Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φλογερά ειδύλλια με άδοξο τέλος

Τα ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου έφτασαν κοντά στο γάμο αλλά στο τέλος χώρισαν.  
Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικούς από αυτούς τους έρωτες:

Δέσπω Διαμαντίδου-Δημήτρης Παπαμιχαήλ 
Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έχει συνδέσει το όνομα του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη,  καθώς ο ερωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. 
Όμως ο ηθοποιός πριν την Αλίκη, είχε ερωτευτεί την Δέσπω Διαμαντίδου, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ζωή του αλλά και στην επαγγελματική του εξέλιξη. Το πνεύμα και η μόρφωση της ήταν αυτό που τον μάγεψε και τον εντυπωσίασε, καθώς  η  Δέσπω μιλούσε πέντε γλώσσες.
Οι δυο τους συναντήθηκαν στην σκηνή δεκατρείς φορές, με αποκορύφωμα το έργο «Κολόμπο», με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Εκεί  Δημήτρης και Αλίκη ένιωσαν έλξη ο ένας για τον άλλον και η σχέση του με την Δέσπω τελείωσε.
Άννα Καλουτά-Λάμπρος Κωνσταντάρας.
Η σχέση της Άννας Καλουτά και του Λάμπρου Κωνσταντάρα ξεκίνησε με τσακωμούς. Έπαιζαν μαζί στο θίασο της Κοτοπούλη και οι καυγάδες τους ήταν πάντα για το θέατρο.
Όταν τους ρώταγαν αν είναι ερωτευμένοι, ο Λάμπρος απαντούσε: «Εγώ μ’αυτήν την ψηλογαϊδουρά;» και η Άννα: «Εγώ με αυτόν τον άχαρο ψηλέα;». Στην ερωτική τους σκηνή τα φιλιά αρχικά ήταν ψεύτικα, μέρα με την μέρα όμως έγιναν αληθινά και έτσι ξεκίνησε ο μεγάλος και ανεκπλήρωτος έρωτας.
Το ζευγάρι αγαπήθηκε και για την Άννα Καλουτά ήταν ο πρώτος άντρας που δόθηκε ερωτικά αλλά η μοίρα τους έπαιξε άγριο παιχνίδι. Κάποια στιγμή έμεινε έγκυος και αναγκάστηκε να χάσει τα δυο αγόρια από διπλή κύηση, επειδή δεν ήταν παντρεμένοι.
Η σχέση τους κράτησε πέντε χρόνια από το 1949 μέχρι το 1954.
Σπεράντζα Βρανά-Κώστας Βουτσάς
Η Σπεράντζα Βράνα έπαιζε στο θέατρο Ακροπόλ και εκεί γνώρισε το νέο ταλέντο του ελληνικού κινηματογράφου Κώστα Βουτσά.
Η σχέση τους εξελίχτηκε σε έναν μεγάλο έρωτα, με καυγάδες, ζήλιες  ακόμα και ξύλο. Η ηθοποιός έγραψε στο βιβλίο της «Τολμώ»:«
Ο Κώστας ήταν τρομερά φιλόδοξος, μεγαλομανής, αριβίστας. Ήξερε να ελίσσεται. Χρησιμοποιούσε όλα τα κόλπα για να πετύχει τους σκοπούς του. Καλοπερασάκιας. Στην αρχή μού έκανε τον πολ΄θ ερωτευμένο, έκανε ότι μπορούσε για να με ευχαριστήσει. Μου αγόραζε δίσκους με λατινοαμερικανικούς ρυθμούς, μου έκανε τον Danny Kaye για να γελάσω. Αν μ’αγάπησε(που με αγάπησε), αυτό συνέβη αργότερα. Όσο η σχέση μας έδενε πιο γερά, άρχισε τις ζήλιες. Όλα αυτά τα μικροκαυγαδάκια είχαν σαν αποτέλεσμα να τη βρίσκουμε πιο ωραία ερωτικά. Ο Κώστας ήταν φιλόδοξος και βιαζόταν να φτάσει ψηλά. Η σχέση μας πέρασε από πολλά στάδια, μέχρι και ξύλο έπεσε στον πρώτο μας καυγά.».

Τελικά αποφασίζουν να παντρευτούν και ο γάμος προγραμματίζεται για την άνοιξη και ο μήνας του μέλιτος θα ήταν ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Όταν όμως ο Βουτσάς  της είπε ότι μετά τον γάμο θα παρατήσει το θέατρο, δεν το δέχτηκε και χώρισαν οριστικά.
apospasma.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια