Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Cronut: Ντόνατ και κρουασάν μαζί

.
Ο Μανώλης Συρίγος του New Dash μαγειρεύει ένα γλυκό που δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία και είναι η νέα τρέλα στην Αμερική, αφού συνδυάζει τα δύο πιο ωραία γλυκά με ζύμη: ντόνατ και κρουασάν μαζί, με μια πλούσια κρέμα να τα φέρνει σε επαφή και η κοιλιά μας ετοιμάζεται για μεγάλες μάσες.....

Υλικά:
1 πακέτο ζύμη για κρουασάν Pillsbury(6τμχ)
2 αυγά
3 κρόκοι αυγών
250ml γάλα
250ml κρέμα γάλακτος
80gr ζάχαρη κρυσταλλική
1 δόση βανίλια
20gr κόρν φλάουρ
20gr αλεύρι
Μισό λίτρο σπορέλαιο
100gr πολύχρωμη τρούφα
Για το γλάσο σοκολάτας:
180gr κουβερτούρα
250ml κρέμα γάλακτος
20gr μέλι
Eκτέλεση:

Για το cronut:
Απλώνουμε τα τρία φύλλα και τα αλείφουμε με ένα αυγό, που έχουμε χτυπήσει και στη συνέχεια, αφού βάλουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, τα διπλώνουμε και ανοίγουμε τη ζυμη ελάχιστα, πιέζοντας με τα δάχτυλα
Αλείφουμε με αυγό και διπλώνουμε, ενώ ύστερα επαναλαμβάνουμε μία τελευταία φορά την διαδικασία
Με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβουμε τη ζύμη και με ένα πιο μικρό κουπάτ κάνουμε μία τρύπα στη μέση, ώστε να πάρει σχήμα ντόνατ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε σπορέλαιο σε ένα κατσαρολάκι και αφού ζεσταθεί, τοποθετούμε τα cronuts και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσoυν..
Για την κρέμα ζαχαρτοπλαστικής:
Βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και αφού προσθέσουμε τη βανίλια, ζεσταίνουμε.
Παράλληλα, σε ένα μπωλ χτυπάμε το δεύτερο αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μέσα στο μπωλ και ύστερα ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.
Λίγο πριν βράσει η κρέμα με το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και το ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα για περίπου 5 λεπτά.
Μετά, βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά, το τοποθετούμε σε ένα μπωλ και το καλύπτουμε εξ επαφής με μία μεμβράνη για να μην σχηματιστεί κρούστα.
Για το γλάσο σοκολάτας:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κουβερτούρα και το μέλι και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Για την συναρμολόγηση του γλυκού
Αφού έχουν κρυώσει τα cronuts και η κρέμα, κόβουμε τα cronuts στη μέση και τα γεμίζουμε μέσα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και ρίχνουμε από πάνω το γλάσσο σοκολάτας ενώ τέλος πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα, που θα δώσει έναν άλλον γευστικότατο τόνο στο cronut.
Η συνταγή για το γλάσο σοκολάτας είναι ενδεικτική.
Το cronut μπορούμε να το γεμίσουμε με οποιαδήποτε κρέμα της αρεσκείας μας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια