Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πλούταρχος - Kakosaios House: ξενώνας για ΑμεΑ

Την ώρα που η είδηση ότι ο Γιάννης Πλούταρχος ξαναμπήκε στο στόχαστρο των «Ράμπο» του ΣΔΟΕ (για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων παροχής υπηρεσιών, ύψους 2.793.955 ευρώ) γινόταν μέγα θέμα συζήτησης στην Ελλάδα, εκείνος βρισκόταν στη μακρινή Αυστραλία.
Σκοπός του ταξιδιού του, να εγκαινιάσει ακόμη ένα φιλανθρωπικό του έργο:

το ίδρυμα Αγάπη, που στεγάζει παιδιά της ομογένειας με ειδικές ανάγκες. 
Εναν ξενώνα που δημιούργησε ο ίδιος προσφέροντας χρήματα που συγκέντρωσε από συναυλίες του στη χώρα των καγκουρό.
Μάλιστα χθες, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ιδρύματος (φέρει το όνομα των γονιών του: «Στέγη Δωρεάς Οικογένειας Παναγιώτη και Αικατερίνης Κακοσαίου»), ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του ΣΔΟΕ. Ηθελε όλη του η προσοχή να είναι στραμμένη στα παιδιά και παρέπεμψε στις δηλώσεις της συζύγου του στην «Espresso», σύμφωνα με την οποία «ο έλεγχος του από το ΣΔΟΕ έχει τελειώσει και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες». Πατέρας πέντε παιδιών, ο δημοφιλής καλλιτέχνης τρέφει τρυφερά συναισθήματα για τους πιτσιρικάδες και ραγίζει η καρδιά του όταν βλέπει παιδάκια να υποφέρουν ή να στερούνται. Για τον λόγο αυτόν έχει μάθει να δίνει. Να μοιράζεται όλα εκείνα που η ζωή του χάρισε απλόχερα, όταν σε ηλικία 16 χρόνων εγκατέλειψε το χωριό του και την επικείμενη καριέρα του ως κομμωτή προκειμένου να γίνει τραγουδιστής στην Αθήνα.

Με ορμητήριο την ιδιαίτερη πατρίδα του, το χωριό Μαυρόγεια στον Ορχομενό, έχει ξεκινήσει ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο, για το οποίο μίλησαν στην «Espresso» τόσο ο δήμαρχος της περιοχής Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης όσο και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Υπερήφανος.
 «Εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει ή όχι περιπέτειες με τον ΣΔΟΕ. Εμείς γνωρίζουμε τον Γιάννη, έναν εξαίρετο άνθρωπο που βοηθάει όσους έχουν ανάγκη» σημείωσε ο κ. Ξηρογιάννης και πρόσθεσε: «Πριν από περίπου τρία χρόνια ζήτησε από τη δημοτική αρχή να του παραχωρηθεί μια έκταση για να χτίσει ένα κέντρο αθλοπαιδιών και μια πρότυπη παιδική χαρά. Ετσι κι έγινε. Του δόθηκε μια χορτολιβαδική έκταση περίπου 17 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται δίπλα από το πατρικό του σπίτι και σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε όλες τις κατασκευές. Το κέντρο αθλοπαιδιών έχει γήπεδο 5x5, γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ διαθέτει και αναψυκτήριο, το οποίο παραχώρησε στον δήμο. Για εμάς ο Γιάννης Πλούταρχος δεν είναι απλώς ένα καλό παιδί, είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του τόπου μας. Είναι πάντα στο πλευρό όποιου έχει ανάγκη και βοηθά πάντα με όποιον τρόπο μπορεί. Εδωσε και μια μεγάλη συναυλία, από την οποία συγκεντρώθηκαν χρήματα που βοήθησαν πολλούς συμπολίτες μας σε ανάγκη».

Για τις ευαισθησίες και τη δράση του Γιάννη Πλούταρχου μίλησε και ο Παναγιώτης Υπερήφανος τονίζοντας: «Πρόκειται για ένα χρυσό παιδί. Δεν είναι μόνο οι εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει αλλά και όλα τα άλλα που έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει. Εχει βοηθήσει τόσο πολύ κόσμο που όλοι όσοι τον ξέρουμε πιστεύουμε ότι δεν κρατάει ούτε ευρώ για τον εαυτό του. Υπάρχουν αμέτρητα περιστατικά ανθρώπων που σώθηκαν χάρη στον Γιάννη» επισήμανε.
Αγκαλιές και φωτογραφίες με μικρούς θαυμαστές
Τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στα παιδιά, ο Γιάννης Πλούταρχος βρέθηκε στην Αυστραλία για να δώσει το παρών στα εγκαίνια του ιδρύματος. Στις 12.00 χθες το μεσημέρι ο δημοφιλής τραγουδιστής έκοψε την κορδέλα και αμέσως μετά μπήκε με το δεξί στο «Kakosaios House», όπου έγινε ο αγιασμός.

Μόλις τα παιδιά τον είδαν, έτρεξαν να τον αγκαλιάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ εκείνος, φανερά συγκινημένος, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να τους δείχνει την αγάπη του. Επειτα περιηγήθηκε από τους υπευθύνους του ιδρύματος στους χώρους αλλά και στα δωμάτια των παιδιών. Οσοι βρέθηκαν στην τελετή κάνουν λόγο για έναν χώρο-κόσμημα, αφού μοιάζει με ξενοδοχείο. Η «Epsresso» παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια αλλά και τους χώρους του ιδρύματος.
Γ. ΣΤΑΡΙΔΑ, Τ. ΠΑΠΠΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια