Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

2014: Ετήσιες Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Οι, Κατερίνα Σαλωνίκη, Σμάρω Σωτηράκη, Karl Heinz Ottinger και Γιάννης Ριζόπουλος σας αποκαλύπτουν τι επιφυλάσσει το 2014!
Οι τέσσερις αστρολόγοι, ο καθένας με το δικό του προσωπικό στυλ, αναλύουν τις τάσεις της χρονιάς στα οικονομικά, τα επαγγελματικά και τις σχέσεις σας:

ΚΡΙΟΣ 
Ετήσιες Προβλέψεις
Γράφει η Σμάρω Σωτηράκη
Οι σημαντικότερες διελεύσεις του 2014
Το 2014 μπαίνει δυναμικά με τον Άρη να βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού και στο έβδομο ηλιακό σας σπίτι όπου και θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η παρουσία του θα επιταχύνει αλλά και θα αναστατώσει τις εξελίξεις σε θέματα επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων, στον γάμο σας, αλλά και τις συνεργασίες σας.
Ο πλανήτης Δίας συνεχίζει τη διαδρομή του στον Καρκίνο ως τα τέλη του Ιούλη, στρέφοντας την προσοχή σας σε θέματα που αφορούν στην οικογένειά σας, την κατοικία σας, κληρονομικά ζητήματα αλλά και την σχέση με τους γονείς και τον σύντροφό σας. Από το ζώδιο του Λέοντα και το πέμπτο ηλιακό σας σπίτι όπου περνάει στις αρχές Αυγούστου και παραμένει μέχρι το τέλος του έτους, δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας, να ξεκινήσετε καινούρια δημιουργικά πρότζεκτ, βελτιώνει την διάθεσή σας και ανοίγει την πόρτα για φλερτ, γνωριμίες και γιατί όχι, έναν κεραυνοβόλο έρωτα.
Η διέλευση του Κρόνου στον Σκορπιό εξακολουθεί και δημιουργεί πιέσεις και εντάσεις σε επιχειρηματικές ασχολίες, σε επενδυτικά σχέδια και σας εφιστά την προσοχή στις δοσοληψίες σας με κρατικούς φορείς αλλά και τους ανωτέρους σας.
Ο Ουρανός βρίσκεται στον πρώτο σας οίκο και υποδαυλίζει το φλογερό ταμπεραμέντο σας κάνοντας επιτακτική την ανάγκη να βρείτε τρόπους εκτόνωσης του δυναμικού σας, ευνοώντας τις ριζικές αλλαγές στην εμφάνισή σας και τα πιστεύω σας. Είναι ευκαιρία να κάνετε δυναμικά ξεκινήματα, αλλά χρειάζεται να προσέχετε τα νεύρα σας όπως και μία παραπάνω επιρρέπεια σε τραυματισμούς.
Ο Ποσειδώνας συνεχίζει την διέλευση του στο ζώδιο των Ιχθύων και το δωδέκατο ηλιακό σας σπίτι και ερεθίζει τις παρασκηνιακές ενέργειες στην ζωή σας. Ζητά επιτακτικά να φροντίσετε την υγεία σας, να μην σπαταλάτε την ενέργεια σας, αλλά και να σταματήσετε να δικαιολογείτε τους εαυτούς σας για τις καταστάσεις που θα έπρεπε να έχετε κλείσει προ καιρού και τις κρατάτε σε εκκρεμότητα από ανασφάλεια και μόνο.
Ο Πλούτωνας παραμένει στον Αιγόκερω και σκληραίνει τις συνθήκες στα εργασιακά και την καριέρα σας, ενώ ανοίγει την πόρτα ακόμη και για μια ολοσχερή αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης και της κοινωνικής σας εικόνας.

Αναλυτικότερα
Με την έναρξη της νέας χρονιάς η ανάδρομη Αφροδίτη από τον Αιγόκερω στον δέκατο ηλιακό σας οίκο ανοίγει την πόρτα για αναθεωρήσεις στον τομέα της καριέρας σας και τονίζει τυχόν δυσαρέσκειές σας. Στην αρχή του μήνα η αδιαλλαξία σας, αλλά και η επιθετικότητά σας στο πλαίσιο του γάμου και της σχέσης σας εντείνεται και λειτουργεί εναντίον σας αν δεν κάνετε σοβαρές προσπάθειες να ρίξετε νερό στο κρασί σας.
Στις αρχές Φεβρουαρίου πρέπει να αποφύγετε ρήξεις με τους γονείς ή τον σύντροφό σας και σπασμωδικές αντιδράσεις που μπορεί να πλήξουν την καριέρα και τα οικονομικά σας. Η ενεργοποίηση της αντίθεσης Πλούτωνα-Δία από την Αφροδίτη ευνοεί τους συνετούς και καθιστά τον οικογενειακό και εργασιακό σας χώρο ένα πεδίο μάχης όπου η διπλωματία είναι σαφώς προτιμότερη από την κατά μέτωπο επίθεση.
Με το πέρασμα της Αφροδίτης στον Υδροχόο τον Μάρτιο η διάθεσή σας γίνεται πιο ανάλαφρη και συμβαδίζει με το ξεκίνημα της Άνοιξης παρά το γεγονός ότι οι δυσκολίες στο να εναρμονίσετε την επαγγελματική και προσωπική σας ζωή με τις επιθυμίες σας παραμένουν. Πάντως αισθάνεστε πιο αισιόδοξοι και δεν πρέπει να αντισταθείτε στο να κάνετε καινούρια σχέδια και να δώσετε βαρύτητα σε αντικείμενα και ανθρώπους που η ενασχόληση μαζί τους σας ευχαριστεί.
Η Σεληνιακή έκλειψη που συμβαίνει στα μέσα του Απρίλη στον άξονά σας και επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου, έρχεται να σαρώσει ότι είναι σαθρό, περιττό και δεν συμφωνεί με τις ουσιαστικές σας ανάγκες. Ο σχηματισμός σταυρού στον οποίο συμμετέχουν ο Άρης, ο Δίας, ο Ουρανός, ο Ερμής και ο Πλούτωνας εγγυάται ότι συνεργασίες, επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, αλλά και η σχέση σας με τον εαυτό σας θα μπουν στην ζυγαριά, θα κριθούν και θα δεχθούν αδυσώπητες πιέσεις. Τα οφέλη της εκκαθάρισης δεν θα γίνουν άμεσα αντιληπτά αφού η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύες θα θέλουν να επιμείνετε να εξιδανικεύετε ή να υποτιμάτε πράγματα και καταστάσεις. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην προβείτε σε βιαστικές αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα και τακτικές τύπου «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται».
Ο μήνας τελειώνει με την Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Ταύρου που επηρεάζει κυρίως τον τομέα των οικονομικών σας και σας οδηγεί να αναζητήσετε ρεαλιστικότερους τρόπους να διαχειρίζεστε το βαλάντιο σας, ακόμη και μία άλλη δουλειά για να διασφαλίσετε την κάλυψη των αναγκών σας. Οι κραδασμοί και οι αλλαγές που βιώνετε εξωτερικά αλλά και εσωτερικά δεν αφήνουν ανέπαφη την ερωτική σας ζωή όπου καλείστε να συλλογιστείτε σχέσεις εξάρτησης-με-το-αζημίωτο.
Τον Μάιο η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο σας και το πρώτο ηλιακό σας σπίτι και η ένεση αυτοπεποίθησης και λάμψης που σας κάνει, σας καθιστά γοητευτικότερους, ενώ βοηθάει να ξεκαθαρίσετε με μεγάλη σαφήνεια τα θέλω σας και να βοηθήσει, μαζί με τον ανάδρομο Άρη από τον Ζυγό, να αναγνωρίσετε λάθος στάσεις και αντιμετωπίσεις σε προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις. Νέες αφίξεις στην ζωή σας θα υποστηρίξουν το επόμενο βήμα, αλλά μόνο εφόσον τακτοποιήσετε πρώτα τις εκκρεμότητές σας.
Τον Ιούνιο οι ρυθμοί γίνονται καλοκαιρινοί, καθώς έχετε ανάγκη να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε και η Αφροδίτη από τον Ταύρο υπόσχεται μία ανάπαυλα και στις οικονομικές πιέσεις για να σας το επιτρέψει. Ο Ερμής ανάδρομος στον Καρκίνο και τον Δίδυμο, συμβουλεύει να κάνετε ανακωχή και να κρατήσετε τις προσδοκίες σας μικρές στο σπίτι και την δουλειά για να μην απογοητευτείτε από δυσκολίες στην επικοινωνία, τις μετακινήσεις, σε επαφές, αλλά και γενικά από αναβολές και καθυστερήσεις στην καθημερινότητά σας.
Τον Ιούλιο η κοινωνικότητά σας και η ανάγκη σας για επαφές, γνωριμίες, συναντήσεις, εξόδους αλλά και ταξίδια αυξάνεται κατακόρυφα. Είναι ιδανική περίοδος για τις διακοπές σας, αφού η διάθεση και η ενέργεια σας είναι σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά και για νέες επαγγελματικές συνεργασίες.
Ο Αύγουστος ξεκινά, με τη συνάντηση Δία-Ερμή στον Λέοντα υποσχόμενος ευχάριστες εξελίξεις στα προσωπικά σας. Το πέρασμα του Άρη στον Σκορπιό όπου συναντά τον Κρόνο αλλά και της Αφροδίτης στον Λέοντα μιλάει για μοιραία καλοκαιρινά πάθη κι έξαψη έστω και μικρής διάρκειας.
Τον Σεπτέμβρη η πρακτική Αφροδίτη στην Παρθένο και το έκτο ηλιακό σας σπίτι ασχολείται με την οργάνωση του προγράμματος της χρονιάς, την καθημερινότητά σας, την διατροφή και την υγεία σας για να φέρει την τάξη μετά τις υπερβολές του καλοκαιριού.
Ο Οκτώβριος ξεκινάει με τη Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ζυγού - Κριού που θα επηρεάσει κυρίως τους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο. Επιδρά στους τομείς των προσωπικών σας σχέσεων, του γάμου, των συνεργασιών σας. Αντιλαμβάνεστε ότι σας είναι αδύνατο να προσποιείστε και είτε βρίσκετε το θάρρος να αποχωρήσετε από παρωχημένα σχήματα, είτε να αλλάξετε την στάση σας και να διευρύνετε το πεδίο αντίληψής σας τόσο απέναντι στον σύντροφο όσο και στα παιδιά σας.
Στις 24 Οκτωβρίου παίρνει την σκυτάλη η Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού και εντείνει τις συγκρούσεις στην σχέση σας, φέρνοντας στην επιφάνεια χειριστικές και παράλογες συμπεριφορές, ακραία συναισθήματα και ζητώντας σας να τα διαπραγματευτείτε με την επιταγή να απεξαρτηθείτε από ανθρώπους αλλά και άτοπες οικονομικές συνήθειες.
Με τον Άρη να συναντά τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, τον Νοέμβριο οι εξελίξεις επιταχύνονται σε καριέρα, επαγγελματικά και επιχειρήσεις και δημιουργούν ένα ανελαστικό κλίμα που ζητά πειθαρχία και σκληρή δουλειά. Η αισιοδοξία σας, οι νέες ιδέες, τα ανοίγματα στο εξωτερικό, θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέρθετε.
Ο τελευταίος μήνας την χρονιάς έρχεται να σας αποζημιώσει για τις προσπάθειες και την υπομονή σας με την αναγνώριση των κόπων σας από φιγούρες εξουσίας στην ζωή σας και να σας αποδώσει την θέση που επιθυμείτε. Το πέρασμα του Άρη στον Υδροχόο στρέφει το ενδιαφέρον και την ενέργεια σας σε χόμπι, συλλογικές δραστηριότητες, μακροπρόθεσμα σχέδια, σε φίλους και πράγματα που είχατε παραμελήσει. Η καλλιέργεια σας, αλλά και μία ανάγκη για αλλαγή σκηνικού που μπορείτε να ικανοποιήσετε με ένα ταξίδι έρχονται στο προσκήνιο.

ΤΑΥΡΟΣ 
Ετήσιες Προβλέψεις 2014
Γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη
Γενικές κατευθυντήριες όψεις
Η χρονιά αυτή στοχεύει στις σχέσεις σας και στην ανάγκη σας για οριστικό κλείσιμο λογαριασμών πάσης φύσεως.
Η παρουσία του Δία στον Καρκίνο έως τις 15/7 ευνοεί την επικοινωνία και τις σχέσεις με στενούς συγγενείς και οικεία πρόσωπα της καθημερινότητας, των γεννημένων στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο. Στην ανάδρομη πορεία του έως τις 5/3, αξιοποιήστε παρελθοντικές επικοινωνιακές τακτικές. Από τις 16/7 που θα περάσει στον Λέοντα, οι γεννημένοι στα δύο πρώτα δεκαήμερα, έχετε την ευκαιρία να ασχοληθείτε με το σπίτι και τις ανάγκες του, να κάνετε επισκευές, αγοραπωλησίες ακινήτων, καθώς και να επωφεληθείτε από τις καλές οικογενειακές σχέσεις, αποφεύγοντας υπερβολές.
Ο Κρόνος συνεχίζει την πορεία του απέναντί σας στον Σκορπιό, έως τις 24/12 που θα περάσει στον Τοξότη. Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο προχωράτε απαλλαγμένοι από το βάρος των ευθυνών και των υποχρεώσεων, αλλά και από σχέσεις που έδειχναν το σήμα του αδιέξοδου σε κάθε σας βήμα. Ωστόσο πολλοί εδραιώσατε σχέσεις και συνεργασίες, αποδιώχνοντας αμφιβολίες και ήρθε η ώρα να το απολαύσετε.
Οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο καλείστε να κάνετε ότι και οι προηγούμενοι. Να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων με υπομονή και σύνεση, αδειάζοντας τη ζωή σας από ανώφελες καταστάσεις και ακατάλληλους ανθρώπους και κρατώντας όσους και όσα συμπορεύονται μαζί σας αβίαστα και χωρίς καμτσίκια.
Στην ανάδρομη πορεία του από 2/4 έως 20/7 θα συνειδητοποιήσετε πλήρως τι αξίζει και τι όχι.
Ο Ουρανός από τον Κριό θα φέρει ανατροπές στους γεννημένους στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου και ως το μέσο του δεύτερου, σε ότι αφορά μυστικές καταστάσεις και στεγανά. Στην ανάδρομη πορεία του από 22/7 έως 20/12 μια σειρά αποκαλύψεων από γεγονότα και ανθρώπους, θα σας εντάξουν σε μια νέα τάξη πραγμάτων.
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες εξακολουθεί να εξιδανικεύει τη φιλική και κοινωνική ζωή των γεννημένων στο πρώτο δεκαήμερο, ενώ με την ανάδρομη κίνησή του από 9/6 έως 15/11 σας κάνει να αναπολείτε παλιές καλές στιγμές ή και παρακμιακές, ανάλογα με το προσωπικό σας ωροσκόπιο. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε τις δύνες.
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω επηρεάζει τους γεννημένους στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου και αρχές του δεύτερου, αναπτερώνοντας τις αξίες σας και την ανάγκη για βαθύτερη γνώση. Στην ανάδρομη κίνησή του από 14/4 έως 22/9 τα υπαρξιακά ζητήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια, θα σας ταξιδέψουν μέσα από σημαντικά ταξίδια, βιβλία, σεμινάρια και μαθήματα της αρεσκείας σας.

Προβλέψεις ανά μήνα
Ο Ιανουάριος έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την κυβερνήτη σας Αφροδίτη στο φιλικό ζώδιο του Αιγόκερω, αλλά σε ανάδρομη κίνηση ως τις 30 του μήνα. Καλείστε να εξακριβώσετε πόσο ικανοποιημένοι είστε από τις σχέσεις σας και ειδικά οι γεννημένοι στο τέλος του πρώτου και αρχές του δεύτερου δεκαήμερου θα βιώσετε ανατροπές στα συναισθήματα και στις αξίες των σχέσεών σας, κάτω από την επιρροή του τετραγώνου με τον Ουρανό από 21 έως 30/1. Πολλοί θα έχετε αποκαλύψεις που θα διώξουν την ομίχλη και το παρασκήνιο από τη ζωή σας, ενώ το ίδιο διάστημα η συνάντησή της με τον Πλούτωνα σας θυμίζει πως το πάθος είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα πάθη, καταφεύγοντας σε αποδράσεις που θα σας τονώσουν σε όλα τα επίπεδα ειδικά στο πνευματικό. Οι γεννημένοι στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου και αρχές του τρίτου, εκμεταλλευτείτε το διάστημα από 8 έως 16/1 που η αρμονική όψη Αφροδίτης – Κρόνου, βοηθάει να εδραιώσετε μια σχέση ή μια συνεργασία.
Ο Φεβρουάριος προβλέπεται κουραστικός μήνας με τον Ήλιο στον Υδροχόο σε δυσαρμονική όψη με τον Κρόνο ειδικά για τους γεννημένους στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο. Αυξημένες οι ευθύνες στα επαγγελματικά και στις συνεργασίες, το ίδιο και οι υποχρεώσεις σας. Ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα από τις 6 του μήνα εντείνοντας τα προβλήματα από 23 έως 28/2, ειδικά για τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο. Η Αφροδίτη που συνεχίζει την πορεία της στον Αιγόκερω, θα κοντραριστεί με τον Άρη από 22 έως 28/2 δημιουργώντας εντάσεις στον εργασιακό τομέα, ενώ οι δυσαρμονικές όψεις με Δία και Πλούτωνα από 1 έως 16/2 σας θυμίζουν πως η ένταση καλά κρατεί και πρέπει να αποφύγετε υπερβολικές επικοινωνιακές τακτικές, προσέχοντας τα λόγια και τη συμπεριφορά σας. Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο, λειτουργείτε καλύτερα, βρίσκοντας και την άκρη και αρκετές διεξόδους.
Ο Μάρτιος διαφαίνεται πιο ευνοϊκός, παρόλο που στην έναρξή του το τετράγωνο Δία – Ουρανού, διαταράσσει τις αλήθειες ειδικά των γεννημένων στο τέλος του πρώτου και αρχές του δεύτερου δεκαήμερου, οι οποίες θα αποκατασταθούν μετά τις 6/3, που ο Δίας γυρίζει σε ευθεία φορά. Προσοχή στον τρόπο που εκφράζετε τις σκέψεις και τις επιθυμίες σας, καθώς η αμετακίνητη συμπεριφορά σας και η επαναστατικότητα που βγάζετε προς τα έξω, μπορεί να σας φέρουν σε ρήξη με οικεία και συγγενικά πρόσωπα. Οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο απολαύστε την κοινωνική σας ζωή και την εύνοια που δέχεστε από το φιλικό σας περιβάλλον από 1 έως 7/3. Οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο πιθανό να έχετε ευχάριστες εξελίξεις σε ένα επαγγελματικό ή εργασιακό θέμα από 23 έως 31/3 καθώς και σε θέματα υγείας, ενώ το ίδιο διάστημα διαφυλάξτε τις συνεργασίες σας από οικονομικές απώλειες.
Ο Απρίλιος είναι σημαντικός μήνας εφόσον φιλοξενεί δύο εκλείψεις την μία από αυτές στο ζώδιό σας στις 29/4 στην 9η μοίρα. Η ηλιακή αυτή έκλειψη που αφορά άμεσα τους γεννημένους στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου και αρχές του δεύτερου σε σύνοδο με τον Ερμή, σας κάνει να σκέφτεστε τις προσωπικές σας επιθυμίες και τον τρόπο που θα τις επικοινωνήσετε. Το Ταυ τετράγωνο μεταξύ Άρη – Δία – Ουρανού που κορυφώνεται στις 23/4 κρύβει ειδικά για τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο αρκετές παγίδες. Αποφύγετε να κουράζεστε υπερβολικά στη δουλειά αλλά και γενικότερα, μην μπλέκετε σε καβγάδες και διαφωνίες και υιοθετήστε ένα υγιεινό καθημερινό πρόγραμμα διατροφικό και γενικότερο, από τις 12/4 ως το τέλος του μήνα. Η Σεληνιακή έκλειψη στις 15/4 στην 26η μοίρα του άξονα Κριού – Ζυγού, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική, ανακινώντας και θέματα υγείας που έρχονται στο προσκήνιο.
Ο Μάιος σας βρίσκει να πλέκετε στεφάνια με μια δόση μυστικότητας και επιφυλακτικής διάθεσης, με την αγωνία να κοιτάτε γύρω σας κατασκοπικά, λες και πρόκειται να σας αντιγράψουν. Ο κυβερνήτης σας Αφροδίτη στον Κριό, αλλάζει συχνά συνοδούς, δημιουργώντας εντάσεις στους γεννημένους στα δύο πρώτα δεκαήμερα.
Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Ουρανό που κορυφώνεται στις 15/5 και επηρεάζει από 10 έως 20/5 ειδικά τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο, προβλέπεται να φέρει στο φως μυστικά και ψέματα, κρυφές σχέσεις και παρασκήνιο. Ορισμένοι θα έχετε μεγάλες ανατροπές.
Ο Ιούνιος σας προβληματίζει ιδιαίτερα τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο σε ότι αφορά την επικοινωνία λόγω του ανάδρομου Ερμή από τις 7/6 και ότι τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο σε ότι αφορά οικονομικά θέματα. Δεν είναι κατάλληλο διάστημα για ξεκαθαρίσματα, αγορές και πάσης φύσεως συμφωνίες. Η κυριότερη όμως επιρροή είναι η αντίθεση Άρη – Ουρανού που θα ισχύει όλο τον μήνα με κορύφωση στις 25/6. Οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο αποφύγετε βιασύνη και απρόσεκτες κινήσεις, μην εκτίθεστε σε εντάσεις, φροντίστε την υγεία σας, μην κουράζεστε ιδιαίτερα και πιο πολύ, διατηρείστε την ψυχραιμία σας και μην ενδώσετε σε πιέσεις και εξαναγκασμούς.
Ο Ιούλιος είναι επιβοηθητικός, φιλικός και ερωτικός. Η σύνοδος του Ήλιου με τον Δία από την καινούργια του θέση στον Λέοντα, τονώνει τις σχέσεις με την οικογένεια των γεννημένων στο πρώτο δεκαήμερο, βρίσκοντας στήριξη και συμπαράσταση από 23 έως 31/7.
Το τρίγωνο του Ερμή με τον Κρόνο από 21 έως 28/7 βοηθάει τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο να εκφραστείτε καλύτερα στους συντρόφους και στους συνεργάτες σας, επιτυγχάνοντας μια βαθιά επικοινωνία που θα έχει το ανάλογο αντίκρισμα. Η Αφροδίτη στους Διδύμους σε τρίγωνο με τον Άρη πέρα από μια αρμονική ερωτική αναζήτηση, προσφέρει στους γεννημένους στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο την αίσθηση πως έχετε απόθεμα υλικό και συναισθηματικό να ξοδέψετε από 6-18/7, διάστημα που θεωρείται από τα πιο κατάλληλα για να πάτε διακοπές και να τις απολαύσετε.
Τον Αύγουστο οι πλανήτες στήνουν γιγάντιο χορό αναμεταξύ τους , με πρωταγωνίστρια τον κυβερνήτη σας Αφροδίτη. Η παρουσία του Άρη στον Σκορπιό δημιουργεί σε όλους προβλήματα με τους αγαπημένους σας φέρνει γκρίνιες και εριστικές συμπεριφορές. Φορτικός μήνας για διακοπές, που ίσως δεν σας ξεκουράσουν όσο επιζητάτε. Το τετράγωνο Ήλιου – Κρόνου από 2 έως 16/8 προκαλεί απογοητεύσεις σε οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις για τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο. Οι γεννημένοι στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο αποφύγετε τις συγκρούσεις από 17 έως 31/8 με το τετράγωνο Αφροδίτης – Άρη, εκτονώνοντας την ένταση σε ερωτικό πάθος. Η σύνοδος Αφροδίτης – Δία από 12 έως 24/8 βοηθάει την εξομάλυνση των καταστάσεων δίνοντας και ένα ιδανικό διάστημα για διακοπές.
Ωστόσο χρειάζεται προσπάθεια για τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο να κρατηθείτε ήρεμοι από 15 έως 31/8 κάτω από τη σκληρή επιρροή της συνόδου Άρη – Κρόνου. Πολλές σχέσεις δοκιμάζονται ανελέητα, ενώ χωρισμοί και νέες συναρπαστικές γνωριμίες είναι μέσα στις διαβεβαιώσεις του μήνα.
Ο Σεπτέμβριος κάνει τη συγκομιδή των συναισθηματικών σας επιλογών. Η Αφροδίτη στην Παρθένο από 6/9 φροντίζει να σας τονώσει, οδηγώντας σας σε δημιουργικές και ερωτικές εκτονώσεις. Κάνετε πολλά σχέδια για το μέλλον, θέλοντας να εντάξετε στη ζωή σας νέα ενδιαφέροντα. Το τρίγωνο Δία – Ουρανού που θα είναι σε ισχύ όλο τον μήνα και θα κορυφωθεί στις 20/9, φέρνει ευχάριστες ανατροπές σε σχέση με μια οικογενειακή υπόθεση, ένα ακίνητο, ή το σπίτι που ζείτε. Επωφεληθείτε από τις συγκυρίες, κοιτάξτε τα σημάδια και προχωρήστε σε κινήσεις από τις οποίες θα λάβετε υλική και συναισθηματική ικανοποίηση.
Ο Οκτώβριος είναι μήνας εκλείψεων η μία από αυτές δε στις 23/10, επηρεάζει άμεσα τους γεννημένους στις πρώτες ημέρες, σχηματίζοντας σύνοδο ακριβείας με τον κυβερνήτη σας Αφροδίτη. Μπορείτε να επενδύσετε σε συναισθηματικό επίπεδο, ενώ η σύνοδος με τον Ήλιο όλο τον μήνα, χαρίζει σε όλους απολαυστικές κοινωνικές στιγμές. Πρωταγωνιστές θα είναι οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο, που θα δείτε να εκπληρώνονται αρκετά από τα προσδοκώμενα, ενώ γενικότερα ο μήνας αυτός ξεκαθαρίζει την ήρα από το σιτάρι. Οικονομικές ανάσες προβλέπονται για πολλούς από εσάς, ενώ οι γεννημένοι στο δεύτερο και αρχές του τρίτου δεκαήμερου κινηθείτε προς κληρονομικές διευθετήσεις από 1 έως 19/10 που το τρίγωνο Άρη –Δία υπόσχεται ευχάριστες εκπλήξεις.
Ο Νοέμβριος εστιάζει την προσοχή και την έγνοια σας στις συντροφικές σας σχέσεις. Αφροδίτη και Ήλιος ερωτοτροπούν απέναντί σας από 1 έως 16/11. Οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο αναζητάτε την αρμονία στις σχέσεις σας και προσπαθείτε πολύ γι αυτό, αλλά η σύνοδος Ήλιου – Κρόνου από 10 έως 21/11 πιέζει για οριστικές αποφάσεις. Γύρω στις 17/11 οριστικοποιείτε τη μορφή της σχέσης που επιθυμείτε να έχετε, παίρνοντας και το κόστος. Ο Ερμής και αυτός απέναντί σας από 9/11, θα ανακινήσει συζητήσεις γύρω από το μέλλον της σχέσης, αλλά και με αυτή των συνεργατών σας, και στη συνάντησή του με τον Κρόνο από 22 έως 29/11 οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο θα συναισθανθείτε τι μπορεί να πάει μπροστά και τι θα μείνει για πάντα πίσω.
Ο Δεκέμβριος επιφυλάσσει αρκετές ανακατατάξεις. Ο Άρης στον Υδροχόο από 5/12 κινητοποιεί τους γεννημένους στα δύο πρώτα δεκαήμερα σε ότι αφορά το επαγγελματικό σας μέλλον. Η αντίθεση με τον Δία από 26 έως 31/12 αφορά περισσότερο τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο και υπόσχεται κυνήγι των φιλοδοξιών σας τον καινούργιο χρόνο αλλά και γενναιόδωρες παροχές τα Χριστούγεννα από και προς το οικογενειακό σας περιβάλλον.
Απαλλαγμένοι από πολλά, είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε το νέο χρόνο, κουβαλώντας σημαντικές εμπειρίες. Από τις 18/12 που ο Ερμής περνάει στον Αιγόκερω οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο αισθάνεστε την ανάγκη να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες, σχεδιάζοντας και ένα λυτρωτικό ταξίδι.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Ετήσιες Προβλέψεις 2014
Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος
Πρώτα η υγεία
Οι γενικές τάσεις για όλους τους Διδύμους
Η παραμονή του Δία στον Καρκίνο μέχρι τα τέλη Ιουλίου σας παρέχει τη δυνατότητα μιας οικονομικής ρευστότητας, κάτι μάλλον... σπάνιο για την εποχή μας! Στην αρνητική εκδοχή βέβαια η αίσθηση του «λεφτά υπάρχουν» μπορεί να σας οδηγήσει σε μια υπερβολική χαλαρότητα ή σε σπατάλες ολκής.
Για τους υπόλοιπους πέντε μήνες της χρονιάς, ο Δίας θα κινηθεί στον 3ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, πριμοδοτώντας διευκολύνσεις και παροχές σε θέματα σπουδών, ταξιδιών και γενικότερα οτιδήποτε αφορά την επικοινωνία σας ή την δημοσιοποίηση γραπτών, σκέψεων κλπ.
Μάλιστα, το τετράγωνο του Δία με την Δήμητρα, που θα σας «ακολουθεί» μέχρι τον Ιούνιο του 2015 είναι ιδανικό για κοινωνικά ανοίγματα, γνωριμίες με σημαίνοντα πρόσωπα και ανάδειξη της δημόσιας εικόνας σας. Πολλά είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματα που μπορείτε να αντλήσετε από αυτό, ιδιαίτερα αν στοχεύετε στην υποστήριξη του κοινού.
Αντίστοιχα το τετράγωνο του Δία με την Έριδα στον Κριό, μπορεί να σας εξυπηρετήσει άψογα σε επαγγελματικά θέματα ισοφαρίζοντας κατά κάποιο τρόπο την περιοριστικές επιρροές του Κρόνου, ο οποίος βρίσκεται στον Σκορπιό και τον 6ο
Ηλιακό οίκο σας.
Έτσι λοιπόν, ενώ ο Κρόνος θα σας πιέζει, ο Δίας θα σας προσφέρει τις κατάλληλες διεξόδους, ώστε μια περίοδος συλλογής εμπειριών, ευθυνών, στερήσεων και μαθητείας, να εξελιχθεί σε θρίαμβο. Ακόμη κι αν χάσετε μια δουλειά που θεωρείτε σημαντική, σύντομα θα αποζημιωθείτε με μια γόνιμη συνέχεια. Εδώ ο Κρόνος μπορεί να λειτουργήσει θετικά, αρκεί κι εσείς να αναλάβετε τις διοικητικές σας ευθύνες κι όχι να είστε οι «χρήσιμοι κομπάρσοι», δίνοντας πολλά και παίρνοντας λίγα.
Εκεί όμως που ο Κρόνος δεν αστειεύεται και ο Δίας δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά είναι τα θέματα υγείας-διατροφής.
Οφείλετε λοιπόν να δείξετε τον απαιτούμενο... σεβασμό στο ίδιο σας το σώμα, εγκαταλείποντας κάποιες ανθυγιεινές συνήθειες. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να μπείτε στο «γύψο» με το ζόρι! Εδώ έρχεται να συνηγορήσει και ο Άρης, ο οποίος «απειλεί» με τοξικές προσβολές και φορτικές ιώσεις.
Η εντρύφηση σας σε θέματα υγείας και τις... ποικίλες ιατρικές εξετάσεις, μπορεί να σχετίζεται και με προβλήματα ενός δικού σας ανθρώπου, στον οποίο θα κληθείτε να συμπαρασταθείτε εμπράκτως.
Πάντως, στις 23/12/2014, ο πλανήτης των περιορισμών αλλά και της δομής θα «πατήσει πόδι» στον Τοξότη και τον 7ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο εξετάσεων, αυτήν την φορά στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σας.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ
Πρώτο δεκαήμερο
Μέχρι τα γενέθλια σας, είστε σε καλό δρόμο, αφού δεν θα λείψουν ούτε οι βοήθειες, ούτε οι ευκαιρίες. Από τον Ιούνιο και μετά βέβαια, θα πρέπει να «κόψετε ταχύτητα» αφού κινδυνεύετε να βρεθείτε εκτός «πίστας».
Επιπλέον, η κυρίαρχη επιρροή του Ποσειδώνα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εξαπάτησης σε κάθε πρακτικό ζήτημα ξεκινώντας βέβαια από τα οικονομικά, όπου είναι χίλιες φορές προτιμότερο να χαρίσετε χρήματα ή αγαθά σε πρόσωπα που τα χρειάζονται, παρά να περιμένετε να σας τα... υφαρπάξουν! Ο πλανήτης της φαντασίας και της υπέρβασης μπορεί μεν να συμβάλει δημιουργικά σε δραστηριότητες σχετικές με την Τέχνη, την Μεταφυσική ή τις εναλλακτικές θεραπείες, από την άλλη πλευρά όμως, η συνεισφορά του στους υπόλοιπους τομείς της «πραγματικής» ζωής συνδέεται συνήθως με απάτες-αυταπάτες, παρασκηνιακές καταστάσεις, λανθασμένες επιλογές ή φρούδες ελπίδες.
Και για να κινηθείτε με σχετική ασφάλεια σε αυτό το θολό τοπίο δεν αρκεί η χρήση της λογικής σας αλλά πρωτίστως της διαίσθησης σας.
Αισθηματικά
Pas mal, που θα έλεγαν κι οι Γάλλοι... Αν και η ποιότητα στις σχέσεις σας δείχνει μάλλον μια μακρινή υπόθεση, θα έχετε τη δυνατότητα να καλοπεράσετε γνωρίζοντας κόσμο και κοσμάκη! Πάντως, για τους αδέσμευτους στο «κόλπο» είναι και μια επανασύνδεση με πρόσωπο του παρελθόντος, η οποία πρακτικά συγκεντρώνει τις καλύτερες ποιοτικές προδιαγραφές, αφού μπορεί να σας οδηγήσει (τουλάχιστον) σε μια συγκατοίκηση.

Δεύτερο δεκαήμερο
Με «οδηγό» τον Χείρωνα, καλείστε να διαχειριστείτε οικογενειακά θέματα και οτιδήποτε αφορά τα ακίνητα ή κάποια παλαιά αντικείμενα αξίας. Επιπλέον, ενδέχεται να ξαναζήσετε φαινόμενα ή καταστάσεις του παρελθόντος και βέβαια το ζήτημα είναι να διορθώσετε όλα τα κακώς κείμενα του χθες, που σας βαραίνουν το σήμερα, από τα παιδικά σας βιώματα μέχρι τα οικογενειακά μυστικά.
Σε δημιουργικό επίπεδο είναι πιθανόν να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην Ιστορία, την Παράδοση ή την με οιονδήποτε τρόπο έρευνα στο παρελθόν και τις ρίζες της ανθρωπότητας.
Αν πάλι έχετε τον Ήλιο σας από την 17η έως και την 19η μοίρα του ζωδίου σας καλείστε να αλλάξετε πολλά στη ζωή σας κι αυτό σε αρκετές περιπτώσεις δεν θα συμβεί με ομαλές συνθήκες. Το ζητούμενο εδώ είναι να μπείτε από μόνοι σας στη διαδικασία της ανανέωσης-αναγέννησης των βασικών τομέων της ζωής σας (καριέρα, σχέσεις, οικογένεια) πριν έρθουν και σας βρουν τα τετελεσμένα.
Αισθηματικά
Δεν αναμένονται σημαντικές εξελίξεις, αυτές δηλαδή που κάνουν τη διαφορά και όλα επαφίενται στις προδιαγραφές του γενέθλιου ωροσκοπίου σας. Πάντως γενικά, η κοινωνική σας ζωή θα είναι τονισμένη.

Τρίτο δεκαήμερο
Μέχρι τα γενέθλια σας έχετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα, την πολύτιμη συνδρομή του Δία, ο οποίος είναι διατεθειμένος να σας ανοίξει πολλές «πόρτες». Από εκεί και ύστερα καλείστε να διαχειριστείτε συνετά τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν, ώστε να μην τις σπαταλήσετε αλλά να κτίσετε επάνω τους ένα γόνιμο μέλλον. Δυστυχώς η εύνοια του Δία τερματίζεται τον Ιούνιο και μέχρι το τέλος του έτους θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα δεν σας «βγαίνουν» όπως πριν. Υπάρχουν μάλιστα και κάποια ακραία σενάρια που σας φέρνουν ενώπιον πολύ δύσκολων καταστάσεων στις οποίες πρωταγωνιστούν άτομα με εξαιρετικά «σκοτεινές» προθέσεις. Καλό είναι λοιπόν να μην «πάτε γυρεύοντας» από μόνοι σας και να μην εκτίθεστε σε κινδύνους.
Το «δελτίο» ακραίων φαινομένων αναφέρεται πολύ περισσότερο σε όσες κι όσους έχουν τον Ήλιο τους από την 20η έως την 22η μοίρα του ζωδίου.
Αισθηματικά
Μέχρι τον Ιούνιο, οι εντάσεις και τα πάθη... περισσεύουν, χωρίς να αποκλείονται κάποιες καταλυτικές ή εξωτικές εμπειρίες. Από εκεί και ύστερα όμως, τα πράγματα γίνονται πιο πιεστικά και πολύ πιο «γήινα», με αποτέλεσμα να μην αποφύγετε τελικά ούτε τις ευθύνες, ούτε μια μικρή ή μεγάλη στενοχώρια. Αν μπείτε πάντως στην διαδικασία μιας νέας σχέσης να θυμάστε ότι θα έχετε μια τάση να έλκετε τα προβλήματα και τα «μπλεξίματα».

Μήνα-μήνα
Ως προς τα κεντρικά θέματα που μπορεί να σας απασχολήσουν ανά μήνα, σε ένα γενικό πλαίσιο και με οδηγό την Νέα Σελήνη, η «φόρμα» των εξελίξεων διαμορφώνεται ως εξής:
1/1 έως 30/1 Οικονομικά, δάνεια, εγγυήσεις.
31/1 έως 28/2 Ταξίδια, σπουδές, νομικές υποθέσεις.
1/3 έως 30/3 Επαγγελματικά, καριέρα, σχέσεις με ισχυρούς.
31/3 έως 28/4 Φίλοι, συλλογικές προσπάθειες.
29/4 έως 27/5 Μυστικά, διατροφή, θεραπείες.
28/5 έως 26/6 Προσωπική ανάπτυξη, νέα ενδιαφέροντα, αλλαγή πορείας.
27/6 έως 26/7 Οικονομικά, τροφοδοσία.
27/7 έως 24/8 Μετακινήσεις, ταξίδια, τεχνικός εξοπλισμός, συγγενείς-γνωστοί.
25/8 έως 23/9 Οικογενειακά-περιουσιακά θέματα, σπίτι.
24/9 έως 23/10 Αγαπημένα πρόσωπα, παιδιά, αισθηματικές υποθέσεις.
24/10 έως 21/11 Εργασιακές σχέσεις, υγεία, διατροφή.
22/11 έως 21/12 Σχέσεις, συνεργασίες, δίκες.
Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα ισχύει και για όσες ή όσους έχουν ωροσκόπο στους Διδύμους
ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Ετήσιες Προβλέψεις 2014
Γράφει o Karl Heinz Ottinger 
Μια χρονιά σταθμός για τα μελλοντικά σας σχέδια
Γενική εικόνα
Αν το 2013 ήταν χρονιά μεγάλων αλλαγών το 2014 μπορεί να δείτε τα όνειρα σας να υλοποιούνται. Η παρουσία του Δία στο ζώδιο σας (έως τις 15/7/2014),του Κρόνου στο Σκορπιό και του Ποσειδώνα στους Ιχθύες δημιουργούν προσδοκίες. Όμως επιχειρώντας να βελτιώσετε τη ζωή σας γενικότερα θα βρίσκεστε μεταξύ της Ουράνιας σφύρας και του Πλουτώνιου άκμονος. Επιμονή και πάθος, κόντρα στα σημάδια των καιρών τελικά θα σας βγάλουν νικητές. Η νίκη δεν θα έρθει με παπούτσια Prada και τσάντες Hermes αλλά με αγώνα σκληρό, αφού τα δώρα που θα δίνουν οι πλανήτες που βρίσκονται στο υδάτινο στοιχείο θα συνοδεύονται από ξαφνικές αντιδράσεις και εκρήξεις καταστάσεων που είτε αμελούσατε είτε αγνοούσατε την ύπαρξη τους. Σε κάθε περίπτωση όμως να βουτάτε τη γλώσσα σας στο μυαλό σας, προτού ξεστομίσετε κάτι γιατί «η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει». Το καλό της υπόθεσης είναι το 2014 θα αποτινάξετε από πάνω σας κατάλοιπα του παρελθόντος και «ολοκαίνουργιοι» θα πάτε για τα καλύτερα. Η είσοδος του Δία το καλοκαίρι στο ζώδιο του Λέοντα και στον 2ο ηλιακό σας οίκο θα φέρει αύξηση των οικονομικών σας πόρων που αν και δεν θα καταφέρετε να βγάλετε πρωτογενές πλεόνασμα (μόνο ο Ιησούς και μάλιστα με ψάρια και άρτους τα κατάφερε και ο Στουρνάρας... στη φαντασία του) τουλάχιστον θα τα νοικοκυρέψετε. Κάποιους από εσάς ίσως βρει το βέλος του έρωτα και φυσικά θα είναι καλύτερο από τα χαράτσια της εφορίας. Μια πρώτη γεύση ήταν αυτή, οπότε προσδεθείτε και πάμε για τη συνέχεια.

Επαγγελματικά
Τη χρονιά αυτή για να αποτύχετε θα πρέπει να συμβούν σημεία και τέρατα. Η ανάδρομη φορά του Δία ως τις αρχές του Μαρτίου δείχνει μια περίοδο προετοιμασίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα δείτε τι θέλετε, τι μπορείτε και πόσο έτοιμοι είστε για κάποια πράγματα. Έτσι σταδιακά θα δείτε πως από τα λόγια και τα σχέδια θα περάσετε στο αμ' επός – αμ' έργον. Στους συνεταιρισμούς και τις συνεργασίες θα είστε αρκετά δύστροποι. Θυμηθείτε τι έχετε περάσει από τον Ιούλιο του 2010 που ξαφνικά μπήκατε σε δυσμένεια και ανυποληψία και πράξτε τα δέοντα. Έτσι και αλλιώς τον Μάιο του 2014 το τρίγωνο Δία – Κρόνου θα σας δώσει μεγάλες ευκαιρίες. Όμως την υπογραφή σας προσέχετε που τη βάζετε κι αν είναι δυνατόν πάρτε πρώτα τη γνώμη ειδικών (πχ λογιστών, δικηγόρων). Αποφύγετε συμφωνίες γύρω στις 6/2 και μεταξύ 16 και 23/3 γιατί με τον Ερμή σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα το πολύ το παραμύθι και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ίσως σας οδηγήσουν σε επικίνδυνες ατραπούς. Όσοι από εσάς δραστηριοποιείστε σε τομείς που ο λόγος είναι σημαντικός (δικηγόροι, δικαστές, έμποροι βιβλίων, δάσκαλοι κτλ) ίσως δείτε τα πράγματα να κινούνται για εσάς σε καλύτερους ρυθμούς από ό, τι πιθανόν συμβαίνει γενικότερα στον κλάδο σας. Κάποια ζόρια θα υπάρξουν Απρίλιο και Μάιο ιδιαίτερα για τους γεννημένους μεταξύ 1 και 4/7 αλλά ακόμα και εκεί λόγω του ότι ο Δίας στον Καρκίνο είναι σε θέση έξαρσης σας προφυλάσσει. Παραφράζοντας και ένα τραγούδι «ο ΟΑΕΔ δεν φτιάχτηκε για εσάς». Δεν σας κρύβω πως οι επαγγελματικοί σας χειρισμοί από 26/7 έως 14/9 αν και θα κρύβουν παρασκήνιο και ρίσκο τελικά θα είναι για σεμινάριο επιτυχούς διαχείρισης κρίσεων.

Οικονομικά
Τέρμα τα οικονομικά προβλήματα... οι τσέπες γεμίζουν. Η χρονιά ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, αν και νιώθετε σαν σέντερ φορ που αν και πατάει περιοχή και πιάνει τις ευκαιρίες η μπάλα δεν πάει στο δίχτυ με καμία δύναμη. Η είσοδος του Δία στον 2ο ηλιακό οίκο από τις 16/7 βοηθά να «ρευστοποιήσετε» τις καλές κινήσεις του παρελθόντος. Έτσι, αν και απίθανο να γίνετε ο Ρομάν Αμπράμβοβιτς, ωστόσο δεν θα ανήκετε στην κατηγορία αυτών που οικονομικά θα τους λείπουν τα 99 λεπτά για να έχουν ένα ευρώ. Από τις αρχές Δεκεμβρίου 2014 θα παίξετε τα ρέστα σας, αφού ο Άρης μέσα από τον 8ο ηλιακό οίκο σας βοηθά να εισπράξετε χρωστούμενα, να πάρετε κάποιο βοήθημα (υποτροφία, διατροφή, επιστροφή φόρου, είσπραξη ενοικίου κτλ). Πολλά αλλάζουν αλλά αποφύγετε τις υπερβολές. Προτάξτε το συμφέρον σας χωρίς όμως να πατήσετε επί πτωμάτων. Η χρυσή τομή και η πίστη στα «δώρα» του Δία θα σας βοηθήσουν να βγείτε νικητές. Καλή χρόνια για να ρυθμίσετε τις όποιες οικονομικές εκκρεμότητες σας.

Αισθηματικά
«Πάθη, λάθη και σφάλματα... μ' έβγαλαν σωστό». Είναι μια χρονιά που τα αισθηματικά σας θα είναι on fire. Ο Κρόνος στον 5ο ηλιακό οίκο (στον Σκορπιό μην το ξεχνάτε!), θα είναι αιτία για να νιώθετε πως δεν μπορείτε να προσφέρετε και να λάβετε αγάπη. Αυτός είναι ο πλανητικός μανδύας του «τραβάτε με κι ας κλαίω» που θα κρύβει την ανάγκη να χειραγωγείτε τους άλλους. Οι σχέσεις σας θα είναι σαν απόσπασμα από τον μονόλογο του Al Pacino στην ταινία «Ο δικηγόρος του Διαβόλου» που λέει «Ο θεός σου δίνει αυτό το εξαιρετικό δώρο αλλά σου βάζει εκ διαμέτρου αντίθετους κανόνες. Κοίτα αλλά μην ακουμπήσεις. Ακούμπησε αλλά μην πιάσεις. Πιάσε αλλά μην δοκιμάσεις. Δοκίμασε αλλά μην γευτείς.». Αγάπη, πάθος και καθήκον όλα σε ένα πακέτο. Ιδιαίτερα όσοι έχετε γεννηθεί μεταξύ 30/6 και 6/7 ίσως μπείτε σε πειρασμούς ενώ πολλοί από εσάς ίσως νιώσετε πως μια αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα κάνετε ανανέωση του στυλ «φύγε εσύ – έλα εσύ» ή θα μπείτε σε παράλληλη ιστορία. Η δεύτερη περίπτωση θα πονέσει και θα σας στοιχίσει.

Ήξεις – αφήξεις, να σου και οι Εκλείψεις
Οι εκλείψεις για εσάς δεν είναι δα και καταστροφή. Η πρώτη Σεληνιακή στις 15/4 στον 4ο ηλιακό οίκο ίσως σας ζορίσει όμως το σίγουρο είναι πως θα κλείσει έναν κύκλο. Σε κάθε περίπτωση οτιδήποτε τελειώσει δείτε το ως μια φυσική συνέχεια. Ζητήματα με την πατρική οικογένεια και το σπίτι θα σας απασχολήσουν και μάλιστα σοβαρά. Η δεύτερη έκλειψη είναι ηλιακή και πραγματοποιείται στις 29/4 στις 8ο και 52' του Ταύρου εντός του 11ου ηλιακού οίκου. Στόχοι αναθεωρούνται και φιλίες επαναξιολογούνται. Η τρίτη έκλειψη πραγματοποιείται εντός του 10ου οίκου στις 8/10 στην 15η μοίρα του Κριού δημιουργώντας ένα αίσθημα καθήκοντος. Συγχρόνως θα δημιουργήσει και ευκαιρίες για να ξαναδείτε θέματα καριέρας. Δείτε τα με ηρεμία και νηφαλιότητα και όχι με το δόγμα «Με λένε Καρκίνο και λογαριασμό δεν δίνω». Να θυμάστε πως αγάλι – αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. Τέλος η τέταρτη και τελευταία που πραγματοποιείται στις 23/10 στη μηδενική μοίρα του Σκορπιού θα βγάλει αρκετές ευκαιρίες στα αισθηματικά. Ίσως η εμφάνιση ενός νέου έρωτα να δώσει έντονο χρώμα στη ζωή σας.

Αποτίμηση- Δύο λόγια αντί επιλόγου
«Κυνηγώ ευκαιρίες και δεν ψυχαναγκάζω». Μετά από χρόνια με κόπους και βάσανα έχετε την ευκαιρία να πείτε πως «φέτος είναι η χρονιά μου». Τα αγαθά όμως κόποις κτώνται και προσπαθήστε να μην κοιτάτε μόνο τη βόλεψη σας αλλά και να αξιοποιείτε τις ευκαιρίες. Η χρονιά κρύβει επιτυχίες αλλά καλό θα είναι να είστε λίγο λακωνικοί στις εκδηλώσεις σας, αφού ως γνωστόν στην εποχή που ζούμε η ευτυχία συνιστά για κάποιους ποινικό αδίκημα και μάλιστα ιδιώνυμο. Δώστε προσοχή στις κινήσεις σας και κοιτάξτε την αλήθεια κατάματα. Σίγουρα με Ουρανό και Πλούτωνα στον παρορμητικό σταυρό θα δράτε περισσότερο με ένστικτο. Σε κάθε όμως περίπτωση θα δικαιωθείτε, αρκεί να λειτουργήσετε με το σκεπτικό «κοιτώ το καλύτερο τόσο για εμένα όσο και για τους άλλους».
Καλή και δημιουργική χρονιά!

ΛΕΩΝ 
Ετήσιες Προβλέψεις 2014
Γράφει η Σμάρω Σωτηράκη
Οι σημαντικότερες διελεύσεις του 2014
Η καινούρια χρονιά ξεκινάει με τον Άρη στον Ζυγό και το τρίτο ηλιακό σας σπίτι. Θα βρίσκεται εκεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου και θα δημιουργήσει κινητικότητα στον τομέα της επικοινωνίας, θα δυναμιτίσει τις σχέσεις σας με τα αδέρφια σας, αλλά και θα δώσει ευκαιρίες για μετακινήσεις και ταξίδια. Με το πέρασμά του στον Σκορπιό τον Αύγουστο θα αναταράξει την ηρεμία του οικογενειακού σας περιβάλλοντος και θα ανοίξει θέματα με ακίνητα, ενδεχομένως φέρνοντάς σας και κάποια αλλαγή κατοικίας.
Από τον Ιανουάριο ο Δίας θα βρίσκεται στον Καρκίνο όπου και θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Ιουλίου, εντείνοντας ιδιαίτερα την ευαισθησία σας, δίνοντας τροφή στην φαντασία σας, οξύνοντας την διαίσθησή σας αλλά και δίνοντας σας δώσει την ευκαιρία να κλείσετε εκκρεμείς συναισθηματικές υποθέσεις.
Από τον Αύγουστο ο Δίας περνάει στο ζώδιο σας και τον πρώτο ηλιακό σας οίκο και σας προσδίδει λάμψη, σας φτιάχνει την διάθεση και διευρύνει τους ορίζοντές σας.
Ο Κρόνος θα βρίσκεται στον Σκορπιό και στο τέταρτο ηλιακό σας σπίτι θέση από την οποία θα θέσει θέματα με την ακίνητη περιουσία σας, την καριέρα, το σπίτι, την οικογένεια και τους γονείς σας. Σε αυτούς τους τομείς θα σας κατευθύνει προς μία ωριμότερη αντιμετώπιση.
Ο επαναστάτης Ουρανός θα συνεχίσει να δημιουργεί ανατροπές στο ευρύτερο συγγενικό σας περιβάλλον αλλά και θα σας ανοίξει τον δρόμο εάν θέλετε να επιστρέψετε 'στα θρανία' για να μάθετε κάποιο καινούριο αντικείμενο. Ταυτόχρονα θα βάλει στο μενού απρόοπτα και θερμά επεισόδια στα ερωτικά σας.
Ο Ποσειδώνας θα παραμένει στους Ιχθύες και θα συνεχίσει να θολώνει τα νερά του όγδοου ηλιακού σας οίκου, ειδικά για τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο. Θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες που επιλέγετε αφού ο πλανήτης είναι ο καλύτερος στο να παράγει «φούσκες». Από την άλλη θα ντύσει τα πάθη σας με ρομαντισμό και υπερβολή και θα τονίσει τόσο την θετική όσο και την αρνητική τους πλευρά.
Ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στον Αιγόκερω και η επίδρασή του θα είναι καταλυτική σε θέματα που αφορούν την ρουτίνα σας, τις καθημερινές σας συνήθειες, τα μικροπράγματα της ζωής σας, αλλά και την υγεία σας.

Αναλυτικότερα
Η αρχή του 2014 βρίσκει την Αφροδίτη σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Αιγόκερω να δοκιμάζει την υπομονή σας και να δυσχεραίνει τις συνεννοήσεις ειδικά για θέματα ρουτίνας. Ωστόσο καλό θα είναι να ασχοληθείτε με υποχρεώσεις της καθημερινότητας που έχετε αναβάλλει, αλλά και γενικά με το να τακτοποιήσετε θέματα που θεωρείτε βαρετά και πιεστικά για να αποφύγετε οικονομικές διαρροές και υπερχρεώσεις. Παράλληλα καλό είναι να προσέχετε την υγεία σας και ιδιαίτερα ασθένειες που μπορεί να υποτροπιάσουν.
Η επιστροφή της Αφροδίτης σε ορθή πορεία τον Φεβρουάριο καθιστά τον μήνα ιδανικό για να μπείτε σε διαδικασίες διατροφής, δίαιτας, άσκησης και γενικότερα να ασχοληθείτε με το να προετοιμάσετε την εικόνα σας για τους θερμότερους μήνες και να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας.
Από τις αρχές Μαρτίου η τριπλέτα Άρη-Αφροδίτης-Ερμή στρέφουν την προσοχή σας στον τομέα των σχέσεων, επαγγελματικών, αλλά κυρίως ερωτικών και για τους γεννημένους τις τελευταίες μέρες του ζωδίου είναι εξαιρετικά πιθανές οι πολλά υποσχόμενες γνωριμίες, αλλά ακόμη και η αναθέρμανση κάποιου παλιού ρομάντζου. Γενικά ο μήνας τιμά την φύση του ως ο πρώτος της άνοιξης φτιάχνοντάς σας την διάθεση και κάνοντάς σας θελκτικότερους. Ωστόσο ο ανάδρομος Άρης στον τρίτο οίκο σας καθιστά την επικοινωνία μία πρόκληση και ενώ επιθυμείτε την επαφή, σας «κλείνει» τρόπον τινά το στόμα. Καλό θα ήταν να προσέξετε την υπάρχουσα σχέση σας αφού οι οικογενειακές ευθύνες, αλλά και οικογενειακά ζητήματα που προκύπτουν θα μπορούσαν να σας δοκιμάσουν σαν ζευγάρι.
Η σεληνιακή έκλειψη στα μέσα του Απρίλη στον άξονα Κριού - Ζυγού δεν σας τοποθετεί σε ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση απέναντι στον Νόμο και καλό θα ήταν να προσέξετε επιχειρήσεις, οικονομικές συνεργασίες αλλά και πρακτικές αμφιβόλου νομιμότητας. Παράλληλα θα υπάρχουν κραδασμοί σε θέματα καθημερινότητας, ρουτίνας, υποχρεώσεων, αλλά και εργασιακά, αφού ζητάει οι επαφές σας, η επικοινωνία σας, τα πιστεύω σας, ακόμη και η φαντασία σας να απηχούνται πρακτικά στα μικροπράγματα της ζωής σας και να μην είναι φροντισμένα μόνο κατ' εξαίρεση. Είναι σημαντικό να μην μένετε στα λόγια αλλά και να μην κρίνετε τον εαυτό σας με πιο ελαστικό μέτρο.
Η ηλιακή έκλειψη στις 29 Απριλίου στο ζώδιο του Ταύρου δοκιμάζει ιδιαίτερα το πώς στέκεστε στην καριέρα και την εργασία σας και σίγουρα απαιτεί υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα έναντι σκληρής στάσης ή τσαπατσουλιάς όπου αισθάνεστε ότι έχετε το περιθώριο. Είναι σημαντικό να μην πέσετε στην παγίδα της αυτολύπησης ή του να θεωρήσετε ότι κάποιος άλλος είναι η λύση για όλα σας τα προβλήματα, αλλά αντίθετα να αντιμετωπίσετε με ιδιαίτερη διάκριση και ερωτικούς συντρόφους που πιθανόν θα κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά και ευκαιρίες για επαγγελματικά ανοίγματα που φαίνονται σαν πανάκειες.
Το δεύτερο μισό του Μαΐου, ιδιαίτερα όσοι είστε γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να προσέχετε τις εντάσεις στον ευρύτερο οικογενειακό σας κύκλο και ιδιαίτερα με τα αδέρφια σας αφού το μενού προβλέπει από παρασκήνιο, μέχρι απλές διαφωνίες που μπορούν να καταλήξουν επικά μαλώματα. Να προσέξετε τυχόν υποθέσεις που αφορούν οικονομικές εκκρεμότητες και μπορεί να σας οδηγήσουν στην δικαιοσύνη. Ματαιώσεις ταξιδιών στο εξωτερικό καθώς και προβλήματα με μηχανήματα και αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά πιθανά.
Τον Ιούνιο, η αναδρομή του Ερμή σε Καρκίνο και Δίδυμο έρχεται να επιβαρύνει την ήδη κουρασμένη σας διάθεση και αν δεν φροντίσετε την ξεκούρασή σας, δεν κινηθείτε μεθοδικά και δεν αποστασιοποιηθείτε λίγο από μικροπράγματα που σας ενόχλησαν στο παρελθόν, θα καταστήσει την επικοινωνία αλλά και τις μετακινήσεις μεγάλη πηγή άγχους. Είναι σκόπιμο να επιμείνετε και να μην αμελήσετε την καριέρα σας γιατί το παρασκήνιο καλά κρατεί κι οποιοδήποτε στραβοπάτημά σας ενδεχομένως να έχει δυσανάλογα μεγάλο κόστος.
Τον Ιούλιο επιβάλλεται να κάνετε τις διακοπές σας αφού ούτως ή άλλως η προσοχή σας είναι στραμμένη σε φίλους, χόμπι, συλλογικές ασχολίες, σχέδια, και ένα ταξίδι θα ήταν εξαιρετικά ευπρόσδεκτο, αρκεί να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις όποιες μετακινήσεις σας. Αποφύγετε να μεταφέρετε τα άγχη της καθημερινότητας μαζί σας, αλλά κατευθύνετε τον νου σας σε δημιουργικότερα μονοπάτια.
Με το πέρασμα του Δία, του Ερμή, αλλά και της Αφροδίτης αργότερα στο ζώδιο σας και το πρώτο ηλιακό σας σπίτι, τον Αύγουστο, αισθάνεστε να φεύγει από τους ώμους σας ένα μεγάλο βάρος και ανακτάτε τον ενθουσιασμό σας, την καλή σας διάθεση, την αισιοδοξία σας, σε βαθμό υπερβολής. Φροντίστε να μην επικεντρωθείτε απολύτως στο εγώ σας καθώς ο Άρης στον Σκορπιό και το τέταρτο ηλιακό σας σπίτι θα δημιουργούσε αντιδράσεις στο οικογενειακό σας περιβάλλον και θα έφερνε στην επιφάνεια εντάσεις μηνών.
Η ρουτίνα και οι πιέσεις της επιστρέφουν δυναμικά τον Σεπτέμβριο, αφού η κατάσταση στο σπίτι σας μοιάζει με ηφαίστειο που βράζει κάτω από την επιφάνεια και ακραία συναισθήματα να απειλούν να ξεσπάσουν. Παράλληλα χρειάζεται να προσέξετε τα έξοδά σας και τον καταναλωτισμό σας, ακόμη κι αν εκ πρώτης όψεως εξυπηρετεί πρακτικές ανάγκες, γιατί θα έχετε την τάση να εκτιμήσετε ορθά την απόδοση οικονομικών συνεργασιών και συνεπώς τις δυνατότητές σας.
Τον Οκτώβριο η έκλειψη στον άξονα Ζυγού - Κριού σας δημιουργεί θέματα με επικοινωνίες, μετακινήσεις, μηχανήματα, αυτοκίνητο αλλά και στις σχέσεις με το συγγενικό σας περιβάλλον και τον ευρύτερο κοινωνικό σας κύκλο, εάν δεν φροντίσετε να διαπνέεστε από πνεύμα ειλικρίνειας και συνεργασίας. Έχει ιδιαίτερη σημασία να κατανοήσετε ότι η αυξημένη δημιουργικότητά σας, ο ενθουσιασμός σας και εν γένει η υπερβολή σας, μπορεί να σας καθιστούν ιδιαίτερα θελκτικούς σε πρώτη ανάλυση αλλά όταν γίνονται έπαρση σίγουρα θα δημιουργήσουν ανεπιθύμητες εντάσεις, κυρίως στους κοντινούς σας ανθρώπους.
Η ηλιακή έκλειψη της 24 Οκτωβρίου στο ζώδιο του Σκορπιού επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Η σχέση σας με την οικογένεια σας και ιδιαίτερα με τον σύντροφό σας δοκιμάζεται και στο σπίτι σας βιώνετε χειρισμούς, ακραία συναισθήματα, πάθη έως και ψυχολογική βία κρυμμένη κάτω από προσπάθειες για πολιτισμένη συζήτηση ή ακόμη και από την απουσία επικοινωνίας. Ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε επίσης θέματα με ακίνητα και την κατοικία σας. Χρειάζεται να δείτε πέρα από τον εαυτό σας και να σταματήσετε να βάζετε τα θέλω και την καλοπέρασή σας πάνω από κάθε τι άλλο, καθώς και να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να ενηλικιωθείτε, συνδημιουργώντας το πρόγραμμα και την ζωή σας κι όχι αντιδρώντας παιδιάστικα σε γονικές επιταγές ή επιθυμίες του συντρόφου σας.
Οι πιέσεις στο οικογενειακό σας περιβάλλον παραμένουν και τον Νοέμβριο με την διαφορά, ότι το πέρασμα του Άρη στον Αιγόκερω και τον έκτο ηλιακό σας οίκο σας δίνει την ενέργεια για να ασχοληθείτε με την καθημερινότητά σας, καθώς και να ακολουθήσετε ένα επίπονο εργασιακό πρόγραμμα. Να προσέξετε την υγεία σας γιατί χρειάζεται μέτρο και η δουλειά, αλλά και την επιρρέπεια σας σε τραυματισμούς.
Ο Δεκέμβριος είναι το επιστέγασμα του έτους αφού το κέφι σας βελτιώνεται αισθητά και αισθάνεστε να σας γεμίζει χαρά, αισιοδοξία αλλά και ερωτική διάθεση. Ανακτάτε την κοινωνικότητά σας και είστε ιδιαίτερα ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες που εγγυώνται ότι θα διασκεδάσετε μέχρι τελικής πτώσεως και φυσικά δεν θα περάσετε μόνοι τις γιορτές!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ετήσιες Προβλέψεις 2014
Γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη
Γενικές κατευθυντήριες όψεις
Ήσασταν από τους ευνοημένους του προηγούμενου χρόνου, παρόλο που η επικοινωνία σας σε όλα τα επίπεδα, στριμώχτηκε σε καλούπια και όχι σε αυθόρμητες επιλογές, ειδικά των γεννημένων στο πρώτο δεκαήμερο.
Η παραμονή του Άρη στον Ζυγό έως τις 25/7, θα φέρει ανατροπές στα οικονομικά σας, ένας τομέας που θα σας ταλαιπωρήσει αρκετά αυτόν τον χρόνο.
Ο Δίας από τον Καρκίνο θα συνεχίσει να σας δείχνει την εύνοιά του σε ότι αφορά τον φιλικό και κοινωνικό σας τομέα ως τις 15/7. Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο αποκτήσατε νέους φίλους, συνάψατε ενδιαφέρουσες γνωριμίες και πολλοί συμμετείχατε και σε μία ομαδική δραστηριότητα. Τώρα είναι η σειρά των γεννημένων στα δύο επόμενα δεκαήμερα να πάρουν μια γεύση από τα παραπάνω και να προσφέρετε και τις υπηρεσίες σας σε κοινωφελής σκοπούς που τόσο σας αρέσει.
Στην ανάδρομη πορεία του ως τις 5/3 αξιολογήστε σωστά ποιοι και τι από όλους και όλα όσα συναντήσατε, αξίζει τον κόπο να κρατηθούν και να συνεχιστούν.
Ο Κρόνος στον Σκορπιό θα παραμείνει έως τις 24/12 που θα περάσει στον Τοξότη. Αυτό σημαίνει πως οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο θα επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο σκέψης σας, θα μεταβείτε σε πιο αναλυτικούς ρυθμούς, ενώ η επικοινωνία σας θα βασίζεται σε ουσιαστική διερεύνηση και όχι στο να περνάει η ώρα.
Στην ανάδρομη πορεία του από 2/4 έως 20/7 πολλοί θα αναθεωρήσετε σχέσεις με συγγενείς, ενώ θα αποστασιοποιηθείτε από το να πάρετε θέση υπέρ ή κατά κάποιου. Η αμφισβήτηση για τι γνωρίζετε πραγματικά, θα σας οδηγήσει σε πιο ευρείες μορφές επικοινωνίας και έρευνας.
Ο Ουρανός από τον Κριό θα συνεχίσει να καταστέλλει τη συντηρητική σας πλευρά, φέρνοντας στο διάβα σας πολλές προκλήσεις και την προτροπή να πειραματιστείτε με διάφορα, που στοχεύουν σε υπαρξιακούς και ερωτικούς τομείς. Η αίσθηση πως άλλοτε είστε πλήρεις και άλλοτε κενοί, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως θα πρέπει να ισορροπήσετε κάποια θέματα που παραμένουν μετέωρα.
Στην ανάδρομη κίνησή του από 22/7 έως 20/12 πολλοί θα αισθανθείτε την ανάγκη να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας, με αποτέλεσμα την έναρξη ψυχανάλυσης, ή τη διέξοδο σε μεταφυσικές αναζητήσεις.
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες συνεχίζει να καλεί τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο να διώξετε το νέφος από τις προσωπικές σας σχέσεις. Η περίπτωση να γίνετε θύματα μιας κατάστασης, ή να μην μπορείτε να ξεφύγετε από τη δύνη της, θα πρέπει να αξιολογηθεί στο έπακρον και αυτόν το χρόνο. Φυσικά δεν μένετε μόνοι και αβοήθητοι όπως θα δούμε παρακάτω αναλυτικότερα.
Στην ανάδρομη κίνησή του από 9/6 έως 15/11 γεμίζετε με διλλήματα και έρχεστε ενώπιον τετελεσμένων αποφάσεων που πρέπει να πάρετε. Όλες οι κακές συνήθειες έρχονται στην επιφάνεια και η απόφαση είναι δική σας.
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω εγείρει τα ερωτικά σας πάθη, ειδικά των γεννημένων στις αρχές του δεύτερου δεκαήμερου. Ο έρωτας σημαίνει πολλά για εσάς, μπορεί να εθιστείτε με ένα άτομο ή ένα ενδιαφέρον, ενώ η έννοια της δημιουργίας αποκτά μεγάλη αξία για εσάς.
Στην ανάδρομη κίνησή του από 14/4 έως 22/9, επιδιώξτε να αποδεσμευτείτε από ψυχοφθόρες καταστάσεις και από οτιδήποτε σας βυθίζει στα ερωτικά και δημιουργικά Τάρταρα.
Προβλέψεις ανά μήνα
Ο Ιανουάριος είναι ένας καθοριστικός μήνας για τα ερωτικά σας, εφόσον ο Ήλιος ως τις 19/1 και η Αφροδίτη έστω και ανάδρομη όλο τον μήνα, φροντίζουν να μη σας λείψουν οι προκλήσεις. Πρωταγωνιστές οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο που αρχικά η αντίθεση Ήλιου – Δία από 1 έως 10/1 θα σας εξιτάρει με τις υπερβολές σας, αλλά η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης θα σας κάνει να αναρωτηθείτε συχνά κατά πόσο είστε ευτυχισμένοι με αυτά που κάνετε και βιώνετε. Η περίπτωση να μετανιώσετε για μια σχέση και τη στάση προς αυτή είναι μεγάλη. Η σύνοδος της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Πλούτωνα από 19 έως 30/1, προκαλεί εμμονές και σας εθίζει σε μια κατάσταση, που δεν μπορείτε να χαρείτε τις όμορφες και δυνατές στιγμές. Το ίδιο περίπου διάστημα ο κυβερνήτης σας Ερμής σε δυσαρμονική όψη με τον Κρόνο, δεν σας επιτρέπει να σκεφτείτε καθαρά. Παρόλα αυτά, δοκιμάστε να εστιάσετε την ενέργειά σας σε ένα χόμπι και σε δημιουργικές ενασχολήσεις.
Τον Φεβρουάριο ο κυβερνήτης σας Ερμής αρχίζει ανάδρομη κίνηση στις 6/1, ενώ η σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα από 1 έως 16/2 συμβαίνει πλέον με την Αφροδίτη να έχει επιστρέψει σε ευθεία φορά, αφορώντας πάλι τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο. Πλέον μπορείτε να αφεθείτε στο πάθος και να το ζήσετε χωρίς ενδοιασμούς. Αν δεν έχετε να παθιαστείτε με έναν έρωτα, βρείτε κάτι άλλο στο οποίο θα μεγαλουργήσετε. Κατά τα άλλα ο μήνας είναι μάλλον κουραστικός. Οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο προσοχή από 23 έως 28/2 στα λεγόμενά σας με συναδέλφους και γενικά στην επικοινωνία στον εργασιακό σας χώρο, ώστε να μην βρεθείτε εκτεθειμένοι άδικα με τη δυσαρμονική επιρροή Ερμή – Κρόνου. Το ίδιο ισχύει και για το διάστημα 5 έως 18/2 που μπορεί να φέρει απογοήτευση στον εργασιακό σας χώρο.
Ο Μάρτιος ξεκινά με το θεαματικό τρίγωνο Ήλιου – Δία που σας κάνει να επικοινωνείτε με όλους σαν να έχετε καταπιεί χαμόγελα που βγαίνουν προς τα έξω σαν μπουρμπουλήθρες, ειδικά οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο. Παράλληλα όμως η κορύφωση του τετραγώνου Δία – Ουρανού και η επιρροή του όλο το μήνα, σημαίνει ειδικά για τους γεννημένους στην αρχή του δεύτερου δεκαήμερου, πως τα υπαρξιακά σας ζητήματα που αφορούν τις φιλίες σας, επεκτείνονται από τη μία, αλλά ζητούν και μια επαναστατική λύση από την άλλη. Η κρίση σας δεν είναι καλή και υπολείπεστε διάκρισης. Δείξτε υπευθυνότητα και μπείτε λίγο στη θέση των άλλων.
Ο Απρίλιος συνοδεύεται από δύο εκλείψεις και από το Ταυ τετράγωνο μεταξύ Άρη – Δία – Ουρανού που κορυφώνεται στις 23/4. Η ανάδρομη κίνηση του Άρη στο δεύτερο ηλιακό σας σπίτι, αφορά τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο και σας εξαναγκάζει να συμμορφωθείτε ως προς τις υλικές σας επιθυμίες, καθώς και τις συναισθηματικές. Κάθε οικονομική επένδυση θα ήταν μέγα λάθος αυτόν τον μήνα, ενώ κάθε προσπάθεια αποκατάστασης των λαθών θα ήταν ευεργετικότατη. Η Σεληνιακή έκλειψη στις 15/4 σας κάνει να ανησυχείτε για κληρονομικά και φορολογικά θέματα, καθώς και για μια εξάρτηση που δεν μπορείτε να απομακρύνετε. Η Ηλιακή στις 29/4 δίνει ώθηση στους γεννημένους στο τέλος του πρώτου και αρχή του δεύτερου δεκαήμερου, να πάτε την πνευματική σας ζωή, ένα βήμα πιο μπροστά.
Ο Μάιος σας κάνει τα χατίρια και μάλιστα σας προτρέπει και για επαγγελματικά και οικονομικά ανοίγματα. Το τρίγωνο Ήλιου – Πλούτωνα από 1 έως 9/5 προτρέπει τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο να αποδράσετε με οποιονδήποτε τρόπο με το ταίρι σας, απολαμβάνοντας μια περιπέτεια. Η σύνοδος Αφροδίτης – Ουρανού που κορυφώνεται στις 15/5, πρόκειται να δώσει απρόσμενη τροπή σε μία οφειλή, που είτε την έχετε εσείς είτε σας οφείλουν. Οι γεννημένοι στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο εκμεταλλευτείτε το τρίγωνο του κυβερνήτη σας Ερμή με τον Άρη από 9 έως 15/5 για να αυξήσετε το εισόδημά σας, μέσα από τον επαγγελματικό σας χώρο με μια επιπλέον δραστηριότητα.
Τον Ιούνιο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας με τον κυβερνήτη σας Ερμή σε ανάδρομη πορεία από τις 7/6. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο οργανώστε ένα επαγγελματικό σχέδιο, αλλά μην προχωρήσετε στην υλοποίησή του. Η Αφροδίτη στον Ταύρο υπόσχεται καλοπέραση αν σχεδιάσετε διακοπές αυτόν τον μήνα. Ειδικά για τους γεννημένους στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο, υπάρχει μια όαση από 4 έως 12/6 σε ότι αφορά ερωτικές και δημιουργικές βλέψεις. Το πρόβλημα όλο τον μήνα θα είναι στα οικονομικά σας ειδικά για τους γεννημένους στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο, με τον Άρη στο δεύτερο ηλιακό σας σπίτι να κοντράρεται με Ουρανό και Πλούτωνα. Θα ζοριστείτε αρκετά και ποικιλοτρόπως, γι αυτό φροντίστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα, απευθυνόμενοι σε στήριξη τρίτων.
Ο Ιούλιος είναι ο μήνας στον οποίο πρωταγωνιστούν οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο, θέτοντας σε εφαρμογή πολλά σχέδια και επιθυμίες σας, με τον κυβερνήτη σας Ερμή να επιστρέφει σε ευθεία φορά στις 2/7. Από τις 13 έως τις 28/7 μια σειρά όψεων του Ερμή με Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα, σας βάζει σε συνεχείς συζητήσεις και διαπραγματεύσεις κάποιων θεμάτων μεταξύ εσάς, των φίλων και των αγαπημένων σας. Σας απασχολούν πολλά και ο νους σας θα είναι ανήσυχος και αλύτρωτος.
Η σύνοδος Ήλιου – Δία από 23 έως 31/7 σας φέρνει κοντά σε φίλους και ανθρώπους που μοιράζεστε κοινούς στόχους και σας προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία μαζί τους. Εκμεταλλευτείτε κάθε πρόταση που αφορά αυτό το διάστημα.
Τον Αύγουστο οι πλανήτες με τις τόσες συναντήσεις μεταξύ τους, διαμορφώνουν τον μήνα σε πανηγύρι, στο οποίο η θέση σας είναι περίοπτη. Έως τις 15/8 ο κυβερνήτης σας Ερμής σας βάζει σε περισυλλογή, ενώ από τις 16/8 που περνάει στο ζώδιό σας, εκφράζεστε και εξωτερικεύετε κάθε σκέψη. Οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο θα δεχτείτε κάποιες σοβαρές προτάσεις από 15 έως 31/8. Οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο χαρείτε την κοινωνική σας ζωή από 1 έως 11/8, ενώ με τη διέλευση της Αφροδίτης από τον 12ο ηλιακό σας στις 12/8 οίκο και τις όψεις που σχηματίζει, ετοιμαστείτε για μυστικές περιπέτειες ή ξαφνικές ανατροπές στην καθημερινότητα. Γενικότερα η επικοινωνία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο σε κάθε της μορφή.
Ο Σεπτέμβριος είναι ένας ιδιαίτερα τονωτικός μήνας με την Αφροδίτη στο ζώδιό σας από τις 6/9 να σας δίνει αυτοπεποίθηση, διάθεση για αλλαγές στην εμφάνιση και τάση να προσφέρετε και να λάβετε αγάπη και κατανόηση. Οι γεννημένοι στα δύο πρώτα δεκαήμερα θα επιδιώξετε έντονες ερωτικές στιγμές από 9 έως 19/9 με την αρμονική όψη με τον Πλούτωνα, ενώ δείχνετε με κάθε τρόπο πόσο διαθέσιμοι είστε για συναρπαστικές συνευρέσεις. Δίας και Ουρανός όλο το μήνα σας κάνουν ευαίσθητους με τον πόνο των άλλων, ενώ σας οδηγούν σε πηγές αυτογνωσίας. Οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο πιθανά να προσφέρετε εθελοντικές υπηρεσίες που θα δώσουν ξεχωριστό νόημα στη ζωή σας.
Ο Οκτώβριος φιλοξενεί δύο εκλείψεις που δεν σας αφορούν άμεσα, ωστόσο η υπαρξιακή σας κρίση και η ανάγκη να την επικοινωνήσετε γίνεται για ορισμένους εμμονή. Ο κυβερνήτης σας Ερμής μπαίνει σε ανάδρομη πορεία από τις 4 έως τις 25/10 και καλό θα ήταν να προσέξετε σε ποιους εμπιστεύεστε τις αναζητήσεις σας. Οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο σκεφτείτε καλά τις ενέργειές σας γύρω από ένα οικονομικό θέμα ή μια επένδυση, από 22 έως 30/10. Επιπλέον τα αιχμηρά σας λόγια το ίδιο διάστημα, θα πάνε πίσω τις επιδιώξεις σας ειδικά με αγαπημένους ανθρώπους. Η Αφροδίτη στο 2ο ηλιακό σας σπίτι έως τις 23/10 στηρίζει ένα οικονομικό αδιέξοδο, ή τις ανασφάλειές σας υλικές και συναισθηματικές. Ωστόσο οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε δράματα μικρού μήκους από 4 έως 16/10 στις δυσαρμονικές όψεις της με Ουρανό και Πλούτωνα.
Τον Νοέμβριο η κύρια τάση σας θα είναι το ξεφάντωμα και η διασκέδαση, φροντίζοντας γι αυτό ο Άρης στον φιλικό Αιγόκερω. Επιπλέον η ανάγκη σας για επικοινωνία συμβάλλει στην καλυτέρευση των σχέσεων αλλά και στο να κάνετε νέες γνωριμίες. Οι γεννημένοι στα δύο πρώτα δεκαήμερα αναμένεται να έχετε εκπλήξεις στην ερωτική σας ζωή κάτω από την επιρροή της συνόδου με τον Πλούτωνα. Εκφράζεστε χωρίς περιορισμούς και βγάζετε το πάθος του παιδιού από μέσα σας. Η σύνοδος Ήλιου – Κρόνου από 10 έως 21/11 υπογράφει την ευσυνειδησία των γεννημένων στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο και τον υπεύθυνο τρόπο που αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις.
Ο Δεκέμβριος σας επιφυλάσσει και πάλι έντονη ερωτική ζωή, αλλά και πολύ ευχάριστες και δημιουργικές ημέρες από τις 11/12 και μετά. Οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο θα επιδιώξετε την οικογενειακή ζεστασιά από 8 έως 16/12 με την αρμονική όψη Ερμή – Δία.
Ο μήνας κλείνει με την σύνοδο του κυβερνήτη σας Ερμή με την Αφροδίτη από 20 έως 31/12 που φέρνει στους γεννημένους στα δύο πρώτα δεκαήμερα ευχάριστες ειδήσεις, πολύ τύχη στα τυχερά παιχνίδια και τάση να ασχοληθείτε με ένα ενδιαφέρον που κλωθογυρίζετε πολύ καιρό στο μυαλό σας.
ΖΥΓΟΣ 
Ετήσιες Προβλέψεις 2014
Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος 
Όποιος χάνει στα χαρτιά, κερδίζει στην αγάπη
Οι γενικές τάσεις για όλους τους Ζυγούς
Άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο δοκιμάζεστε από την δραστική επιρροή του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα κι αυτό δεν σημαίνει παρά μόνον ένα πράγμα: Την αλλαγή κάθε «σταθεράς» της ζωής σας, είτε σας αρέσει, είτε όχι. Κάποιοι βέβαια έχετε ήδη διαβεί τον Ρουβίκωνα των ανατροπών, οι περισσότεροι όμως τον έχετε μπροστά σας. Μάλιστα, ο Ουρανός στον Κριό «ανακατεύει» έναν τομέα που είναι πολύ σημαντικός για σας, αυτόν των σχέσεων και των συνεργασιών και το θέμα είναι πως θα συνεχίσει να το κάνει για 3-4 χρόνια ακόμη. Όρεξη να έχετε δηλαδή, αφού αποκλείεται να σας αφήσει σε ησυχία, επηρεάζοντας είτε άμεσα, είτε «παραπλεύρως» όλους τους βασικούς τομείς της ζωής σας.
Πάντως, μέχρι τον Ιούλιο, η παραμονή του Δία στον 10ο οίκο του Ηλιακού ωροσκοπίου σας, θα σας δώσει τη δυνατότητα να επιχειρήσετε ένα νέο άνοιγμα, ισοφαρίζοντας κάποιες από τις πρόσφατες «αβαρίες» σας. Εδώ βέβαια πρόκειται για βοήθειες από σημαίνοντα πρόσωπα ή εύκολες λύσεις, γι αυτό μην επιμείνετε να θέτετε υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, χάνοντας τελικά τις όποιες ευκαιρίες.
Ακολούθως, η είσοδος του Δία στον Λέοντα θα σημάνει μια διεύρυνση της κοινωνικότητας σας, με έμφαση στην... dolce vita, συμβάλλοντας φυσικά σε μια ραγδαία αύξηση των υποψήφιων εραστών ή ερωμένων. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για κάθε αδέσμευτο εκπρόσωπο του ζωδίου, όχι όμως και για όσες ή όσους θα επιθυμούσαν να μην αλλάξει τίποτε στην προσωπική τους ζωή. Στην ουσία, η νέα θέση του Δία, είναι μια... γενναία ενίσχυση στην ανατρεπτική δράση του Ουρανού στον 7ο Ηλιακό σας οίκο, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει την τάση να σας πηγαίνει... απέναντι από εκεί που σας βρίσκει.
Ο Κρόνος πάλι θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο Σκορπιό και τον 2ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, μέχρι τις 24/12/2014, οπότε και θα περάσει στον Τοξότη. Κατά συνέπεια, μέχρι τότε μια οικονομική δυστοκία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και σε αρκετές περιπτώσεις θα νοιώσετε τα χέρια σας δεμένα. Από την άλλη πλευρά όμως θα έχετε την ευκαιρία να βάλετε μια τάξη στα οικονομικά σας, περικόπτοντας αχρείαστες δαπάνες και ξεκαθαρίζοντας εκκρεμότητες του παρελθόντος, είτε με το καλό είτε με το ζόρι. Για αγορές και δανεικά βέβαια ούτε να το σκέφτεστε...
Επιπλέον, η αλλαγή ζωδίου του Κρόνου δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα σταματήσουν οι πιέσεις και οι στερήσεις στα οικονομικά σας. Από τον Οκτώβριο και μετά μάλιστα και για ένα χρόνο, οι πιέσεις θα γίνουν πολύ πιο έντονες, εξ αιτίας της συνόδου Δήμητρας-Κρόνου στο Σκορπιό, η επιρροή της οποίας θα σας «συντροφεύει» μέχρι το φθινόπωρο του 2015. Εδώ ανιχνεύονται οικονομικά προβλήματα που σχετίζονται με συνεργασίες ή ακόμη και νομικές επιπλοκές.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ
Πρώτο δεκαήμερο
Τα καλά νέα είναι ότι απαλλάσσεστε σταδιακά από την επιρροή του Ουρανού και του Πλούτωνα, που τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν πολλά τετελεσμένα στην ζωή σας. Ωστόσο το σύμπαν δεν λέει να σας αφήσει σε ησυχία, με αιχμή αυτήν την φορά την προσωπική σας ζωή. Ειδικά μέχρι τον Σεπτέμβριο καλείστε να βιώσετε, έρωτες, πάθη και καταστάσεις που ξεφεύγουν κατά πολύ από τα όρια του συνηθισμένου, κάτι φυσικά που έχει τις καλές αλλά και τις κακές του στιγμές. Παράλληλα όμως, η επιρροή του τετραγώνου ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη, που θα σας ακολουθεί μέχρι το φθινόπωρο, δεν εξαντλείται σε ερωτικά θέματα και αντιζηλίες. Πολλοί λοιπόν θα μπείτε σε έναν ξέφρενο τρόπο ζωής, κάνοντας κατά διαστήματα την... κραιπάλη, καθημερινότητα σας!
Μετά τον Σεπτέμβριο του 2014, η εξωτερική ένταση υποχωρεί αφού πολλά πράγματα θα γίνονται κρυφά ή κάτω από το τραπέζι. Εδώ είναι όμως που απαιτείται άλλου είδους προσοχή, αφού καλείστε να αποφύγετε δόλιες ενέργειες ή να διερευνήσετε εσπευσμένα ένα ενοχλητικό παρασκήνιο. Το ενδεχόμενο να νοιώσετε προδομένοι από πρόσωπα ή καταστάσεις δεν είναι διόλου απίθανο, σε καθαρά πρακτικό επίπεδο όμως φροντίστε να διασφαλιστείτε πρώτα και κύρια από το ενδεχόμενο μιας κλοπής ή ληστείας.
Αισθηματικά
Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένονται πολύ δυνατές στιγμές και το απευκταίο είναι βέβαια να τις ζήσετε ως... παθόντες! Εννοώ την περίπτωση όπου η διεκδίκηση, η απιστία και η ζήλεια δεν θα αφορά εσάς αλλά τον σύντροφο σας. Ειδ' άλλως... καλή διασκέδαση! Για τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, δεν αναμένονται περαιτέρω αναταράξεις.
Δεύτερο δεκαήμερο
Καλώς ή κακώς περνάτε σταδιακά στο «μάτι του κυκλώνα», δεχόμενοι την επιρροή του Ουρανού και του Πλούτωνα. Αυτό σημαίνει ότι οι μέχρι τώρα ισορροπίες της ζωής σας διασαλεύονται ή γκρεμίζονται κι εσείς πρέπει να μηδενίσετε πληρώνοντας το σχετικό κόστος. Εννοείται βέβαια ότι όσο πιο πρόθυμα μπείτε σε αυτήν την διαδικασία, τόσο το καλύτερο για σας. Επιμένοντας σε καταστάσεις ή πρόσωπα που έχουν κάνει τον κύκλο τους είναι σαν να «μαρμαρώνετε», καταδικάζοντας τον εαυτό σας σε ένα διαρκές αδιέξοδο.
Μάλιστα, από τον Οκτώβριο και μετά θα... τα δείτε όλα, αφού μπαίνετε σε μια καταλυτική περίοδο ακραίων φαινομένων και καταστάσεων.
Αισθηματικά
Με την προϋπόθεση ότι ο Ουρανός και ο Πλούτωνας δεν θα θίξουν την προσωπική σας ζωή -και όσο περνά από το «χέρι» της Αφροδίτης- οι πρώτοι εννιά μήνες του έτους χαρακτηρίζονται από ρομαντισμό και μια αίσθηση ευτυχίας, η οποία βέβαια είναι άκρως... υποκειμενική. Ένας έρωτας από απόσταση ή ένας «Πλατωνικός» έρωτας είναι ότι πιο αντιπροσωπευτικό αυτής της κατάστασης, σε κάθε περίπτωση όμως το σημαντικό είναι ότι μπορείτε να νοιώθετε ευτυχείς. Από τον Οκτώβριο και μετά βέβαια, ας μην συζητάμε για ευτυχίες, ασφάλειες και σταθερότητες, ούτε καν τις... πλασματικές, αφού όλα μπαίνουν στο «μίξερ» των δύο «μεγάλων»...
Τρίτο δεκαήμερο
Μέχρι τα γενέθλια σας, θα προκύψουν αρκετές πιέσεις ή δυσκολίες, με συνέπεια να αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε ένα σημαντικό σχέδιο σας. Χρειάζεται λοιπόν υπομονή και εγκράτεια, πολύ περισσότερο που μετά τον Οκτώβριο οι προοπτικές σας ανοίγουν ή καλύτερα εκλείπουν τα εμπόδια που σας έφραζαν το δρόμο.
Φαίνεται μάλιστα ότι οι δουλειές θα απορροφήσουν μεγάλο μέρος του χρόνου σας, όχι άδικα.
Αισθηματικά
Μέχρι το φθινόπωρο, τα πράγματα βαίνουν καλώς με κατεύθυνση μάλιστα την κοινώς εννοούμενη... αποκατάσταση. Ακόμη όμως κι αν έχετε ήδη μια σχέση θα μπορέσετε να περάσετε πολλές καλές στιγμές στο σπίτι σαν... πιτσουνάκια!. Όσον αφορά τις νέες γνωριμίες, «παίζει» η επανασύνδεση με πρόσωπο του παρελθόντος αλλά και μια «πονηρή» κατάσταση στο χώρο εργασίας σας.

Μήνα-μήνα
Ως προς τα κεντρικά θέματα που μπορεί να σας απασχολήσουν ανά μήνα, σε ένα γενικό πλαίσιο και με οδηγό την Νέα Σελήνη, η «φόρμα» των εξελίξεων διαμορφώνεται ως εξής:
1/1 έως 30/1 Οικογενειακά-περιουσιακά θέματα, σπίτι.
31/1 έως 28/2 Αγαπημένα πρόσωπα, αισθηματικές υποθέσεις.
1/3 έως 30/3 Εργασιακές σχέσεις, υγεία, διατροφή.
31/3 έως 28/4 Σχέσεις, συνεργασίες, δίκες.
29/4 έως 27/5 Οικονομικά, δάνεια, εγγυήσεις.
28/5 έως 26/6 Ταξίδια, σπουδές, νομικές υποθέσεις.
27/6 έως 26/7 Επαγγελματικά, καριέρα, σχέσεις με ισχυρούς.
27/7 έως 24/8 Φίλοι, συλλογικές προσπάθειες.
25/8 έως 23/9 Μυστικά, διατροφή, θεραπείες.
24/9 έως 23/10 Προσωπική ανάπτυξη, νέα ενδιαφέροντα, αλλαγή πορείας.
24/10 έως 21/11 Οικονομικά, τροφοδοσία.
22/11 έως 21/12 Μετακινήσεις, ταξίδια, τεχνικός εξοπλισμός, συγγενείς-γνωστοί.
Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα ισχύει και για όσες ή όσους έχουν ωροσκόπο στο Ζυγό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
Ετήσιες Προβλέψεις 2014
Γράφει ο Karl Heinz Ottinger 
Μπορώ να δεχτώ την ήττα αρκεί να μην κερδίσεις
Γενική εικόνα
Το 2013 με τον Κρόνο στο ζώδιο σας ζήσατε δυσκολίες και πιθανόν πράγματα που μέχρι πρότινος τα καταδικάζατε να τα λουστήκατε, κάνοντάς σας να θυμηθείτε το «ποτέ μην λες ποτέ». Οι δοκιμασίες που φέρνει τον πρώτο χρόνο ο Κρόνος λόγω του ότι κάθεται 2 ½ χρόνια σε κάθε ζώδιο κλιμακώνονται τον δεύτερο. Αυτή τη χρονιά καλείστε να δώσετε εξετάσεις ζωής, να σοβαρευτείτε και να ιεραρχήσετε τα θέλω, τα πρέπει και τα μπορώ. Ο Δίας στον Καρκίνο (έως τις 15/7/2014) θα σας δώσει ευκαιρίες με το τσουβάλι. Αν κυνηγάτε ένα όνειρο όπως να σπουδάσετε, να κάνετε επαφές με το εξωτερικό ή αναπτύξετε μια φιλοσοφική στάση ζωής τότε «ναι» με το Δία το μπορείτε. Από τις 15/7/2014 και μετά ο Δίας εισέρχεται στο Λέοντα και στον 10ο ηλιακό σας οίκο και πιθανόν να γίνετε πιο γενναιόδωροι αλλά και υπερβολικοί. Πολλά καλά θα δείτε χάρη στον Ποσειδώνα που βρίσκεται στο φιλικό ζώδιο των Ιχθύων και θα ενισχύει τη γοητεία και την αυτοπεποίθηση σας. Η διαίσθησή σας θα «σπάσει τα κοντέρ».

Επαγγελματικά
Η σκληρή δουλειά και το 2014 είναι βέβαιο γεγονός. Πολλές φορές θα νιώθετε πως εργάζεστε με ορίζοντα πολύ μελλοντικό αλλά η τύχη σας θα δουλεύει. Η αυταπάρνηση σας και ο κόπος σας θα εκτιμηθούν και θα γνωρίσετε την επιτυχία. Όσο όμως θα ανεβαίνετε, τόσο θα φορτσάρετε και κάποια στιγμή ίσως «crash-άρετε» σωματικά. Μέχρι και τον Ιούλιο θα δουλέψετε με μεθοδικότητα και ζήλο ακόμα κι αν οι ευκαιρίες ίσως να μην είναι αυτές που αναζητάτε ή φαντάζεστε. Παράλληλα, η παρουσία του Άρη στον 12ο ηλιακό οίκο (ως τα τέλη Ιουλίου) θα φέρει στην επιφάνεια ελέγχους και προβλήματα με κάποιους που προφανώς σας επιβουλεύονται. Εάν μπορούσα να σας παρηγορήσω θα σας έλεγα πως επιβουλεύονται όσους αξίζουν. Εάν ήσασταν επαγγελματικό «ρετάλι» ποιός θα ασχολιόταν μαζί σας; Μάλλον ουδείς... Όμως από τα μέσα Ιουλίου ο Δίας εισέρχεται στον Λέοντα και ο Άρης από τις 26/7 περνά στο ζώδιο σας. Όπως είχε πει και ο Μέγας Αλέξανδρος «ό,τι δεν λύεται, κόπτεται» που σημαίνει ότι θα ανοίξει ένας κύκλος που θα παίξετε τα ρέστα σας και θα επιβάλλετε τους δικούς σας νόμους και κανόνες. Πιο δυναμικοί και αποτελεσματικοί θα πάρετε το αίμα σας πίσω όχι με τη βία αλλά με την επιτυχία. Το τρίγωνο Δία – Ουρανού το Σεπτέμβριο του 2014 θα σας δώσει ευκαιρίες να επεκταθείτε. Όμως καλό θα είναι να προσέξετε θέματα συνεργασιών αφού σε αυτόν τον τομέα δεν είσαστε και τα πιο βολικά παιδιά του ζωδιακού. Οι γεννημένοι του α' δεκαημέρου είστε πιο πολύ πιο ευνοημένοι. Ο Ποσειδώνας θα σας βοηθήσει να δώσετε λύσεις με τρόπους «κουλούς» , που αν και θα στερούνται λογικής τελικά θα λειτουργούν. Καλό θα είναι όμως στις κινήσεις σας να παίρνετε τη γνώμη κάποιων ειδικών (πχ λογιστή) προκειμένου να προφυλαχτείτε από κινδύνους. Αν κατά τα προηγούμενα χρόνια είχατε μια επαγγελματική ζωή γεμάτη «αλχημείες» καλό θα είναι να ψάξετε το δρόμο της νομιμότητας και της αρετής προτού σας βρει ο δρόμος της... εφορίας ή κάποιου άλλου ελεγκτικού μηχανισμού.

Οικονομικά
«Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, τα υπόλοιπα τα χρωστώ στον Στουρνάρα». Αν ζούσατε σε φυλή Ινδιάνων θα σας προσφωνούσαν «το παντελόνι με τις ραμμένες τσέπες». Ο Κρόνος στον 1ο ηλιακό σας οίκο σας κάνει πιο συνεσταλμένους και φειδωλούς στα οικονομικά. Επί της ουσίας προετοιμάζεστε για ένα «νοικοκύρεμα» που από τις 24/12/2014 που ο Κρόνος θα «μπουκάρει» στον 2ο ηλιακό οίκο θα είναι επιβεβλημένο. Καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα υπάρχουν οικονομικές ευκαιρίες. Εξάλλου τι επαγγελματική επιτυχία θα είναι αυτή χωρίς οικονομικό αντίκτυπο; Τι είστε «ερασιτέχνες χωρίς σύνορα;». Από 7/5 η είσοδος του Ερμή στους Διδύμους στον 8ο ηλιακό οίκο θα σας βοηθήσει να βρείτε τις οικονομικές πηγές που αναζητάτε. Ο Δίας κυβερνήτης του 2ου ηλιακού σας ως τις 15/7/2014 θα είναι στον Καρκίνο και θα σας βοηθήσει να κάνετε προπαρασκευαστικές ενέργειες για οικονομικές λύσεις. Ιδιαίτερα αν ασχολείστε με τον γραπτό λόγο, το εξωτερικό , την εκπαίδευση και τα νομικά επαγγέλματα θα μπορέσετε να ρεφάρετε. Τα ρίσκα ίσως να αποδειχθούν το επτασφράγιστο μυστικό της επιτυχίας σας. Πολλά πράγματα θα είναι σαν το γάργαρο νερό αλλά να θυμάστε πως πρέπει να προσέχετε για να έχετε.

Αισθηματικά
«Αρνούμαι για σένα να πονέσω». Μπαίνετε σε μια χρονιά που πολλά πιθανόν να αναθεωρηθούν. Η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό σας δείχνει ότι πλέον πατάτε φρένο σε κάθε τι μη σύννομο. Κι ενώ ο Κρόνος σας λέει «Σκορπιέ στο ύψος σου, πάτα σε στέρεες βάσεις» έρχεται ο Ποσειδώνας από τον 5ο οίκο και τα γυρίζει ανάποδα. Όσο κι αν το περιβάλλον θα σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου θα έχετε την αίσθηση ότι πηγαίνετε βόλτα στο « love fun park». Θα πληρώσετε την είσοδο, θα πάτε στην μπαλαρίνα, θα παίξετε βελάκια, θα φάτε παγωτό ... ε, δεν θα μπείτε και στο τρενάκι του πάθους; Θα μπείτε. Κανείς όμως δεν σας εγγυάται ότι δεν θα γίνει τρενάκι του τρόμου. Γνωρίζετε πως στα ερωτικά και τα συναισθηματικά έχετε master όμως κάποιες φορές το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Οι γεννημένοι, ιδιαίτερα το α' δεκαήμερο, ίσως νιώσετε μοναδικά και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Από 6/4/2014 και ως τις 3/5/2014 η καμπάνα θα βαράει για όλους τους Σκορπιούς. Ίσως κάποιοι μπείτε σε σχέση που όπως θα έλεγε και ο Bill Klinton θα είναι ανάρμοστη. Σε κάθε περίπτωση θα νιώσετε αδύναμοι να ελέγξετε τον εαυτό σας και αυτό γιατί θα νιώθετε ότι ο έρωτας σας δίνει φτερά. Από τις 24/6 ως και τις 14/9 θα βολιδοσκοπείτε, θα ερωτευτείτε και ίσως θα έχετε και μια πτέρυγα στο Ε.Σ.Υ από τα καρδιακά που θα μοιράσετε.

Ήξεις – αφήξεις, να σου και οι Εκλείψεις
Οι εκλείψεις του 2014 θα είναι για εσάς κάτι σαν την καταιγίδα που μόλις έχει τελειώσει. Η πρώτη είναι Σεληνιακή και πραγματοποιείται στις 15/4 στην 25η μοίρα του Ζυγού εντός του 12ου οίκου. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε μάτια και αυτιά ορθάνοιχτα και το στόμα ερμητικά κλειστό. Έχθρες που ίσως δεν φαντάζεστε θα έρθουν στο προσκήνιο. Η δεύτερη είναι ηλιακή και πραγματοποιείται στον 7ο ηλιακό οίκο στις 29/4 στην 8η μοίρα. Σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων , συνεργασιών και δικαστικών αποφάσεων θα αναγκαστείτε να δείτε την αλήθεια κατάματα. Δεν αποκλείεται κάποιες προτάσεις να είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Η τρίτη στις 8/10 στην 15η μοίρα του Κριού είναι Σεληνιακή, θα πραγματοποιηθεί στον 6ο ηλιακό οίκο και ίσως να αναγκαστείτε να αλλάξετε συνήθειες την καθημερινότητα σας. Λόγω της συνόδου που θα έχει με τον Ουρανό προσέχετε για ατυχήματα και απρόσμενες καταστάσεις. Η τέταρτη στις 23/10 συμβαίνει στο ζώδιό σας, μάλιστα στη μηδενική μοίρα και καλό θα είναι να εμπιστευτείτε το σκορπίσιο ένστικτό σας. Οι ψυχολογικές μεταβολές και η εναντίωση απέναντι σε κάποια άτομα θα είναι άκρως δικαιολογημένες.

Αποτίμηση – δύο λόγια αντί επιλόγου
«Χρονιά για παίχτες που δεν μασάνε». Το 2014 θα έχετε την πεποίθηση «the first is first the second is nothing» που δεν θα είναι συνέπεια πλουτώνιας έπαρσης αλλά σκορπίσιου κυνισμού. Θα θέλετε να απαλλαχτείτε από τα «βαρίδια» του παρελθόντος που με τον Κρόνο στο Σκορπιό θα είναι έντονα. Ο Δίας από τον ζώδιο του Καρκίνου ως τα μέσα Ιουλίου θα σας δώσει μεγάλες ευκαιρίες για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να αναπτύξετε τις δεξιότητες σας ενώ κάποιες θετικές συγκυρίες θα σας βοηθήσουν να πάτε παρακάτω. Έπειτα ο Δίας στον Λέοντα θα λειτουργήσει ως κυματοθραύστης δίνοντας ευκαιρίες σε επαγγελματικό επίπεδο. Ίσως, κάποιοι, από εσάς να διεκδικήσετε την επαγγελματική σας αυτονομία. Η επιτυχία είναι δεδομένη με τον κυβερνήτη σας, τον Πλούτωνα στον 3ο ηλιακό οίκο να σας δείχνει τον δρόμο. Αξιοποιήσετε την πειθώ σας, τον μαγνητισμό σας και επικοινωνήστε.
Καλή χρονιά!

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Ετήσιες Προβλέψεις 2014
Γράφει η Σμάρω Σωτηράκη
Οι σημαντικότερες διελεύσεις του 2014
Η αρχή της νέας χρονιάς ξεκινάει αξιοπρεπέστατα αφού ο Άρης από το ζώδιο του Ζυγού στρέφει την προσοχή σας στο μέλλον, δίνει πνοή στα σχέδια σας, δημιουργεί την ανάγκη να ενταχθείτε σε ομάδες, να εργαστείτε για κοινούς στόχους και γενικά να επενδύσετε την ενέργεια σας σε πράγματα και ανθρώπους που αξίζουν πραγματικά για εσάς.
Η διέλευση του Δία από τον Καρκίνο συνεχίζεται μέχρι και το τέλος Ιουλίου και επιτάσσει να ασχοληθείτε με αυτά που γίνονται μέσα σας, να πιστέψετε ότι μπορείτε να τα λύσετε και να χρησιμοποιήσετε την λογική για να τα τακτοποιήσετε. Ταυτόχρονα δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για επιχειρήσεις, για επενδύσεις για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, αλλά και αυξάνει την γενναιοδωρία δικών σας ανθρώπων απέναντί σας. Οι εξωτερικές καταστάσεις βελτιώνονται για να μπορέσετε να ασχοληθείτε και με πιο λεπτά θέματα σας.
Ο Κρόνος παραμένει στον Σκορπιό και τον δωδέκατό ηλιακό σας οίκο δοκιμάζοντας τις αντοχές σας, σωματικές και ψυχολογικές και απαιτώντας να αντιμετωπίσετε πράγματα και καταστάσεις αντικειμενικά, και να πάψετε να κρύβετε κάτω από το χαλί ότι δεν σας αρέσει.
Άλλωστε ο Ουρανός στο πέμπτο ηλιακό σας σπίτι θα λειτουργεί σαν ένα δυναμό δημιουργικής ενέργειας, χαράς και θάρρους αρκεί να του κάνετε την χάρη να κοιτάξετε την ζωή σας με την απαιτούμενη ειλικρίνεια. Το ερωτικό σας γούστο αναθεωρείτε ριζικά και οι κεραυνοβόλοι και αντισυμβατικοί έρωτες είναι στο πρόγραμμα. Παράλληλα θα χρειαστεί να εξετάσετε μία πιο φιλελεύθερη σχέση με τα παιδιά σας για να αποφύγετε ρήξεις.
Ο Ποσειδώνας παραμένει στους Ιχθείς και τον τέταρτο οίκο σας δημιουργώντας ασάφεια στην σχέση με την οικογένεια, τον σύντροφό και τους γονείς σας και δίνοντάς σας την αίσθηση ότι τα θεμέλια σας δεν είναι όσο στέρεα ήταν. Φροντίστε να κρίνετε ακόμη κι αυτές τις σχέσεις όχι μόνο από τα λόγια, αλλά και από τις πραγματικές και απτές χειρονομίες.
Με τον Πλούτωνα να συνεχίζει την διέλευσή του στον Αιγόκερω, τα οικονομικά σας και οι μικρές καθημερινές σας πολυτέλειες δέχονται έντονες πιέσεις, αλλά τελικά ο πλανήτης σας καλεί να περιορίσετε τον καταναλωτισμό σας και να εκτιμήσετε την ποιότητα και όχι την ποσότητα.

Αναλυτικότερα
Τον Ιανουάριο η ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω και το δεύτερο ηλιακό σας σπίτι δημιουργεί απρόοπτα έξοδα σερβίροντας σας τον λογαριασμό για προηγούμενες υπερβολές και αμέλειες σας. Χρειάζεται να υιοθετήσετε πιο υπεύθυνη και προσεκτική στάση απέναντι στο ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης και να μην χρησιμοποιείτε ούτε τα παιδιά, αλλά ούτε κι έναν καινούριο έρωτα σαν δικαιολογία για απερισκεψίες.
Ο Φεβρουάριος ισχυροποιεί τα ακραία συναισθήματα, την αμφιθυμία και τις έντονες εναλλαγές στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Προσπαθήστε να είστε ξεκάθαροι και το κατά δύναμη σταθεροί χωρίς να φανατίζεστε. Κληρονομικά ζητήματα, οικονομικές διαμάχες με συγγενείς και οικονομικές συνεργασίες χρήζουν προσοχής αφού τυχόν έσοδα θα σας ωφελήσουν μακροπρόθεσμα μόνο αν τα διαθέσετε ως ώριμος ενήλικας.
Το τετράγωνο Δία-Ουρανού που πραγματοποιείται με ακρίβεια τον Μάρτιο σε Καρκίνο-Κριό ανοίγει την πόρτα για μεγάλα και μοιραία πάθη. Εάν είστε δεσμευμένοι, αποφύγετε να ενδώσετε, να βρείτε έναν ιδεαλιστικό μανδύα και να συγκαλύψετε τις ενέργειες σας, πριν εξετάσετε τι λείπει από την σχέση σας και σας οδηγεί εκεί. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο σας εφοδιάζει με την δυνατότητα να εκτιμήσετε λογικά τις ανάγκες σας εφόσον επιλέξετε να μην μείνετε μόνο στην επιφάνεια της καθημερινότητας.
Η Σεληνιακή έκλειψη που συμβαίνει καταμεσής του Απρίλη στον άξονα Κριού - Ζυγού θα έχει ισχυρή επίδραση ιδιαίτερα στους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας και μαζί της τα ερωτικά σας, τα πιστεύω σας, ο τρόπος που ιεραρχείτε τις προτεραιότητές σας, οι όποιες οικονομικές και συναισθηματικές σας εξαρτήσεις αλλά και η σχέση σας με τα παιδιά σας ξεγυμνώνονται. Ο σχηματισμός σταυρού από τον Ερμή, τον Άρη, τον Δία, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα σας υποδεικνύει ότι δεν μπορείτε να στηρίζετε την ασφάλεια σας συναισθηματική και υλική σε ασάφεια, ανευθυνότητα, εθελοτυφλία, ούτε καν σε μικρά 'άκακα' ψέματα όσο κι αν μπορεί να λειτουργούν σαν λιπαντικό και να διευκολύνουν ή να προσθέτουν ενδιαφέρον στον οικογενειακό σας βίο.
Η Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Ταύρου κλείνει τον μήνα σας και τονίζει περαιτέρω την ανάγκη η θεωρητική αλλαγή να περάσει και στην καθημερινότητά σας με την δόμηση ενός λιγότερο μεγαλεπήβολου αλλά περισσότερο ρεαλιστικού προγράμματος. Πειθαρχήστε και εργαστείτε για να εξοικονομείστε ελεύθερο χρόνο που θα ξοδέψτε συνετά δίνοντας βαρύτητα στην ποιότητα των συναναστροφών έναντι της ασχολίας.
Τον Μάιο θα χρειαστείτε τη δημιουργικότητα και την αισιοδοξία σας για να αντιπαρέρθετε τις όποιες οικονομικές δυσχέρειες αφού θα δείτε πολλά σχέδια σας να μπαίνουν στον πάγο. Απολαύστε τον ενθουσιασμό και τη χαρά που μπορεί να φέρει ένας καινούριος έρωτας στην ζωή σας χωρίς όμως να παραμελείτε τις πρακτικές σας υποχρεώσεις, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε απερίσπαστοί την εύνοια της Αφροδίτης στον Κριό και το πέμπτο ηλιακό σας σπίτι.
Στις αρχές Ιούνη, η είσοδος της Αφροδίτης στον Ταύρο και το έκτο ηλιακό σας σπίτι σας δημιουργεί την ανάγκη να ασχοληθείτε με την διατροφή σας, να φροντίσετε την εμφάνιση, την υγεία σας, αλλά και να τακτοποιήσετε την καθημερινότητά σας. Από τα μέσα του μήνα και μετά η κοινωνικότητα και η ανάγκη σας για φλερτ αυξάνεται, αλλά με τον Ερμή να κινείται ανάδρομα σε Καρκίνο και Διδύμους, μένει στην καλή διάθεση και το καλό πρόγραμμα να βοηθήσει να ξεπεραστούν οι σκόπελοι στις επαγγελματικές και προσωπικές σας σχέσεις.
Ο Ιούλιος είναι ιδανικός για να πάρετε την άδεια σας, να κάνετε καινούριες γνωριμίες, να συναναστραφείτε κόσμο, να περάσετε χρόνο με τους φίλους σας και τον σύντροφό σας, να αναβιώσετε το ρομάντζο μέχρι τελικής πτώσεως ή για να ξεκινήσετε ένα καινούριο.
Τον Αύγουστο φροντίστε να κρατήσετε το πρόγραμμά σας το κατά δύναμη χαλαρό και δημιουργικό. Ασχοληθείτε με την επιμόρφωσή σας, διαβάστε, συζητήστε, δείτε τους συγγενείς σας. Παράλληλα όμως μην αμελείτε την ξεκούρασή και την υγεία σας και βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας.
Η φθινοπωρινή επάνοδος δεν είναι εύκολη, αφού η καλοκαιρινή ξεκούραση τελειώνει γρήγορα και οι εκκρεμότητες και υποχρεώσεις επιστρέφουν πιεστικά. Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός για να δώσετε βάση στην καριέρα σας και την δουλειά σας και να επιλύσετε αποτελεσματικά ζητήματα που σας ταλαιπωρούν καιρό, αρκεί να μην θεωρήσετε τις υποχρεώσεις σας καταπιεστικές και δεσμευτικές για την αυτοέκφρασή σας.
Η Σεληνιακή έκλειψη των αρχών του Οκτώβρη στον άξονα Ζυγού - Κριού αφορά κυρίως τους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο και αποτελεί ένα μεγάλο τεστ για το κατά πόσο καταφέρνετε να είστε ο πραγματικός εαυτός σας και να εκφράζετε ειλικρινά και άφοβα τις απόψεις, τις ανάγκες, την δημιουργικότητα και τις ιδέες σας, ακόμη κι όταν πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δυσχεραίνει σημαντικές σχέσεις στην ζωή σας. Το κάλεσμα να είστε ο εαυτός σας χωρίς να γίνεστε ούτε σκληρός, αλλά ούτε υπερβολικά ελαστικός με τους άλλους είναι ιδιαίτερα έντονο και η ανάγκη να πιστέψετε αληθινά στον εαυτό σας επιτακτική.
Η δεύτερη έκλειψη του μήνα στο ζώδιο του Σκορπιού, έρχεται να παίξει με τους μεγαλύτερούς σας φόβους. Σκληρό παρασκήνιο, ατελείωτες υποθέσεις, ερωτικές αλλά και οικονομικές, ψυχολογική πίεση, πεσμένη διάθεση, είναι όλα στο μενού. Βέβαια ο Άρης που παραμένει στο ζώδιο σας όλο τον μήνα θα μπορέσει να σας κουβαλήσει στην πλάτη του, αρκεί να επιλέξετε να ασχοληθείτε με καλή διάθεση με αυτά που αξίζουν πραγματικά, τους αγαπημένους σας, τις επιθυμίες που σας σπρώχνουν μπροστά και το προσωπικό σας όραμα.
Τον Νοέμβριο ο Άρης συναντά τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και δρομολογεί οικονομικές υποθέσεις που σας βασάνιζαν καιρό και σας δίνει την άνεση να ασχοληθείτε με πιο ψυχαγωγικά πράγματα και να περάσετε χρόνο με παλιούς φίλους ή να κάνετε καινούριους.
Με την άφιξη του Δεκέμβρη το Χριστουγεννιάτικο κλίμα πιάνει και την διάθεσή σας και η Αφροδίτη και ο Ερμής στο ζώδιο σας και το πρώτο ηλιακό σας σπίτι σας ανανεώνουν, σας δίνουν λάμψη και σας επιστρέφουν την διάθεση να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Εάν παραμείνετε ρεαλιστές στο πρακτικό κομμάτι, θα μπορέσετε να σχεδιάσετε υπέροχα Χριστούγεννα, με αποδράσεις αλλά και πραγματική ψυχαγωγία.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ετήσιες Προβλέψεις 2014
Γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη
Γενικές κατευθυντήριες όψεις
Μέχρι τα μισά περίπου του χρόνου, τίποτα δεν αλλάζει και τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, όπως θα έχετε βιώσει καλά τον προηγούμενο χρόνο και θα συνεχίζετε να βιώνετε.
Αναλυτικότερα ο Άρης στον Ζυγό έως τις 25/7, θα κάνει τόσο φιλόδοξους επαγγελματικά τους γεννημένους στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο, που πολλές φορές θα φαίνεστε αδίστακτοι, προκειμένου να πραγματοποιήσετε τις φιλοδοξίες σας. Η κοινωνική σας εικόνα σας ενδιαφέρει όσο ποτέ άλλοτε και οι πρωτοβουλίες σας θα μοιάζουν με αρπαγή της μπουκιάς του άλλου από το στόμα. Ωστόσο για πολλούς από εσάς, αυτή η χρονιά υπόσχεται επαγγελματική άνοδο και επιτυχία.
Ο Δίας από τον Καρκίνο έως τις 15/7 φωτίζει τις καλές και τις κακές πλευρές των σχέσεων των γεννημένων στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο, δίνοντάς σας ώθηση για αποφάσεις, φέρνοντας νέα πρόσωπα στη ζωή σας ή δεσμεύοντάς σας περισσότερο με τα υπάρχοντα. Μια καλή συνεργασία ή μια ευκαιρία μπορεί να υπάρξουν για πολλούς.
Από τις 16/7 που θα περάσει στον Λέοντα αποκτάτε αυτογνωσία και δύναμη, ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε οικονομικές και κληρονομικές υποθέσεις με τον καλύτερο τρόπο. Η σεξουαλική σας ζωή αποκτά άλλο νόημα, υπερμεγεθυμένο.
Στην ανάδρομη πορεία του ως τις 5/3 αξιολογήστε καλά όλες τις συνιστώσες, που θα σας κάνουν να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε απόφαση.
Ο κυβερνήτης σας Κρόνος παραμένει στον Σκορπιό έως τις 24/12 επηρεάζοντας τους γεννημένους στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο, που θα αναζητήσετε προσωπική έκφραση μέσα από ομαδικές συμμετοχές. Ξεκαθαρίσματα με φίλους και ανθρώπους που δεν εκφράζουν πλέον τις απόψεις σας είναι μέσα στο πρόγραμμα, ενώ η κοινωνική ζωή αποκτά το νόημα της προσωπικής ανάπτυξης και διεύρυνσης των οριζόντων.
Στην ανάδρομη πορεία του από 2/4 έως 20/7 θα γίνετε οι μεγαλύτεροι αμφισβητίες των πάντων, με αποτέλεσμα να μείνετε με λίγους, αλλά αυτούς που εσείς θεωρείτε υπεραρκετούς για να είναι πλάι σας.
Ο Ουρανός από τον Κριό στοχεύει τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο, οι οποίοι θα ασχοληθείτε με το σπίτι σας, επισκευές και αναδιαμορφώσεις από τις πιο μικρές έως τις πιο μεγάλες είναι αναπόφευκτες, ενώ οι σχέσεις σας με την οικογένεια παύουν να είναι παραδοσιακές.
Στην ανάδρομη κίνησή του από 22/7 έως 20/12 και ακολουθώντας μια παντιερίστικη τακτική, μια μετακόμιση ή μια αλλαγή στο σπιτικό σας περιβάλλον, δεν θα γίνει χωρίς προβλήματα.
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες υπενθυμίζει στους γεννημένους στις αρχές του πρώτου δεκαήμερου πως χρειάζεται προσπάθεια για να ξεπεράσετε τη δυσλειτουργική επικοινωνία σας.
Στην ανάδρομη κίνησή του από 9/6 έως 15/11, θα ήταν καλύτερα να λειτουργείτε μόνο με το ένστικτο και τη φαντασία σας και να μην μπείτε σε καμία λογική αντιμετώπιση των καταστάσεων.
Ο Πλούτωνας στο ζώδιό σας μεταδίδει τις αντοχές, την ισχύ και τη δύναμη στους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο, αρκεί να τα αξιοποιήσετε σωστά και να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να μεταλλαχθεί, χωρίς να περιφρονήσει την ουσία του.
Στην ανάδρομη κίνησή του από 14/4 έως 22/9 κάντε μια αναδρομή στη ζωή σας και βρείτε ποια είναι αυτά που πραγματικά θέλετε να αποβάλετε από αυτήν.

Προβλέψεις ανά μήνα
Ο Ιανουάριος ξεκινά με την αντίθεση Ήλιου – Δία από 1 έως 10/1 και τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο να επιζητάτε κάλυψη και στήριξη από αγαπημένους και συνεργάτες και μάλιστα πολλές φορές απαιτώντας την. Οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο έχετε πολλά να πείτε και να συζητήσετε έως τις 11/1 ενώ εσείς του δεύτερου θα ξεπεράσετε τα όρια με την υπερβολική σας διάθεση και προτροπή, από 12 έως 31/1. Ωστόσο αυτό το διάστημα εκτός από υπερβολή και ερωτικό ξεφάντωμα, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για τα οικονομικά σας.
Φανείτε ψύχραιμοι σε υποδείξεις από το οικογενειακό περιβάλλον και χαλιναγωγήστε πάθη και επιθυμίες από 19 έως 30/1. Η δυσαρμονική όψη Άρη – Δία από 1 έως 19/1 αυξάνει το εγώ σας, τόσο που γίνεστε ανυπόφοροι.
Ο Φεβρουάριος προβλέπεται βαρύς μήνας με την Αφροδίτη σε ευθεία φορά να εντείνει τις φιλοδοξίες επαγγελματικές και προσωπικές, των γεννημένων στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο. Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή από 6/1 δεν ενδείκνυται για οικονομικά ανοίγματα και αγορές, γεγονός που επιβεβαιώνουν οι δυσαρμονικές όψεις του κυβερνήτη σας Κρόνου με Ήλιο και Ερμή. Η επιμονή σας να καταφέρετε αυτό που θέλετε είτε στα επαγγελματικά είτε στα ερωτικά σας θέματα γίνεται εμμονή, από 1 έως 16/2 και από 22 έως 28/2. Οι συναντήσεις της Αφροδίτης, προμηθεύουν αυτά τα διαστήματα, με ένταση, υπερβολή, κτητικότητα και ανεξέλεγκτα πάθη.
Τον Μάρτιο ηρεμείτε, χαλαρώνετε και εστιάζετε στην επικοινωνία και στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Το τρίγωνο Ήλιου – Δία από 1 έως 7/3 μπορεί να γίνει γέφυρα καλής επικοινωνίας με αγαπημένους και συνεργάτες, για τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο.
Η Αφροδίτη από 6/3 τονώνει τα οικονομικά σας, αλλά από 1 έως 16/3 οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο, πιθανά να βρεθείτε σε ένα δίλλημα που θα δοκιμάσει την ηθική σας απέναντι σε φίλους και εργοδότες. Οι γεννημένοι στις αρχές του δεύτερου δεκαήμερου σκεφτείτε καλά τις επαναστάσεις σας από 6/3 και μετά, που ο Δίας σε ευθεία φορά θα κοντράρεται με τον Ουρανό. Η ανάδρομη πορεία του Άρη σας αναγκάζει να επανεξετάσετε ένα επαγγελματικό σχέδιο και να πάρετε πρωτοβουλίες προς αυτόν τον σκοπό.
Ο Απρίλιος είναι δύσκολος μήνας πέραν των εκλείψεων που αφορούν άμεσα τους γεννημένους στο πρώτο και τρίτο δεκαήμερο.
Ο Άρης εξακολουθεί να κινείται ανάδρομα και οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο αντιμετωπίζετε πολλά ξαφνικά προβλήματα στο σπίτι και στη δουλειά από 11 έως 30/4, με τις δυσαρμονικές όψεις με Ουρανό και Πλούτωνα. Σκληρή η κόντρα, με τα προβλήματα που δημιουργούνται να διογκώνονται και να επεκτείνονται και στην προσωπική σας ζωή με τη δυσαρμονική όψη με τον Δία. Πολύτιμο αντιστάθμισμα η αρμονική όψη Αφροδίτης – Δία από 11 έως 23/4 ώστε να εκτονωθείτε, συζητώντας ανοιχτά με τους συντρόφους και τους συνεργάτες σας. λέγοντας ότι σας απασχολεί.
Τον Μάιο λαμβάνετε αντιφατικά μηνύματα, αλλά τελικά καταλήγετε να μετράτε απώλειες. Το ευεργετικό τρίγωνο Ήλιου – Πλούτωνα από 1 έως 9/5 δίνει στους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο την αίσθηση της κυριαρχίας σε θέματα σχέσεων, αλλά και της απόλυτης δεξιότητας στα ενδιαφέροντά σας και με ότι καταπιάνεστε. Η παράλληλη όμως δυσαρμονική επιρροή Ήλιου – Δία σας κάνει υπερφίαλους και επιδειξίες.
Το μάθημα το παίρνετε από την Αφροδίτη στον Κριό και τις κόντρες με Άρη, Δία, Ουρανό και Πλούτωνα, από 6 έως 24/5 που θα αναγκαστείτε να κόψετε τη φόρα σας από τις πολλές αντιξοότητες που θα συναντήστε σε όλους τους τομείς. Αν πάτε και εσείς κόντρα, το αποτέλεσμα θα είναι δραματικό.
Ο Ιούνιος έχει έντονο άρωμα από Μάη, τουλάχιστον ότι αφορά την ερωτική σας ζωή με την Αφροδίτη στον Ταύρο να την εξάπτει. Οι γεννημένοι στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο παθιάζεστε από 4 έως 12/6, επιζητώντας το κυνήγι των απολαύσεων. Γενικότερα ερωτεύεστε, εκδηλώνεστε, τρώτε, πίνετε, διασκεδάζετε, μιλάτε, φλερτάρετε, ξοδεύετε, πολύ περισσότερο από άλλες φορές. Η αντίθεση όμως της Αφροδίτης με τον κυβερνήτη σας Κρόνο από 8 έως 17/6, μπορεί να φέρει απογοήτευση στους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο, με ένα συμβάν που θα χαράξει μια πορεία. Ο ανάδρομος Ερμής από 7/6 δεν σας επιτρέπει να πάρετε οριστικές αποφάσεις, ενώ η αντίθεση του Άρη με Ουρανό και Πλούτωνα όλο τον μήνα, κρούει τον κώδωνα στις επαγγελματικές και οικογενειακές σας δραστηριότητες.
Ο Ιούλιος είναι ένας πολύ ενεργητικός μήνας, με την τελευταία εβδομάδα του και τη σύνοδο Ήλιου – Δία από 23 έως 31/7, να γίνεται ιδανική για διακοπές, ειδικά για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο. Από τις 19/7 η Αφροδίτη στον Καρκίνο υπόσχεται αξέχαστες στιγμές από 24 έως 31/7 για τους γεννημένους στα δύο πρώτα δεκαήμερα. Το πάθος και η έξαψή σας δεν σβήνουν ούτε όταν βουτάτε μανιωδώς στη θάλασσα. Η κοινωνική σας ζωή σε άνθιση από 3 έως 15/7 ειδικά για τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο, αλλά το ίδιο διάστημα κάποια συνειδησιακά αγκάθια, ταλαιπωρούν τα βήματά σας.
Ο Αύγουστος έχει πολλά να πει και να ομολογήσει σε πολλούς, με τον Δία στον Λέοντα πλέον, να κριτικάρει αθόρυβα τα πεπραγμένα σας, δημιουργώντας υπαρξιακά και συνειδησιακά ερωτήματα. Η δυσαρμονική όψη Άρη – Δία από 1 έως 19/8 επηρεάζει τους γεννημένους στα δύο πρώτα δεκαήμερα, οι οποίοι υπερεκτιμάτε τις ικανότητές σας υποσχόμενοι σε φίλους και συνοδοιπόρους πράγματα που έχετε εκτιμήσει πρόχειρα. Το πρώτο μισό του μήνα όλα θα αισθάνεστε πως πάνε περίφημα, γεγονός που θα αλλάξει στο δεύτερο μισό. Ο κυβερνήτης σας Κρόνος αυτόν τον μήνα, αλλάζει ρόλους για να σας δείξει τα επίμαχα σημεία. Από 15 έως 31/8 βρίσκεστε εκτεθειμένοι ειδικά απέναντι σε φίλους και η απογοήτευση σας συνοδεύει μαζί με το άρωμα του γιασεμιού.
Τον Σεπτέμβριο βάζετε μια σειρά στη σκέψη και οργανώνεστε καλύτερα, αποβάλλοντας συναισθηματικές επιρροές. Η Αφροδίτη στην Παρθένο από 6/9 σας παρακινεί για ένα ταξίδι απόδρασης, ενώ ο Άρης στον Τοξότη από 14/9 αποσύρεται και υποχωρεί, για να συγκεντρώσει δυνάμεις. Ο μήνας χρειάζεται περισυλλογή και συγκέντρωση, ενώ το τρίγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα από 9 έως 19/9, υποδεικνύει στους γεννημένους στα δύο πρώτα δεκαήμερα τις πραγματικές σας ανάγκες.
Ο Οκτώβριος είναι μήνας εκλείψεων που και πάλι σας αφορούν, ειδικά τους γεννημένους στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο. Εξακολουθείτε να κρατάτε χαμηλούς τόνους, ενώ ρίχνετε πολλή ενέργεια σε επαγγελματικά θέματα. Εκλαμβάνετε σαν ευκαιρία την ανάδρομη κίνηση του Ερμή, εφόσον δεν θέλετε να σκέφτεστε ούτε να πάρετε αποφάσεις. Η σύνοδος Ήλιου – Αφροδίτης όλο τον μήνα, σας επικεντρώνει στη δουλειά και στις ευκαιρίες που σας δίνονται. Πολλά θέματα που δεν έχετε επιλύσει σας απασχολούν όπως οικογενειακές υποθέσεις και ανάγκες του σπιτιού, ενώ γενικότερα αισθάνεστε εγκλωβισμένοι. Από τις 23/10 και μετά, παίρνετε τις καταστάσεις στα χέρια σας.
Ο Νοέμβριος είναι κοινωνικής ζωής και υπερδραστηριότητας. Το πρώτο μισό του μήνα Ήλιος και Αφροδίτη σας φέρνουν τους γεννημένους στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο κοντά σε φίλους και σε έντονη κοινωνική συμμετοχή. Απολαμβάνετε τις στιγμές σας και μάλιστα λόγω συμμετοχής του Κρόνου, με απόλυτη συνέπεια και τάση να εδραιώσετε κάποια γνωριμία, ή να επωφεληθείτε από τον κοινωνικό περίγυρο. Το πρόβλημα είναι για τους γεννημένους στα δύο δεκαήμερα πως έρχεστε πάλι αντιμέτωποι με οικογένεια και σπίτι από 4 έως 20/10, παύοντας να ελέγχετε τις αντιδράσεις σας που τείνουν να γίνουν καταστροφικές. Αντλήστε δύναμη από το εξωτερικό σας περιβάλλον και λύστε τα εσωτερικά θέματα που σας ταλανίζουν.
Ο Δεκέμβριος αρχίζει με τάσεις άρνησης και απομόνωσης, αλλά γρήγορα αναθαρρείτε ειδικά από τις 11/12, που υποδέχεστε τις γιορτές με την Αφροδίτη στο ζώδιό σας, ακριβώς όπως άρχισε και ο χρόνος. Η σύνοδος Ερμή – Αφροδίτης από 20 έως 31/12 στο ζώδιό σας κάνει ειδικά τους γεννημένους στα δύο πρώτα δεκαήμερα να επιδιώκετε να αντλήσετε ευχαρίστηση, σκεφτόμενοι τρόπους που θα το οργανώσετε. Αποφασίστε για ένα ρεβεγιόν που θα μείνει σε όλους αξέχαστο, ενώ μπορείτε να κάνετε τις πιο συμφέρουσες αγορές. Ο Άρης στον Υδροχόο υπόσχεται οικονομική εύνοια, ενώ η αντίθεση με τον Δία από 26 έως 31/12 γίνεται το γούρι στα τυχερά παιχνίδια των γεννημένων στο δεύτερο δεκαήμερο.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ετήσιες Προβλέψεις 2014
Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος
Μια γεμάτη χρονιά με πολλές απαιτήσεις
Οι γενικές τάσεις για όλους τους Υδροχόους
Με «οδηγό» τον Κρόνο, καλείστε να διαχωρίσετε την ήρα από το σιτάρι και επιπλέον να αποδείξετε ότι τα όσα κάνατε μέχρι σήμερα, έχουν βάση και προοπτική. Και μακάρι σε αυτές τις εξετάσεις να προαχθείτε με άριστα, κρίνοντας όμως από την συνήθη «πρακτική» του Κρόνου, είναι σχεδόν αδύνατον να κλείσετε όλες τις «τρύπες». Γι αυτό καλό είναι να επικεντρωθείτε σε όσα έχουν άμεση προτεραιότητα, κρατώντας πάντα μικρό καλάθι, αφού τα αποτελέσματα δεν θα είναι πάντα ανάλογα των κόπων σας. Όπως κι αν έχει οι ευθύνες σας θα πολλαπλασιαστούν και θα χρειαστεί να πάρετε δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες θα κριθούν ύστερα από αρκετά χρόνια. Για την ώρα κρίνονται οι επιλογές σας πριν από 7 ή 15 χρόνια και όσο πιο αληθινές ήταν σε σχέση με τα πιστεύω σας, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να δικαιωθούν. Στον αντίποδα, ότι δεν σας αντιπροσωπεύει αναμένεται να «εξοριστεί» από τη ζωή σας κι εδώ είναι που ισχύει το «κάθε εμπόδιο για καλό».
Επιπλέον, σε επαγγελματικά θέματα αναμένονται ισχυρές αναταράξεις με την ένταση να «κτυπάει κόκκινο». Η αντίθεση του Άρη με την Έριδα, μια όψη που θα σας «ακολουθεί» μέχρι τα γενέθλια σας του 2015, προμηνύει συγκρούσεις και αστάθεια, οπότε το να θεωρείτε τα πράγματα δεδομένα μοιάζει με... ανέκδοτο! Ωστόσο, όσο πιθανό είναι να χάσετε τη θέση σας, άλλο τόσο είναι και το να απασχοληθείτε εντατικά σε μια νέα εργασία, αποκομίζοντας πολλά οφέλη σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ένα ακόμη θέμα που πρέπει να προσέξετε είναι η υγεία σας, αφού απειλείστε με... εκτεταμένο μικροβιακό πόλεμο! Ας είστε λοιπόν σε ετοιμότητα, αποφεύγοντας παράλληλα να εκθέτετε τον εαυτό σας σε κινδύνους.
Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, κάθε βοήθεια του Δία, μοιάζει κυριολεκτικά με... δώρο εξ ουρανού και ευτυχώς ο πλανήτης της ανάπτυξης και των ευκαιριών έχει φυλαγμένα και για σας μερικά πλεονεκτήματα. Μέχρι τον Ιούλιο, τροφοδοτεί τις επαγγελματικές σας προοπτικές, ρίχνοντας στο διάβα σας προτάσεις που καλό είναι να μην απορρίψετε. Μπαίνοντας στον Λέοντα, θα διευρύνει τον κοινωνικό σας κύκλο και θα σας βάλει... μεγάλες ιδέες, εδώ όμως είναι που πρέπει να θυμάστε πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Επιπλέον η παρουσία του στον 7ο Ηλιακό οίκο των σχέσεων και των συνεργασιών έχει διπλή ανάγνωση. Από τη μια πλευρά είναι βέβαιο ότι θα σας γίνουν συμφέρουσες προτάσεις συνεργασίας, ενώ αν είστε αδέσμευτοι θα γνωρίσετε... πλήθος υποψηφίων! Από την άλλη όμως, αν έχετε ήδη μια σχέση θα σας είναι εξαιρετικά δύσκολο να την κρατήσετε ως αποκλειστική.
Γενικότερα, η προσωπική σας ζωή αναμένεται να είναι περισσότερο από έντονη, με τα «πάνω» και τα «κάτω» της, καθιστώντας σας... Νο1 φαβορί για τον τίτλο του πιο ερωτικού ζωδίου της χρονιάς!

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ
Πρώτο δεκαήμερο
Η χρονιά που κλείνει με τα γενέθλια σας ήταν μάλλον δύσκολη, ίσως μάλιστα να φυλάει το «καλύτερο» για το τέλος. Όπως κι αν έχει πάντως, οι πιέσεις του Κρόνου υποχωρούν μετά τα γενέθλια σας με αποτέλεσμα να νοιώθετε λιγότερο... πρόθυμοι να αναλάβετε δυσβάστακτες ευθύνες. Κατ' επέκταση ότι είχατε φορτωθεί μέχρι τώρα παίρνουν την άγουσα προς τα αποδυτήρια! Ωστόσο το σύμπαν δεν δείχνει διατεθειμένο να σας αφήνει σε ησυχία και με αιχμή την αισθηματική σας ζωή τα φέρνει όλα «τούμπα». Πολλές από τις εξελίξεις θα αρχίσουν να «τρέχουν» από τον Αύγουστο, όταν ο Δίας θα διώξει και τους τελευταίους... δισταγμούς σας!
Αισθηματικά
Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ... Απόλυτα αντιπροσωπευτικοί για την περίπτωση σας είναι οι γνωστοί στίχοι του Γ Κανελλόπουλου, αφού όσα θα ζήσετε μέσα στη χρονιά απλά... δεν υπάρχουν! Έρωτες, πάθη, μίση, ζήλιες, διεκδικήσεις, «στημένα» παιχνίδια και μπόλικες ανατροπές συνθέτουν ένα σπάνιο σκηνικό, από το οποίο απουσιάζει μόνον η σταθερότητα. Προσδεθείτε λοιπόν και απολαύστε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στη χώρα του έρωτα, χωρίς εμμονές και «κολλήματα». Εννοείται πώς αν έχετε ήδη μια σχέση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί, είτε εξ αιτίας σας, είτε εξ αιτίας του συντρόφου σας.
Δεύτερο δεκαήμερο
Η χρονιά σας δεν αναμένεται εύκολη και μάλιστα τα μέτωπα θα είναι πολλά. Κατ' αρχήν η επιρροή του Κρόνου θα σας αναγκάσει να κλείσετε μια σειρά από εκκρεμότητες, κάτι που δεν θα γίνει χωρίς απώλειες, ιδίως οικονομικές. Επιπλέον θα πιεστείτε να αναλάβετε ευθύνες, με μόνη ανταμοιβή την εμπειρία και τους... μπελάδες! Εδώ βέβαια θα είναι καταλυτική η δική σας στάση και το σωστό θα ήταν να απαιτήσετε περισσότερες εξουσίες κι όχι να κάνετε όλη τη «βρώμικη» δουλειά και στο τέλος «να την ακούσετε» κι από πάνω. Έτσι κι αλλιώς στη δουλειά σας το κλίμα δεν θα είναι διόλου ειρηνικό, οπότε δεν έχει νόημα να πηγαίνετε με το σταυρό στο χέρι.
Κάτι που επίσης οφείλετε να προσέξετε έχει να κάνει με έγγραφα, ιδίως οικονομικού χαρακτήρα, τα οποία μπορεί να... κάνουν φτερά, βάζοντας σας σε μπελάδες. Γενικότερα η δραστική επιρροή του Ποσειδώνα στον 2ο Ηλιακό οίκο των οικονομικών, προοιωνίζει εξαπατήσεις και κλοπές, οπότε ας έχετε τον νου σας.
Αισθηματικά
Ιδιαίτερο μερίδιο στις εξελίξεις διεκδικεί και η ερωτική σας ζωή, η οποία αναμένεται να είναι πλούσια, ενδιαφέρουσα αλλά και ασταθής. Κάποιες εμπειρίες θα είναι πολύ δυνατές και ικανές να αλλάξουν πολλά στον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα, δεν θα λείψουν όμως και οι στιγμές που θα υποφέρετε.
Ουσιαστικά βρίσκεστε σε μια μεταβατική περίοδο, με τα καλύτερα να έρχονται από τον Αύγουστο και μετά.
Τρίτο δεκαήμερο
Εσείς, στην περιοριστική επιρροή του Κρόνου αντιτάσσετε την ορμητικότητα του Άρη. Αυτό σημαίνει περισσότερες πρωτοβουλίες υπό πίεση και κατ' επέκταση περισσότερο έργο. Ωστόσο, πολλές φορές θα βρεθείτε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, αναλαμβάνοντας να βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά και καταλαβαίνετε πως για να στεφθούν με επιτυχία οι προσπάθειες σας, οφείλετε να τηρήσετε μια διπλωματική στάση, εξαντλώντας τις στρατηγικές σας ικανότητες. Οι ακρότητες δεν θα βοηθήσουν κανέναν και πολύ περισσότερο εσάς.
Αισθηματικά
Όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους Υδροχόους, τα θέματα καρδιάς δεν πρόκειται να σας αφήσουν σε ησυχία και από αυτήν την άποψη θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για όλα. Το επιπλέον που σας χαρακτηρίζει είναι οι «περιπέτειες» στο χώρο εργασίας σας ή με συναδέλφους σας. Οι πιο τυχεροί της... παρέας θα εξυπηρετηθούν σφόδρα από μια τέτοια επιλογή, κερδίζοντας πόντους και μπόνους στην δουλειά τους. Στον αντίποδα βέβαια πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός σκανδάλου, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Μήνα-μήνα
Ως προς τα κεντρικά θέματα που μπορεί να σας απασχολήσουν ανά μήνα, σε ένα γενικό πλαίσιο και με οδηγό την Νέα Σελήνη, η «φόρμα» των εξελίξεων διαμορφώνεται ως εξής:
1/1 έως 30/1 Μυστικά, διατροφή, θεραπείες.
31/1 έως 28/2 Προσωπική ανάπτυξη, νέα ενδιαφέροντα, αλλαγή πορείας.
1/3 έως 30/3 Οικονομικά, τροφοδοσία.
31/3 έως 28/4 Μετακινήσεις, ταξίδια, τεχνικός εξοπλισμός, συγγενείς-γνωστοί.
29/4 έως 27/5 Οικογενειακά-περιουσιακά θέματα, σπίτι.
28/5 έως 26/6 Αγαπημένα πρόσωπα, αισθηματικές υποθέσεις.
27/6 έως 26/7 Εργασιακές σχέσεις, υγεία, διατροφή.
27/7 έως 24/8 Σχέσεις, συνεργασίες, δίκες.
25/8 έως 23/9 Οικονομικά, δάνεια, εγγυήσεις.
24/9 έως 23/10 Ταξίδια, σπουδές, νομικές υποθέσεις.
24/10 έως 21/11 Επαγγελματικά, καριέρα, σχέσεις με ισχυρούς.
22/11 έως 21/12 Φίλοι, συλλογικές προσπάθειες.
Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα ισχύει και για όσες ή όσους έχουν ωροσκόπο στον Υδροχόο.

ΙΧΘΥΕΣ
Ετήσιες Προβλέψεις 2014
Γράφει ο Karl Heinz Ottinger
Θα κερδίσω με το δικό μου τρόπο
Γενική εικόνα
Σιγά- σιγά ανεβάζετε στροφές. Από ψαράκι του γλυκού νερού μεταμορφώνεστε σε καρχαρία, διεκδικώντας τη θέση σας που σας αρμόζει. Ίσως στο παρελθόν να κάνατε εσφαλμένες επιλογές όμως το καλό είναι πως φέτος τα αφήνετε αυτά πίσω σας, τουλάχιστον ένα μέρος τους, και κάνετε μια νέα αρχή. Με τον Δία στον 5ο ηλιακό κάποιοι από εσάς θα θελήσετε να «νομιμοποιήσετε» μια σχέση, να αποκτήσετε ένα παιδί και να περάσετε όμορφα. Ο Κρόνος από τον Σκορπιό θα σας βοηθήσει να μάθετε. Βέβαια, μην το επιχειρήσετε αλά Frank Sinatra που έλεγε «my way» γιατί ο Κρόνος στον Σκορπιό λέει «the hard way». Προσπαθήστε να αποκαταστήσετε τις σχέσεις σας με τα άτομα που έχουν εξουσία, με συγγενείς εξ αγχιστείας και απολαύστε τους καρπούς των επιτυχιών σας. Ο κυβερνήτης σας, ο Ποσειδώνας στο ζώδιό σας, στέλνει vibes και προσταγές να δείτε τη ζωή μέσα από ένα άλλο πρίσμα και το «εγώ» να προσανατολιστεί στο εμείς. Ίσως αναζητήσετε την αλήθεια, ίσως να δοκιμάσετε τη φυγή ή να κυνηγήσετε το όνειρο σας. Το ευτύχημα είναι πως ο Κρόνος σας «γειώνει» και έτσι το κυνήγι του ονείρου δεν θα είναι σε καμία περίπτωση χίμαιρα και εφιάλτης. Ο Δίας μετά τις 15/7/2014 θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους και να βελτιώσετε την καθημερινή σας ζωή.

Επαγγελματικά
«Μπορώ να πετύχω πολλά... κάνε στην άκρη μη με σταματάς». Πόσο μπορεί να αντέξει ένας Ιχθύς λίγοι μπορούν να κατανοήσουν. Το 2014 είναι η χρονιά σας και θα αντιληφθείτε ότι είστε επαγγελματικά αμφίβια και εργασιακά παντός καιρού. Αν προσπαθήσετε το 2014 να συνθέσετε τη φαντασία με τη λογική, αφαιρώντας τη φαντασιοπληξία, τότε θα πάρετε πόντους. Η ζωή σας, στον επαγγελματικό τομέα, θα περάσει διακυμάνσεις. Ο Πλούτωνας στον 11ο ηλιακό οίκο δείχνει ότι μέσα από συμμαχίες θα επιβληθείτε ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα κάνετε «τραμπάλα» μεταξύ δόξας και απολαβών και ποιότητας και μαζικής παραγωγής. Οι άλλοι θα έχουν απαιτήσεις αλλά ο Δίας και ο Κρόνος θα σας βγάζουν ασπροπρόσωπους, άσχετα αν οι άλλοι θα σας θεωρούν σαν τον Αστραχάν (το άλογο που είχε ποντάρει ο Θ.Βέγγος σε ταινία) ή τον επιθεωρητή Κλουζώ. Το ζήτημα είναι πως θα δοθούν ιδιαίτερες ευκαιρίες, αφού ο Ποσειδώνας από 23/2/2014 ως τις 17/3/2014 και από 5/9 ως τις 19/10 θα είναι στη μοίρα της γοητείας και θα πετύχετε θαύματα.

Οικονομικά
«Δώσε μου ένα δάνειο... ζωή». Τα οικονομικά σας είναι λίγο χειρότερα από της Ελλάδος, όμως ένας άνεμος αισιοδοξίας πνέει στο μυαλό σας γιατί ρεαλιστικά στις τσέπες σας κάνει αντίλαλο και χρωστάτε σε όσους φορούν παπούτσια. Η παρουσία του Ουρανού στον 2ο οίκο έχει κάνει τα οικονομικά σας ροντέο. Αναζητάτε λύση μέσω της εργασίας αλλά ας όψεται το πρωτογενές πλεόνασμα. Η παρουσία του Κρόνου στον 8ο ηλιακό οίκο έρχεται να σας πει πως καλό είναι να ξεχάσετε δάνεια και να στηριχτείτε στις δικές σας πλάτες. Αυτό θα σας προσγειώσει, αφού αντιλαμβάνεστε πως μόνο μέσα από σωστή διαχείριση μπορείτε να βρείτε λύσεις. Αν περιμένετε χρήματα από υποτροφίες, δανεικά, διατροφές ίσως αυτά να έρχονται καθυστερημένα και η αναμονή τους να σας δημιουργεί προβλήματα, αν δεν τα ψάχνει η Νικολούλη. Βελτίωση θα πρέπει να περιμένετε Σεπτέμβριο – Οκτώβριο που ο Δίας από τον 6ο θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Ουρανού (του 2ου στον 2ο ) και αυτό θα μπορέσει να σώσει την παρτίδα της χρονιάς, αρκεί να μην σας πιάσει η σπατάλη γιατί τα VAN CLEEF όταν κάνει κατάσχεση η εφορία δεν πιάνουν μία. Το ηθικό δίδαγμα είναι «προσέχω για να έχω». Όμως θα πρέπει να καταπολεμήσετε την τάση να τα ρίχνετε όλα στην άδικη κοινωνία γιατί ουσιαστικά έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Η χρονιά μπορεί να είναι η απαρχή ενός νοικοκυρέματος στα οικονομικά, γεγονός που θα έχει αντανάκλαση σε όλους τους τομείς.

Αισθηματικά
«Αρέσω παιδί μου, αρέσω, πώς να το κάνουμε». Ο ερωτισμός, κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, θα δίνει και θα παίρνει. Ο Ποσειδώνας στον 1ο οίκο σας κάνει άκρως γοητευτικούς. Κατά συνέπεια, σημαίνει πως για να μείνετε στο ράφι, στον πάγκο ή σε κάποιο άλλο έπιπλο είναι απίθανο. Με το Δία στον 5ο ηλιακό οίκο υπάρχει η τάση να αναζητήσετε στον έρωτα μια μορφή νομιμότητα ενώ για κάποιους το επιστέγασμα ενός έρωτα ίσως είναι ένα παιδί. Το 2014 θα έχετε σουξέ και σε κάποιους ίσως «σαλέψει» και να την κάνουν την στραβοτιμονιά. Λόγω του τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα παθιασμένες σχέσεις όπως ξαφνικά θα αρχίζουν έτσι και θα τελειώνουν. Η χρονιά θα σας δώσει φτερά όμως για να μην πέσετε όπως ο Ίκαρος ποντάρετε σε σχέσεις που έχουν διάρκεια και είναι ειλικρινείς διότι την εύνοια του Δία θα την έχετε ως τις 15/7, μετά φεύγει...

Ήξεις – αφήξεις, να σου και οι Εκλείψεις
Οι τέσσερις εκλείψεις θα χρωματίσουν αρκετά την χρονιά. Η πρώτη Σεληνιακή στις 15/4 πραγματοποιείται στην 25η μοίρα του Ζυγού στον 8ο ηλιακό σας οίκο. Αποφύγετε την παρόρμηση διότι ζητήματα με δάνεια και δανεικά θα σας απασχολήσουν και μάλιστα αρκετά έντονα. Ίσως ο ψυχολογικός σας κόσμος βρεθεί σε κάποιο συναισθηματικό δίλημμα. Η δεύτερη είναι ηλιακή και πραγματοποιείται στη 29/4 στις 8ο και 52' του Ταύρου. Ζητήματα επικοινωνίας, με αδέρφια θα σας απασχολήσουν. Αποφύγετε καλού – κακού τις υπογραφές, τις συμβάσεις και γενικά κάθε τι που σας δεσμεύει. Η τρίτη, στις 15/10 στην 15η μοίρα του Κριού θα σα δημιουργήσει θέματα στα οικονομικά διότι ίσως κάποια πράγματα τα βλέπετε πιο αισιόδοξα από ό, τι είναι. Η τέταρτη στις 23/10 στην μηδενική μοίρα του Σκορπιού είναι ηλιακή και ζητήματα με το εξωτερικό, τη δικαιοσύνη και συγγενείς εξ αγχιστείας θα σας απασχολήσουν. Μπορείτε όμως να διακριθείτε ή να ευνοηθείτε εδικά οι γεννημένοι μεταξύ 19 και 21/2.

Αποτίμηση – Δυο λόγια αντί επιλόγου
«Δεν θα πάρω απόψε... τηλέφωνο». Η χρόνια είναι η κατάλληλη για να αναδομήσετε τη ζωή σας. Πολλά πράγματα δεν θα σας αγγίζουν, όμως κάποια αλλά θα τα παίρνετε πολύ προσωπικά και μέσα σας. Επαγγελματικά μπορείτε να είσαστε ήρεμοι αλλά δεν χρειάζεται να ακούτε τα λόγια του ενός και του άλλου. Βέβαια οι επιτυχίες σας θα ζορίσουν αρκετά κάποια άτομα που είναι δίπλα σας. Αισθηματικά θα πετάτε και με την είσοδο του Δία στον 6ο ηλιακό θα βελτιωθεί και η καθημερινότητα σας. Μήπως όμως είναι και χρονιά αλλαγών; Ναι, αλλά ευνοϊκών!
Καλή χρονιά!
astrology.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια