Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Jonas Zimnicki: θριαμβεύει με επιμονή

Η θέληση του Jonas Zimnicki υπερκαλύπτει την αναπηρία του
Δεν το βάζει κάτω ο Jonas Zimnicki.
Aναγκάστηκε στα 19 του να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού, λόγω εκ γενετής δυσμορφίας αλλά δεν άφησε αυτή τη δυσκολία να τον....
εμποδίσει από τα όνειρά του.
Αρχικά, μετακομίζοντας από τη γενέτειρά του τη Λιθουανία στη Βρετανία, επιδίωξε να συμμετάσχει στην ολυμπιακή ομάδα της χώρας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Προπονήθηκε σκληρά αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι παρακολούθησε τους αγώνες από τον καναπέ του.
Στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται ως γυμναστής στο Cambridge και επισκεπτόταν σχολεία μιλώντας στα παιδιά για τη σημασία της καλής φυσικής κατάστασης και πώς να την αποκτήσουν και να τη διατηρήσουν.
Ένας συνάδελφός του τού πρότεινε να αρχίσει να προπονείται για fitness modelling και τού έδωσε συμβουλές για τη διατροφή και την άσκηση που θα έπρεπε να ακολουθήσει.
Αφοσιώθηκε στο νέο του στόχο και επιβραβεύτηκε για το πείσμα, την επιμονή και την εργατικότητά του.
Συμμετείχε στον διαγωνισμό Miami Pro UK Championships και βγήκε τέταρτος μεταξύ περισσότερων από σαράντα συμμετεχόντων.
«Το διασκέδασα πολύ, δεν ήξερα πώς θα με αντιμετωπίσει το κοινό αλλά όλοι με στήριξαν πολύ. Με πλησίασαν περιοδικά και πρακτορεία που δεν είχαν ξαναδεί άνθρωπο με ακρωτηριασμένο πόδι να κάνει ό,τι εγώ. Δεν θέλω να πω σε κανέναν που έχει παρόμοιο πρόβλημα με μένα τι να κάνει με τη ζωή του αλλά μπορώ να κάνω κάτι και αυτό ίσως κάποιους να εμπνεύσει», τόνισε στη Daily Mail.
Ο Jonas διαθέτει επίσης πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό κι έτσι κέρδισε το πρώτο βραβείο στο τμήμα «fancy dress» του διαγωνισμού εμφανιζόμενος ντυμένος ως πειρατής με… ξύλινο πόδι. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια