Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα ζώδια στο κρεβάτι του πόνου

Με τόσα μικρόβια ολόγυρα, είναι αναπόφευκτο να την πάθεις, αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο σπαστικό.
Ευτυχώς που μια χιουμοριστική ματιά ελαφραίνει, όπως πάντα, την κατάσταση:

ΚΡΙΟΣ
Αρρωσταίνει ο Θεός; Ο Iron-man; Τότε πώς είναι δυνατόν να αρρωστήσει εκείνος, ο Υπεράνθρωπος, ωιμέ; Και όμως. Το πάλεψε όσο γινόταν, παριστάνοντας ότι δεν τρέχει τίποτα, κι ας πνιγόταν από τον βήχα, κι ας γυάλιζαν τα ματάκια του από τον πυρετό. Και έπεσε παλικαρίσια (στο κρεβάτι, μην πάει ο νους σας στο κακό), βγάζοντας φωνή μεγάλη, ώστε να τρέξουν όλοι να τον γιατροπορέψουν. Και τώρα εντάξει, μην είστε μικρόψυχοι και λέτε πως είναι σπαστικός με τις γκρίνιες και τις απαιτήσεις του. Σκεφτείτε πόσο πρέπει να υποφέρει, το παλικάρι μας. Και προσευχηθείτε όλοι σε τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάει εκείνος, και μαζί του όλη η ανθρωπότητα.

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος και τα λαιμά του είναι διπλό ζώδιο, κι ας μην το παραδέχεται επίσημα η αστρολογία. Κι όταν αυτά τα λαιμά υποφέρουν, ανάλογα και ο κάτοχός τους πέφτει να πεθάνει. Μα πώς να αντέξει αυτή την αίσθηση ότι καταπίνει ταβανόπροκες; Πώς να υποστεί την κατάντια, να μετατραπεί η βελούδινη φωνή του (έτσι κι αλλιώς στα δικά του αυτιά πάντα βελούδινη ηχεί) σε κόασμα βατράχου; Τουλάχιστον στρώστε του τα καλά σεντόνια, τα μαλακά, από το αιγυπτιακό βαμβάκι, να ξαποσταίνει το πονεμένο του κορμί. Στοιβάξτε όλα τα μαξιλάρια τριγύρω του. Και φέρτε κάτι ελαφρύ να βάλει στο στόμα του, μια κοτόσουπα βελουτέ π.χ., με όλη την κότα συνοδευτικό.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η κόλαση για τον Δίδυμο είναι ένα μέρος όπου δεν μπορεί να μιλήσει με κόσμο. Ή να ταΐσει το μυαλό του με καινούργιες πληροφορίες. Έτσι και κρεβατωθεί, έχουν αυτομάτως πραγματοποιηθεί οι προαναφερθείσες μεγαλύτερές του συμφορές. Του κλείνει ο λαιμός, μπαίνει στην απομόνωση και του γίνεται το μυαλό πουρές από τον πυρετό. Ακόμα κι αν δεν είναι τόσο τραγικό, εκείνος θα το κάνει να φαίνεται. Μια και δεν μπορεί να περάσει πιο διασκεδαστικά τον χρόνο του, θα εξασκήσει το απωθημένο του να γίνει ηθοποιός, παριστάνοντας τον ετοιμοθάνατο και τρομοκρατώντας όσους τον βλέπουν δια ζώσης ή δια… τάμπλετ. Ναι, σας παρακαλεί… να τον θυμάστε πάντα… όσοι… τον αγαπήσατε…

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μάνα κράζει το παιδάκι, μάνα ο νιος και μάνα ο γέρος, αλλά ο Καρκίνος τους σκεπάζει όλους με την απελπισμένη βραχνιασμένη έκκλησή του. Όπου τον ρόλο αυτό της μανούλας μπορεί (και επιβάλλεται) να τον παίξει οποιοσδήποτε βρίσκεται εκεί γύρω, με την ανάλογη υπομονή και ψυχραιμία, θα λέγαμε. Διότι ο Καρκίνος έχει κάνει αστραπιαίο άλμα στον χρόνο και έχει μετατραπεί στο εφτάχρονο, που έχει αποφασίσει να γλεντήσει την αναγκαστική κοπάνα από το σχολείο όσο καλύτερα μπορεί. Που σημαίνει, να ψήσει το ψάρι στα χείλη του… νταντεύοντος, με τις πιο παράλογες και ακατάπαυστες απαιτήσεις. Τι, δεν θα τρέξεις στη βροχή να αγοράσεις μια τούρτα σοκολάτα στο αρρωστούλι σου;

ΛΕΩΝ
Αρρώστησε το Λιοντάρι μας! Ένα γιατρό γρήγορα, αλλά όχι όποιον κι όποιον. Πανεπιστημιακό, τουλάχιστον, με μερικές δεκάδες ακαδημαϊκούς τίτλους και υποτίτλους, για να βγάλει τη σωστή διάγνωση και να σώσει το καμάρι μας. Στο μεταξύ θα του παρασχεθεί η πιο τέλεια φροντίδα (τι, δεν θα φέρετε αποκλειστική;) και θα αντιμετωπιστούν με υπομονή και διπλωματία όλοι οι «λεονταρισμοί» που πρόκειται να κάνει. Όπως το να αποφασίσει ότι είναι μια χαρά και θα πάει στο αποψινό πάρτι ή στην αυριανή σύσκεψη, άλλωστε τι είναι 39 μισό πυρετός; Ούτε καν σαράντα… Και μετά τρέξτε εσείς οι γύρω να τον νταντεύετε πάλι από την αρχή, αφού θα ξανακυλήσει. Τιμή σας, άλλωστε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Για τον Παρθένο είναι απελπιστική η ιδέα ότι κάποιοι ελεεινοί απεχθείς μικροοργανισμοί έχουν πάρει το πάνω χέρι μέσα του. Και μάλιστα, το μοιραίο συνέβη παρά τις προσπάθειές του να απολυμαίνεται συστηματικά και να απομακρύνεται πανικόβλητος, ακούγοντας κάποιον να βήχει. Μόνο μάσκα στο μετρό δεν έβαλε (στο τσακ ήταν). Και ιδού η κατάληξις, να την πατήσει τελικά. Αν μπορούσε, θα βουτιόταν σε μια μπανιέρα με απολυμαντικό και αντιβίωση, αναπνέοντας μόνο ατμούς ευκαλύπτου και μένοντας σε καραντίνα μέχρι να εξοντωθούν όλα τα μιάσματα από μέσα του. Και να κάτσει εκεί, μέχρι να έρθει το καλοκαίρι… Αλλά τότε θα’ χει τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου, αυτό πού το πας;

ΖΥΓΟΣ
Αν για όλους τους άλλους ένα κρεβάτωμα με γρίπη είναι ενοχλητικό, επίπονο ή ανησυχητικό, ο Ζυγός έχει τάση να ανάγει το θέμα σε άλλες σφαίρες. Πέραν των προαναφερθέντων, είναι και μια προσβολή στην αισθητική του. Μια φάτσα αγνώριστη (η δική του) που περιβάλλεται από μυξομάντιλα και εκπέμπει βραχνούς ήχους και σπηλαιώδη βηξίματα, είναι ό,τι πιο ταπεινωτικό. Ο Ζυγός προσπαθεί να το ζήσει με στιλ. Με πιτζάμες της προκοπής και ένα σενιαρισμένο κρεβάτι. Και να πιει τα ζεστά του σε καλό φλιτζάνι, όχι στην κούπα με το ραγισμένο χείλος. Αν μάλιστα όσοι τον φροντίζετε του φέρνετε μαζί κι ένα λουλουδικό, θα βοηθήσετε σημαντικά το ανοσοποιητικό του να ανακάμψει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Οποιαδήποτε αρρώστια για τον Σκορπιό έχει κάτι που πολύ τον ιντριγκάρει. Νιώθει σαν να φλερτάρει με τον θάνατο (α ρε, Πλούτωνα ζημιάρη) ακόμα κι αν πρόκειται για μια ιωσούλα της πλάκας. Αν προκύψει κάτι πιο βαρύ, όπως ένας πυρετός που να τον κάνει κουρούμπελο, εκεί απολαμβάνει το τσαλαβούτημα στις παρυφές της συνειδητότητας και συνάμα το τέντωμα στο έπακρο των νεύρων των άλλων, που έχουν την ευγενή υποχρέωση να τον νταντέψουν. Επίσης, ένα κρεβάτωμα είναι εξαίρετη ευκαιρία για αρρωστημένο (στην κυριολεξία) σεξ, διότι του Σκορπιού αυτό το αντανακλαστικό είναι το τελευταίο που θα του φύγει ever, και πάντα θα θέλει να δοκιμάσει μια… μυξιασμένη παραλλαγή του κάμα-σούτρα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Άρρωστος; Ποιος είναι άρρωστος; Όχι πάντως ο Τοξότης. Έλα μωρέ τώρα κι εσύ, για κάτι δεκατάκια το κάνεις θέμα. Εφόσον δεν έχει λόγο να λουφάρει λόγω αδιαθεσίας, ο Τοξότης θα παραστήσει τον υγιή, μέχρι να τον πάνε σηκωτό στα επείγοντα. Σε περίπτωση που δεν θα έβλαπτε λίγη ξεκούραση συν ντάντεμα, θα παραδεχτεί ότι η υγεία του αποφάσισε να τον αποχωριστεί προσωρινά και μέχρι την επιστροφή της θα προσπαθήσει να περάσει όσο πιο καλά γίνεται. Ξέρεις, πυτζάμα πάρτι και τέτοια. Όπως ένα πιτσιρίκι σπάνια κακοπερνάει όταν γριπιαστεί (αυτό το αφήνει για τους υπόλοιπους), έτσι και ο Τοξότης βρίσκει ακόμα μια ευκαιρία να βγάλει δεκάχρονο που κρύβει μέσα του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Βράχος ο Αιγόκερως στις αντιξοότητες της ζωής. Εκτός κι αν πρόκειται για καμιά αρρώστια (δικά του), οπότε ο βράχος αποδεικνύεται παπιέ μασέ σκηνικό από b-movie. Αν μάλιστα δεχτούμε ότι οι άντρες είναι πιο λιγόψυχοι σε αυτά, ο συνδυασμός ζωδίου και αρσενικού φύλου αποδεικνύεται γεμάτος εύθυμα απρόοπτα. ΟΚ, οι κυρίες του ζωδίου είναι κάπως πιο αξιοπρεπείς. Ευκαιρίας δοθείσης, γεννιούνται και ερωτηματικά μήπως πρέπει όλοι στην οικογένεια κάποια στιγμή να κάνουμε μια διαθήκη, και κυρίως ο θείος Σπύρος, by the way. Σε αυτό το αισιόδοξο κλίμα, ο Αιγόκερως σχεδόν θα θαυμάσει τον εαυτό του όταν τελικά συνέλθει, γιατί όντως αυτό που πέρασε ήταν πολύ σοβαρό (μην κοιτάς που δεν του φαινόταν).

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Μην κοιτάς που δεν μιλάει, ο Υδροχόος ξέρει καλά τι κρύβεται πίσω από τη γρίπη που έπαθε. Τόσοι αεροψεκασμοί, τόσα μεταλλαγμένα, τόσες ακτινοβολίες από wi-fi, τι να σου κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου (δηλαδή το δικό του). Το ενδεχόμενο να πρόκειται ένα απλό εποχιακό μικρόβιο, απορρίπτεται ως υπερβολικά απλοϊκό. Κι ας το είπε ο γιατρός. Μα, πού ζεις; Πού ζείτε όλοι σας, τελικά; Κι αντί να του το χαλάς, δεν του φτιάχνεις τίποτα σουτζουκάκια καλύτερα; Με πολλά καυτερά μπαχαρικά για να σκοτωθούν οι ιοί. Άντε, βοήθα να γίνει καλά, γιατί το κοινωνικό σύνολο υποφέρει με την απουσία του. Κι εσύ με την παρουσία του, μεταξύ μας.

ΙΧΘΕΙΣ
Καίγεται και σιγολιώνει, δεν το βλέπεις; Τι θα πει έχει μόνο 37,1, δείχνει λάθος το θερμόμετρο. Να του φέρεις άλλο. Έχεις άρρωστο Ιχθύ στο σπίτι; Μόλις κέρδισες ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του παραλόγου. Και πού ξέρεις ότι δεν είναι Η1Ν1; Επειδή το είπε ο γιατρός; Ο Ιχθύς ξέρει καλύτερα και σε διαβεβαιώνει ότι πε-θαί-νει, το καταλαβαίνεις; Άλλα βέβαια, πότε νοιάστηκες στα αλήθεια; Μερικά μικρόβια παραπάνω στον οργανισμό του κινητοποιούν έναν μηχανισμό των ακατάσχετων παραπόνων και της αδιάκοπης γκρίνιας. Ο παραμικρός βήχας και το ελάχιστο συνάχι φέρνουν τον όλεθρο. Τόσο που, αν αρρωστήσει πραγματικά βαριά, κανείς δεν τον πιστεύει. Κάτι σαν τον ψεύτη βοσκό με τους λύκους.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια