Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων λαμβάνει μέτρα για την αποφυγή της πολιομυελί​τιδας

Ακόμα πιο επιτακτική καθίσταται η επιδημιολογική επιτήρηση της οξείας χαλαρής παράλυσης/πολιομυελίτιδας στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), λόγω της ανακοίνωσης της ύπαρξης συρροής κρουσμάτων στη Συρία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ορισμένων ιδιαιτεροτήτων της χώρας μας, όπως....

η είσοδος μεταναστών και προσφύγων από ενδημικές περιοχές.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι έχει προβεί σε:
Ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης της Οξείας Χαλαρής Παράλυσης - Πολιομυελίτιδας.
Εντατικοποίηση της συμπληρωματικής εργαστηριακής επιτήρησης δειγμάτων κοπράνων σε ομάδες υψηλού κινδύνου (αθίγγανους, μετανάστες κλπ).
Εντατικοποίηση της περιβαλλοντικής επιτήρησης του άγριου ιού της πολιομυελίτιδας με επιτήρηση λυμάτων, κατά προτεραιότητα από βιολογικούς καθαρισμούς περιοχών με χώρους συγκέντρωσης μεταναστών και καταυλισμούς αθιγγάνων.
Εντατικοποίηση του ελέγχου της εμβολιαστικής κατάστασης βρεφών, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων καθώς και η ολοκλήρωση του εμβολισμού τους έναντι της πολιομυελίτιδας, τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.
Ενημέρωση των πρεσβειών των χωρών όπου ενδημεί η πολιομυελίτιδα, για την ανάγκη εμβολισμού των πολιτών τους, προκειμένου να εκδοθεί άδεια εισόδου στην Ελλάδα (visa), και έκδοση οδηγιών για εμβολιασμό των ταξιδιτών.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ήδη, από τον Μάρτιο του 2013 εισάγει το εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα στην προγραμματισμένη του δράση για τα κέντρα υποδοχής μεταναστών στον Έβρο.
ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ
/

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια