Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φωτογραφίες του 2013 που συγκλόνισαν τον κόσμο

Το 2013 φεύγει σε λίγο αφήνοντας πίσω τις φωτογραφίες να μιλούν για τις στιγμές που συγκλόνισαν αυτή την χρονιά τον κόσμο.
Κάθε εικόνα μπορεί να αξίζει όντως όσο χίλιες λέξεις αλλά μερικές φορές σπάνιες φωτογραφίες λένε πολλά περισσότερα από λέξεις και καταγράφονται στο υποσυνείδητό μας.
Λένε μια δυνατή ιστορία, ικανή να αλλάξει τον κόσμο και να δυναμώσει τον καθένα από εμάς:

Οι καταιγίδες αποτελούν σπουδαίο και κάποιες φορές τρομαχτικό θέαμα. Επικείμενη καταιγίδα στη Ρουμανία.
Στην Αυστραλία ένα ασυνήθιστο σύννεφο πάνω από τον ωκεανό.
Αίσιο τέλος για παγιδευμένες φάλαινες – δολοφόνους στην επιχείρηση διάσωσης που τελικά βρήκαν τον δρόμο προς την ανοιχτή θάλασσα.
Στο Σικάγο χαμηλές θερμοκρασίες και όλα φαίνονται σαν ένα γλυπτό από πάγο.
Χιονόπτωση στην Ιερουσαλήμ.
Η ισχυρή μεταμεσονύκτια χιονόπτωση μετέτρεψε την Άγια Πόλη σε μια χειμωνιάτικη χώρα των θαυμάτων.
Ερασιτεχνική φωτογραφία με τρεις ανεμοστρόβιλους στη Σαρδηνία.
Στις 15 Φεβρουαρίου 2013, ένας μικρός αστεροειδής με διάμετρο 17-20 μέτρα και μάζα περίπου 11.000 τόνων, εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τη Ρωσία.
Πλημμύρες στην Ελλάδα.
Φωτογραφία από ένα κορίτσι παγιδευμένο σε μια ισχυρή ροή του νερού.
Ηνωμένες Πολιτείες. Μια τεράστια κατολίσθηση στο Bingham Canyon Mine που "κατέβασε" πάνω από 165 εκατομ. τόνους πετράς και λάσπης.
Χαλάζι στην Οκλαχόμα κατά διάρκεια ενός τυφώνα, φωτογραφία από κάτοικος της.
Πλημμύρες στην Τσεχική Δημοκρατία που έχει οδηγήσει στο προληπτικό κλείσιμο σταθμών του μετρό και στην εκκένωση ενός νοσοκομείου.
Supercell ανεμοστρόβιλοι στο Κολοράντο. Εξαιρετικά έντονη και η φετινή περίοδος των ανεμοστρόβιλων στις ΗΠΑ με ισχυρές καταιγίδες.
Περσείδες 2013.
Οι Περσείδες είναι βροχή διαττόντων (μετέωρα ή πεφταστέρια όπως είναι κοινώς γνωστά στην παράδοση, όπου όταν βλέπεις ένα μπορείς να κάνεις μια ευχή που θα πραγματοποιηθεί). Στην πραγματικότητα δεν είναι αστέρια που «πέφτουν». Πρόκειται για μικρά κομμάτια (μέχρι και σε μορφή σκόνης) τα οποία είναι απομεινάρια του κομήτη Σουίφτ-Τάτλ
Μάχες στους δρόμους της Αιγύπτου , ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο πέφτει από γέφυρα.
Ο φωτογράφος Rolf Maeder κατέγραψε ένα εντυπωσιακό σόου με κεραυνούς στο μεγαλειώδες φαράγγι του Grand Canyon.
Συγκλονιστική φωτογραφία από την καταστροφή που άφησε πίσω του ο τυφώνας Haiyan στις  Φιλιππίνες.
Το 2013 φεύγει σε λίγο αφήνοντας πίσω τις φωτογραφίες να μιλούν για τις στιγμές που συγκλόνισαν αυτή την χρονιά τον κόσμο.
Ανάμεσά τους η φωτογραφία του... σκύλου, που θρηνεί στον τάφο του αφεντικού του και αστυνομικού JasonEllis (φωτο JonathanPalmer / Herald-Leader). Γιατί η αγάπη των ζώων είναι μοναδική, κι όσο η κοινωνία μας δείχνει τον σκληρό της πρόσωπο, τόσο περισσότερο εκτιμάμε αυτή την αληθινή και ατέλειωτη αγάπη.
 www.melwdos.net
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια