Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Προς τον Υπουργό κ.Μιχελάκη, για στήριξη των τετραπληγικών

Είναι γεγονός ότι δεν έχει περιθώρια να δεχτεί η Ελλάδα περισσότερους μετανάστες και ορθά ο νέος Κώδικας μετανάστευσης δεν προβλέπει την παραχώρηση νέων αδειών εργασίας, αφού δεν υπάρχει σχεδόν κανένας τομέας της ελληνικής κοινωνίας- οικονομίας που να έχει ανάγκη ξένα εργατικά χέρια.
Λέω σχεδόν, γιατί....

εξαιρώ μόνο τις εσωτερικές αλλοδαπές νοσοκόμες τις οποίες έχουν πραγματική ανάγκη μόνο οι βαριά ανάπηροι μη αυτοεξυπηρετούμενοι τετραπληγικοί και ένα παραπάνω τώρα λόγο της οικονομικής κρίσεις.

Κύριε Υπουργέ, είναι προς το συμφέρον της οικονομίας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας να προβλέπεται ειδική άδεια εργασίας στην Ελλάδα αλλοδαπών γυναικών, μόνο σε περιπτώσεις που αυτές δουλεύουν ως εσωτερικές προσωπικές βοηθοί συνταξιούχων τετραπληγικών μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων.
Όλοι ξέρουμε ότι με 500 -600 Ευρώ τον μήνα και τώρα πάρα πολλές αλλοδαπές δουλεύουν ως εσωτερικές σε τέτοιες περιπτώσεις.
Το πρόβλημα είναι όμως ότι το σημερινό καθεστώς ανομίας και αναρχίας στον τομέα αυτόν είναι σε βάρος και των γυναικών αυτών αφού λόγο της παρανομίας και τις έλλειψης χαρτιών πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, ταυτόχρονα όμως και πολλοί Έλληνες ανάπηροι πέφτουν θύματα κλοπής και εξαπάτησης μέρους αυτών των γυναικών οι οποίες μπαίνουν προσχηματικά στα σπίτια ως εργαζόμενες, για να κλέψουν το σπίτι σε δεύτερο χρόνο, βέβαια μην ξεχνούμε και την μαφία αυτών των γυναικών οι οποίες πηγαίνουν σε κάποιο σπίτι ως δήθεν εργαζόμενες και μετά πουλούν την δουλειά έναντι δύο μισθών σε κάποια άλλη συμπατριώτισσα τους.

Σας Προτείνω
1. Παραχώρηση ειδικής προσωρινής άδειας εργασίας ετήσιου κύκλου, μόνο σε γυναίκες που εργάζονται ως εσωτερικές, σε συνταξιούχους ανεξαρτήτως ηλικίας μη αυτοεξυπηρετούμενους (τετραπληγίες ) συνταξιούχους- ασθενείς, και μόνο για όσο χρόνο θα εργάζονται ως εσωτερικές βοηθοί, χωρίς δικαίωμα άλλης εργασίας σε αυτές.

2. Να πουλήσει το Κράτος το δικαίωμα εργασίας στις γυναίκες αυτές έναντι 500 ευρώ τον χρόνο. (Σήμερα αυτές πληρώνουν 3000 Ευρώ για να έρθουν εντελώς παράνομα)

3. Να ορίσει το Κράτος ένα μίνιμουμ μισθό 400-500 - 600 ευρώ + 100 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές. (Τώρα οι αγγελίες αυτό περίπου πληρώνουν- και όλα αδήλωτα)

4. Να είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να της παρέχει τα πάντα, φαγητό στέγη κτλ, και υποχρεωτικά τουλάχιστον ένα ρεπό την εβδομάδα, το οποίο θα το ρυθμίζουν μεταξύ τους ασθενείς - βοηθός. ( και τώρα αυτό ισχύει)

5. Να έχει το δικαίωμα η εργαζόμενη παραμονής στην Ελλάδα αν για δύο μήνες είναι χωρίς δουλειά, και για να ψάξει μόνο παρόμοια δουλειά, αν εντός των δύων μηνών δεν βρίσκει παρόμοια δουλειά, θα χάνει την άδεια παραμονής.

6. Να υπάρξει δυνατότητα πρόσκλησης εργαζομένης από συγκεκριμένο τετραπληγικό εργοδότη και αφού προπληρώσει αυτή εγγύηση 1000 Ευρώ στην ελληνική πρεσβεία της χώρας της, και ο εργοδότης 500 ευρώ ένα μήνα δοκιμαστικής δουλειάς, να έρχεται αυτή στην Ελλάδα. (Εννοείτε ότι αν δεν υπάρχει συνεργασία θα χάνουν και οι δύο τα λεφτά και η νοσοκόμα θα τελεί προς απέλαση)

7. Υποχρέωση ξεχωριστά, του εργοδότη και της εργαζόμενης να δηλώσουν την διακοπή της συνεργασίας τους. (με ποινικές ρήτρες αν αυτό δεν γίνεται εντός δύων τριών ημερών από τον κάθε ένα, εργοδότη - εργαζόμενη)

8. Να υπάρξει ένα όριο ηλικίας, δεν χρειάζονται στην Ελλάδα εσωτερικές βοηθοί 55 - 60 - 70 ετών.

Υπουργέ το σημερινό καθεστώς με τις χιλιάδες αγνώστου ονόματος και ταυτότητας βρώμικες αδήλωτες εσωτερικές αλλοδαπές, δεν είναι προς όφελος ούτε των ιδίων, ούτε των ασθενών.
Οι υπόλοιπες αλλοδαπές, που είναι εδώ έχοντας σκοπό να μπουν σε κάποιο σπίτι περιστασιακά για να δουν τι θα κλέψουν αργότερα,, ή αυτές που εξ επαγγέλματος εξαπατούν γερόντια γριές, ή αυτές που περιφέρονται από εδώ και από εκεί άσκοπα, πρέπει να απελαθούν, ανεξάρτητα του αν έχουν τα 100 ένσημα ή όχι.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε από αλλοδαπές καθαρίστριες ούτε από αλλοδαπές σερβιτόρες, οι μόνες που πράγματι έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία είναι οι εσωτερικές νοσοκόμες και αυτό μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών - σοβαρών περιστατικών όπως είναι οι τετραπληγικοί.
Δεν μπορούμε να μιλούμε για οκτάωρο εργασίας και νυκτερινά στις περιπτώσεις των τετραπληγικών, γιατί τότε θα χρειαζόταν ο κάθε ένας τρεις τουλάχιστον επαγγελματίες νοσοκόμες να δουλεύουν βάρδιες και τουλάχιστον 2000 - 3000 Ευρώ τον μήνα για μισθούς δώρα νυκτερινά ένσημα Κτλ Κτλ.
Ένας τετραπληγικός
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια