Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ! Κάπως έτσι την "γιορτάζουμε" στην Ελλάδα (Φωτογραφίες ντροπής)

Πιστεύω ότι τα ΑμεΑ, άτομα με αναπηρίες δεν είναι άτομα που "γιορτάζουν" μια συγκεκριμένη ημέρα.
Αντίθετα σαν ισότιμη κοινωνική ομάδα, με ιδιαίτερες ευαισθησίες, συμμετέχουν στα καθημερινά δρώμενα.
Μάλιστα στην σημερινή συγκυρία όπου η συγκυβέρνηση ακολουθώντας μνημονικές πολιτικές θέλει να ρίξει τα άτομα αυτά στον σύγχρονο Καιάδα, εκτιμώ ότι ο αγώνας των φίλων ΑμεΑ και των οικογενειών τους σε αγαστή και ισότιμη συνεργασία με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Με αγάπη
Για τους φίλους της διαδρομής
Γ. Ρ. :
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου είναι μια ημέρα που τηρείται και προωθείται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών από το 1992.
Στόχος της είναι να προωθήσει την κατανόηση των ζητημάτων αναπηρίας, την κινητοποίηση για την υποστήριξη, την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και την ευημερία των ατόμων με αναπηρία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου το 15% του πληθυσμού παγκοσμίως έχουν κάποια αναπηρία είτε σωματική είτε πνευματική. Αυτό σε γενικές γραμμές σημαίνει πως περίπου 1 δις άνθρωποι (!!!) εμπλέκονται με άτομα με αναπηρία.

Πώς φέρονται όμως οι Έλληνες (όχι όλοι ευτυχώς) στα άτομα με αναπηρία και κατά πόσο σέβονται και κατανοούν τις ανάγκες τους; Δείτε φωτογραφίες από τον κλασικό Ελληνάρα, τον άξεστο, τον αμόρφωτο και τα συμπέρασμα δικά σας:
Γ.Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια