Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διατροφικό σκάνδαλο στην Ιαπωνία

1.000 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από τρόφιμα με... φυτοφάρμακο.
Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι ασθένησαν μετά την κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων μολυσμένων με ένα φυτοφάρμακο-εντομοκτόνο καθώς το διατροφικό αυτό σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις στην Ιαπωνία, μετέδωσε σήμερα....

το πρακτορείο ειδήσεων Jiji.
Πολίτες έχουν αναφέρει εμετούς και διάρροιες, καθώς και άλλα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, ύστερα από την κατανάλωση προϊόντων, μεταξύ των οποίων πίτσα και λαζάνια που παρασκεύαζε η Aqlifoods, θυγατρική εταιρεία της Maruha Nichiro Holdings, της μεγαλύτερης εταιρείας θαλασσινών στη χώρα.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που δηλητηριάστηκαν από τα μολυσμένα τρόφιμα ξεπέρασε τα 1.000 με περισσότερους από 200 να είναι κάτοικοι του νησιού Χοκάιντο. Στην περιφέρεια της δυτικής Οζάκας, ένα βρέφος εννέα μηνών νοσηλεύτηκε τη Δευτέρα με εμετούς μετά την κατανάλωση κατεψυγμένων κροκετών με κρέμα καλαμποκιού, αναφέρει το πρακτορείο.

Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η συγκέντρωση του συγκεκριμένου φυτοφαρμάκου που εντοπίστηκε στις κατεψυγμένες κροκέτες που παρασκεύαζε η εταιρεία Aqlifoods ήταν 2,6 εκατομμύρια φορές υψηλότερη από το επιτρεπόμενο όριο.

Δείγμα από τις κροκέτες βρέθηκε ότι περιείχε περίπου 26.000 μέρη ανά εκατομμύριο του φυτοφαρμάκου-εντομοκτόνου μαλαθείου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο. Στην κρούστα από τις κατεψυγμένες κροκέτες των Maruha Nichiro και Aqlifoods, με έδρα της περιφέρεια Γκούνμα βόρεια του Τόκιο, εντοπίστηκε η υψηλότερη συγκέντρωση της ουσίας αυτής. Οι κατεψυγμένες κροκέτες διατέθηκαν στην κεντρική Ιαπωνία.

Το Kyodo, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές, μετέδωσε ότι το υψηλό επίπεδο μόλυνσης σε κομμάτια των κροκετών δείχνει ότι το φυτοφάρμακο προστέθηκε μετά την παρασκευή των κατεψυγμένων προϊόντων. Η αστυνομία υποψιάζεται ότι πρόκειται για δολιοφθορά.
ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια