Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κλειστά τα Τέμπη στις 12 και 13 Νοεμβρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις -με εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων- θα εφαρμοστούν στα Τέμπτη στις 12 και 13 Νοεμβρίου, λόγω εργασιών συντήρησης των κατασκευών βροχοπροστασίας.
Αναλυτικά, κατά τις ώρες 07:00 - 20:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), από τον....

κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου. Μετά τις 20:00 ο δρόμος θα δίνεται και πάλι στην κυκλοφορία.
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
Προς Θεσσαλονίκη:
  • Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται:
* είτε από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό (εναλλακτική διαδρομή δυτικού άξονα).
* είτε από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ύψος του Κλειδιού Ημαθίας (εναλλακτική διαδρομή κεντρικού άξονα).
  •  Όλα τα Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας - Αγιάς - Αγιοκάμπου - Βελίκας - Κόκκινο Νερό - Στόμιο - Ομόλιο θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου (εναλλακτική διαδρομή ανατολικού άξονα).
Προς Αθήνα:
  • Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται
*είτε από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία οδό) – Κοζάνη και από εκεί: είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ (εναλλακτική διαδρομή κεντρικού άξονα),
* είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας - Τρικάλων – Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (εναλλακτική διαδρομή δυτικού άξονα).
  • Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης (ανισόπεδος κόμβος Κορινού Πιερίας) προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας - Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ (εναλλακτική διαδρομή κεντρικού άξονα).
  • Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα θα κατευθύνονται στον Α/Κ Κορινού και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και στη συνέχεια, επίσης μέσω Α/Κ Κορινού, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις (προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής από την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του ανατολικού άξονα (παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών): Τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής κα τα φορτηγά για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού χαρακτήρα.
naftemporiki

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια