Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ ότι χρεώθηκε…
δύο φορές η ίδια δόση για το «χαράτσι» στη ΔΕΗ

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ ότι χρεώθηκε   δύο φορές δόση για το «χαράτσι» (ειδικό τέλος ακινήτων) στη ΔΕΗ.   
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, σε εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ που έληγαν μέχρι 21 Ιουνίου 2013 και συμπεριελάμβαναν.... 

ποσό ΕΕΤΗΔΕ (έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων) οφείλονται τα σημειώματα που έλαβαν φορολογούμενοι με τα οποία καλούνται να καταβάλουν το ποσό αυτό του ΕΕΤΗΔΕ στην εφορία.
Για τον  ίδιο λόγο,  πολλοί φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τώρα τον φόρο, ενώ θεωρούσαν ότι τον είχαν καταβάλλει.
Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για διπλοπληρωμή του φόρου και διευκρινίζει ότι: «Η ΔΕΗ όπως είχε ενημερώσει το κοινό με σχετικό Δελτίο Τύπου στις 31.5.2013,πραγματοποίησε εκκαθάριση ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ στις 22.6.2013 και τα απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών. Στον επόμενο λογαριασμό μετά τις 21.6.13, εμφανίστηκε σε όσους είχαν ανεξόφλητο ΕΕΤΗΔΕ, μια διακριτή γραμμή με τίτλο "Επιστροφή ΕΕΤΗΔΕ ΔΟΥ" και το ανεξόφλητο ποσό πιστωμένο. Συνεπώς, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το ποσό πιστώθηκε στον λογαριασμό της ΔΕΗ και ως εκ τούτου οφείλεται από τους φορολογούμενους που καλούνται να εξοφλήσουν. Δεν τίθεται δηλαδή ζήτημα διπλοπληρωμής».
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια