Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η κόρη του Τ. Σαβάλας

Το όνομά της έχει συνδεθεί με τον «Κότζακ».
Η ίδια ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι ανακαλύπτοντας τα μέρη των προγόνων της αλλά και τον... πλανήτη Μύκονος.
Η 26χρονη Ariana Savalas, κόρη του αξέχαστου Ελληνοαμερικανού αστέρα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Τέλη Σαβάλας, ακολουθεί τα χνάρια του στη showbiz.
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει στην....

«Espresso», περιμένει με αγωνία την απάντηση στην αίτηση που έχει κάνει για να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.
«Το αποφασίσαμε μαζί με τον αδελφό μου, Χρήστο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουμε τη μνήμη του πατέρα μας. Η αίτηση του Χρήστου έγινε δεκτή πριν από λίγο καιρό και έτσι έχει πια διπλή υπηκοότητα: εκτός από Αμερικανός, είναι πλέον και ένας περήφανος Ελληνας πολίτης. Η δική μου αίτηση βρίσκεται ακόμη υπό αξιολόγηση. Ελπίζω κι εύχομαι να πάρω και εγώ την ελληνική υπηκοότητα. Το θέλω πολύ».
Η επικοινωνία μας με την Αριάνα Σαβάλας στο Λος Αντζελες, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία της, δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Η ίδια ταξιδεύει πολύ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ξεκινώντας την καριέρα της πριν από μερικά χρόνια, ασχολήθηκε τόσο με την τέχνη της υποκριτικής όσο και με το τραγούδι. Πλέον ο τομέας της μουσικής φαίνεται να κερδίζει περισσότερο την προσοχή της.
«Η ηθοποιία και το τραγούδι είναι δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες της ζωής μου. Ωστόσο η δημιουργία και η ερμηνεία τραγουδιών είναι ο τομέας στον οποίο έχω γίνει περισσότερο γνωστή και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό. Αυτή την εποχή βρίσκομαι στο στούντιο τελειώνοντας  τις ηχογραφήσεις του πρώτου μου ολοκληρωμένου άλμπουμ, το οποίο θα βγει στην αμερικανική αγορά στις αρχές του 2014» λέει.
«Παράλληλα συμμετέχω σε αρκετά live shows με την μπάντα μου ταξιδεύοντας σε διάφορες πόλεις της Αμερικής. Πρόσφατα κάναμε μια εμφάνιση σ' ένα καταπληκτικό μέρος στο Λος Αντζελες, το οποίο λέγεται Rockwell και θεωρείται πολύ σικ».
Ο Τέλης Σαβάλας έκανε τρεις γάμους και απέκτησε πέντε παιδιά. Η Αριάνα είναι το μικρότερο σε ηλικία παιδί του, καρπός της ένωσης του διάσημου Ελληνοαμερικανού με την Τζούλι Χόβλαντ, μια πανέμορφη ταξιδιωτική πράκτορα από τη Σκανδιναβία. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στις 16 Αυγούστου του 1977, τη μέρα που πέθανε ο Ελβις Πρίσλεϊ. Η Τζούλι ήταν φανατική θαυμάστρια του «βασιλιά της ροκ»  και είχε στεναχωρηθεί πολύ με την είδηση του θανάτου του.
Ερχόμενη με τους γονείς της στο Λος Αντζελες από τη Μινεσότα, όπου ήταν ο τόπος κατοικίας τους, έτυχε να καταλύσουν στο ξενοδοχείο «Sheraton Universal». Εκεί έμενε μόνιμα σχεδόν ο Τέλης Σαβάλας. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε στο μπαρ του ξενοδοχείου και ο έρωτας μεταξύ τους ήταν κεραυνοβόλος. Εφτά χρόνια μετά παντρεύτηκαν και απέκτησαν μαζί τον Χρήστο και την Αριάνα. Και οι δύο βαφτίστηκαν στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας.
«Το όνομά μου ήταν επιλογή της μητέρας μου. Το είχε δει στον ύπνο της τη βραδιά που έμεινε έγκυος σε μένα και το είχε αποφασίσει από τότε. Είναι ένας συνδυασμός του ονόματος του πατέρα μου (Αριστοτέλης) και της μητέρας μου (Τζούλι Αν)», λέει η 26χρονη τραγουδίστρια της τζαζ και ηθοποιός.
Ο Τέλης Σαβάλας είχε παθολογική αδυναμία στη μικρή του κόρη και τη φώναζε στα ελληνικά «κούκλα μου». Δυστυχώς, ο καρκίνος τούς χώρισε απότομα όταν η Αριάνα ήταν μόλις 7 ετών. «Μπορεί να πέρασα μόνο εφτά χρόνια με τον πολυαγαπημένο μου πατέρα, όμως δεν θα τα άλλαζα ούτε με μία ολόκληρη ζωή με οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο ως πατέρα» εξηγεί η Αριάνα, εκφράζοντας τα δυνατά συναισθήματα που νιώθει.
«Η οικογένειά μου ήταν πολύ δεμένη και έτσι εξακολουθεί να είναι μέχρι τώρα. Ειδικά την περίοδο που ήμουν μικρή το σπίτι μας είχε πάντοτε  κόσμο. Θυμάμαι τα ξαδέρφια μου να φτιάχνουν τηγανίτες μετά τα μεσάνυχτα και να τις τρώμε παρέα με γέλια και φωνές. Ολα τα παιδιά του πατέρα μου και οι πρώην γυναίκες του έρχονταν συχνά για φαγητό, ενώ κάναμε και διακοπές μαζί. Ισως να φαίνονται παράξενα όλα αυτά σε κάποιον που τα παρατηρεί απ' έξω, ωστόσο δεν θα μπορούσα να είχα ζητήσει κάτι περισσότερο ως παιδί. Ημουν πλήρης».
Οσο για την πιο ζωντανή ανάμνηση που έχει η Αριάνα από τον πατέρα της; «His big, fat beautiful smile» μας  λέει στα αγγλικά, κάνοντας λογοπαίγνιο με τον τίτλο της ταινίας «My big, fat Greek wedding».
«Αυτό θυμάμαι πιο έντονα από εκείνον, το μεγάλο, ζεστό και όμορφο χαμόγελό του». Τη ρωτάμε πώς της φαίνεται που ο ηθοποιός Βιν Ντίζελ θα υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη τον Κότζακ, έναν χαρακτήρα που συνδέθηκε άρρηκτα με τον πατέρα της τις δεκαετίες '70 και '80. «Το σίγουρο είναι πως διαθέτει τη φαλάκρα που χρειάζεται για τον ρόλο. Είναι καταπληκτικός ηθοποιός και είμαι σίγουρη ότι θα κάνει υπέροχη δουλειά» σχολιάζει.
Οι διακοπές σε Μύκονο και Σαντορίνη
Το καλοκαίρι η θυγατέρα του «Κότζακ» ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. «Μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να ξαναγυρίσω όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για να κάνω μια συναυλία για τους συμπατριώτες του πατέρα μου. Μάλιστα ένας πολύ διάσημος Ελληνας συνθέτης, ο Μίμης Πλέσσας, είναι οικογενειακός μας φίλος και τον θαυμάζω απεριόριστα. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί του μια μέρα», λέει Αριάνα στην «Espresso της Κυριακής».
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της επισκέφτηκε τον Γέρακα Λακωνίας, τόπο καταγωγής των προγόνων της. Είχε, δε, την ευκαιρία να κάνει tour και στα κοσμικά νησιά Μύκονο και Σαντορίνη. «Η Μύκονος είναι το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα. Αγάπησα και τη Σαντορίνη πολύ, όμως όταν είσαι στη Μύκονο νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη! Το νησί αυτό θα μπορούσε να κάνει το Λας Βέγκας να πεθάνει από ντροπή!
Ο κόσμος απολαμβάνει το δείπνο του στις 2 το πρωί. Μία ώρα μετά, στις 3, βλέπεις γεμάτες τις καφετέριες και τα εμπορικά καταστήματα του νησιού, ενώ ο κόσμος πηγαίνει στα clubs μετά τις 4 το βράδυ και μένει εκεί χορεύοντας μέχρι την άλλη μέρα το μεσημέρι. Δεν ήμουν ποτέ party animal, αλλά περιτριγυρίζομαι από καλλιτέχνες και ανθρώπους της νύχτας από τα παιδικά μου χρόνια. Πραγματικά, λατρεύω αυτή την ενέργεια που υπάρχει στη Μύκονο».
Το ούζο, ο τέλειος άνδρας και ο γάμος
Η Αριάνα Σαβάλας δεν μιλάει ελληνικά. Σε αντίθεση με τη μητέρα της, η οποία τα έμαθε άπταιστα για χάρη του πατέρα της, οι δικές της γνώσεις περιορίζονται σε μερικές λέξεις και φράσεις, όπως για παράδειγμα «το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά». Κι αυτές όμως τις λέει μόνο αφού έχει πιει τα ουζάκια της.
«Πιστεύω ότι το ούζο μοιάζει με το κάπνισμα. Την πρώτη φορά που το δοκιμάζεις αναρωτιέσαι: “Ποιος ηλίθιος θέλει να το κάνει αυτό;” Μετά όμως το συνηθίζεις σιγά σιγά και αρχίζει να σου αρέσει» αναλύει το σκεπτικό της. Οσο για το ελληνικό φαγητό; «Είναι το αγαπημένο μου! Λατρεύω όλα τα φαγητά που μαγειρεύονται στην Ελλάδα. Το ελληνικό φαγητό που μαγειρεύεται στην Αμερική είναι κι αυτό νόστιμο, αλλά όχι τόσο. Οι γεύσεις εδώ είναι διαφορετικές, και το κατάλαβα για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι» λέει.
Το πρώτο single της 26χρονης τραγουδίστριας που σημείωσε επιτυχία είναι το «Perfect Man». Στο βιντεοκλίπ του, μάλιστα, έπαιξε μαζί της ο αστέρας της τηλεοπτικής σειράς «Grey's Anatomy», Ερικ Ντέιν. «Είναι υπέροχος: Περάσαμε τέλεια στα γυρίσματα. Είχε πολλή πλάκα» λέει.
Πώς είναι ο «τέλειος άντρας» για την Αριάνα Σαβάλας; «Δεν θέλω τον τέλειο άντρα, θέλω κάποιον αυθεντικό και ειλικρινή. Εναν άνθρωπο που να εκτιμάει τις αξίες της οικογένειας, να αγαπάει τα ζώα, και ιδιαίτερα τα σκυλιά, να είναι υπομονετικός, ευγενικός και να μας συνδέει κοινή αίσθηση του χιούμορ. Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής μου έχει δείξει πως όταν ψάχνεις για το τέλειο απογοητεύεσαι. Γι' αυτό έγραψα και το τραγούδι “Perfect Man”. Το θέμα είναι το πώς αισθάνεσαι για τον άλλο. Οχι το να είναι αψεγάδιαστος. Είσαι απόλυτα, βαθιά και τρελά ερωτευμένος; Αυτό μετράει και τίποτε άλλο».
Δεν θα μπορούσαμε να μην τη ρωτήσουμε, βέβαια, αν θα ήθελε να παντρευτεί στην Ελλάδα; «Χα, χα, χα! Μόλις βρω τον γαμπρό, θα σε ενημερώσω» απαντάει.
ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια