Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

47 Ronin: Ο Keanu Reeves επιστρέφει

Πάει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που απολαύσαμε τον Κιάνου Ριβς σε μεγάλο κινηματογραφικό ρόλο.
Ήρθε η ώρα να τον απολαύσουμε ξανά "παντρεμένο" με την ιαπωνική παράδοση και με τους 47 Ronin, δηλαδή τους σαμουράι που στερούνται αρχηγό...
O Κιάνου Ριβς επανέρχεται στο κινηματογραφικό προσκήνιο, αλλά σε καμία περίπτωση μόνος:

αυτή τη φορά ηγείται μιας ομάδας ταλαντούχων Ιαπώνων ηθοποιών, σε μια ταινία επικής φαντασίας και καταιγιστικής δράσης που αναβιώνει, σε μοναδικό 3D, μια από τις διαχρονικότερες ιστορίες – θρύλους αυτοθυσίας κι εκδίκησης της ιαπωνικής παράδοσης του 18ου αιώνα.
Μία ομάδα εξόριστων Σαμουράι επιδιώκουν να αποκαταστήσουν την τιμή τους και να εκδικηθούν τον προδότη που ευθύνεται για τον θάνατο του Δασκάλου τους. Ο Κάι είναι ο συμπολεμιστής τους, που θα τον αμφισβητήσουν, ειδικά όταν ερωτευτεί την Μίκα, την κόρη του αφέντη τους. Η ταινία ακολουθεί την αποστολή των Ronin που θα δοκιμάσουν το κουράγιο τους, το θάρρος τους, την ψυχή τους, αλλά και την μεταξύ τους εμπιστοσύνη σε μια προσπάθεια ανάκτησης της χαμένης τους γης και κατάκτησης της αιωνιότητας.
Ο Κιάνου Ριβς υποδύεται τον απόκληρο Κάι, ένα ορφανό που μεγάλωσε στο χωριό Άκο, απ’ όπου και τον απέρριψαν ως μπάσταρδο. Ως παιδί, εκπαιδεύτηκε από υπερφυσικά όντα, τους Τένγκου, από τους οποίους και έφυγε όταν συνειδητοποίησε πως δεν ήθελε να γίνει σαν εκείνους.
Ο βασιλιάς Ασάνο είναι εκείνος που τον βρίσκει στο δάσος και τον σώζει κι έτσι ανατρέφεται ως πολεμιστής, όντας, κρυφά, ερωτευμένος με την κόρη του Ασάνο, τη Μίκα. Μετά τη δολοφονία του βασιλιά, ο Κάι, προσπαθώντας να γίνει αποδεκτός, διατηρώντας συνάμα την ατομικότητά του, συμμαχεί με τους Ronin με σκοπό την εκδίκηση και χάρη στη δαιμονική του δύναμη μάχεται μέχρι εσχάτων, ορίζοντας τη μοίρα των υπολοίπων.
Μια αναζήτηση με πολλές δοκιμασίες και σκηνές καταιγιστικής δράσης, αλλά και με απειλητικά, υπερφυσικά όντα να συμπληρώνουν το «καστ» αυτής της χορταστικής περιπέτειας.
Την ταινία σκηνοθετεί ο 33χρονος Καρλ Ρινς, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της διαφήμισης.
 Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Ο θρύλος των 47 Ronin είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ιαπωνία, με τις τράπεζες και τα σχολεία να παραμένουν κλειστά ανήμερα της επετείου της αυτοθυσίας των 47!

• Όταν ο σκηνοθέτης πρωτοδιάβασε το σενάριο ενθουσιάστηκε με το θέμα του έρωτα, τα υπερμεγέθη σκηνικά και τα φανταστικά όντα που όλα τοποθετούνται στη βάση ενός πραγματικού, ιστορικού γεγονότος. Ακόμα τα θέματα της τιμής, της εκδίκησης και του έρωτα είναι παγκόσμια, κι έτσι κάθε θεατής ταυτίζεται άνετα με τα συναισθήματα των χαρακτήρων και τις πράξεις τους ενάντια στην αδικία που υπέστησαν οι σαμουράι. Όλα αυτά με μια πιο σύγχρονη ματιά (επιστημονική φαντασία, υπερήρωες), ώστε το κοινό να ταυτιστεί.

• Οι συντελεστές ψάχνοντας ως πρωταγωνιστή κάποιον με την εμφάνιση, τη σωματική ρώμη και την ενέργεια που απαιτούσε ο ρόλος του Κάι, του (επινοημένου από τους δημιουργούς) απόκληρου ήρωα που συνδέει τους δύο κόσμους (ανθρώπινο και υπερφυσικό) προσέγγισαν τον Κιάνου Ριβς, ο οποίος απάντησε άμεσα θετικά και παρέμεινε πιστός -συμμετείχε ενεργά ακόμα και στη διαμόρφωση του σεναρίου- καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύχρονης παραγωγής της ταινίας.

• Το καστ συμπληρώνουν διακεκριμένοι Ιάπωνες ηθοποιοί: ο Χιρογιούκι Σανάντα (έξι υποψηφιότητες για ιαπωνικά βραβεία και δύο νίκες), η Κο Σιμπασάκι (ένα από τα φαινόμενα της μουσικής βιομηχανίας της Ιαπωνίας), η υποψήφια για Όσκαρ Ρίνκο Κικούτσι (Babel, Pacific Rim) και ο Ταντανόμπου Ασάνο (Thor).

• Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα σε Βουδαπέστη και Λονδίνο (Shepperton Studios) και σε αυτά έλαβαν μέρος πάνω από 900 κομπάρσοι. Ιδιαίτερη εκπαίδευση ακολούθησαν όλοι οι ηθοποιοί –ακόμα και ο εξοικειωμένος με τις πολεμικές τέχνες Κιάνου Ριβς- ώστε να χειρίζονται τα ιαπωνικά όπλα.
in.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια