Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η δίαιτα της νύχτας

The night diet
Αν η ζωή σου είναι έτσι, τα ωράριά σου είναι έτσι που το μόνο γεύμα που μπορείς να απολαύσεις είναι το βραδινό, τότε μόλις βρήκες τη δίαιτά σου.
Ένα διαιτολόγιο που θα απολαμβάνεις το "κανονικό" σου γεύμα το βράδυ χωρίς άγχος ότι πρέπει να φας απλά ένα γιαούρτι. Και θα χάσεις και 4 κιλά......

Αμέ!

"Το σωματικό βάρος εξαρτάται από το σύνολο των θερμίδων που προσλαμβάνονται και το σύνολο αυτών που χρησιμοποιούνται ως ενέργεια, ανεξάρτητα από την ώρα των γευμάτων" επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.

ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΠΑΧΑΙΝΕΙ;
"Αν οι θερμίδες που καταναλώνονται στο βραδινό γεύμα είναι ίδιες με αυτές των υπόλοιπων γευμάτων, τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαφορά στο βάρος. Δεν είναι το βραδινό που παχαίνει, αλλά το τι τρώμε σαν βραδινό" εκηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη. Έτσι η διαιτολόγος συστήνει:

Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ!
Μην αφήνεις το βραδινό σου γεύμα για πολύ αργά το βράδυ... "Η κακή συνήθεια να τρώμε πολύ αργά το βράδυ και να κοιμόμαστε αμέσως ευθύνεται για την εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων, όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δηλαδή η επιστροφή του στομαχικού περιεχομένου στον οισοφάγο. Επίσης προκαλούνται καούρες και δυσπεψίες, που ευθύνονται για διαταραχές του ύπνου" επισημαίνει η κα. Καπώλη και συμβουλεύει να έχεις τελειώσει το βραδινό σου 2-3 ώρε πριν πέσεις στο κρεβάτι.

Μην κοιμάσαι όμως και νηστική... Αντίστοιχα, δεν πρέπει να πηγαίνουμε στο κρεβάτι με άδειο στομάχι, καθώς το σίγουρο είναι ότι θα χάσουμε τον ύπνο μας. Προκειμένου να ρυθμιστούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, η νυχτερινή υπογλυκαιμία προκαλεί την έκκριση ορμονών, οι οποίες διεγείρουν τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διαδικασία του ύπνου.

Ακολούθησε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο χωρίς να στερηθείς το βραδινό γεύμα και χάσε τα περιττά κιλά υγιεινά και χωρίς τύψεις!

1Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Η δίαιτα της νύχτας The night diet
2Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Η δίαιτα της νύχτας The night diet
 ΤΙPS για το βραδινό σου
-Φρόντισε να μην αφήνεις πολλές ώρες το στομάχι σου άδειο. Αν πεινάς πολύ, θα καταναλώσεις πολύ μεγάλες ποσότητες φαγητού και ταυτόχρονα πολλές θερμίδες.

-Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να έχεις φάει κάποιο ελαφρύ σνακ 2-3 ώρες πριν το βραδινό γεύμα όπως:
1 φρέσκο φρούτο
2-3 αποξηραμένα φρούτα
1 μπάρα δημητριακών
1 φρυγανιά με λίγο τυρί ή
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

-Κάθισε στο τραπέζι και όχι μπροστά στην τηλεόραση.

-Φάε αργά – απόλαυσε την ώρα του φαγητού, αλλά σταμάτησε να τρως όταν ακόμη πεινάς. Δώσε χρόνο στο στομάχι  να αναγνωρίσει το φαγητό. Αυτό συμβαίνει γιατί περνάει κάποιο διάστημα, περίπου 15-20 λεπτά από την ώρα που το φαγητό πάει στο στομάχι μας μέχρι να μεταφερθεί το σήμα στον εγκέφαλο και να αισθανθούμε ότι χορτάσαμε.

-Απόφυγε το γλυκό μετά το βραδινό φαγητό. Θα επιβαρίνεις τον οργανισμό με περιττές θερμίδες.

ΤΡΟΦΕΣ που "νανουρίζουν" και δεν παχαίνουν
Μελέτες δείχνουν ότι ένα βραδινό γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες (ψωμί, λαχανικά, φρούτα, μακαρόνια, ρύζι) εξασφαλίζει γρήγορο και καλό ύπνο. Ο λόγος είναι ότι οι τροφές αυτές διεγείρουν τη σεροτονίνη, μία ουσία που θεωρείται φυσικό υπνωτικό. Ένα ποτήρι ζεστό ή χλιαρό γάλα είναι επίσης ότι καλύτερο πριν από τον νυχτερινό ύπνο. Σε γενικές γραμμές ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

- Προσπάθησε να περιορίσεις τα ροφήματα και τα τρόφιμα που περιέχουν καφεΐνη τις βραδινές ώρες.

- Επίσης, επιβαρυντικά για τον ύπνο θεωρούνται τα φαγητά που περιέχουν πολλά μπαχαρικά. Φαγητά με βασικό συστατικό το σκόρδο, τις κόκκινες πιπεριές κτλ, σε πολλούς ανθρώπους προκαλούν καούρες στο στομάχι, ενώ δυσχεραίνεται η διαδικασία της πέψης.

- Τα σνακ που περιέχουν υδατάνθρακες, όπως οι φρυγανιές, οι φρουτοσαλάτες και οι μαρμελάδες, διεγείρουν την απελευθέρωση της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας που σας βοηθάει να αποκοιμηθείτε.

- Αντίστοιχα, τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β (π.χ. τρόφιμα ολικής αλέσεως) συμμετέχουν στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, και έμμεσα βοηθούν στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου.

- Άλλα τρόφιμα που συμβάλλουν είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, και τα μυρωδικά (άνηθος ή βασιλικός).
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια