Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αισθητική χειρουργική στο σαγόνι

Η χειρουργική του σαγονιού είναι λίγο γνωστή.
Εν τούτοις μπορεί κανείς, χάρη σε αυτή, να μετασχηματίσει το πρόσωπο και να ξαναπλάσει το προφίλ.
Συχνά, ένα μακρύ σαγόνι ταιριάζει με μια μεγάλη μύτη:

Η επιδιόρθωση της μύτης δεν αρκεί να κάνει αρμονικό το πρόσωπο, εάν  το σαγόνι παραμένει πολύ μικρό. Αντίθετα, μπορεί ν’ αποδώσει πολύ, εάν το σαγόνι είναι χονδρό. Άρα είναι πού εύκολο να προστεθεί στο σαγόνι ή και στα μήλα των παρειών το μέρος του ύβου ή του χονδρώδους διαφράγματος, που αφαιρείται από τη μύτη, μια αφαίρεση που θα κάνει, εξ’ άλλου ευκολότερη την αναπνοή. Εάν είναι αναγκαία μια ουσιωδέστερη συμβολή γίνεται ένα μπόλιασμα οστού. Το μπόλι μπολιάζεται από μια τομή, που γίνεται κάτω από το σαγόνι ή και ακόμα μέσα στο πρόσωπο. Αλλά με το να προβάλουμε το κάτω μέρος ενός μακριού σαγονιού το κάνουμε χονδρό καλύτερα να προβάλουμε το μέσο μέρος, κοντά στα χείλη, που θα του δώσει καθαρότητα και χαρακτήρα.
Πιο λεπτή επέμβαση είναι να ρετουσάρουμε ένα σαγόνι πολύ χονδρό ή πολύ προεξέχον, σχήμα γαλότσας, ροκανίζοντας τη οστεώδη προεξοχή, παρά να προσθέσουμε ύλη σε ένα βαρύ σαγόνι, που κλείνει προς τα πίσω.
Μερικές φορές ελαφρώνει κανείς το σαγόνι παραδόξως, τονίζοντας μια προεξοχή πολύ κοντά στα χείλη. Όταν η κάτω σιαγώνα εκτείνεται προς τα εμπρός ( προγναθισμός), μπορεί κανείς να την ξαναφτιάξει κόβοντας τους αναρτήρας μυς του κάτω οστού της σιαγόνας. Όταν, αντίθετα, αυτή είναι προς τα μέσα, διορθώνεται με μπόλι οστού ή με συνθετικό ρετσίνι. Μπορεί επίσης κανείς να λεπτύνει  τις γωνίες του σαγονιού, όταν προεξέχουν πολύ.
Διάρκεια επέμβασης : ½ με 1 ώρα.
Σημάδια: για μια εβδομάδα περίπου.
Πιθανές ουλές: καμία ή αόρατες κάτω από το σαγόνι.
Διάρκεια αποτελεσμάτων: μόνιμα.
about-woman.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια