Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» συμμετέχει στο Motor Activities Training Program

Τα Special Olympics Ελλάς και το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «ΧΑΡΑ» σας προσκαλούν στην Επίδειξη του Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων Special Olympics, (MATP - Motor Activities Training Program) ενός μοναδικού προγράμματος άθλησης που δεν αποκλείει αθλητές, όσο σοβαρές αναπηρίες κι αν έχουν.....

την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10:00-13:00 στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ (Οδός Μεσογείων 151 Παράδεισος Αμαρουσίου).
Tο Πρόγραµµα Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων (Μotor Activities Training Program – MATP) είναι ένα µοναδικά σχεδιασµένο πρόγραµµα που απευθύνεται σε:
  • Άτοµα που συνδυάζουν διανοητική αναπηρία µε κινητική αναπηρία και αδυνατούν, λόγω του επιπέδου των δεξιοτήτων τους και / ή της λειτουργικότητάς τους, να συµµετάσχουν στα επίσηµα αγωνίσµατα των Special Olympics.
  • Άτοµα µε σοβαρή ή ιδιάζουσα διανοητική αναπηρία που δεν µπορούν να προσαρµοστούν και να κατανοήσουν κανονισµούς, εξαιτίας δυσκολιών συµπεριφοράς, µε αποτέλεσµα να αδυνατούν να συµµετάσχουν στα επίσηµα αγωνίσµατα των Special Olympics.

Το MATP είναι ένα µοναδικό στο είδος του πρόγραµµα άθλησης που δεν αποκλείει κανέναν αθλητή. Είναι σχεδιασµένο να παρέχει εξατοµικευµένα προγράµµατα προπόνησης σε όλους τους αθλητές µε σοβαρές αναπηρίες. Οι δραστηριότητες MATP αντιστοιχούν στα επίσηµα αθλήµατα των Special Olympics.
Aυτές οι δραστηριότητες παρέχονται ως σηµείο έναρξης, για το σχεδιασµό εξειδικευµένων προγραµµάτων προπόνησης για κάθε αθλητή. Όσο πιο ορθά εκτελεί ένας αθλητής αυτές τις δραστηριότητες, τόσο περισσότερο πλησιάζει στην απόκτηση των δεξιοτήτων που θεωρούνται απαραίτητες, για τη συµµετοχή του στα επίσηµα αγωνίσµατα χαµηλής ικανότητας των Special Olympics
Βασικοί στόχοι του προγράμματος «MATP» είναι:
  • Η βελτίωση του συντονισμού και του ελέγχου του κινήσεων
  • Η ανάπτυξη της αισθητηριακής ετοιμότητας
  • Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης
  • Η ενασχόληση των ατόμων με τον αθλητισμό
  • Η ομαλή ένταξη των ατόμων μέσω του αθλητισμού στο κοινωνικό σύνολο και τέλος,
  • Η προετοιμασία των ατόμων αυτών ώστε να ενταχθούν στα επίσημα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics
Οφέλη για τους αθλητές• Aυξηµένη σωµατική δραστηριότητα που οδηγεί σε βελτίωση των αδρών και λεπτών κινητικών τους δεξιοτήτων, της καλής φυσικής κατάστασης και της λειτουργικότητάς τους.
• Περισσότερες ευκαιρίες για την εκτέλεση αθλητικών δραστηριοτήτων.
• Ανάπτυξη της αυτοεκτίµησης µέσω της απόκτησης περισσότερων ικανοτήτων.
• Περισσότερη επαφή µε την οικογένεια µέσω της ενασχόλησης µε το πρόγραµµα.
• Περισσότερες ευκαιρίες για τη δηµιουργία φιλίας µε άλλους αθλητές, τις οικογένειές τους και την ευρύτερη κοινότητα.
Οι αθλητές του «MATP» των Special Olympics µεταφέρουν αυτά τα οφέλη στις καθηµερινές τους δραστηριότητες στο σπίτι, καθώς και στην κοινότητα. Επιπλέον, ενισχύονται οι οικογενειακοί δεσµοί, καθώς τα µέλη της οικογένειας µαθαίνουν να εκτιµούν την ικανότητα του αθλητή τους να λαµβάνει µέρος σε µία αθλητική δραστηριότητα.< Στο πρόγραμμα σήμερα συμμετέχουν 60 αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι προπονούνται σε διαφορετικά προπονητικά κέντρα της Αττικής. Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν η συμμετοχή 60 Αθλητών στους Παγκόσμιους Αγώνες- ΑΘΗΝΑ 2011, με μια επίδειξη που έλαβε χώρα στις 3 Ιουλίου 2011 στο Ελληνικό. Το πρόγραμμα «MATP» περιλαμβάνει διάφορα μέσα για να καθοδηγεί τα μέλη των οικογενειών, τους εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες όταν διεξάγουν δραστηριότητες «MATP» . 
Επίδειξη MATP SPECIAL OLYMPICS ΕΛΛΑΣ
Special Olympics Ελλάς

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια