Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νόμος της έλξης και ζώδια

Πόσο εύκολα μπορώ να έλξω αυτό που επιθυμώ;
Η δύναμη της έλξης ενυπάρχει στον καθένα από μας και διαφέρει ανάμεσα στα ζώδια. Eίμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Αυτό δεν είναι μία απλή φιλοσοφική προσέγγιση, αλλά νόμος της αστροφυσικής. Βάσει του νόμου της δράσης και της. αντίδρασης, οποιαδήποτε σκέψη ή συναίσθημα περάσει προς τα έξω, με μαθηματική ακρίβεια, θα επιστρέψει πάλι σαν κατάσταση, σαν γεγονός, εκεί από όπου προήλθε. Ευτυχώς που αρχίζουν πια κάποιοι μυστικοί συμπαντικοί κώδικες να σπάζουν, με αποτέλεσμα να μπορούμε πια να παίρνουμε με κάποιο τρόπο τη μοίρα μας στα χέρια μας. Με θετικές σκέψεις, θετικές δηλώσεις, με το να καλλιεργούμε την πίστη και την αισιοδοξία, δημιουργούμε διαφορετικές συνθήκες ζωής, υπερβαίνοντας ακόμα και το πεπρωμένο μας, αυτό που οι αρχαίοι πρόγονοί μας θεωρούσαν ότι είναι αδύνατον να αποφευχθεί. Φτάνει μόνο να κατανοήσουμε ότι το πεπρωμένο δεν αλλάζει την τελευταία στιγμή. Πολλά χρόνια πριν αρχίζει να υφαίνει τον ιστό του -εν αγνοία μας- με αποτέλεσμα, όταν συμβαίνει το γεγονός, να μην είμαστε σε θέση να παρέμβουμε. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι την κάθε μέρα, την κάθε στιγμή, προδιαγράφουμε το μέλλον μας.

Η δύναμη της έλξης στα ζώδια
Σαν ένας ισχυρός μαγνήτης λειτουργεί ο νους. Η δύναμη της έλξης ενυπάρχει στον καθένα από μας, με αποτέλεσμα αυτό που μας συμβαίνει είναι απόρροια δικών μας εσωτερικών διεργασιών. Χρειάζεται πίστη όμως και μία πιο υπερβατική προσέγγιση στα πράγματα, μέσα από τη γνώση. Δεν είναι όμως εύκολο αυτό για όλους. Και ειδικά για εκείνους που θέλουν να αντιλαμβάνονται και να βιώνουν τη ζωή μέσα από τη φαινομενική της διάσταση. Τα διαισθητικά άτομα είναι αυτά που περισσότερο έχουν την ευκολία στο να αντιλαμβάνονται τις πιο λεπτές αποχρώσεις της ζωής, και κατά συνέπεια να έλκουν πιο εύκολα στη ζωή τους αυτά που επιθυμούν. Ποιες όμως είναι αυτές οι ζωδιακές κατηγορίες και πια ζώδια διαθέτουν σε μεγαλύτερο βαθμό αυτή την ευκολία;

KΡΙΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ
Μπορεί το στοιχείο της φωτιάς να του δίνει την ευκολία να αντιλαμβάνεται, μέσα από μία πιο υπερβατική πλευρά τη ζωή, η εξωστρεφής του, όμως, φύση, κυρίως, όμως, ο παρορμητικός χαρακτήρας του, δεν του επιτρέπει να εστιάζει και να στοχάζεται περισσότερο στα σημαντικά θέματα της ζωής. Ενώ διαθέτει ισχυρό ένστικτο, παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν έχει την υπομονή, αλλά και την επιμονή που χρειάζεται για να εστιάζει στο στόχο του. Εύκολα μεταπηδάει από τη μία κατάσταση στην άλλη, και εύκολα, επίσης, μπορεί να απορρίψει κάτι, αφού το αποτέλεσμα για έναν Κριό θα πρέπει να είναι άμεσο. Η έλλειψη σταθερότητας, και, το πιο σημαντικό ακόμα, η έλλειψη ευθύνης δεν τον βοηθά στο να μπει σε πιο συνειδητές διαδικασίες για να έλξει αυτό που θέλει. Σε περίπτωση όμως που ένας Κριός συνειδητοποιήσει την ενστικτώδη δύναμή του, τότε μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά.

ΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ
Εάν θα έπρεπε να θεωρήσουμε κάποιο ζώδιο ως το ζώδιο του άπιστου Θωμά, τότε σίγουρα αυτό θα ήταν του Ταύρου. Το ζώδιο που πρέπει πρώτα να δει, και μετά να πιστέψει. Γι’ αυτό και πολύ λίγο τον αφορά όλο αυτό το ανεξερεύνητο πεδίο της ζωής και, κατά συνέπεια, η δυναμική της υλοποίησης μέσω λειτουργιών που ξεφεύγουν της λογικής. Τα πάντα σχεδόν για έναν Ταύρο λειτουργούν στη σφαίρα του τυχαίου, ακόμα και αν τα ίδια τα γεγονότα του δείχνουν έντονα σημάδια. Παθητικά αφήνεται στα όσα συμβαίνουν, και αυτό που θα ήθελε να συμβεί θεωρεί ότι είναι καθαρά θέμα δικών του χειρισμών και το κεφάλαιο που λέγεται πίστη είναι κάτι ασύμβατο με τον τρόπο που εκείνος προσεγγίζει τη ζωή. Από τους λιγότερο κερδισμένους του ζωδιακού, θα χαρακτηρίζαμε τους Ταύρους και όσον αφορά την ικανότητα να έλκει αυτά που χρειάζεται στη ζωή του. Μέσα από την καλή όμως επαφή του με την πραγματικότητα, μπορεί να ζει το «τώρα», συνειδητά και ολοκληρωμένα.

ΔΙΔΥΜΟΙ ΚΑΙ ΕΛΞΗ
Σαν ένα ραντάρ λειτουργεί ο νους των Διδύμων. Πιάνουν τα πάντα στον αέρα, και αυτός είναι και ο λόγος που ανήκουν στην κατηγορία των διορατικών εκείνων ζωδίων. Μέσα από την παρατηρητική ικανότητα που τον διακρίνει, από πολύ νωρίς σχετικά στη ζωή του, ανακαλύπτει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, και πάντα ένα προειδοποιητικό καμπανάκι ακούγεται, πριν συμβεί το γεγονός. Είναι ανυπόμονος, όμως, και συνήθως δεν αφήνει τα γεγονότα να συμβούν μόνα τους και τη στιγμή που πρέπει να συμβούν. Διαθέτει όμως δύναμη σκέψης, και μπορεί ο νους του να λειτουργήσει ως ένας πολύ ισχυρός μαγνήτης. Αυτό όμως που συνήθως του λείπει είναι η ψυχική αντοχή, και κατά συνέπεια η πίστη. Εάν ένας Δίδυμος διαθέτει και την ανάλογη δεκτικότητα και συναισθηματική νοημοσύνη, τότε σε πολύ σύντομο χρόνο θα μπορέσει να πραγματώσει αυτά που έχει εκφράσει σαν επιθυμίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ
Τα πάντα διαθέτει ένας Καρκίνος, για να μπορέσει να έλξει αυτό που επιθυμεί και να διαμορφώσει το μέλλον του, ανάλογα με τις προσδοκίες του. Διαίσθηση, επιμονή, αντοχή, υπομονή. Το μόνο ίσως μεγάλο του μειονέκτημα, η άρνησή του να αποτινάξει το παρελθόν του. Αυτό είναι και το μεγαλύτερό του εμπόδιο, όπως επίσης και η τάση του να μη θέλει να αποχωριστεί το παλιό. Πρόσωπα, αντικείμενα, συνήθειες, και ό, τι άλλο μπορεί να του κλείνει την πόρτα στο μέλλον. Η τάση του να γκρινιάζει με το παραμικρό έχει σαν αποτέλεσμα να φορτίζει αρνητικά το ηλεκτρομαγνητικό του πεδίο, και να μην επιτρέπει στον παράγοντα τύχη να λειτουργεί αποτελεσματικά στη ζωή του. Διαθέτει όμως ισχυρή ικανότητα να έλκει αυτό που θέλει, και μάλιστα τα γεγονότα να γίνονται με μοιραίο τρόπο πολλές φορές.

ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΞΗ
Ξέρει να περιμένει ο Λέων. Να περιμένει την κατάλληλη στιγμή, αλλά και να τροφοδοτεί με πίστη το όνειρό του. Ο μαχητής του ζωδιακού είναι διατεθειμένος ακόμα και σκληρή μάχη να δώσει, αν χρειαστεί, προκειμένου στο τέλος να αναγνωριστεί νικητής της ζωής, μέσα από την πραγμάτωση της επιθυμίας του. Ο Λέοντας ζει δυο φορές το κάθε γεγονός. Μία όταν έστηνε με τη φαντασία του το σκηνικό, και μία όταν συμβαίνει, με τέτοιο τρόπο πολλές φορές, ώστε και ο ίδιος να απορεί με το θαύμα της ίδιας της ζωής. Σταθερός, δημιουργικός, μεγαλόψυχος, και προπάντων μαχητής. Τι καλύτερη συνταγή, ώστε να μαγνητίσει αυτό που εκ των προτέρων αξιώνει να ζήσει! Το μόνο του μείον ίσως, η κυριαρχική και εξουσιαστική του φύση, που δεν τον αφήνει να δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο στα γεγονότα να συμβούν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ
Ορθολογιστής, και προγραμματισμένος, όχι μόνο στον τρόπο δράσης, αλλά και σκέψης. Τα περί θαυμάτων και περίεργων φαινομένων της ζωής τον αφήνουν αδιάφορο. Τα πάντα για εκείνον συμβαίνουν στη σφαίρα ενός ελεγκτικού μηχανισμού, ο οποίος υπακούει στους φυσικούς νόμους. Είναι ανοιχτός, όμως, στο να ακούσει, αφού ανήκει στην κατηγορία των πιο δυνατών ακροατών. Δύσκολα όμως μπορεί να υιοθετήσει το οτιδήποτε ξεφεύγει της δικής του, και βέβαια της επιστημονικής, αντίληψης. Έτσι, στερεί από το δυνατό συνήθως νου του τη χαρά του να μαγνητίσει όλα όσα σαν ανάγκες υπάρχουν μέσα του. Μόνο στον έρωτα αφήνει ανοιχτό ένα παράθυρο, και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να περάσει αυτό που, μπορεί και χρόνια, να κυριαρχεί ως σκέψη στο μυαλό του.

ΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ
Το αέρινο και αισθησιακό του ζωδιακού μπορεί να ταξιδεύει μακριά με τη σκέψη του, και να φέρνει προς το μέρος του αυτό που επιθυμεί, κυρίως σε ό, τι αφορά το θέμα «ερωτικός σύντροφος». Η αισιοδοξία του, επίσης, του δίνει τη δυνατότητα να έλκει θετικά πράγματα στη ζωή του, το πιο ισχυρό όπλο του όμως, η υπομονή. Υπομένει, γνωρίζοντας όμως βαθιά στη σκέψη του ότι αυτό που θέλει, δεν μπορεί παρά να φανεί. Σεβόμενος απόλυτα τη δύναμη του χρόνου, ο Ζυγός, θα αφήσει όλο το χώρο που χρειάζεται, προκειμένου να κάνει το έργο του. Από τις ελάχιστες περιπτώσεις ζωδίων που ξέρουν να έλκουν αυτόν/ην που θέλουν. Δεδομένο σχεδόν το γεγονός της συνάντησης, όχι απαραίτητα με το μεγάλο έρωτα, αλλά με το πρόσωπο εκείνο μαζί με το οποίο θα ζήσει τη ζωή που ονειρεύτηκε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ
Μία από τις πολλές ιδιότητες που θα μπορούσε να έχει ένας Σκορπιός είναι αυτή του τελετουργού μάγου, αφού δε χρειάζεται ούτε να ακούσει, αλλά ούτε και να διαβάσει όλα όσα κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια περί θετικής σκέψης και νόμου της έλξης. Γεννιέται με αυτή την αίσθηση ένας Σκορπιός. Με την αίσθηση, δηλαδή, ότι κάποια στιγμή θα έρθει στη ζωή του είτε αυτό είναι υλικό απόκτημα, είτε συναισθηματικό. Και σε ό, τι αφορά το τελευταίο, συνήθως πολύ καιρό πριν, γνωρίζει ποιο μπορεί να είναι αυτό. Το αιχμαλωτίζει με τη σκέψη του και, κάποια στιγμή, το πιάνει στα δίχτυα του. Η επιθυμί, είναι έννοια ταυτόσημη με την ιδιοσυγκρασία του Σκορπιού, λες και φτιάχτηκε μόνο από αυτό το υλικό. Το μόνο μείον είναι η αυτοκαταστροφική του τάση, που σε πολλές περιπτώσεις δεν του επιτρέπει να χαρεί και να απολαύσει ό, τι με τόσο κόπο δημιούργησε κατά πρώτον στη σκέψη του.

ΤΟΞΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ
«Σοφός σημαίνει να δρας, χωρίς να πράττεις». Έτσι λέει το απόφθεγμα, και σίγουρα αυτό για τους Τοξότες είναι μεγάλη αλήθεια. Δρουν, κινούνται, μετακινούνται, ακόμα και όταν κοιμούνται η τύχη τους δουλεύει για λογαριασμό τους. Συμβάλλουν όμως κι εκείνοι κατά πολύ στο να προκαλέσουν τα όποια θετικά έχουν ανάγκη να ζήσουν, μέσα από τον τρόπο που διαχειρίζονται τα πράγματα μέσα τους αλλά και έξω τους. Πιστεύουν στη δυναμική της ίδια της ζωής, στην τύχη που από πολύ νωρίς στη ζωή τους έχει φροντίσει να τους αποκαλύπτεται. Και, βέβαια, όσοι γνωρίζουν αστρολογία πιστεύουν στον κυβερνήτη τους το Δία που τους τροφοδοτεί όχι μόνο με αισιοδοξία, αλλά και με παιδική αφέλεια για να πιστεύουν ότι τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν, σε ό, τι αφορά βέβαια το καλό. Γι αυτό, και αποφεύγουν να κάνουν παρέα με αρνητικούς ανθρώπους, και γενικώς τους χώρους όπου επικρατεί βαρύ κλίμα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ
Ο κατ’ εξοχήν γήινος και ορθολογιστής του ζωδιακού έχει ανάγκη από σοβαρά επιχειρήματα στη ζωή του, δεν έχει ανάγκη όμως να δει για να πιστέψει. Από πολύ νωρίς αναπτύσσει το θρησκευτικό συναίσθημα και μεγαλώνει με την πεποίθηση πως ό, τι σπείρεις θερίζεις σ’ αυτή τη ζωή. Μέσα από το φόβο του νόμου της ανταπόδοσης, επιδιώκει να επιδίδεται σε καλές πράξεις, αφού η προσφορά προς τους άλλους του αποδεικνύει πως ό, τι δίνεις σου επιστρέφεται στο δεκαπλάσιο. Ξέρει επίσης να περιμένει μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, θα χρειαστεί να περιμένει πολύ περισσότερο απ’ όσο μπορεί να αντέξει. Έτσι, χάνει από την πίστη και την υπομονή του, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο ίδιος τα πράγματα και λίγο πριν έρθει η ώρα της υλοποίησης.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ
Ο οραματιστής του ζωδιακού διαθέτει το πιο κατάλληλο νοητικό σύστημα, προκειμένου να έλξει τα γεγονότα εκείνα που θα τον φέρουν μπροστά στο μοντέλο ζωής που επιθυμεί να ζήσει, το μοντέλο που πολλοί λίγοι μπορούν να αναγνωρίζουν, αφού είναι αρκετά πιο μπροστά από την εποχή. Αμφισβητεί όμως, και αυτό είναι και το μεγάλο του μειονέκτημα. Μπορεί όλα να είναι καλά, έτσι όπως τα είχε σκεφτεί χρόνια πριν, και μπορεί σε μία και μόνο στιγμή να αναθεωρήσει και να αμφισβητήσει τα πάντα. Μπορεί και έναν μεγάλο έρωτα, για τον οποίο μπορεί και χρόνια να χρειάστηκαν να περιμένει μέχρι να εμφανιστεί στη ζωή του. Το αίσθημα της ματαιότητας, πολλές φορές, λειτουργεί ανασταλτικά απέναντι στην ανάγκη του να οραματιστεί και να μαγνητίσει στη ζωή του αυτό που έχει ανάγκη να ζήσει.

ΙΧΘΥΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ
Ο κατ’ εξοχήν ονειροπόλος του ζωδιακού δε χρειάζεται να μπει σε καμία διαδικασία, προκειμένου να έλξει στη ζωή του αυτό που θέλει. Την πιο δυνατή πραγματικότητα για έναν Ιχθύ, την φτιάχνει η φαντασία. Φτάνει μόνο να πιστεύει σ’ αυτό που θέλει να έλξει και όλο το σκηνικό του να το έχει στήσει επάνω σ’ ένα ιδανικό. Τυχεροί είναι εκείνοι που μπορούν ακόμα να ονειρεύονται. Και το όνειρο για έναν Ιχθύ είναι τέχνη. Είναι αυτό που κάποια στιγμή θα τον φέρει μπροστά στην πραγματικότητα που έχει ανάγκη να ζήσει. Ο μόνος κίνδυνος γι’ αυτόν είναι να μην προδώσει ο ίδιος το όνειρό του, ως συνέπεια της προδοσίας που τυχόν υποστεί. Είτε αυτό προέλθει μέσα από τον έρωτα, είτε μέσα από σημαντικούς προσωπικούς στόχους.
Από την Λίλα Δασκαλάκη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια