστά πιστοποιημένα εμπορικά σκευάσματα είναι από τα πιο ασφαλή με σχεδόν κανένα πρόβλημα. Σπάνια παρατηρούνται αλλεργίες ή παρατεταμένο οίδημα στην περιοχή. Γενικά, το καλό αποτέλεσμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τον ίδιο το γιατρό και την ποσότητα υλικού που χρησιμοποιεί. Αυτή δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ λίγη ούτε παραπάνω από όσο χρειάζεται.

6. Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;
Η ασθενής βλέπει αμέσως τη βελτίωση στο πρόσωπο, ενώ το αποτέλεσμα διαρκεί από 6 μήνες έως 1 χρόνο. Όσο πιο συχνά γίνεται η ενέσιμη θεραπεία τόσο καλύτερα συντηρείται η όμορφη όψη του δέρματος.

7. Πού αλλού χρησιμοποιείται το υαλουρονικό;
Εκτός από filler το αξιοποιούμε στη μεσοθεραπεία για ενυδάτωση και λάμψη. Επίσης συνδυάζεται με μπότοξ, face lift (ρυτιδοπλαστική προσώπου) και υγρό face lift, με το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε γλυπτική προσώπου αποκλειστικά με ενέσιμο τρόπο. Ακόμα, το υαλουρονικό οξύ υπάρχει σε κρέμες, ενώ χρησιμοποιείται στην οφθαλμολογία, την ορθοπαιδική και σε συμπληρώματα διατροφής.
Απο την πλαστικό χειρουργό Βίλλυ Ροδοπούλου www.kosmesis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια