Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φτιάξετε Νάτσος

Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και θα πάθετε πλάκα!
Χρόνος Εκτέλεσης : 20 λεπτά
Κόστος: 10.00 €

Υλικά για τη σάλτσα τυριού:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κούπα γάλα
200 γραμμάρια τυρί τριμμένο
λίγο κουρκουμά (προαιρετικά) τριμμένο

Υλικά για το σερβίρισμα:
ντομάτα χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη
φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανό
τορτίγιες κομμένες σε κομμάτια και ξεροψημένες

Ψήνουμε τις τορτίγιες ολόκληρες ή σε κομμάτια στο φούρνο στους 100 βαθμούς.
Περιμένουμε μέχρι να γίνουν τραγανές.
Ανάλογα το μέγεθος θέλουν περισσότερο ή λιγότερο χρόνο.
Για την σάλτσα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το βάζουμε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ξανθίσει.
Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το προηγούμενο πριν βάλουμε την επόμενη χούφτα.
Αν θέλουμε για χρώμα προσθέτουμε λίγο κουρκουμά.
Κρατάμε ζεστό το μείγμα.
Για το σερβίρισμα βάζουμε κρέμα τυριού σε ένα πιάτο, τορτίγιες κομμένες ή ολόκληρες και από πάνω ντομάτα, μαϊντανό, τυρί κρέμα και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Για το σερβίρισμα μπορείτε να βάλετε ότι άλλο λαχανικό θέλετε ή τυρί κρέμα και αβοκάντο σε κομματάκια!
Άκης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια