Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κίνδυνος να στερέψει το...τζιν

Είδος προς εξαφάνιση μπορεί να είναι σε μερικά χρόνια ένα από τα αγαπημένα ποτά της Ευρώπης, το Τζιν!.
Ερευνητές από τη Βρετανία αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα το δέντρο άρκευθος, ο καρπός του οποίου χρησιμοποιείται για τον αρωματικό του τζιν, δέχεται επίθεση από την ασθένεια.... 

φυτόφθορα και ήδη έχει καταστραφεί σημαντικός αριθμός τους.
Η φυτόφθορα είναι ο φόβος και ο τρόμος των αγροτών όλου του κόσμου, καθώς προσβάλλει τις ρίζες μιας καλλιέργειας και αντιμετωπίζεται πολύ δύσκολα.  
Η Σάρα Γκριν, ερευνήτρια για την υπηρεσία δασών της Βρετανίας, εξηγεί ότι η ασθένεια αυτή συνήθως μεταδίδεται από το νερό.
 "Αρχικά καταστρέφει τις ρίζες και τα κοτσάνια αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στα κλαδιά", αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.
Ήδη αρκετές περιοχές της Νότιας Βρετανίας έχουν χάσει το 60% έως 70& των φυτών, εξαιτίας της καταστροφής του φυσικού τους περιβάλλοντος, ενώ η φυτόφθορα απειλεί να εξαφανίσει και τα εναπομείναντα φυτά.
Ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος στη Σκοτία, όπου ήδη το 45% των δέντρων εκπέμπει SOS. Την ίδια ώρα οι Βρετανοί ειδικοί φοβούνται ότι η φυτόφθορα θα εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε καταστροφή δεκάδων καλλιεργειών αλλά και τρομακτικά οικονομικά προβλήματα για χιλιάδες αγρότες.
Ο μικροοργανισμός αυτός ανακαλύφθηκε το 2007 στην Αργεντινή αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει εδώ και πολύ περισσότερα χρόνια.
Μάλιστα, ορισμένοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι κάποιο είδος αυτής της ασθένειας προκάλεσε το Μεγάλο Λιμό της Ιρλανδίας το 1845, όταν έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι.
"Ε.Τ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια