Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Άγιε μου Βασίλη θέλω να μου φέρεις χρήματα

Την πλάτη τους γυρίζουν φέτος οι Έλληνες στα ρούχα και στα ηλεκτρονικά είδη και από τον… Άγιο Βασίλη ζητούν καλύτερα ζεστό μετρητό! 
Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα της Deloitte, οι Έλληνες φέτος δεν πρόκειται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για δώρα Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με την έρευνα....

τα χρήματα που έχουν σκοπό να ξοδέψουν την εορταστική περίοδο, έχουν μειωθεί κατά 12,8%. Αντίθετα στην υπόλοιπη Ευρώπη το ποσό αυτό υπολογίζεται στα 450 ευρώ, αυξημένο για πρώτη φορά από το 2008, με τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης να είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν τα περισσότερα.
ereuna1.jpg
Οι Έλληνες πάλι, σε ποσοστό 65% θεωρούν αρνητική την οικονομική κατάσταση και μόνο το 10% πιστεύει ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις.
Παρ΄όλ΄ αυτά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, καταγράφετε σύμφωνα με την έρευνα ανοδική τάση στο πώς περιγράφουν  οι πολίτες την καταναλωτική τους δύναμη σε σχέση με πέρσι.
Πώς θα προτιμήσουν όμως οι Έλληνες να ξοδέψουν φέτος τα Χριστούγεννα τα χρήματά τους;
Μεγάλος χαμένος είναι τα ταξίδια, αφού μόνο το 19% θα επιλέξει να αποδράσει από την καθημερινότητά του για λίγες μέρες. 
Αντίθετα στις προτεραιότητες των Ελλήνων είναι το φαγητό, τα δώρα και οι κοινωνικές επαφές με ποσοστό 27%.
ereuna2.jpg
Και μπορεί το 78% των Ελλήνων να λέει ότι τα έσοδά του έχουν μειωθεί, όμως το 45% από αυτούς δήλωσαν ότι θέλουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα τα Χριστούγεννα για να… «ανέβει» ψυχολογικά και να ξεχάσει για λίγο την κρίση.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη πάλι, οι πολίτες κατά 83% θα περιμένουν τις εκπτώσεις για να κάνουν τις αγορές τους, ενώ ανοδική τάση παρουσιάζουν και οι αγορές μέσω ίντερνετ.
www.e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια