Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κατάρρευση κτιρίων στο Μανχάταν

Σε διαρροή αερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε δύο κτίρια και στοίχισε τη ζωή σε επτά άτομα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, επισημαίνοντας ότι αγνοείται η τύχη άλλων εννέα ατόμων, ανάμεσά τους κι ενός 42χρονου ομογενούς.
«Χτες γύρω στις 9.30 π.μ. (15.30 ώρα Ελλάδας) μια ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε....

δύο κτίρια.
Η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου», είπε ο Ντε Μπλάζιο μιλώντας στους δημοσιογράφους από τον τόπο της καταστροφής στο ανατολικό Χάρλεμ.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουν σκοτωθεί επτά άτομα, ενώ οι τραυματίες είναι 12, από τους οποίους, οι δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν 250 πυροσβέστες.
«Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία καθώς δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική ένδειξη που θα μας επέτρεπε να σώσουμε ζωές. Ξέρουμε ότι χάσαμε ανθρώπους. Και αυτήν τη στιγμή, ξέρουμε ότι υπάρχουν πολύ τραυματίες», είπε ο δήμαρχος.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, το μοναδικό σήμα κινδύνου που υπήρξε δόθηκε 15 λεπτά πριν από την έκρηξη όταν αναφέρθηκε στην Con Edison (την εταιρεία παροχής αερίου) ότι παρατηρήθηκε διαρροή», εξήγησε ο δήμαρχος.
Λίγη ώρα μετά την έκρηξη, κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν φόβους ότι στα συντρίμμια των κτιρίων υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι.
Αρχικά, τα τοπικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι κατέρρευσε μόνο ένα κτίριο. Ωστόσο, το CBS και το NBC μετέδωσαν ότι από την έκρηξη κατέρρευσαν δύο κτίρια. Πυκνά σύννεφα καπνού σχηματίστηκαν στο σημείο της έκρηξης - 116η Οδός και Παρκ Αβενιου -, στο ανατολικό Μανχάταν.
Περίοικοι ανέφεραν ότι άκουσαν μια μεγάλη έκρηξη σε μια πολυκατοικία στις 9 το πρωί (τοπική ώρα) της Τετάρτης.
Η Πυροσβεστική της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι έλαβε κλήση για «κατάρρευση κτιρίου και εκδήλωση πυρκαγιάς» στο Χάρλεμ.
Στην περιοχή έσπευσαν περισσότεροι από 250 πυροσβέστες και μεγάλος αριθμός αστυνομικών και σωστικών συνεργείων.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, συντρίμμια από το κτίριο έπεσαν στις κοντινές γραμμές του τρένου, διακόπτοντας την κυκλοφορία των συρμών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια