Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νίκος Κακαβούλης

Ο άνθρωπος που μετουσίωσε μία απλή ιδέα σε online πολυεθνική εκατομμυρίων
Ακούγεται τόσο απλό που κάνει κάποιον να αναρωτιέται: μα πώς διάολο το κατάφερε; Και γιατί δεν το έκανα εγώ ή κάποιος άλλος; Διότι, απλούστατα, το να σκεφτείς και να κάνεις πράξη το «απλό» ίσως και να είναι το πιο....

δύσκολο πράγμα στον κόσμο...
Από φοιτητής της Ιατρικής, η οποία δεν τον ενδιέφερε καθόλου, μεταπήδησε στο χώρο των media, όπου εργαζόμενος στον όμιλο Λυμπέρη, έλαβε το βάπτισμα του πυρός στο δύσκολο και ανταγωνιστικό αυτό χώρο.
Σήμερα, είναι ο ιδρυτής του online εγχειρήματος Daily Secret - με 1.5 εκ. συνδρομητές παγκοσμίως και 2 εκ. δολάρια σε επενδύσεις - το οποίο μοιράζεται «μυστικά» των πόλεων του κόσμου μέσω μέιλ.
Το Athens Daily Secret, που ο Νίκος ίδρυσε μαζί με τη Φαίδρα Χρούσου, είναι ένας οδηγός πόλης για γεγονότα, καταστήματα και εκδηλώσεις, όπου υπάρχει πάντα μια μυστική πλευρά. Είτε κάτι που δεν έχεις ακούσει ποτέ, όπως ένα μπαρ χωρίς πινακίδα, ή ότι σε ένα γνωστό εστιατόριο έχουν ένα δεύτερο κρυφό μενού που στο δίνουν μόνο άμα το ζητήσεις. Μυστικά που έχουν καινούρια πληροφορία και αξία. Σήμερα είναι με διαφορά η μεγαλύτερη mailing list της αγοράς. «Ξεκινήσαμε "παίζοντας" με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Αν του αποκαλύψεις ένα μέρος και του πεις "μην το μοιραστείς" είναι βέβαιο ότι θα θέλει να το πει σε άλλους. Έτσι, δεν ξοδέψαμε ούτε ένα δολάριο για μάρκετινγκ».
Αμέσως μετά την αγγλόφωνη έκδοση της Αθήνας, ήρθε η Κωνσταντινούπολη και ύστερα το Σαν Φρανσίσκο. Στη συνέχεια Μέξικο Σίτι, Λίμα, Σαγκάη, Μαδρίτη, Βερολίνο, Μπουένος Αϊρες και Σίδνεϊ, σήμερα οι πόλεις είναι 35 σε 20 χώρες. Τα μυστικά είναι πάντα γραμμένα στις τοπικές γλώσσες.
Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει τα πρώτα λεπτά του βίντεο που ακολουθεί, όπου ο κ. Κακαβούλης παρουσιάζει την πορεία του στον γοητευτικό χάρτη της επιχειρηματικότητας:

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια