Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Προϊόντα που δεν ανακυκλώνονται

Πολλά από τα προϊόντα που φαινομενικά προέρχονται από ανακυκλώσιμα υλικά, στην πραγματικότητα δεν ανακυκλώνονται και πρέπει να τοποθετούνται σε συμβατικούς κάδους σκουπιδιών.
Ο κύριος Δημήτρης Χωματίδης, Μηχανικός Περιβάλλοντος και συνεργάτης της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης, διευκρινίζει τι πρέπει να προσέχουμε:

"Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά για τα κουτιά της πίτσας.
Εκείνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι όλα αυτά τα κουτιά διαθέτουν μια δεύτερη εσωτερική βάση, η οποία μπορεί να ανακυκλωθεί.
Αφαιρούμε λοιπόν το πρώτο χαρτί το οποίο περιέχει λίπη ή υπολείμματα φαγητού, συμπιέζουμε τη δεύτερη εσωτερική βάση και την αφήνουμε στους μπλε κάδους.

Όσον αφορά στις πλαστικές σακούλες θα πρέπει να διαχωρίζονται από τα σκουπίδια που περιέχουν κατά τη ρίψη τους στους μπλε κάδους.

Τα cd, το αφρολέξ, το αλουμινόχαρτο, τα κεραμικά, το σύρμα και οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή δεν πρέπει να τοποθετούνται στους κάδους ανακύκλωσης.
Επίσης, το τζάμι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο κατά την αποκομιδή και ενδέχεται να προκαλέσει τραυματισμό στους εργαζόμενους.

Τα γυάλινα μπουκάλια αντίθετα και γενικότερα οι γυάλινες αλλά και οι ξύλινες συσκευασίες, είναι ανακυκλώσιμες.

Επιπλέον, εκείνο που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει είναι πως τα παιχνίδια που λειτουργούν με μπαταρίες δεν ανακυκλώνονται διότι είναι ηλεκτρικές συσκευές και σαν τέτοιες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Τέλος, τα καπάκια των πλαστικών μπουκαλιών καλό θα είναι να αφαιρούνται προτού τα μπουκάλια συμπιεστούν και τοποθετηθούν στους μπλε κάδους".
Κέλλυ Φαναριώτη-metrogreece

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια