Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Sochi

Οι χερσαίες δυνάμεις της Ρωσίας θα διασφαλίσουν την ασφάλεια στη διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι.
Σημειώνεται ότι οι στρατιωτικοί θα παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στις ολυμπιακές εκδηλώσεις και σε περίπτωση....

έκτακτων καταστάσεων θα εφαρμόσουν κατάλληλα μέτρα.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης νέων απειλών κατά της εσωτερικής ασφάλειας, οι χερσαίες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν στην εφαρμογή μέτρων για αποτροπή των εκτάκτων καταστάσεων φυσικής ή τεχνογενούς προέλευσης και για την εξουδετέρωση των επιπτώσεών τους. Επίσης θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για την εφαρμογή του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

«Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιας χρήσης των στρατευμάτων είναι, η συμμετοχή τους στην αποτροπή και την εξουδετέρωση των επιπτώσεων της πλημμύρας στην Ομοσπονδιακή Διοικητική Περιφέρεια της Άπω Ανατολής, η διασφάλιση εκ μέρους τους της ασφάλειας της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, καθώς και η εμπλοκή τους στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο έδαφος του Βόρειου Καυκάσου», δήλωσε ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Βλαντίμιρ Τσίρκιν.

Ο στρατηγός προέβη στη δήλωση αυτή στη διάρκεια επίσημης συνέλευσης, αφιερωμένης στην προσεχή Ημέρα Χερσαίων Δυνάμεων που γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου. Ο κ. Τσίρκιν ευχαρίστησε τους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (Β’ΠΠ), οι οποίοι παρευρέθηκαν στην αίθουσα του Κεντρικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού, σημειώνοντας ότι «στις σκληρές χρονιές έσωσαν το κράτος από τη φασιστική πανούκλα».
«Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας στους βετεράνους των χερσαίων δυνάμεων και στους στρατιωτικούς διοικητές, οι οποίοι τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν παν το δυνατό για την πετυχημένη οικοδόμηση και ανάπτυξη του δικού μας είδους Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στους συντρόφους μας στα όπλα, οι οποίοι διένυσαν τους δύσκολους δρόμους του Αφγανιστάν, της Τσετσενίας, του Νταγκεστάν και άλλων αποκαλούμενων “καυτών σημείων”», σημείωσε ο στρατηγός.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπαρχηγός της Κεντρικής Διεύθυνσης Οργάνωσης και Επιστράτευσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας υποστράτηγος Ευγένι Μπουρντίνσκι δήλωσε εκ μέρους του ότι οι στρατιωτικοί των αθλητικών λόχων μπορεί να συμμετάσχουν στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι. «Οι αθλητικοί λόχοι αποτελούν έναν θεσμό που μπορεί να είναι πολύ επίκαιρος ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, επειδή ευελπιστούμε ότι οι στρατολογούμενοι νεαροί επίσης θα συμμετάσχουν στα αγωνίσματα και θα ενταχθούν στη σύνθεση των Εθνικών Ομάδων της Ρωσίας», δήλωσε ο υποστράτηγος.

Υπενθυμίζεται ότι οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Σότσι από τις 7 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια, 7 με 16 Μαρτίου, θα γίνουν και οι 11οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι θα διεκδικηθούν συνολικά 98 σετ μεταλλίων και θα γίνουν αγωνίσματα σε 15 αθλήματα. Οι αγώνες 2014 στο Σότσι θα σπάσουν ρεκόρ ως προς τον αριθμό των αγωνισμάτων και για τον λόγο αυτό έχει κατασκευαστεί ένας πρωτοφανής αριθμός μεταλλίων, περίπου 1.300.

Η Μόσχα υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια