Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

To do list: μη ξεχάσω πριν δεσμευτώ να…

Καλώς ή κακώς, η αλήθεια είναι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν έναν προορισμό (που έλεγαν και οι γιαγιάδες μας) σε τούτη τη ζωή: το γάμο (κανονικά είναι τη διαιώνιση του είδους, αλλά ας αρχίσουμε από τα εύκολα) .
Άντε τη συμβίωση.
Και για να το …

ρίξουμε το επίπεδο, λόγω κρίσης, άντε τη συγκατοίκηση.
Ειλικρινά όμως, λίγοι είναι αυτοί που επιμένουν (για πάντα όμως) ότι «ααα, όχι εγώ θέλω να μένω μόνος/η μου, χωρίς να έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου».
Αυτό μπορεί κάποιος να το υποστηρίζει και να το εφαρμόζει για κάμποσο καιρό, αλλά κακά τα ψέματα και η συντροφικότητα έχει τη χάρη της.
Πριν όμως φτάσετε στο «I do» είστε σίγουροι ότι δεν έχετε κανένα απωθημένο;
Καμία κρυφή επιθυμία, που αν δεν την ικανοποιήσετε, δε θα ρίξετε ευθύνες για το ανικανοποίητο «θέλω» σας στο έτερον ήμισυ (όταν περάσουν τα μέλια);
Και άντε να το κάνουμε πιο απλό: έχετε τσεκάρει τη λίστα με τα πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να έχετε κάνει πριν αποφασίσετε να μοιραστείτε τη …νυφική παστάδα (την κρεβατοκάμαρα εν πάσει περιπτώσει) για το υπόλοιπο της ζωής σας;
Για ελέγξτε παρακαλώ μία ακόμα φορά…
1. Ταξίδι με αδερφή ή φίλες.
Εννοείται γυναικοπαρέα με απαγορευτικό (σαν αυτό της ΕΜΥ στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα) για κάθε ίχνος φίλου, αρραβωνιαστικού, άντρα τέλος πάντων.

2. Ταξίδι με τον μέλλοντα κύριο της κυρίας.
Αφού διασκεδάσετε με τις φίλες καλό είναι να έχετε μία ιδέα του τι σας επιφυλάσσει το μέλλον. Εξάλλου τον σύντροφο στην καθημερινότητα και στις διακοπές τον μαθαίνει κανείς.

3. Να έχετε παρατήσει και παρατηθεί.
Για να εκτιμήσετε τη σημασία της δέσμευσης με ένα άλλο άτομο, επιβάλλεται να σας έχουν παρατήσει (για άγνωστο λόγο ακόμα καλύτερα, το δράμα βοηθάει εδώ) και να έχετε παρατήσει και εσείς με τη σειρά σας (έτσι για την εκδίκηση).

4. Στα πιο …σοβαρά της υπόθεσης. 
 Μην αποφασίσετε να μπείτε σε δεσμεύσεις τύπου συζώ και μοιράζομαι (φυσικά και τα έξοδα) αν πρώτα δεν έχετε βάλει σε τάξη τα οικονομικά σας. Extra για τσάντες, παπούτσια κ.λπ αντικαθίστανται (τουλάχιστον προσωρινά) από χρήματα για πετρέλαιο, ξύλα κ.α. Εξάλλου, με το έτερον ήμισυ σπίτι, με τέτοια οικονομική κρίση και τέτοιον καιρό, που θα πάτε για να χρειαστείτε και καινούριο outfit;

5. Πριν το απονενοημένο διάβημα της δια βίου δέσμευσης, καλό θα ήταν να έχετε μείνει μόνες σας.
Ολομόναχες όμως. Να ξέρετε να χειρίζεστε ένα σπίτι, σαν άλλη Ελενίτσα του Αντωνάκη του Κοκοβίκου δηλαδή (από την ταινία «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα», φυσικά). Extra tip: είδατε τι έπαθε η Ελενίτσα όταν πέρασε την κουλούρα; Και ναι (για τις δύσπιστες) όλα αυτά επειδή δεν είχε φροντίσει να ελέγξει τη λίστα της, έγιναν.
6. Μείνετε και με τον σύντροφο αργότερα.
 Για να τον δείτε πώς είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ, όχι μόνο στα ραντεβού που έρχεται χαμογελαστός και αεράτος. Η γνωστή παροιμία «γουρούνι στο σακί» έχει κάποιο λόγο που βγήκε, δε νομίζετε;

7. Μπορεί να ακουστεί παλαιομοδίτικο αλλά πριν δεσμευτείτε μάθετε να μαγειρεύετε.
Έστω μία μακαρονάδα. Και αυτό όχι μόνο για να περιποιείστε τον σύντροφο (προς αποφυγή παρεξηγήσεων το ίδιο οφείλει να κάνει και αυτός) αλλά πόσο delivery πια (για να μη μιλήσουμε για τις μέρες που θα αργεί ο κατά τ΄ άλλα υπέροχος μάγειρας -σύντροφος και δε θα έχει αφήσει τίποτα στο φούρνο);

8. Η νηνεμία μετά τον μεγάλο καυγά.
Έρωτας χωρίς πείσματα δεν έχει νοστιμάδα, γι’ αυτό και εσείς φροντίστε να «αρπαχτείτε» με το έτερον ήμισυ πριν βάλετε το κλειδί στην πόρτα του καινούριου σας σπιτιού.

9. Ξεκινήστε και συνεχίστε με την καριέρα σας ή εγκαταλείψτε, αν το θέλετε.
Και στις δύο περιπτώσεις πάντως φροντίστε η επιλογή σας να μην είναι βεβιασμένη, γιατί ο τσακωμός που είπαμε παραπάνω δε θα αργήσει να έρθει…ξανά.
tampouloukia.gr/clickatlife

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια