Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τροφές που απαγορεύεται να μπουν στην κατάψυξη

Μπορεί η κατάψυξη να διατηρεί αναλλοίωτη την πλειονότητα των ωμών τροφίμων αλλά και ορισμένα μαγειρεμένα, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλα τα φαγώσιμα προϊόντα. Υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία κρίνονται εντελώς... ακατάλληλα για την κατάψυξη, καθώς από τη στιγμή που θα παγώσουν χάνουν τη γεύση τους αλλά και τη θρεπτική τους αξία.
Σύμφωνα με το Newsbomb τα οκτώ τρόφιμα τα οποία «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη είναι τα εξής:

  • Μαρούλια, αγγούρια, σέλερι, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές
Τα συγκεκριμένα λαχανικά μέσα σε λίγες ημέρες χάνουν την υφή, τη γεύση τους, το χρώμα τους και τα θρεπτικά συστατικά τους ακόμη και αν παραμείνουν στις χαμηλές θερμοκρασίες της κατάψυξης.
  • Μαγειρεμένα ζυμαρικά και ρύζι
Μέσα στην κατάψυξη αλλοιώνεται η υφή τους και η γεύση τους, πολύ περισσότερο, μάλιστα, στη περίπτωση και η κρεμώδης υφή της, αλλά και η γεύση της.
  • Τυριά
Βάζοντας στην κατάψυξη τα τυριά για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τα καταναλώσουμε θρυμματισμένα και με γεύση που σε τίποτα δεν θυμίζει την αρχική. Στην κατάψυξη δεν μπαίνει σε καμία περίπτωση η φέτα, το κίτρινο τυρί και γενικά τα τυριά σε κρέμα ή τα λευκά φρέσκα τυριά γιατί χάνεται η γεύση τους και η υφή τους.
  • Γλάσο φτιαγμένο από ασπράδια αυγού, τούρτες με κρέμα
Στη περίπτωση που τα γλυκά αυτά καταψυχθούν θα περάσει νερό μέσα σε αυτά με αποτέλεσμα να καταστραφεί εντελώς η υφή τους.
  • Τηγανιτά φαγητά
Τα «κατεψυγμένα» τηγανιτά τρόφιμα, χάνουν και την τραγανή γεύση τους και όλη την αρχική νοστιμιά τους.
  • Αυγά
Τα ωμά αυγά στην κατάψυξη θα... εκραγούν, ενώ τα βρασμένα αυγά θα γίνουν σκληρά και η υφή τους «λαστιχένια».
  • Κρέμα γάλακτος
Στην περίπτωση που η κρέμα γάλακτος καταψυχθεί θα καταστραφεί εντελώς η υφή της και θα είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί.
  • Τα περισσότερα μπαχαρικά
Τα περισσότερα από τα μπαχαρικά, όπως το πιπέρι, το γαρύφαλλο, το σκόρδο και μερικά διαδεδομένα βότανα, όταν μπαίνουν στην κατάψυξη αποκτούν μια ακόμη εντονότερη και πιο πικρή γεύση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια