Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mountain Trike : Ένα off-road αναπηρικό κάθισμα

Το Mountain Trike είναι η νέα ανακάλυψη δύο μηχανικών από το Πανεπιστήμιο του Bath που φαίνεται πως διευκολύνει την μετακίνηση χρηστών αναπηρικών καθισμάτων σε δύσβατες περιοχές.
Ο Tim Morgan και ο John Wardle, οι εφευρέτες αυτού του πρωτότυπου αναπηρικού καθίσματος, έχουν ήδη δημιουργήσει μια εταιρεία και προσπαθούν να προωθήσουν το δημιούργημά τους στην ευρύτερη αγορά.
Ο Morgan σχεδίασε το Mountain Trike στα πλαίσια του μεταπτυχιακού του, ορμώμενος από το προσωπικό του πάθος να διασχίζει δυσπρόσιτες περιοχές με το ποδήλατό του.
Σχεδίασε λοιπόν αυτό το αναπηρικό κάθισμα από το μηδέν, με 3 ρόδες για μεγαλύτερη σταθερότητα και με πολύ καλές αναρτήσεις που του επιτρέπουν να κυκλοφορεί σε δύσβατα εδάφη.
Ο Wardle είναι υπεύθυνος για το τεχνικό μέρος του καθίσματος και τον μηχανισμό “πιλοταρίσματος” που του επιτρέπει να στρίβει πολύ πιο εύκολα, ενώ ο ίδιος βλέπει πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί το κάθισμα σε αγωνιστικά αθλήματα.
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν συνεχείς δοκιμές για την ασφάλεια του καθίσματος και προσπαθούν να μειώσουν το βάρος του πριν το βγάλουν στην παραγωγή – ωστόσο αναμένεται πως η τιμή του θα κυμανθεί γύρω στα 5.000 ευρώ.
www.mountaintrike.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια