Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το μανιφέστο της κόκκινης σόλας

Τι δηλώνουν οι κατακόκκινες σόλες για εκείνες που τις προτιμούν!
Αν δεν πρόκειται για την Carrie Bradsaw, η οποία ήταν ικανή να μην έχει να φάει προκειμένου να αγοράσει ένα -ακόμα- ζευγάρι ψηλοτάκουνα, όσες φοράνε παπούτσια με κόκκινη σόλα-υπογραφή Christian Louboutin Paris, σημαίνει ότι....

το βαλάντιό τους μπορεί να τα καλύψει χωρίς να τους κόψουν το ηλεκτρικό ή να αφήσουν απλήρωτο το νοίκι.
Αλλά αυτή είναι μόνο η πρώτη ανάγνωση της κόκκινης σόλας. Γιατί λοιπόν fashion icons, όπως η Kate Moss, η Blake Lively ή η Victoria Beckham, που o τραπεζικός λογαριασμός τους τούς επιτρέπει να σηκώσουν ολόκληρη την κολεξιόν του Jimmy Choo ή/και του Manolo Blahnik προτιμούν τις κόκκινες σόλες;
Η απάντηση κρύβεται στους συμβολισμούς που άπτονται όλων όσων αντιπροσωπεύει το χρώμα του αίματος εδώ και αιώνες: Τραβά αμέσως την προσοχή και υπογραμμίζει το σεξ απίλ.
Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Independent, οι πωλήσεις της κόκκινης βαφής στο χρωματοπωλείο του πολυκατάστηματος οικιακών ειδών και ειδών ανακαίνισης σπιτιού Homebase έχουν ανέβει κατακόρυφα καθώς οι Βρετανίδες αποφάσισαν να βάφουν μόνες τους τις σόλες τους hot red μιμούμενες με τον πλέον οικονομικό τρόπο το σήμα κατατεθέν του σούπερ σταρ σχεδιαστή παπουτσιών.
Και όπως τα κόκκινα χείλη και νύχια, τα κόκκινα μαλλιά, τα κόκκινα φορέματα ή ακόμα και το ρουζ στα γυναικεία μάγουλα έχουν συνδεθεί στο ανδρικό υποσυνείδητο με την επικίνδυνη γοητεία των femmes fatales, ένα ζευγάρι κόκκινες σόλες αποδεικνύεται η πιο άμεση και σιωπηλή πρόσκληση για να ακολουθήσουν τα αρσενικά τις γάμπες που τις κυκλοφορούν. Mystery solved!
marieclaire

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια