Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρωσία: Πολύνεκρη επίθεση καμικάζι σε σταθμό τρένου

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 27 άλλοι τραυματίστηκαν λόγω βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης Βόλγκογκραντ στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με τον έως τώρα επίσημο απολογισμό των....

ρωσικών Αρχών.
Για 18 νεκρούς κάνει λόγο το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti, απολογισμός που ενδέχεται να οφείλεται στη σύγχυση των πρώτων ωρών.
Δράστης της επίθεσης είναι μία γυναίκα βομβίστρια, η οποία πυροδότησε το φονικό της φορτίο στην είσοδο του σταθμού, κοντά στο σημείο ελέγχου για μεταλλικά αντικείμενα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η γυναίκα εμποδίστηκε από το να εισέλθει στον κυρίως χώρο του σταθμού, και κατ' αυτόν τον τρόπο απετράπησαν περισσότερες απώλειες.
Αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς ανά τη Ρωσία διέταξε το υπουργείο Εσωτερικών.

Τρεις ημέρες πένθους κηρύχθηκαν στην πόλη, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Βόλγα.
Το Βόλγκογκραντ, πρώην Στάλιντγκραντ, βρίσκεται περίπου 690 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Σότσι, όπου στις αρχές Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.
Το Βόλγκογκραντ βρίσκεται επίσης 650 χιλιόμετρα από την ταραχώδη περιοχή του Βόρειου Καυκάσου..
Εντολές να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η έννομη τάξη στο Βόλγκογκραντ έδωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Παράλληλα ο κ. Πούτιν ζήτησε, εάν χρειαστεί, τη μεταγωγή των τραυματιών στη Μόσχα.
Υπενθυμίζεται πως το Βόλγκογκραντ βίωσε τρομοκρατική επίθεση μόλις τον Οκτώβριο, όταν γυναίκα βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το φονικό του φορτίο μέσα σε λεωφορείο, προκαλώντας το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 30.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια