Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κυοφορεί μωρό με δύο πρόσωπα

Ένα ζευγάρι από την Αυστραλία αψηφά τις συμβουλές των γιατρών και θέλει να φέρει στον κόσμο το αγέννητο μωρό, το οποίο έχει δύο πρόσωπα και δύο εγκεφάλους.
Οι υπέρηχοι έδειξαν πως το παιδί έχει δύο πόδια, δύο χέρια και ένα σώμα με όλα τα ζωτικά όργανα, συμπεριλαμβανομένης μίας....

υγιέστατης καρδιάς. Στο κρανίο, όμως, υπάρχουν δύο διαφορετικά πρόσωπα και δύο εγκέφαλοι ενωμένοι.
Οι γιατροί στην Αυστραλία μιλούν για μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση σιαμαίων: «Θα έλεγα είναι μία στο ένα ή δύο εκατομμύρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκρεγκ Κέσμπι.
Στα ιατρικά χρονικά υπάρχουν μόλις 35 περιπτώσεις σαν κι αυτή και οι γιατροί συμβούλευσαν την Ρενέ Γιανγκ και τον Σάιμον Χάουι να τερματίσουν την εγκυμοσύνη. Το ζευγάρι, όμως, που έχει ήδη 7 παιδιά, δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τις συμβουλές τους.
«Είναι το ίδιο σαν να είχαμε ένα παιδί με αυτισμό ή σύνδρομο Down», υποστηρίζει ο Σάιμον Χάουι. «Εφόσον δείχνει να είναι υγιές, δε με απασχολούν όσα λένε πως θα μοιάζει με… φρικιό», προσθέτει εμφατικά.
Η Ρενέ Γιανγκ, που βρίσκεται στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, συμμερίζεται απόλυτα την άποψη του συζύγου της και κάνει λόγο για «θέλημα Θεού».
Η υπόθεση συγκλονίζει την κοινή γνώμη στην Αυστραλία και έχει απασχολήσει εκτενώς τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και μεγάλη μερίδα του Τύπου.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια