Εάν σας αρέσουν τα αμύγδαλα λόγω του πολύ καλού διατροφικού τους περιεχομένου (βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη, αργινίνη, κάλιο και ίνες), τότε μην τα ξεφλουδίζετε.
Η φλούδα των αμυγδάλων είναι πλούσια σε φλαβονοειδή τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση και τις βλάβες.
Μία έρευνα ανακάλυψε ότι τα φλαβονοειδή στην φλούδα του αμυγδάλου βοηθούν στην αποτροπή της χοληστερίνης HDL από την οξείδωση (η οξείδωση της HDL βοηθά στην αποτροπή καρδιακών παθήσεων).
Επίσης παρατηρήθηκε ότι η πρόσθεση βιταμινών Ε και C πολλαπλασίαζε αυτή την πολύ θετική επίδραση.
Κριαράς Νικόλαος.
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _E-MAIL
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
- _ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
0 Σχόλια