Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Για να μη μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια

Δεν υπάρχουν μόνο τρόποι να φύγει η άσχημη μυρωδιά από τα ρούχα.
Ο προφανής τρόπος για να απαλλαγείτε από τη δυσοσμία στα παπούτσια σας είναι να τα πλύνετε πολύ καλά με απορρυπαντικό για τα ρούχα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν στον ήλιο.

Δείτε μερικούς άλλους τρόπους να αποφύγετε την άσχημη μυρωδιά από παπούτσια:
Σόδα, για παπούτσια που μυρίζουν φρεσκάδα.
Ιδανική για τα αθλητικά παπούτσια και όχι μόνο.
Για να αντιμετωπίσετε λοιπόν την άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα.
Γεμίστε παλιές κάλτσες με σόδα και βάλτε της στο εσωτερικό του παπουτσιού.
Αφήστε τα έτσι για όλο το βράδυ και το πρωί οι μυρωδιές θα έχουν μειωθεί, η τυχόν υγρασία θα έχει απορροφηθεί και θα μυρίζουν πολύ πιο ευχάριστα.
Να μερικές ιδέες για το πώς γενικότερα θα κρατήσετε τα πόδια των παιδιών σας καθαρά και υγιή:

- Φροντίστε να πλένετε και να στεγνώνετε πολύ καλά τα πόδια τους ώστε να μην μένει υγρασία και γίνονται έτσι φιλικά προς τα βακτήρια. Ένα baby ταλκ για τα πόδια είναι ιδανικό.

- Προσοχή στην ποιότητα της κάλτσας που φοράνε.
Προτιμήστε βαμβακερές ή μάλλινες ώστε να μπορούν να αναπνέουν.

- Tα παπούτσια είναι σημαντικό να είναι από δέρμα ή από υλικά που αναπνέουν, ώστε το πόδι να μην ασφυκτιά και ιδρώνει υπερβολικά. Επίσης, οι ειδικοί προτείνουν πως εάν υπάρχει πρόβλημα κακοσμίας πρέπει το παιδί να έχει παραπάνω από ένα ζευγάρι παπούτσια ώστε να μπορείτε να τα αερίζετε καλά πριν τα ξαναφορέσει (τουλάχιστον 24 ώρες).

- Τέλος μπορείτε να τους κάνετε ποδόλουτρο μέσα σε μια λεκάνη όπου θα έχετε βάλει μερικές κούπες μαύρο τσάι που θα έχετε αφήσει να γίνει χλιαρό. Αυτό μπορείτε να το κάνετε για μια εβδομάδα και τα πόδια θα σταματήσουν να μυρίζουν αλλά και να ιδρώνουν όπως πριν.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια