Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μοσχαρίσια μάγουλα: νέα μόδα

.
Τα μοσχαρίσια μάγουλα έχουν γίνει η νέα «μόδα» στη γαστρονομική ζωή της πόλης και τα καλύτερα εστιατόρια τα έχουν εντάξει εδώ και καιρό στο μενού τους.
Οι 6 καλύτερες εκδοχές τους, που συνδυάζουν παράδοση και μοντέρνα φιλοσοφία…:
Βασίλαινας
Στον ανανεωμένο πια χώρο του Βασίλαινα στον Πειραιά, θα βρεθείτε σε ένα όμορφο και οικείο μέρος, με άρωμα από την ιστορία του από το 1920. Εδώ θα γευθείτε υπέροχα μοσχαρίσια μάγουλα γάστρας, σιγομαγειρεμένα, που λιώνουν στο στόμα κι αφήνουν μια υπέροχη γεύση. Σερβίρονται με τραχανά με αρωματικά βότανα και πιπεράτη σάλτσα. Αν φτάσετε μέχρι εδώ φυσικά, προτιμήστε και το μενού degustation που προσφέρει το εστιατόριο στην τιμή των 30 ευρώ, αν και δεν συμπεριλαμβάνει τα μάγουλα. Είναι ίσως, η ιδανικότερη σχέση ποιότητας-τιμής που θα βρείτε στην πόλη. Πληροφορίες: Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457.

Tudor Hall
Ο γνωστός σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου που έχει αναλάβει το εστιατόριο Tudor Hall στο ξενοδοχείο King George, προτείνει ένα νέο μεσημεριανό μενού που μυρίζει αστική ελληνική κουζίνα. Θυμάται τις γεύσεις του κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού, με μπιτόκ αλά ρους και κοκκινιστό με μακαρόνια. Ανάμεσα στα πιάτα ξεχωρίζουν τα μοσχαρίσια μάγουλα χουνκιάρ μπεγεντί, με πουρέ μελιτζάνας, που αξίζει να δοκιμάσετε. Πληροφορίες: Βασιλέως Γεωργίου 3, Σύνταγμα, 210 3222210.

Aleria
Στον υπέροχο χώρο του, με τον όμορφο κηπάκο για το καλοκαίρι και την εξαιρετική σάλα σε δύο επίπεδα, το Aleria προσφέρει ανάμεσα στα νόστιμα πιάτα του, καλομαγειρεμένα μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος με μάραθο, λεμόνι και σπαστές πατάτες με βλήτα. Είναι ένα πιάτο ισορροπημένο σε γεύσεις και πρωτοτυπία, γεμάτο αρώματα. Πληροφορίες: Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 210 5222633.

Botrini’s
Από τα ωραιότερα πιάτα με διαφορά, όχι μόνο με μοσχαρίσια μάγουλα, αλλά και ανάμεσα στα πιάτα των εστιατορίων που έχουμε δοκιμάσει. Τα νοστιμότατα μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος βιολογικής εκτροφής σερβίρονται επάνω σε κρέμα πατάτας, πραλίνα και κροκέτες πατάτας. Η αίσθηση του καλομαγειρεμένου κρέατος που έχει πάρει τον χρόνο του στο μαγείρεμα σε συνδυασμό με την αέρινη κρέμα πατάτας που μοιάζει με αφρό, απογειώνει το πιάτο και το κάνει μοναδικό. Πληροφορίες: Βασιλέως Γεωργίου Β' 24B, Χαλάνδρι, 210 6857323-4.

Silver casa
Πρόσφατα τα δύο εστιατόρια της Βουλιαγμένης, το Silver Star και το Casa di Pasta, ενώθηκαν κι έγιναν ένα ενιαίο, με κοινό μενού και ένα ιδιαίτερα προσεγμένο, διακριτικά ντελικάτο χώρο. Ανάμεσα στις πολλές επιλογές από ζυμαρικά και κρεατικά, δοκιμάστε τα μοσχαρίσια μάγουλα, σιγομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί, που σερβίρονται επάνω σε polenta. Πληροφορίες: Απόλλωνος 18 & Λητούς 2, Βουλιαγμένη, 210 9671164.

New taste
Ο καλαίσθητος χώρος του εστιατορίου New Taste στο ξενοδοχείο New Hotel στο Σύνταγμα είναι γεμάτος με γήινα χρώματα και λεπτομέρειες, όπως τα ξύλινα έπιπλα. Εδώ θα δοκιμάσετε μπρεζέ μοσχαρίσια μάγουλα, μαγειρεμένα αργά σε κόκκινο κρασί, που σερβίρονται με πολέντα και γκρεμολάτα, δηλαδή ένα μίγμα από σκόρδο, φρέσκα μυρωδικά και ξύσμα λεμονιού. Πληροφορίες: Φιλελλήνων 16, Ξενοδοχείο New Hotel Σύνταγμα, Κέντρο, 210 3273000.
Βάλια Κανελλοπούλου vkanel@clickatlife.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια